Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κανένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ δεν θα μείνει ακάλυπτος», διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας
  • [02] Το τελευταίο αντίο στη Βάσω Μεϊμαράκη
  • [03] Ελβετία: Ο θερμότερος Δεκέμβριος των τελευταίων 150 ετών
  • [04] Φρ. Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος
  • [05] Κάμερον: Στρατιωτικές ενισχύσεις, για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες
  • [06] Νταβούτογλου: η Άγκυρα δεν θα αντιμετώπιζε θετικά το ενδεχόμενο συριακές «εχθρικές οργανώσεις» να διαβούν τον Ευφράτη
  • [07] Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ - Απάντηση του υπουργείου Υγείας
  • [08] Υπό τον έλεγχο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ο ορολογικός έλεγχος του αίματος
  • [09] «Σοκ» για τον ΠΑΟΚ, στον τελικό του Κυπέλλου ο Φάρος Κερατσινίου
  • [10] «Ενισχυθήκαμε με Όντομ για... ποσότητα», εξήγησε ο Σφαιρόπουλος

  • [01] «Κανένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ δεν θα μείνει ακάλυπτος», διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

    Αρχές του επόμενου μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» , που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύονται χρονίζοντα προβλήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, όπως επαναφορά χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, εξαίρεση των μετακινήσεων εκτός έδρας από τις περικοπές, αποζημίωση για την προμήθεια στολής, ασφάλιση του προσωπικού κ.α..

    Τα παραπάνω διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας ότι σε ότι αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει την ευθύνη και δεσμεύεται ότι αν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου παραστεί ανάγκη, δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος ακάλυπτος».

    [02] Το τελευταίο αντίο στη Βάσω Μεϊμαράκη

    Το ύστατο χαίρε στην αδελφή του Βάσω, απηύθυνε στο νεκροταφείο Ζωγράφου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν συγγενείς και φίλοι της εκλιπούσης, καθώς επίσης και πλήθος πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην υπουργοί και βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) και ο Άδωνις Γεωργιάδης.Επίσης, παρευρέθη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, καθώς και ο τραγουδοποιός Κώστας Τουρνάς.

    «Θα είσαι πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου...» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ.Μεϊμαράκης.

    [03] Ελβετία: Ο θερμότερος Δεκέμβριος των τελευταίων 150 ετών

    H Ελβετία βιώνει τον θερμότερο Δεκέμβριο από τότε που η χώρα, που πρωτοστατεί στον χειμερινό τουρισμό, έχει ξεκινήσει να καταγράφει τα ρεκόρ της θερμοκρασίας εδώ και 150 χρόνια.

    Το 2015 αποχαιρετά την Ελβετία με έναν πεντακάθαρο ουρανό και χωρίς χιόνι, ενώ ο υδράργυρος έχει φθάσει τους 3,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για το μήνα Δεκέμβριο, επισήμανε σήμερα ένας κλιματολόγος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (MeteoSwiss).

    «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» δήλωσε ο Στέφαν Μπάντερ. Πρόκειται για τον θερμότερο Δεκέμβριο βάσει των αρχείων που τηρούμε από το 1864. Ξεκάθαρα. Και είναι ιδιαίτερα αισθητό στα μεγαλύτερα υψόμετρα».

    [04] Φρ. Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα ότι η κατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης "συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές" (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

    [05] Κάμερον: Στρατιωτικές ενισχύσεις, για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων για να βοηθηθεί η βόρεια Αγγλία που πλήττεται από «πρωτοφανείς» πλημμύρες, οι οποίες ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κυρίως στην ιστορική πόλη του Γιορκ.Ο Κάμερον αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι πλημμύρες αυτές οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τους διασώστες να χρησιμοποιούν φουσκωτές λέμβους για να μετακινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους.

    [06] Νταβούτογλου: η Άγκυρα δεν θα αντιμετώπιζε θετικά το ενδεχόμενο συριακές «εχθρικές οργανώσεις» να διαβούν τον Ευφράτη

    Η Τουρκία δεν θα αντιμετώπιζε θετικά το ενδεχόμενο συριακές ένοπλες παρατάξεις οι οποίες διάκεινται εχθρικά έναντι της Άγκυρας να κινηθούν δυτικά του Ευφράτη, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σήμερα, μετά την κατάληψη από μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων ανταρτών η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ ενός φράγματος που βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

    Η Άγκυρα ανησυχεί και αντιτίθεται εδώ και καιρό στην προέλαση των Σύρων Κούρδων ανταρτών, καθώς φοβάται πως ενδέχεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στα σύνορά της - εξέλιξη που θα μπορούσε να παρακινήσει την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας να επιδιώξει κάτι ανάλογο.

    [07] Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ - Απάντηση του υπουργείου Υγείας

    Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εάν δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα της ασφαλιστικής τους κάλυψης, που όπως λένε καταργείται νομοθετικά από 1η Ιανουαρίου 2016.

    Αναφέρουν ότι με το άρθρο 5 του ν. 2194/94 θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση με δαπάνη του δημοσίου όλων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα ,ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα κλπ). Η πρόσθετη αυτή ασφαλιστική κάλυψη έγινε λόγω της «ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και υπενθυμίζει ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 13 εργαζόμενοι από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο άλλοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη.

    Διαβάστε επίσης:

    «Κανένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ δεν θα μείνει ακάλυπτος» διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

    [08] Υπό τον έλεγχο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ο ορολογικός έλεγχος του αίματος

    Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ορίζεται ως φορέας διενέργειας για την υλοποίηση ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού όσον αφορά τον ορολογικό έλεγχο των μονάδων αίματος για τα μεταδιδόμενα μέσω μετάγγισης νοσήματα των τεσσάρων κέντρων ορολογικού ελέγχου. Η απόφαση, η οποία ελήφθη «μετά από σκληρή προσπάθεια και παρά την έντονη γραφειοκρατία, αλλά και την αντίσταση των γνωστών μηχανισμών, που εξαρθρώνουμε σιγά-σιγά», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

    [09] «Σοκ» για τον ΠΑΟΚ, στον τελικό του Κυπέλλου ο Φάρος Κερατσινίου

    Το 6ο «θύμα» κατά σειρά του Φάρου Κερατσινίου στο θεσμό του Κυπέλλου έγινε ο ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες στην έδρα τους να αποκλείουν στον ημιτελικό, 69-65, τον «Δικέφαλο του Βορρά» και να προκρίνονται στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με 11 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην παρθενική συμμετοχή του στην Α2 και 6 στο Κύπελλο, ο Φάρος διεύρυνε σε 17-0 το αήττητο σερί του φέτος.

    Οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη έγραψαν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην ιστορία του αθλήματος, καθώς ο Φάρος έγινε μόλις η 3η ομάδα της Α2 (μετά τον Πανελλήνιο 1986-87 και το Ρέθυμνο 2006-07), που προκρίνεται στον τελικό Κυπέλλου. Παγκράτι (79-57), Κολοσσός Ρόδου (70-66), Λαύριο (76-56), Τρίκαλα (82-67) και Κηφισιά (61-59 παρ., 56-56 κ.α.) είχαν υποκλιθεί πριν τον ΠΑΟΚ στην πορεία του Φάρου προς τον τελικό της 21ης Φεβρουαρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

    Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65

    [10] «Ενισχυθήκαμε με Όντομ για... ποσότητα», εξήγησε ο Σφαιρόπουλος

    Αναβιώνουν οι... μνήμες από το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του 4ου προημιτελικού με την Μπαρτσελόνα πέρυσι, ενόψει της (29/12, 21:00) αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τους «μπλαουγκράνα» στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα της φάσης των «16» στη Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο «φωτιά» (6ο) του Top-16.

    Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε και με την απόκτηση του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξηγεί, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τους λόγους που εν τέλει προχώρησε σε προσθήκη νέου παίκτη.

    «Είναι ένας γκαρντ που θα έρθει να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ. Παρατηρήσαμε, όμως πως με τους τραυματισμούς παρουσιάστηκε πρόβλημα. Όταν λιγοστεύουν οι περιφερειακοί, άλλοι παίκτες ταλαιπωρούνται και κουράζονται περισσότερο. Θέλαμε λοιπόν μεγαλύτερη ποσότητα. Θέλαμε να θωρακίσουμε περισσότερο την ομάδα μας», είπε μεταξύ άλλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 19:32:26 UTC