Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 84% των ψηφισάντων: Μεϊμαράκης 39,51% Μητσοτάκης 28,27%
  • [02] Στη Βουλή των Ελλήνων ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μ. Αμπάς
  • [03] Πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση του ενός δισ. ευρώ
  • [04] Η Εθνική Τράπεζα πούλησε τη Financebank στο Κατάρ
  • [05] Σήμερα η καταβολή της κάρτας σίτισης και η επιδότηση ενοικίου
  • [06] Οικογενειακή τραγωδία στα Χανιά: 55χρονος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
  • [07] Κίνα: Τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Που Ζιτσιάνγκ
  • [08] Περισσότερο φως στα γενετικά αίτια της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  • [09] Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες τις ημέρες των γιορτών
  • [10] Ανεργία , υποαπασχόληση, μετανάστευση «μαστίζουν» τους νέους γιατρούς
  • [11] Πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση του ενός δισ. ευρώ

  • [01] Στο 84% των ψηφισάντων: Μεϊμαράκης 39,51% Μητσοτάκης 28,27%

    Προβάδισμα λίγο πάνω από τις 11 μονάδες έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στη ΝΔ.

    Στο 84% του συνόλου και σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 11,07%.

    Tο πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

    Ο Α Γεωργιάδης υπέρ Κ Μητσοτάκη

    Μήνυμα ενότητας αλλά και στήριξης στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο κ. Γεωργιάδης πήρε σαφή θέση στη μάχη του δεύτερου γύρου στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός.

    ?Είχα πει από την περασμένη βδομάδα, οπότε ερωτήθηκα, ότι πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος, ο οποίος έλεγε ότι, στην αρχαία Αθήνα, εκείνος ο οποίος δε λαμβάνει θέση στα πράγματα, όταν υπάρχουν δύο μερίδες, πρέπει να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα, για αυτό το λόγο και χωρίς αυτό που θα πω να εκληφθεί γραμμή προς όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες δεν μπορούν να καθοδηγούνται, έχουν δική τους άποψη, έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν όπως νομίζουν και είναι απολύτως σεβαστή από μένα. Εγώ, όμως, οφείλω να πω ότι, προσωπικά, στην κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη? τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για την

    ανανέωση και στην παράταξη και στη χώρα.

    ?Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσίασε μία συγκροτημένη υποψηφιότητα, με θέσεις, απόψεις και αρχές?

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στον β' γύρο των εκλογών της ΝΔ

    [02] Στη Βουλή των Ελλήνων ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μ. Αμπάς

    Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μ. Αμπάς θα μεταβεί το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.

    Στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Αμπάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

    «Η επίσκεψή σας θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο λαών μας όσο και στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Διαβάστε επίσης:«Το παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο»

    [03] Πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση του ενός δισ. ευρώ

    Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου, όπως ανέφερε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. «Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.

    [04] Η Εθνική Τράπεζα πούλησε τη Financebank στο Κατάρ

    Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι συνάπτει σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα του Κατάρ (QNB) για την πώληση του 99,81% των μετοχών της στη Finansbank προς συνολικό τίμημα ύψους 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. ενέκρινε την πώληση της συμμετοχής της ΕΤΕ (99,81% των μετοχών) στη Finansbank A.S., σε συνδυασμό με άλλες άμεσες ή έμμεσες μειοψηφικές συμμετοχές στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ.

    Το συμφωνημένο τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε 2.750 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, η QNB θα αποπληρώσει με την ολοκλήρωση της συναλλαγής το χρέος μειωμένης εξασφάλισης ύψους 910 εκατομμυρίων δολαρίων, της Finansbank προς την ΕΤΕ, αυξάνοντας έτσι τη ρευστότητα του Ομίλου ΕΤΕ κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ συνολικά.

    [05] Σήμερα η καταβολή της κάρτας σίτισης και η επιδότηση ενοικίου

    Σήμερα Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, θα γίνει η καταβολή της κάρτας σίτισης και του επιδόματος ενοικίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.Συγκεκριμένα 16,2 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν σε 145.330 δικαιούχους, ενώ το ποσό που αναλογεί στον καθένα είναι 70-220 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

    Όσον αφορά την επιδότηση ενοικίου, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 19.443 και το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

    Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

    [06] Οικογενειακή τραγωδία στα Χανιά: 55χρονος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Σκινές του δήμου Πλατανιά Χανίων. Ένας άνδρας 55 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τη μητέρα του 77 ετών και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι που έμεναν ο θύτης και στη συνέχεια αυτόχειρας και το θύμα.

    Ο 55 ετών άνδρας πήρε ένα μαχαίρι και με αυτό σκότωσε την μητέρα του και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε με κυνηγετικό όπλο βάζοντας και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

    Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο ενώ οι δύο σωροί μεταφέρθηκαν για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο νοσοκομείο Χανίων.

    [07] Κίνα: Τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Που Ζιτσιάνγκ

    Ο Κινέζος νομικός Που Ζιτσιάνγκ, διαπρεπής υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος δικαζόταν για τη λειτουργία πολύ επικριτικών προς το Πεκίνο μικρομπλόγκ καταδικάσθηκε σήμερα σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

    Ο 50χρονος Που Ζιτσιάνγκ, ο οποίος είναι και ο ίδιος δικηγόρος, είναι γνωστός για την υπεράσπιση ενώπιον της κινεζικής δικαιοσύνης θυμάτων στρατοπέδων επανεκπαίδευσης μέσω της εργασίας, του διάσημου καλλιτέχνη Άι Γουέιγουέι και πολιτών κατά των αυθαιρεσιών των κινεζικών αρχών.

    [08] Περισσότερο φως στα γενετικά αίτια της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

    Μια μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα -με ελληνική συμμετοχή- αποκάλυψε μια σειρά από γονίδια που ευνοούν την εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της βασικής αιτίας μειωμένης όρασης των ηλικιωμένων, η οποία σε προχωρημένες περιπτώσεις οδηγεί σε τύφλωση.Η πάθηση πλήττει περίπου το 5% των ανθρώπων άνω των 75 ετών. Πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτή την εκφύλιση και, από αυτούς, τα δέκα εκατομμύρια σε προχωρημένη μορφή.

    Περισσότεροι από 100 επιστήμονες από διάφορες χώρες ανέλυσαν το DNA άνω των 43.500 ανθρώπων (εκ των οποίων οι 23.000 με εκφύλιση και οι 20.000 χωρίς) για να ρίξουν περισσότερο φως στο γενετικό υπόβαθρο της νόσου, ανακαλύπτοντας συνολικά 52 παραλλαγές γονιδίων σε 34 γονιδιακές περιοχές, που εμπλέκονται στη νευροεκφυλιστική πάθηση. Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση όσων κινδυνεύουν περισσότερο και σε καλύτερη πρόληψη ή σε νέες φαρμακευτικές θεραπείες της πάθησης.

    [09] Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες τις ημέρες των γιορτών

    Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουν οι κυρίες που κυοφορούν, τις γιορτινές ημέρες, δίνει μέσα από την εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου ο Γ. Φαρμακίδης, μαιευτήρας- γυναικολόγος, καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης, διευθυντής του ΣΤ' Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

    Ο κ. Φαρμακίδης εξηγεί ότι ένα ποτηράκι κρασί και ο ήπιος χορός δεν απαγορεύονται σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη. Ωστόσο όπως επισημαίνει, πρέπει να αποφεύγονται οι χώροι με πολύ καπνό, η κούραση, η υπερφαγία και τα ψηλά τακούνια. Ο κ. Φαρμακίδης, αναφέρει ακόμη, ότι τα υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται από τη 12 έως την 33η εβδομάδα της κύησης, ωστόσο αν η πτήση είναι μικρής διάρκειας μπορεί να γίνει και στην αρχή της εγκυμοσύνης.

    [10] Ανεργία , υποαπασχόληση, μετανάστευση «μαστίζουν» τους νέους γιατρούς

    Σε "επίπεδα ρεκόρ" έχει ανέλθει η ανεργία των γιατρών, με το 11,48% να είναι άνεργοι και το 16,02% υποαπασχολούμενοι, ενώ 7.340 γιατροί της Αθήνας έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) 3.821 γιατροί είναι επισήμως άνεργοι, εκ των οποίων 1.259 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας περίπου 360 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, η αναλογία γιατρών και πληθυσμού στην Ελλάδα είναι 6,1 ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 3,3 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των γιατρών, στην Ελλάδα, το 46% του ιατρικού δυναμικού βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με το χαμηλότερο ποσοστό, κάτω του 2%, να βρίσκεται στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

    Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σε ημερίδα με θέμα "Νέοι γιατροί, παρόν και μέλλον", όπου επισημάνθηκε ότι «ο πληθωρισμός κυρίως των νέων γιατρών και η εξαιρετικά μικρή απορροφητικότητα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς».

    [11] Πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση του ενός δισ. ευρώ

    Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου, όπως ανέφερε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. «Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 December 2015 - 7:32:34 UTC