Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την εθνική ομάδα αστέγων δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Γ. Πλακιωτάκης: Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας
  • [03] Για «εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα», κατηγορεί τη ΝΔ, ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας
  • [05] Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στο εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα λόγω χιονοπτώσεων
  • [06] Προτεραιότητα στις προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [07] Μνημείο για τους πρόσφυγες στη Λέσβο από τον Άι Γουέι Γουέι
  • [08] Τη δέσμευση να «καθαρίσει» την Τουρκία από τους μαχητές του PKK αναλαμβάνει ο Ερντογάν
  • [09] Η κυβέρνηση κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δικοί τους πρώην βουλευτές διεκδικούν τα αναδρομικά
  • [10] Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μέστο

  • [01] Την εθνική ομάδα αστέγων δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Την εθνική ομάδα αστέγων δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την υποδοχή τους ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που είστε εδώ. Σας παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Σκεφτόμουν όταν πήρατε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αν έπρεπε την εποχή εκείνη να σας καλέσω. Προτίμησα να το κάνω τώρα».

    Συνεχίζοντας εξήγησε:«Γιατί η σημερινή μέρα, οι μέρες αυτές, είναι πολύ πιο συμβολικές γι΄ αυτό που είστε και γι΄ αυτό που κάνετε. Θέλω να σας ευχαριστήσω λοιπόν και με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του Έλληνα πολίτη και γι? αυτό που κάνετε για τον εαυτό σας και για το παράδειγμα που δίνετε σε όλους μας, της δύναμης, της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας, που τόσο μας λείπει και τόσο λείπει από πολύ κόσμο. Διότι αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα αυτής της οικονομικής κρίσης: Η αισιοδοξία και η ελπίδα για το αύριο. Κι εσείς, μέσα στα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζετε, αυτό όχι μόνο το βιώνετε, αλλά το διδάσκετε σε όλους μας. Γι? αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω. Εύχομαι η χρονιά που έρχεται να είναι χρονιά καλύτερη για τον Τόπο, για εσάς, για τον κόσμο ολόκληρο. Διότι τα προβλήματα δεν είναι μόνο δικά μας. Και πάλι καλή δύναμη, καλή επιτυχία, συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που δεν ήταν λίγο και για την εικόνα του Τόπου προς τα έξω».

    [02] Γ. Πλακιωτάκης: Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας

    «Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι σε λίγες ώρες φεύγει ένας δύσκολος χρόνος στη διάρκεια του οποίου η πατρίδα δοκιμάστηκε σκληρά.

    «Βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι επίσης δύσκολο.

    [03] Για «εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα», κατηγορεί τη ΝΔ, ο Τρ. Αλεξιάδης

    Για «εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα», κατηγορεί τη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο.

    Στη δήλωσή του, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι «η ΝΔ επέλεξε το πλέον δυσμενές πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση (φορολογική πολιτική) και μάλιστα με υπερβολές λαϊκισμού και αναξιοπιστίας, που δεν αρμόζουν στον θεσμικό της ρόλο. Ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, δεν μπορεί να περιορισθεί σε ανταλλαγή ανακοινώσεων που προκαλούν σύγχυση. Τους καλούμε να τον διεξάγουμε είτε σε οποιοδήποτε ΜΜΕ επιθυμούν, είτε στη Βουλή».

    [04] Έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

    Μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 παρατείνεται η προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας.

    Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγο, επισημαίνοντας ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".

    Επισημαίνει, επίσης, ότι:

    1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

    2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

    3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

    [05] Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στο εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα λόγω χιονοπτώσεων

    Με σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Ήδη, πριν λίγο, ο αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας ταξίαρχος κ. Πάππος με απόφαση του απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών και μεγάλων οχημάτων που κινούνται προς Θεσσαλονίκη και δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού μέσα στα όρια της Φθιώτιδας.

    Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το μεσημέρι κορυφώνονται αυτή την ώρα, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στο εθνικό δίκτυο, όσο και στους παράπλευρους δρόμους από το 238 χλμ. έως το 260 χλμ.. Λίγο πριν το μεσημέρι ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας. Μέχρις ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα, η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής οδού εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς το Βόλο και τη Λάρισα. Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυκλοφορία διεξάγεται, αυτή την ώρα, με αρκετά μεγάλη δυσκολία, ενώ η Αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδού από το 238ο χλμ. στον κόμβο Αχλαδίου με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και το Βόλο. Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί που προτίμησαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο συνάντησαν προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με εγκλωβισμένα Ι.Χ.. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δίνουν μάχη για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιτρέπει μόνο τη διέλευση αυτοκινήτων τα οποία θα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 238ο χλμ. έως το 260ο χλμ.. Αντίστοιχες απαγορεύσεις υπάρχουν και από την περιοχή του Βόλου προς την περιοχή της Λαμίας.

    [06] Προτεραιότητα στις προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Σε Παιδεία, Υγεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις για το 2016. Αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, καθώς εκκρεμεί η σχετική συμφωνία με τους θεσμούς, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περίπου οι μισές προσλήψεις θα αφορούν σε εκπαιδευτικούς και οι υπόλοιπες κατά κύριο λόγο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε δήμους και περιφέρειες.

    Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει κάνει λόγο για 20.000 προσλήψεις, ενώ οι δανειστές επιμένουν στις 15.000 όπως και το 2015, με το θέμα να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Οι προσλήψεις αφορούν σε μόνιμο προσωπικό και σε προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, και σε αυτές δεν προσμετρώνται οι προσλήψεις εποχικών και συμβασιούχων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

    Ο αρμόδιος υπουργός σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων και δημιουργία θέσεων εργασίας με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου».

    Στο μεταξύ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η ισχύς της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006, η οποία προβλέπει την αναστολή διορισμού και πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

    [07] Μνημείο για τους πρόσφυγες στη Λέσβο από τον Άι Γουέι Γουέι

    Μνημείο για τους πρόσφυγες θα στηθεί στη Λέσβο από τον παγκόσμιας εμβέλειας εικαστικό και αρχιτέκτονα από την Κίνα, Άι Γουέι Γουέι που βρίσκεται στη Μυτιλήνη. Ο Άι Γουέι Γουέι που χαρακτηρίζεται σαν ο πιο γνωστός εν ζωή καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, και έργα του εκτίθενται στο Royal Academy of London, βρίσκεται στη Λέσβο για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση.

    Αρχικά επισκέφθηκε τη Λέσβο τις μέρες των Χριστουγέννων και επέστρεψε χθες, αποφασισμένος για ένα μνημείο που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μάλιστα σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μαζί με τον Άι Γουέι Γουέιεπισκέφθηκαν διάφορα σημεία όπου μπορεί να στηθεί αυτό το μνημείο με επικρατέστερο σύμφωνα με το Δήμαρχο που μίλησε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ, την περιοχή της Κρατήγου νότια της πόλης της Μυτιλήνης, σε ένα πλάτωμα ορατό από διάφορα σημεία και φυσικά και από τη θάλασσα, σημείο όπου και αποβιβάζονται συχνά μετανάστες και πρόσφυγες.

    Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε επίσης στο γραφείο του με τον Άϊ Γουέϊ Γουέϊ, τον οποίο όπως λέει στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο κ. Γαληνός ενημέρωσε «εκτενώς για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος στέκεται με όλες της τις δυνάμεις, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους». Από μεριάς του ο κ. Άι Γουέι Γουέιτόνισε μεταξύ άλλων ότι, το προσφυγικό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αφορά όλο τον κόσμο. Επαίνεσε το Δήμο Λέσβο, και ολόκληρο τον Λεσβιακό λαό, για την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη που δείχνουν στους πρόσφυγες.

    «Ευχαριστώ θερμά τον κ. Άϊ Γουέϊ Γουέϊ για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του να κατασκευάσει και να δωρίσει στο Δήμο μας ένα μνημείο για τους πρόσφυγες. Η προσφορά αυτή ενός παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη, όπως είναι ο κ. Άι Γουέι Γουέι, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και μεταφέρει παγκόσμια, με τον καλύτερο τρόπο, το μήνυμα της συμπαραστάτης και της αλληλοβοήθειας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, κάτι το οποίο πραγματώνεται καθημερινά από τους συμπολίτες μας, στις παραλίες της Λέσβου» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λέσβου.

    [08] Τη δέσμευση να «καθαρίσει» την Τουρκία από τους μαχητές του PKK αναλαμβάνει ο Ερντογάν

    Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύεται σήμερα για άλλη μια φορά να «καθαρίσει» τη χώρα του από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), καυχώμενος για την εξάλειψη περισσότερων από 3.000 το 2015.

    «Η Τουρκική Δημοκρατία έχει την ευκαιρία και την αποφασιστικότητα να νικήσει την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση (το PKK). Οι δυνάμεις μας ασφαλείας καθαρίζουν τα βουνά και τις πόλεις από τους τρομοκράτες και θα συνεχίσουν να το κάνουν», υπογράμμισε ο Ερντογάν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που μεταδίδεται παραδοσιακά στις 31 Δεκεμβρίου.

    Έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια κατάπαυσης του πυρός, ξανάρχισαν το καλοκαίρι οι φονικές συγκρούσεις μεταξύ της Άγκυρας και του PKK, προκαλώντας την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών που είχαν αρχίσει το 2012 για να τερματιστεί η σύγκρουση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

    [09] Η κυβέρνηση κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δικοί τους πρώην βουλευτές διεκδικούν τα αναδρομικά

    Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι, «βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση", όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!», με αφορμή τη δικαστική απόφαση για την καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους πρώην βουλευτές. Η κυβέρνηση ζητά από τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους.

    Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή, προσθέτουν, η [τελεσίδικη και αμετάκλητη] δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα "κόκκινα δάνεια".

    Αναφέρουν, επίσης, ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κάνουν τις "μωρές παρθένες". Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να "τραβήξουν το αυτί" στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους».

    [10] Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μέστο

    Ο Τζιαντομένικο Μέστο είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στο «χειμερινό παζάρι». Ο 33χρονος αμυντικός υπεβλήθη με επιτυχία στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους» μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

    Ο Μέστο γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1982 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα στα 16 του χρόνια στη Ρετζίνα. Το 2000 πήγε δανεικός στην Κρεμονέζε και το 2001 στη Φερμάνα. Το 2002 επέστρεψε στη Ρετζίνα όπου πλέον καθιερώθηκε. Το 2003 κλήθηκε στην Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 ετών με την οποία κατέκτησε το EURO την ίδια χρονιά. Το 2007 μεταπήδησε στην Ουντινέζε και ένα χρόνο μετά πήρε μετεγγραφή στη Τζένοα. Το 2012 τον απέκτησε η Νάπολι και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Το καλοκαίρι του 2015 έμεινε ελεύθερος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 December 2015 - 15:32:29 UTC