Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Η λύση στο ασφαλιστικό δεν είναι η περικοπή των κύριων συντάξεων
  • [02] Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση των γυναικών, εξέφρασε ο Παναγιώτης Ρήγας
  • [03] Η Ένωση Κεντρώων έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις, δήλωσε ο Δ. Μάρδας
  • [04] Β. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα βαδίζει σε σωστό δρόμο
  • [05] Προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου
  • [06] Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στη δικαιοσύνη, για να ακυρωθούν οι αποφάσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο
  • [07] Τρεις επιθέσεις στη Συρία με 32 νεκρούς και 90 τραυματίες
  • [08] Παρατείνεται η λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών κατά τρεις ημέρες
  • [09] Κοντοντής στο Al Jazeera: «Δεν θα κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος»
  • [10] «Άπαρτο κάστρο» το γήπεδο Καραϊσκάκη το 2015
  • [11] Σπορ γερμανικό μοντέλο με 370 ίππους

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Η λύση στο ασφαλιστικό δεν είναι η περικοπή των κύριων συντάξεων

    «Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωση που εξέδωσε σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό.

    «Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν, ήδη, μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!» προσθέτει.

    «Κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών, με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές» υπενθυμίζει η κ. Γεροβασίλη.

    [02] Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση των γυναικών, εξέφρασε ο Παναγιώτης Ρήγας

    Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση των γυναικών, όσο και στα στρατιωτικά λύκεια εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Ρήγας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

    Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς, σημείωσε, σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό.

    [03] Η Ένωση Κεντρώων έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις, δήλωσε ο Δ. Μάρδας

    «H Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όμως, διευκρίνισε ότι το ζήτημα της ενδεχόμενης συνεργασίας έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό.

    Αναφορικά με το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Μάρδας είπε ότι θα προχωρήσει κανονικά, παραδεχόμενος: «Όταν το φέραμε στη Βουλή έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

    [04] Β. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα βαδίζει σε σωστό δρόμο

    Η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σαφής δέσμευση να διατηρηθεί το τρέχον πρόγραμμα.

    Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δηλώνει ο Ντομπρόβσκις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρώτη έκθεση αξιολόγησης, δηλώνει: "Στην πραγματικότητα, σχεδιάζαμε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος το φθινόπωρο. Τώρα θα αρχίσουμε νωρίς το 2016. Η Ελλάδα έχει ακόμα να εφαρμόσει ορισμένες προϋποθέσεις. Οι προετοιμασίες, ωστόσο, γίνονται ήδη".

    Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την πολιτική δύναμη να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιοδοτικού, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει: "Υπήρξε μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης του προγράμματος, το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού της τάξης του 0,5%. Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει αυτή τη δέσμευση. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να συνεισφέρει και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος".

    Αναφερόμενος δε στη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, απαντά: "Αναμένουμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα πιστώσεων στην Ελλάδα - και οικονομικά. Η απόφαση του ΔΝΤ ωστόσο ανήκει στους ίδιους".

    Ο Ντομπρόβσκις αναφέρεται επίσης και στο ενιαίο νόμισμα, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι πλέον όσο ελκυστικό ήταν στο παρελθόν.

    "Το ευρώ ήταν ελκυστικό. Αυτό έχει αλλάξει. Στο παρελθόν, πολλά κράτη ελκύονταν από το ευρώ, σήμερα προτιμούν να διατηρούν τα δικά τους νομίσματα", λέει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής. "Η ένταξη στη ζώνη του ευρώ ήταν αρχικά πολύ ελκυστική για τα νέα κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό άλλαξε με την κρίση του ευρώ. Η ελληνική κρίση συνέβαλε σίγουρα σε αυτή την εξέλιξη", λέει.

    "Δεν βλέπω ότι η ελληνική οικονομική κρίση αποτελεί απειλή για την Ευρώπη. Αυτή δεν ήταν μια ευρωπαϊκή κρίση, αλλά μια ελληνική κρίση. Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν όντως περίπλοκες και συνοδεύθηκαν από πολύ σκληρά λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Αλλά η ελληνική οικονομική κρίση ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση. Η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση", επισημαίνει.

    «Κατά τα προσεχή έτη, δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία διεύρυνση της ευρωζώνης», ακόμα και αν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εχουν δεσμευθεί «να θεσπίσουν το ενιαίο νόμισμα», δηλώνει ο Ντομπρόβσκις, που είναι επίσης επίτροπος για το Ευρώ. Από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, οι 19 ανήκουν στην ευρωζώνη.

    «Πριν κάποια χώρα να υιοθετήσει (το ευρώ), πρέπει πρώτα να καθοριστεί μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία σε σχέση με το ευρώ. Ο μηχανισμός αυτός είναι η αίθουσα αναμονής της ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή, κανένα μέλος της ΕΕ δεν βρίσκεται εκεί, με εξαίρεση τη Δανία που είναι ειδική περίπτωση», προσθέτει ο Ντομπρόβσκις.

    [05] Προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου

    Πτώση προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κατέγραφε σήμερα το πετρέλαιο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, λόγω πιέσεων από την υπερβάλλουσα προσφορά, η οποία έχει μειώσει τις τιμές τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τα μέσα του 2014.

    Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε 71 σεντς στα 37,18 δολάρια το βαρέλι στις 13:37 ώρα Ελλάδας.

    Την περασμένη Τρίτη υποχώρησε στα 35,98 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 91 σεντς στα 37,19 δολάρια. Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος του συνηθισμένου λόγω επίσημης αργίας στη Βρετανία.

    [06] Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στη δικαιοσύνη, για να ακυρωθούν οι αποφάσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο

    Αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, και συγκεκριμένα κατά του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

    [07] Τρεις επιθέσεις στη Συρία με 32 νεκρούς και 90 τραυματίες

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν σήμερα σε τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν η μια μετά την άλλη σε φιλοκυβερνητική συνοικία στη Χομς της κεντρικής Συρίας, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μια επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην συνοικία Ζάχρα, στην κεντρική Χομς. Το σημείο των επιθέσεων βρίσκεται κοντά στην κλινική, δήλωσε αστυνομική πηγή.

    Στην περιοχή αυτή ζουν αλαουίτες, η κοινότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ. Η αλαουιτική κοινότητα αντιπροσώπευε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της τρίτης σημαντικότερης συριακής πόλης πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.

    [08] Παρατείνεται η λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών κατά τρεις ημέρες

    Ο Μύλος των Ξωτικών 2015 θα ολοκληρωθεί τελικά στις 6 Ιανουαρίου 2016, τρεις ημέρες μετά την προγραμματισμένη τελετή λήξης, λόγω πληθώρας επισκεπτών.

    Αυτό αναφέρει η οργανωτική επιτροπή, καθώς, όπως διευκρινίζει, η προτίμηση εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κρατήσεων, ακόμη και μετά την επίσημη προγραμματισμένη τελετή λήξης, στις 3 Ιανουαρίου 2016.

    Ενδεικτικό είναι ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία βρίσκονται στο 75% στις 4 και 5 Ιανουαρίου, οπότε θα έπρεπε ο Μύλος να έχει ολοκληρωθεί.

    [09] Κοντοντής στο Al Jazeera: «Δεν θα κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος»

    Συνέντευξη σε ένα εκ των κορυφαίων διεθνώς ειδησεογραφικό-αθλητικό δίκτυο, το Al Jazeera-beIN SPORTS, παρεχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της εκπομπής «Το πρόσωπο της ημέρας», στο αραβόφωνο, το αγγλόφωνο και το γαλλόφωνο δίκτυο του οργανισμού.

    Αναφορικά με την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρό, ο κ. Κοντονής είπε: «Η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντοπίζεται στην κρίση αξιοπιστίας των θεσμών του ποδοσφαίρου. Εν μέσω της γενικότερης κρίσης, αυτή η κατάσταση διογκώνεται και παράγει έντονα συμπτώματα διαφθοράς και βίας. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετώπισε κατάματα αυτήν την κατάσταση. Επιβάλαμε με νόμο την συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους, όπως όριζε ως τότε η ΕΠΟ. Πήραμε ακόμη μέτρα για την πάταξη της βίας με απόφαση του υπουργού. Το σημαντικότερο όμως είναι η ισονομία και η πιστή εφαρμογή των νόμων. Προσπαθούμε να δούμε πως οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και το κράτος μπορούν να συνεννοηθούν για να λυθούν τα προβλήματα. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συνεννόηση όμως, το κράτος θα παρέμβει για να διορθώσει τα πράγματα, ακόμη και επί ποινή από την UEFA και την FIFA. Είμαστε έτοιμοι κι αποφασισμένοι να μην κάνουμε, πίσω όποιο κι αν είναι το κόστος».

    [10] «Άπαρτο κάστρο» το γήπεδο Καραϊσκάκη το 2015

    O Oλυμπιακός μετράει 16 νίκες σε ισάριθμα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Super League, τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγα 24ωρα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι στο «σπίτι» τους στο ελληνικό πρωτάθλημα το ημερολογιακό έτος 2015, αναδεικνύοντας την έδρα του Νέου Φαλήρου ως μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

    Εκτός των άλλων, οι Πειραιώτες, στο πρώτο μισό του εφετινού πρωταθλήματος, ολοκλήρωσαν έναν γύρο με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες ξεπερνώντας το ρεκόρ της θρυλικής ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι (11 στα 11). Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας μέσα στο 2015.

    Οι σημαντικότερες νίκες του Ολυμπιακού μέσα στο 2015:

    - Στις 19 Απριλίου επικράτησε με 4-0 του Λεβαδειακού και εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της Ιστορίας του.

    - Στις 3 Μαΐου απέναντι στην Καλλονή (5-0) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη φιέστα εορτασμού ενός ακόμα τροπαίου.

    - Οι Πειραιώτες, στις 26 Σεπτεμβρίου, νίκησαν 5-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επικράτησή τους την εφετινή σεζόν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    - Στις 17 Οκτωβρίου η ΑΕΚ ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τις «ερυθρόλευκες» νίκες και μάλιστα με το ευρύ 4-0.

    - Στις 13 Δεκεμβρίου, στο τελευταίο εφετινό ματς του Ολυμπιακού στην έδρα του, επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού ολοκληρώνοντας το απόλυτο σερί.

    [11] Σπορ γερμανικό μοντέλο με 370 ίππους

    Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής (NAIAS), στο Ντιτρόιτ, είναι η πρώτη σημαντική έκθεση αυτοκινήτου και για το 2016. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πύλες της στις 11 Ιανουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24 Ιανουαρίου.

    Η BMW, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής, θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της και θα αποκαλύψει ένα σπορ μοντέλο, το οποίο εξοπλίζεται με τεχνολογικές διατάξεις τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για την καινούργια BMW M2 Coupe.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η BMW 2002 turbo είχε θέσει νέα πρότυπα στα σπορ αυτοκίνητα. Τώρα, μετά από 40 και πλέον χρόνια, η BMW M GmbH παρουσιάζει τη νέα M2. Το καινούργιο αυτοκίνητο φέρει έναν ισχυρό, εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα, πίσω κίνησης, ελαφριά αλουμινένια ανάρτηση M Sport και άλλες ενδιαφέρουσες διατάξεις, που βελτιώνουν την οδηγική ευχαρίστηση.

    Ο νέος, τρίλιτρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo που αποδίδει 370 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 46,8 χλγμ. μπορεί να φτάσει στιγμιαία στα 50,2 χλγμ., με τη λειτουργία overboost. Με προαιρετικό, επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Μ - M Double Clutch Transmission (M DCT) και Launch Control (Έλεγχο Εκκίνησης) επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3΄΄. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver.

    Με το κιβώτιο M DCT, η κατανάλωση περιορίστηκε στα 7,9 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 185 γραμ./χλμ. Η οδηγική ευχαρίστηση αυξάνεται με την ενεργοποίηση της λειτουργίας M Dynamic Mode (MDM) του συστήματος Dynamic Stability Control. Το MDM επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού και επομένως δημιουργούνται μέτρια, ελεγχόμενα drift (υπερστροφές ισχύος) στην πίστα.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 13:32:28 UTC