Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη
  • [02] Γ. Πλακιωτάκης: «Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας»
  • [03] Πάπας Φραγκίσκος: Τα ΜΜΕ θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερο χώρο για καλές ειδήσεις
  • [04] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η έλευση του 2016
  • [05] Η Ολλανδία αναλαμβάνει από σήμερα την προεδρία της ΕΈ και διοργανώνει στην Ελλάδα το Glass House
  • [06] Δώρα από τον ΙΣΑ στα παιδιά του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα»
  • [07] Καλό και φεγγαρόλουστο το νέον έτος, εύχεται η Εταιρεία Συγγραφέων
  • [08] Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα, αλλά και μέτρα ασφαλείας

  • [01] Ν. Βούτσης: Να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη

    Την ανάγκη αλλά και το καθήκον να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας των νέων, στην προστασία των απόμαχων της δουλειάς, στην αντιμετώπιση των αιτίων του προσφυγικού προβλήματος, καθώς και στην προοπτική διαμόρφωσης νέων κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης κοινωνικών συγκλίσεων.

    Ακολουθεί ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Βουλής Νικολάου Βούτση:

    «Θεωρώ ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων της Βουλής, ευχόμενος τον καινούργιο χρόνο να δυναμώσει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ο αγώνας για την ειρήνη.

    Τη χρονιά που πέρασε, ο λαός μας τρεις φορές κλήθηκε κι έδωσε τις κατευθύνσεις με βάση τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι στη Βουλή, όπως επίσης και η Κυβέρνηση και όλοι μας, να πορευθούμε μέσα στον καινούργιο χρόνο έτσι ώστε να υπάρξει μια ταχεία υπέρβαση της κρίσης, με κοινωνική δικαιοσύνη, με το να ανοίξουν δουλειές, που είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα, να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και να μείνουν όρθιοι οι συνταξιούχοι.

    Όπως, επίσης, την καινούργια χρονιά θα δυναμώσει σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας και του λαού μας και άλλων λαών, για να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας, να υπάρξει μια επανεκκίνηση για μια αλληλέγγυα, δημοκρατική και με κοινωνικές συγκλίσεις Ευρωπαϊκή Ένωση, μακριά και διαφορετικά από αυτό που είναι σήμερα.

    Ταυτόχρονα θα πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας για τους πρόσφυγες, να αναδειχθεί το προσφυγικό ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις και κυρίως να αναδειχθεί το βάθος του.

    Ο αγώνας σήμερα για την ειρήνη και την αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο περνάει μέσα από την ήττα όσων υποδαυλίζουν και όσων συμμετέχουν σε πολέμους, σε εμφύλιες διαμάχες, σε θρησκευτικές φονταμενταλιστικές εκρήξεις βίας, γενικώς σε όσους υπηρετούν τη βία.

    Θα πρέπει, λοιπόν, με σαφήνεια να διαμορφωθούν αυτοί οι όροι, κοινωνικοί, πολιτικοί, μαζί με τη χαρά αυτών των ημερών, έτσι ώστε με ελπίδα και βλέποντας μπροστά να πορευτούμε όλοι μαζί το 2016, επαναλαμβάνω και στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με αλληλεγγύη, ειρήνη και αγάπη. Σας ευχαριστώ.»

    [02] Γ. Πλακιωτάκης: «Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας»

    «Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι σε λίγες ώρες φεύγει ένας δύσκολος χρόνος στη διάρκεια του οποίου η πατρίδα δοκιμάστηκε σκληρά.

    «Βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι επίσης δύσκολο.

    Χρέος όλων, συνέχισε, εθνικό και ανθρώπινο, είναι να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας μας, να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας, να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας.

    «Η έγνοια μας δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται τώρα στους πιο αδύναμους. Στους άστεγους, τους ανέργους και τις οικογένειες που ζουν τις πιο δύσκολες ημέρες αλλά και στη νέα γενιά», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν έχει πια καιρό για χάσιμο.

    «Χρειάζεται επειγόντως πολιτικές για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πολιτικές που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά», πρόσθεσε και είπε χαρακτηριστικά πως η ιστορία μας μάς δείχνει και πάλι το δρόμο καθώς οι Έλληνες περάσαμε πολλές φορές δύσκολους καιρούς αλλά τα καταφέρναμε.

    «Το ίδιο ισχύει και τώρα. Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης, με σύνεση και τόλμη, μπορούμε και πάλι να τα καταφέρουμε», είπε με έμφαση και ευχήθηκε η νέα χρονιά να ζωντανέψει τις χαμένες προσδοκίες και να φέρει ξανά το χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα σε κάθε σπίτι.

    «Εύχομαι το 2016 να είναι για όλες και όλους, δημιουργικό και χαρούμενο. Με υγεία και προκοπή! Εύχομαι από την καρδιά μου καλή χρονιά και χρόνια πολλά», κατέληξε στο μήνυμά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Πάπας Φραγκίσκος: Τα ΜΜΕ θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερο χώρο για καλές ειδήσεις

    Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερο χώρο σε θετικές ιστορίες που εμπνέουν, για να εξισορροπήσουν τη μεγάλη διάδοση του κακού, της βίας και του μίσους στον κόσμο, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για το τέλος του 2015.

    Ο πάπας χοροστάτησε στον παραδοσιακό ευχαριστήριο εσπερινό του τέλους του χρόνου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου τον παρακολούθησαν περίπου 10.000 πιστοί.

    Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος είπε ότι ο χρόνος που πέρασε είχε σημαδευτεί από πολλές τραγωδίες: «Βία, θάνατος, απερίγραπτα βάσανα από τόσα αθώα άτομα, πρόσφυγες αναγκασμένοι να αφήσουν τις χώρες τους, άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς σπίτια, τροφή ή τρόπο διαβίωσης», είπε, απαριθμώντας μερικές από αυτές.

    Όμως, πρόσθεσε, υπήρχαν επίσης και «τόσες πολλές μεγάλες κινήσεις καλής θέλησης» να βοηθηθούν όσοι είχαν ανάγκη, «ακόμα και αν δεν είναι (είδηση) σε προγράμματα της τηλεόρασης, (διότι) τα καλά νέα δεν αποτελούν είδηση». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες χειρονομίες αλληλεγγύης να «σκεπάζονται από την υπεροψία του κακού».

    Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την «ακόρεστη δίψα για δύναμη και απρόκλητη βία» που είδε ο κόσμος το 2015. Ενώ χθες δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, στο μήνυμά του την περασμένη εβδομάδα για τα Χριστούγεννα είχε προτρέψει τον κόσμο να ενωθεί για να θέσει τέλος στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι, είπε, προκαλούν τεράστια βάσανα σε πολλές χώρες.

    Το Βατικανό δεν έχει αποφύγει το κύμα αυστηρότερων μέτρων ασφάλειας στις χώρες της Ευρώπης. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, η αστυνομία ελέγχει τις τσάντες όλων όσων συγκεντρώνονται στην περιοχή του Βατικανού, ενώ όσοι θέλουν να μπούν στην Πλατεία ή τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πρέπει να περάσουν από περαιτέρω έλεγχο, όπως αυτός των αεροδρομίων.

    [04] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η έλευση του 2016

    Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε «επίθεση αυτοκτονίας» στο Μόναχο.

    Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διήρκησε 16 λεπτά.

    Στη Γερμανία, οι πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές κάνουν λόγο για μια απειλή «επίθεσης αυτοκτονίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μόναχο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου, Χουμπέρτους Άντρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «5 έως 7» πιθανούς υπόπτους. Στην Τουρκία, όπου απετράπη επίσης μια επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας.

    Στο Ντουμπάι, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα), τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το νέο έτος. Ένας πρώτος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 16 τραυματίες, 14 εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

    Στο Παρίσι, που παραμένει υπό το σοκ των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Από τους εορτασμούς για το 2016 έλειψαν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, καθώς η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει «πολύ υψηλή» σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

    Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν απέτρεψε, ωστόσο, στο Λονδίνο χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα. Στις Βρυξέλλες ο φόβος της τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση των εκδηλώσεων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο ερευνών για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Τρεις εξ αυτών αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

    Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, έκλεισε για πρώτη φορά φέτος για τους πολίτες την Πρωτοχρονιά, λόγω των φόβων τρομοκρατικής επίθεσης.

    Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών ασφαλείας, στην Τάιμς Σκουέρ για την έλευση του καινούργιου χρόνου. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι ασκήθηκαν διώξεις σε έναν άνδρα ηλικίας 25 ετών, καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, επρόκειτο να επιτεθεί σε ένα εστιατόριο στο Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκής ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει το υπουργείο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    [05] Η Ολλανδία αναλαμβάνει από σήμερα την προεδρία της ΕΈ και διοργανώνει στην Ελλάδα το Glass House

    Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, ημέρα των Φώτων, από τις 16.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, 10 Έλληνες και Ολλανδοί DJs θα βρεθούν μαζί πίσω από τα deck, στο Christmas Factory (Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων). Το κοινό θα μπορεί να τους ζητήσει το αγαπημένο τους κομμάτι κάνοντας μια δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Μέρος του προγράμματος θα μεταδίδεται ζωντανά από το ράδιο του MAD. Οι 10 Έλληνες και Ολλανδοί DJs που συμμετέχουν είναι: Barend van Deelen Ace 2 Ace DJ Fo Sander Hoogendoorn Agent Greg George Siras Angelo & Da Mike Junior Rush Angel Stoxx Playmen Η Ολλανδία από 1ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Glass House! Το Glass House είναι Ολλανδικό concept. Κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη την περίοδο των εορτών στήνεται το γυάλινο σπίτι στο οποίο για 5 ημέρες γνωστοί dj?s παίζουν μουσική αφιλοκερδώς για το κοινό. Όποιος θέλει να ακούσει συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να προσφέρει ένα μικρό ποσό χρημάτων. Το ποσό που συγκεντρώνεται στο τέλος δίνεται για καλό σκοπό. Το όλο πρόγραμμα μεταδίδεται ζωντανά από τον εκάστοτε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. To Glass House πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ?The Christmas Factory?, του γιορτινού θεσμού της πόλης που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας γεμίζοντάς τους με θετική ψυχολογία και χαρά!

    [06] Δώρα από τον ΙΣΑ στα παιδιά του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα»

    Δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», μοίρασαντην προπαραμονή της πρωτοχρονιάς,ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε και εκτενής συζήτηση, με τους εργαζόμενους του Κέντρου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού και τις καθυστερήσεις στην υιοθεσία των παιδιών που φιλοξενούνται.

    «Το Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα", είναι μια δομή ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς, ένα "σπίτι" που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο ή μόνιμα μακριά από τις οικογένειές τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Χαρακτήρισε «πολύτιμο» το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού προσωπικού, όπως είπε, και δήλωσε ότι ο ΙΣΑ θα είναι στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει για να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματά τους και κυρίως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις σε ζητήματα αναδοχής και υιοθεσίας.

    [07] Καλό και φεγγαρόλουστο το νέον έτος, εύχεται η Εταιρεία Συγγραφέων

    Καλό και φεγγαρόλουστο το νέον έτος εύχεται η Εταιρεία Συγγραφέων με το επιτραπέζιο ημερολόγιό της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη.Μετά από συνεννόηση με την Eταιρεία Συγγραφέων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαλέγει τέσσερα από τα κείμενα που έχουν γραφτεί ειδικά για το ημερολόγιο. Τα κείμενα ανήκουν σε συγγραφείς που προέρχονται από διαφορετικές γενιές και τάσεις.

    Αναδημοσιεύουμε, επίσης, το ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη «Η φεγγαράδα», που δεν γράφτηκε βεβαίως για το ημερολόγιο, αλλά μας θυμίζει μια σημαντική στιγμή της μεταπολεμικής ποίησης. Όπως παρατηρεί στο εισαγωγικό του σημείωμα ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Καλοκύρης, το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στο φεγγάρι, ένα θέμα που απασχολεί εδώ και αιώνες τη λογοτεχνία σε όλη την υδρόγειο. Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνηθεί από τον συγγραφέα και εικαστικό Γιώργο Ρωμανό.

    [08] Πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα, αλλά και μέτρα ασφαλείας

    Με τη γιορτή των πυροτεχνημάτων στον Κόλπο του Σίδνεϊ υποδέχθηκαν στην Αυστραλία το νέο έτος, ενώ ακολούθησε - σε όλον τον κόσμο - σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη σκιά της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής.

    Στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ευρώπη και, εν τέλει, στην Αμερική, πλήθη κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τα μεσάνυκτα με πυροτεχνήματα και συναυλίες την έλευση του 2016.

    Αναμφίβολα, η πιο βαριά σκιά της τζιχαντιστικής απειλής πέφτει στην Ευρώπη.

    Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Ετους έγινε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για τις εκδηλώσεις.

    Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Έτους, θα είναι είναι κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.

    Στη Μαδρίτη, η αστυνομία περιόρισε στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

    Η αστυνομία στο Μόναχο εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων την Πέμπτη βράδι, μετά από ενδείξεις μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, σύμφωνα με μήνυμά της στον στον κοινωνικό ιστότοπο Tweet ενώ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν ανοιχτές συγκεντρώσεις και σταθμούς τραίνων.

    Στο Βέλγιο, η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα που οδηγήθηκαν στους ανακριτές, ενώ οι αρχές της χώρας ματαίωσαν το παραδοσιακό σόου με τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενες φόβους για μια επίθεση.

    Στο Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αργά την Πέμπτη, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016.

    Περίπου 6.000 αστυνομικοί (ένστολοι και με πολιτικά), 500 παραπάνω από τις περσινή εκδήλωση, υπέβαλλαν τους επισκέπτες σε αυστηρούς ελέγχους. Πάνω από 100 εκατομμύρια αμερικανών και 1 εκατομμύριο άτομα παγκόσμια αναμένονταν να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.

    Στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης 530 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης της Νέας Υόρκης, ένας 25χρονος συνελήφθηκε τη Τετάρτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι προσπάθησε να δώσει υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες. Η πόλη ακύρωσε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων χωρίς να δώσει εξήγηση.

    Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τις Πυραμίδες, ενώ στη Τουρκία οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, και συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν διπλή επίθεση στην Αγκυρα.

    Στο Ντουμπάι, γύρω στα 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με τις αρχές, και 60 σύμφωνα με ιατρικό προσωπικό επειγόντων περιστατικών (συμπεριλαμβανόμενων και αναπνευστικών προβλημάτων λόγω του καπνού), όταν ένας 63όροφος ουρανοξύστης τυλίχτηκε στις φλόγες χθες βράδι. Οι αρχές δεν ματαίωσαν τα πυροτεχνήματα σε ουρανοξύστη λίγα εκατοστά μέτρων παραπέρα, λέγοντας νωρίς σήμερα ότι η φωτιά ήταν 90% υπό έλεγχο. Τα αίτια δεν είναι γνωστά, αλλά αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε στον 20ο όροφο, στο εξωτερικό του κτιρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 7:32:38 UTC