Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική το 2016
  • [02] Πτητική μηχανή τύπου TRIKE έπεσε σε λιμνοθάλασσα, σώοι οι δύο επιβαίνοντες
  • [03] Κλοπές ελαιολάδου από ελαιοτριβεία, σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας
  • [04] Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
  • [05] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015
  • [06] Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με τη Ρωσία, ζήτησε ο Νταβούτογλου
  • [07] Ένας νεκρός, 11 τραυματίες από πυροβολισμούς σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν
  • [08] Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα και «λευκή» Πρωτοχρονιά
  • [09] Τα κινητά με μεγάλες οθόνες (phablets) κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική το 2016

    Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι «απογοητευτική» την επόμενη χρονιά, ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε άρθρο της που φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

    «Σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει ακόμα αδυναμίες και στις αναδυόμενες αγορές οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι αυξάνονται. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση το 2016», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.Πρόσθεσε ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η γήρανση του πληθυσμού και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

    [02] Πτητική μηχανή τύπου TRIKE έπεσε σε λιμνοθάλασσα, σώοι οι δύο επιβαίνοντες

    Σώοι ανασύρθηκαν από τον δίαυλο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, ένας 45χρονος και ένα 39χρονος, οι οποίοι πετούσαν με υπερελαφρά πτητική μηχανή, τύπου TRIKE.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτητική μηχανή είχε απογειωθεί χθες το απόγευμα από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Έπειτα από λίγη ώρα και ενώ πετούσε πάνω από τη μαρίνα Μεσολογγίου, σε ύψος 2000 ποδιών, ο χειριστής διαπίστωσε βλάβη στον κινητήρα και προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Όμως, κατά τη διάρκεια των χειρισμών, μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια πραγματοποίησε βουτιά στον θαλάσσιο δίαυλο.

    'Αμεσα κινητοποιήθηκαν αλιείς, οι οποίοι περισυνέλεξαν με γαΐτες τον 45χρονο και τον 39χρονο, τους οποίους μετέφεραν στην ακτή, όπου τους περίμενε ασθενοφόρο.Σύμφωνα με το Λιμενικό, από την πτώση της υπερελαφράς πτητικής μηχανής, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ, οι οποίες αποκαταστάθηκαν από κλιμάκιο τεχνικών.

    [03] Κλοπές ελαιολάδου από ελαιοτριβεία, σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας

    Ελαιοτριβεία της Αιγιάλειας είχαν βάλει στο στόχαστρό του ένας 31χρονος και ο συνεργός του, από τα οποία είχαν κλέψει τις τελευταίες 15 ημέρες περισσότερους από 4,5 τόνους ελαιολάδου.Όμως, κλοπές ποσοτήτων ελαιολάδου έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

    Όσον αφορά τις κλοπές στην Αιγιάλεια, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα τέσσερις κλοπές από ελαιοτριβεία στα Πλατανάκια Κάτω Πτέρης, στο Κούμαρι, στην Κερύνεια και στην Ροδοδάφνη.

    Στο μεταξύ, κλοπές ελαιολάδου έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό στο Μαζαράκι Αχαΐας, στην Γαστούνη και στην Γλύφα Βαρθολομιού, ενώ η Αστυνομία είχε συλλάβει προ καιρού στο Αγρίνιο δύο υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι έκλεβαν ποσότητες ελαιολάδου από αποθήκες διαμερισμάτων.

    [04] Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

    Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων, συνιστά:

    - Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

    - Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες και σπασμένα τζάμια, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

    Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

    Εάν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

    - Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

    - Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

    - Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

    - Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

    - Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

    - Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

    Αν μετακινούνται πεζοί:

    - Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

    - Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

    [05] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015

    Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.

    Συνολικά 1.000.573 μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης και 3.735 έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου, ανακοίνωσε η UNHCR.

    Το 84% των μεταναστών προέρχεται από 10 χώρες. Οι σύροι μετανάστες είναι οι περισσότεροι και αντιπροσωπεύουν το 49% των αφίξεων, ακολουθούν οι Αφγανοί σε ποσοστό 21% και οι Ιρακινοί σε ποσοστό 8%.Οι άλλες χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι η Ερυθραία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Γκάμπια και το Μαλί.

    Συνολικά 844.176 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα, 152.700 στην Ιταλία και 105 στη Μάλτα.Τέλος το 58% των μεταναστών είναι άνδρες, 17% γυναίκες και 25% παιδιά.

    [06] Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με τη Ρωσία, ζήτησε ο Νταβούτογλου

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας «ο Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στην διένεξη με τη Ρωσία». Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκιάς να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

    Με τη συνάντηση Νικολιτς - Νταβούτογλου ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 Τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

    [07] Ένας νεκρός, 11 τραυματίες από πυροβολισμούς σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν, της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    «Έπειτα από πυροβολισμούς δίπλα στο κάστρο του Ντερμπέντ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος του υπουργείου Υγείας, Τατιάνα Αμπντουλάγεβα.

    [08] Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα και «λευκή» Πρωτοχρονιά

    Σημαντική μεταβολή του καιρού παρατηρείται από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς άνεμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει σταδιακά τα 7 με 8 μποφόρ.

    Στην Αττική, οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Από το βράδυ, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθειαπό 5 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη, εκδηλώνονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από -01 (μείον ένα) έως 9 βαθμούς κελσίου.

    Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν.Παράλληλα, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες και με διαρκή επικαιροποίηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

    Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει και ο δήμος Αθηναίων.Συγκεκριμένα, άνοιξε στις 10:00 θερμαινόμενη αίθουσα για τους αστέγους στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35).

    Δεδομένων των εκτιμήσεων για διατήρηση των θερμοκρασιών σε χαμηλά επίπεδα, από το Σάββατο το πρωί και για όσο χρειαστεί, στη μάχη για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εισέρχεται το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

    Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, ενημερώνουν τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των χώρων αυτών.Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

    Διαβάστε επίσης:Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    [09] Τα κινητά με μεγάλες οθόνες (phablets) κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών

    Τα «έξυπνα» κινητά που έχουν μεγάλη οθόνη 5,5 έως επτά ιντσών και μπορούν να χρησιμεύσουν ως ταμπλέτες εκτός από τηλέφωνο, γι' αυτό άλλωστε λέγονται «φάμπλετς» (phablets), φαίνεται πως είναι η προτίμηση των καταναλωτών διεθνώς στην φετινή εορταστική περίοδο. Για πρώτη φορά φέτος, οι πωλήσεις των Phablets ήσαν οι μισές περίπου στο σύνολο των πωλήσεων συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android.

    Αυτό ισχύει ιδαίτερα για τις συσκευές της Apple, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Flurry, θυγατρικής της Yahoo. Για άλλη μία χρονιά, οι καταναλωτές στις γιορτές ψώνισαν πολλές κινητές ηλεκτρονικές συσκευές (smartphones και tablets διαφόρων μεγεθών), με το μερίδιο της Apple, σύμφωνα με τα στοιχεία της Flurry που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, να φθάνει το 49% και της Samsung to 20%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 9:32:31 UTC