Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά έκοψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
  • [02] Με θετικό πρόσημο βλέπει το 2016 ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα από τα χιόνια
  • [04] Πάπας: Σταματήστε να αδιαφορείτε για όσους υποφέρουν
  • [05] Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη μέσα στο 2016 ο Π.Παυλόπουλος
  • [06] Η υποδοχή της νέας χρονιάς σε όλο τον πλανήτη

  • [01] Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά έκοψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

    Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά έκοψε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο και το συμβολισμό της Προεδρικής Φρουράς και συνολικότερα το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά την οικονομική κρίση, διατηρούν υψηλό το ηθικό τους και βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ώστε να εξασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

    Στην εκδήλωση ήταν παρούσα σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [02] Με θετικό πρόσημο βλέπει το 2016 ο Γ. Σταθάκης

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκτιμά ότι το 2016 θα αφήσει πίσω του την ύφεση και θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο .

    Ο κ. Σταθάκης παρακολούθησε στο μητροπολιτικό ναό της πόλης την επίσημη δοξολογία με αφορμή την πρώτη ημέρα του έτους. Μετά το τέλος της δοξολογίας ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά έναν οδικό χάρτη που αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους. Ο πρώτος μεγάλος κύκλος αυτής της συμφωνίας κλείνει με τη διαπραγμάτευση που επίκειται και ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος».

    Παράλληλα επισήμανε ότι «το 2016 μετά τα δεδομένα που έχουμε για το 2015, δηλαδή την οριακή έως πολύ μικρή ύφεση, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα είναι η χρονιά που θα γυρίσει η οικονομία προς θετικό πρόσημο, διατηρώντας τον ισχυρό κανόνα που έχουμε σε όλη την πολιτική μας, αυτού της κοινωνικής συνοχής».

    [03] Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα από τα χιόνια

    Αποκαταστάθηκε στις 11.30 το πρωί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος και τα αυτοκίνητα κινούνται κανονικά, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Νωρίτερα ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί χθες, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του Γερμανικού Νεκροταφείου προς Νέα Μάκρη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αχαρνών. Την ίδια ώρα σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, μόνο σε ορεινά σημεία των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Συγκεκριμένα, στην Ημαθία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

    -στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 85ο χλμ. έως το 98ο χλμ,

    -στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σελίου, από 9ο χλμ. (διασταύρωση Ξηρολιβαδίου) μέχρι το 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου),

    -στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Δασκίου, από το 20ο χλμ. μέχρι το 43ο χλμ,

    -στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - 3-5 Πηγάδια, από το 2ο χλμ. έως το 16ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια),

    -στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Σελίου, από το 1ο χλμ. έως το Σέλι,

    -στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου, από το 2ο χλμ. έως το 14ο χλμ,

    -στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Aρκοχωρίου.

    Στο νομό Κιλκίς αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λειβαδίων, όπως και στο νομό Πέλλας, στην τοπική κοινότητα Κερασιάς προς το χιονοδρομικό κέντρο ΒΟΡΑΣ.

    Σαν να μην πέρασε ποτέ χιονιάς είναι η σημερινή μέρα στη Λαμία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, με εξαίρεση τη θερμοκρασία που βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 βαθμών. Τα τελευταία προβλήματα, κυρίως από τον παγετό, σε ορεινά χωριά αντιμετωπίστηκαν το πρωί, καθώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και των δήμων έριξαν αλάτι εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα στους δρόμους.Έπειτα από την πολύωρη ταλαιπωρία με τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, μετά τις 10 χθες το βράδυ η διέλευση στα οδικά δίκτυα συνεχίζεται κανονικά και χωρίς αλυσίδες.

    «Λευκή» Πρωτοχρονιά θα περάσουν σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ορεινών περιοχών στα Χανιά, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει πολλά σημεία. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, το οδικό δίκτυο, τόσο από Λάκκους για Ομαλό όσο και στα ορεινά των Σφακίων και του δήμου Καντάνου-Σελίνου, είναι ανοικτό. Ωστόσο, οι οδηγοί που θα επιχειρήσουν την πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση στο χιόνι, θα πρέπει να είναι να εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τα ξημερώματα,τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν ύφεση, ωστόσο ο μηχανισμός της Περιφέρειας, αλλά και των δήμων, παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων.

    [04] Πάπας: Σταματήστε να αδιαφορείτε για όσους υποφέρουν

    Να καταπολεμήσουν τον "χείμαρρο" της δυστυχίας, της αδικίας και της βίας στον κόσμο υπερνικώντας την αδιαφορία για τους πολλούς που υποφέρουν, κάλεσε σήμερα τους ανθρώπους, στο πρώτο μήνυμα του, για το νέο έτος ο πάπας Φραγκίσκος .

    Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Η αστυνομία ήλεγχε τις τσάντες αρκετά οικοδομικά τετράγωνα μακριά από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Περίπου 10.000 επισκέπτες πέρασαν από επιπλέον ελέγχους, με σκρινάρισμα όπως στα αεροδρόμια, προκειμένου να εισέλθουν στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και να ακούσουν τον Φραγκίσκο να τελεί την εορταστική λειτουργία.

    "Ρωτάμε για πόσο καιρό το ανθρώπινο κακό θα συνεχίσει να σπέρνει βία κα μίσος στον κόσμο μας, να θερίζει αθώα θύματα... παρακολουθούμε ορδές ανδρών, γυναικών και παιδιών να φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την πείνα και τις διώξεις, να είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους απλώς για να βρουν τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων τους", είπε ο πάπας. Κάλεσε όλους, την ημέρα κατά την οποία τα 1,2 δισεκατομμύρια μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, να "αφήσουμε τους εαυτούς μας να ξαναγεννηθούν, να υπερνικήσουν την αδιαφορία που εμποδίζει την αλληλεγγύη και να αφήσουμε πίσω την ψεύτικη ουδετερότητα που εμποδίζει το μοίρασμα".

    [05] Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη μέσα στο 2016 ο Π.Παυλόπουλος

    Τις καθιερωμένες ευχές από την πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της, εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

    Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».

    Στη συνέχεια ο ΠτΔ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά, συνοδευόμενοςαπό τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Διαβάστε επίσης:

    Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά έκοψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

    [06] Η υποδοχή της νέας χρονιάς σε όλο τον πλανήτη

    Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε «επίθεση αυτοκτονίας» στο Μόναχο.

    Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διήρκησε 16 λεπτά.

    Στη Γερμανία, οι πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές κάνουν λόγο για μια απειλή «επίθεσης αυτοκτονίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μόναχο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου, Χουμπέρτους Άντρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «5 έως 7» πιθανούς υπόπτους. Στην Τουρκία, όπου απετράπη επίσης μια επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας.

    Στο Ντουμπάι, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα), τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το νέο έτος. Ένας πρώτος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 16 τραυματίες, 14 εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

    Στο Παρίσι, που παραμένει υπό το σοκ των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Από τους εορτασμούς για το 2016 έλειψαν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, καθώς η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει «πολύ υψηλή» σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

    Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν απέτρεψε, ωστόσο, στο Λονδίνο χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα. Στις Βρυξέλλες ο φόβος της τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση των εκδηλώσεων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο ερευνών για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Τρεις εξ αυτών αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

    Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, έκλεισε για πρώτη φορά φέτος για τους πολίτες την Πρωτοχρονιά, λόγω των φόβων τρομοκρατικής επίθεσης.

    Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών ασφαλείας, στην Τάιμς Σκουέρ για την έλευση του καινούργιου χρόνου. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι ασκήθηκαν διώξεις σε έναν άνδρα ηλικίας 25 ετών, καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, επρόκειτο να επιτεθεί σε ένα εστιατόριο στο Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκής ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει το υπουργείο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 15:32:35 UTC