Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αφελληνισμό» του ασφαλιστικού κλάδου, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] Κύπρος: Αρχές του 2016 η απόφαση για ενδιάμεση λύση στο φυσικό αέριο
  • [03] Κακοκαιρία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
  • [04] Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στο Αντίρριο
  • [05] Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Εφταλού
  • [06] ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Ντάλας

  • [01] «Αφελληνισμό» του ασφαλιστικού κλάδου, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης

    «Αφελληνισμό» και εκχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου σε πολυεθνικές εταιρείες και στο παγκόσμιο «κερδοσκοπικό κεφάλαιο» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης. Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες έχει λάβει σειρά επιλεκτικών μέτρων που οδηγούν τις ασφαλιστικές εταιρείες στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

    Όπως αναφέρεται, την περασμένη βδομάδα η Eurobank πούλησε το 80% της θυγατρικής της -και ιδιαίτερα κερδοφόρας- Eurolife στην καναδική Fairfax. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σε γερμανική εταιρεία, ενώ η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να ξεπουλήσει μέσα στο 2016 την Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην χώρα.

    «Το ξεπούλημα και η παράδοση του ελληνικού ασφαλιστικού κλάδου στο ξένο πολυεθνικό και κερδοσκοπικό κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αλλά και θα επιφέρει την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και μαζικές απολύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, μαζί με περισσότερη ασυδοσία και ολιγοπωλιακές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων» σχολιάζεται στην ανακοίνωση.

    Και ο κ. Λαφαζάνης καταλήγει: «Αυτές οι εγκληματικές μεθοδεύσεις θα ανατραπούν γρήγορα από τους αγώνες των συνεπών λαϊκών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε γνήσιες και όχι ψευδεπίγραφες και ψευδώμενες, αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις».

    [02] Κύπρος: Αρχές του 2016 η απόφαση για ενδιάμεση λύση στο φυσικό αέριο

    Αρχές του 2016 η κυπριακή κυβέρνηση θα καταλήξει στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης του φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία VITOL, είτε η Κύπρος το 2020 θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

    Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι εταιρείες κολοσσοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σεισμικά γεωλογικά στοιχεία της Κύπρου. Επισήμανε ότι θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση επέκτασης της πρώτης ερευνητικής περιόδου των τεμαχίων 2, 3, και 9 για ακόμα δύο χρόνια, όπως είχε ζητήσει η εταιρεία ΕΝΙ. Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, η εταιρεία ΤΟΤΑΛ έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν «στόχοι» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

    [03] Κακοκαιρία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

    Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της ηλιοφάνειας, θα συνοδεύεται από παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

    Συγκεκριμένα, για αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.

    Τοπικές νεφώσεις θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

    Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

    Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιασθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.

    [04] Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στο Αντίρριο

    Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα στις 9.15 το πρωί στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο και άλλες γειτονικές περιοχές.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Αντίρριο.

    Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.

    [05] Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Εφταλού

    Ξεκίνησε η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.

    Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

    Ήδη σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

    Οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών συνεχίζονται ολοένα και αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ πλέον πρόσφυγες αποβιβάστηκαν ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

    Εν τω μεταξύ σχεδόν 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από δυο πλοία.

    Ειδικότερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2474 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο 1301 πρόσφυγες.

    [06] ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Ντάλας

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες Σάββατο την πόλη Γκάρλαντ, κοντά στο Ντάλας της πολιτείας Τέξας, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.Ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε πολλά κτίρια στην μικρή αυτή πόλη, που βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC και CNN.

    Εκατομμύρια πολίτες στις νότιες ΗΠΑ προσπαθούσαν χθες να επιστρέψουν στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μετά από ένα κύμα ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων στις πολιτείες του Μισισιπή, του Τενεσί και του Άρκανσο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 December 2015 - 9:32:25 UTC