Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 84% των ψηφισάντων: Μεϊμαράκης39,51% Μητσοτάκης28,27%
  • [02] Διεργασίες για τον οδικό χάρτη μέχρι την πρώτη αξιολόγηση
  • [03] Στις 12 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί ποιοι υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για τον ΟΛΠ
  • [04] Επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ζήτησε από την ΚΕΔΕ ο Α. Χαρίτσης
  • [05] Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
  • [06] Πώς η τουρκική μαφία οργανώνει το δουλεμπόριο των προσφύγων
  • [07] «Δεκατιανό» σε 64 δημοτικά σχολεία για 11.000 μαθητές
  • [08] Διάλογο με τα κόμματα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι προκειμένου να σχηματίσει και πάλι κυβέρνηση
  • [09] ΕΚΤ: Μεγάλη η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ
  • [10] Ματέο Ρέντσι:«Οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας είναι καταδικασμένες να χάσουν την πλειοψηφία»
  • [11] Για συγκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής εταιρείας Volkswagen κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους ευρωβουλευτές της ΝΔ
  • [12] Κομισιόν: Να εξαιρεθούν από το προτιμησιακό καθεστώς φορολόγησης τα αλιευτικά,τα ρυμουλκά και τα γιότ
  • [13] ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στη χώρα
  • [14] Ανεργία , υποαπασχόληση, μετανάστευση "μαστίζουν" τους νέους γιατρούς
  • [15] Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
  • [16] Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
  • [17] Με την... ψυχή στο στόμα πέρασε από την Κηφισιά

  • [01] Στο 84% των ψηφισάντων: Μεϊμαράκης39,51% Μητσοτάκης28,27%

    Προβάδισμα λίγο πάνω από τις 11 μονάδες έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στη ΝΔ.

    Στο 84% του συνόλου και σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 11,07%.

    Tο πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

    Ο Α Γεωργιάδης υπέρ Κ Μητσοτάκη

    Μήνυμα ενότητας αλλά και στήριξης στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο κ. Γεωργιάδης πήρε σαφή θέση στη μάχη του δεύτερου γύρου στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός.

    ?Είχα πει από την περασμένη βδομάδα, οπότε ερωτήθηκα, ότι πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος, ο οποίος έλεγε ότι, στην αρχαία Αθήνα, εκείνος ο οποίος δε λαμβάνει θέση στα πράγματα, όταν υπάρχουν δύο μερίδες, πρέπει να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα, για αυτό το λόγο και χωρίς αυτό που θα πω να εκληφθεί γραμμή προς όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες δεν μπορούν να καθοδηγούνται, έχουν δική τους άποψη, έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν όπως νομίζουν και είναι απολύτως σεβαστή από μένα. Εγώ, όμως, οφείλω να πω ότι, προσωπικά, στην κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη? τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για την

    ανανέωση και στην παράταξη και στη χώρα.

    ?Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσίασε μία συγκροτημένη υποψηφιότητα, με θέσεις, απόψεις και αρχές?

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στον β' γύρο των εκλογών της ΝΔ

    [02] Διεργασίες για τον οδικό χάρτη μέχρι την πρώτη αξιολόγηση

    Έως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ στη συνεχεία και έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Ο οδικός χάρτης για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έως την πρώτη αξιολόγηση που υπολογίζεται περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και αναμένεται να υπάρξουν τροπολογίες για ζητήματα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν τέλος του έτους.

    Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ενδεχομένως την Τετάρτη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί.

    [03] Στις 12 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί ποιοι υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για τον ΟΛΠ

    Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Morgan Stanley στο Λονδίνο η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ (61%). Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον είχαν επιδείξει η κινεζική Cosco, η δανική APM Terminals και την ICTS από τις Φιλιππίνες. Το ΤΑΙΠΕΔ με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016, με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικές προσφορές των διεκδικητών του λιμανιού του Πειραιά θα αποσφραγιστούν παρουσία των παρατηρητών και των συμβούλων της συγκεκριμένης επένδυσης και η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνεται στο πακέτο των 9 αποκρατικοποιήσεων, που θα πρέπει να τρέξουν άμεσα και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

    Επίσης η Morgan Stanley που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να μεταβιβάσει στο Ταμείο τις τεχνικές προσφορές που αφορούν τις επενδύσεις στο λιμάνι.

    Όταν θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2016 από το ΤΑΙΠΕΔ ο νέος υποψήφιος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ, το Ταμείο αναμένεται να ζητήσει από το συγκεκριμένο επενδυτή νέα βελτιωμένη προσφορά.

    [04] Επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ζήτησε από την ΚΕΔΕ ο Α. Χαρίτσης

    Την εντατικοποίηση όλων των ενεργειών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομίας - Ανάπτυξης - Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης από το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με το οποίο συναντήθηκε σήμερα.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ομαλή ολοκλήρωση των πράξεων και το κλείσιμο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, καθώς η προγραμματική περίοδος ολοκληρώνεται, ως προς την επιλεξιμότητα της κοινοτικής συνδρομής, την 31 Δελεμβρίου 2015.

    Κρίθηκε απαραίτητη η επίσπευση όλων των διαδικασιών, εκ μέρους των εμπλεκομένων αρχών (Διαχειριστικές Αρχές των ΠΕΠ, Δικαιούχοι κ.λπ.) για την πραγματοποίηση των πληρωμών και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων, έως το τέλος του έτους. Συνομολογήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις ή διακοπή των εργασιών που υπολείπονται, καθώς όλα τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους.

    [05] Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

    Μια γιορτή για τα παιδιά έγινε σήμερα η Βουλή, που σκόρπισε όχι μόνο χαρά, αλλά και μεγάλη συγκίνηση σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τις εκδηλώσεις για τα προσφυγόπουλα, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου, την αρωγή του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής γιορτής, μέρας φιλίας, χαράς και αλληλεγγύης, υποδεχόμενος τους μικρούς πρόσφυγες, περίπου εβδομήντα παιδιά, που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα μακριά από τις εστίες και τις πατρίδες τους, στο δρόμο της προσφυγιάς.

    Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Η ταινία και ο εξοπλισμός προβολής ήταν προσφορά της εταιρείας Νεανικό Πλάνο-Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων.

    Αμέσως μετά, τα παιδιά στόλισαν το Δέντρο των Ευχών όπου έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους ευχές και επιθυμίες.

    Μετά το μεσημεριανό φαγητό, επισκέφθηκαν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, που είχε μετατραπεί -ειδικά για τη μέρα αυτή- σ' ένα εργαστήρι παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των παιδαγωγών του.

    Επίσης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τρενάκι.

    [06] Πώς η τουρκική μαφία οργανώνει το δουλεμπόριο των προσφύγων

    Τον λένε Οσμάν. Ή κάπως έτσι μας συστήθηκε. Είναι ένας από τους κορυφαίους της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονική χώρα. Δεν κρύβεται... «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα» λέει αφοπλιστικά.

    Διατηρεί ένα μαγαζί στη Σμύρνη που πουλάει τρόφιμα. Ένα μεγάλο μπακάλικο στο Μπασμανέ, τη συνοικία των Ρωμιών και των Εβραίων πριν το 1922 που σώθηκε από τη φωτιά. Οι Τούρκοι τη συνοικία την αποκαλούν «Δαμασκό». Όπως λένε «εδώ έχει πιο πολλούς Σύρους απ' ότι στη Συρία». Δεν είναι όμως η εικόνα της περιοχής όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Στους δρόμους δεν έχει κανέναν Σύρο. Η δημοτική αρχή ξαναφύτεψε το γκαζόν στα πάρκα και στις νησίδες, Σύρος δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα.

    Κι όμως... υπάρχουν!

    Ο Οσμάν μας εξηγεί ότι πλέον «μένουν σε σπίτια που έχουν νοικιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, η μετακίνηση τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα που τους παραλαμβάνουν από τα σπίτια και τους μεταφέρουν σε σημεία εκκίνησης. Από εκεί μεταφέρονται στα σημεία αναχώρησης».

    Πώς μεταφέρονται τώρα. Με πολλούς τρόπους. Πολλοί από αυτούς προκαλούν γέλιο. Όλοι δείχνουν το μέγεθος του κυκλώματος και το αδίστακτο του τρόπου που αυτό λειτουργεί.

    Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί λοιπόν από τον Οσμάν στις περιοχές απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο με λεωφορεία φορτωμένα σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας. Με σχολικά λεωφορεία από την ώρα που τα παιδιά σχολάνε μέχρι την επομένη το πρωί που τα λεωφορεία θα ξαναχρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών. Με ένα κονβόι ΙΧ, πράγμα που επιτρέπει ακόμα κι όταν ένα αυτοκίνητο το σταματήσει η αστυνομία όλα τα άλλα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. Υπάρχουν όμως και... VIP μεταφορές όπως ανδρών ως πλούσιων αράβων με βιτρίνα Ρωσίδες συνοδούς ακόμα και... με νεκροφόρες! Οι τελευταίες λέει ο Οσμάν είναι ακριβές υπηρεσίες και πληρώνονται εξτρά σχεδόν όσο και το πέρασμα στο νησί.

    Ας επιστρέψουμε όμως στη Σμύρνη. Εκεί όπου είναι η βάση του κυκλώματος. Το κύκλωμα που πλέον και υπό τον φόβο των μέτρων που εικάζεται ότι θα ληφθούν από τις τουρκικές αρχές μετά από την πίεση των Ευρωπαίων έχει το παρακάτω οργανόγραμμα.

    Στην κορυφή είναι τα μέλη της μαφίας. Οι περισσότεροι είναι στη δουλειά πάνω από 20 χρόνια. Παλιότερα το κάνανε για κανένα καλό μεροκάματο. Πλέον και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο τα λεφτά είναι πολλά και αξίζει τον κόπο κανείς ακόμα και να ρισκάρει...

    [07] «Δεκατιανό» σε 64 δημοτικά σχολεία για 11.000 μαθητές

    Το πρόγραμμα "Δεκατιανό στο Σχολείο" παρουσιάστηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Εργασίας, από τους υπουργούς Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

    Το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά ήδη από τις 18 Νοεμβρίου, και στόχος είναι να καλύψει όλη τη σχολική χρονιά. Καλύπτει 64 δημοτικά σχολεία και περίπου 11.000 μαθητές και πραγματοποιείται σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον. Γίνεται δε με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει ως στόχο, όπως δήλωσε η κ. Φωτίου, την αντιμετώπιση της φτώχειας των παιδιών και του υποσιτισμού τα σχολεία και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Οι ιδιωτικοί φορείς που συνεργάζονται στο πρόγραμμα είναι οι "Γρηγόρης Μικρογεύματα", "Καραμολέγκος", "3Ε", "Ελληνική Ζύμη" και "ΑDORO".

    [08] Διάλογο με τα κόμματα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι προκειμένου να σχηματίσει και πάλι κυβέρνηση

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε απόψε ότι έλαβε μια καθαρή, δημοκρατική εντολή από τον ισπανικό λαό στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να σχηματίσει κυβέρνηση.

    Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP) του οποίου ηγείται κέρδισε τις εκλογές αυτές και θέλει να ξεκινήσει "διάλογο" με τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπε, πολλά άλλα κόμματα έχουν ιδέες παρόμοιες με εκείνες του PP.

    Είναι σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας να είναι σταθερή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, συνέχισε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παρέχει και πολιτική σταθερότητα στις αγορές.

    "Το Λαϊκό Κόμμα πιστεύει ότι έχει την ευθύνη και την εντολή για να ξεκινήσει διάλογο και να διερευνήσει τη βιωσιμότητα μιας σταθερής κυβέρνησης που θα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα εντός και εκτός της Ισπανίας", είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του.

    Το PP έλαβε ποσοστό 28,72% και ελέγχει 123 βουλευτές στο κοινοβούλιο, όμως του χρειάζονταν 176 έδρες ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, χωρίς να αναζητά συμμαχίες.

    [09] ΕΚΤ: Μεγάλη η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ

    Έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αν και η κατάσταση στη χώρα παραμένει πολύ εύθραυστη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Libre Belgique ο Πέτερ Πράετ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    «Οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι ακόμα πολύ εντατικές σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, αλλά υπάρχει η θέληση για επιτυχία και το κλίμα των συνομιλιών έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο Πράετ, ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τώρα υπό έλεγχο. «Είναι σαφώς πιο θετικό απ? ό,τι ήταν στις αρχές του χρόνου. Έχει γίνει ήδη μεγάλη πρόοδος μέσω αυτών διαπραγματεύσεων. Έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οι τράπεζες θα είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη στη χώρα».

    Αναφορικά με τη συνέχιση της παρούσας χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πράετ, που είναι επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «θα επιδιώξει μια διευκολυντική νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί. Χωρίς να δίνει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικά μεγάλο».

    [10] Ματέο Ρέντσι:«Οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας είναι καταδικασμένες να χάσουν την πλειοψηφία»

    «Παρά το ότι όλοι δηλώνουν πως πρέπει να δημιουργηθούν συμμαχίες και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, όπως έγινε ήδη στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας είναι καταδικασμένες να χάσουν την πλειοψηφία», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας της ισπανικές εκλογές.

    Ο Ρέντσι χαρακτήρισε «ανομοιογενές» το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, προσθέτοντας: «η οικονομική συνταγή που επινόησε τα χρόνια αυτά η Ευρώπη δεν βοηθά τους πολίτες, και, παραδόξως, τιμωρεί όποιον την εφαρμόζει».

    [11] Για συγκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής εταιρείας Volkswagen κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

    Για συγκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής εταιρείας Volkswagen, κατηγορεί τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε

    «Το πρωτοφανές, για τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, σκάνδαλο των "συστημάτων αναστολής" που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία VW στους κινητήρες της, προκειμένου να εξαπατά τις μετρήσεις για τους ρύπους, επέλεξαν να συγκαλύψουν με την ψήφο τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι τη στάση αυτή επέλεξαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αν και «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πέρα από τις προφανείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχει σαφείς οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, καθώς σε πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, η φορολόγηση των οχημάτων σχετίζεται με τις μετρήσεις για την εκπομπή ρύπων».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα οποία 3 ευρωβουλευτές της ΝΔ ακολούθησαν τη γραμμή της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετέχουν, ψηφίζοντας κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της VW, ενώ 2 απείχαν από την ψηφοφορία.

    [12] Κομισιόν: Να εξαιρεθούν από το προτιμησιακό καθεστώς φορολόγησης τα αλιευτικά,τα ρυμουλκά και τα γιότ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να επανεξετάσει ποια πλοία είναι επιλέξιμα για υπαγωγή στο ελληνικό ευνοϊκό φορολογικό σύστημα και να εξαιρέσει από το προτιμησιακό καθεστώς τα αλιευτικά σκάφη, τα ρυμουλκά, καθώς και τα σκάφη αναψυχής (γιοτ) χωρίς πλήρωμα που ενοικιάζονται σε τουρίστες.

    Ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε στην Ελλάδα μια σειρά προτάσεων για να διασφαλίσει τη συμβατότητα των κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται στον ναυτιλιακό τομέα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι ισχύουσες διατάξεις μπορεί να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα σε μετόχους ναυτιλιακών εταιρειών να επωφελούνται από ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση η οποία θα έπρεπε να παρέχεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μεταφορών. Επίσης, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία ότι η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση επεκτείνεται και σε ενδιάμεσους φορείς του ναυτιλιακού τομέα και εταιρείες εκμετάλλευσης πλοίων που δεν παρέχουν υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών.

    [13] ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στη χώρα

    Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στη χώρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τονίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση της νόσου σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός λόγω μεγάλων συναθροίσεων ατόμων, όπως τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Με αφορμή περιστατικό μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Α σε κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη, που κατέληξε στο «Βοστάνειο» Γ.Ν. Μυτιλήνης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι η διάγνωση τεκμηριώθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας (ΕΚΑΜ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

    [14] Ανεργία , υποαπασχόληση, μετανάστευση "μαστίζουν" τους νέους γιατρούς

    Σε "επίπεδα ρεκόρ" έχει ανέλθει η ανεργία των γιατρών, με το 11,48% να είναι άνεργοι και το 16,02% υποαπασχολούμενοι, ενώ 7.340 γιατροί της Αθήνας έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) 3.821 γιατροί είναι επισήμως άνεργοι, εκ των οποίων 1.259 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας περίπου 360 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, η αναλογία γιατρών και πληθυσμού στην Ελλάδα είναι 6,1 ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 3,3 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των γιατρών, στην Ελλάδα, το 46% του ιατρικού δυναμικού βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με το χαμηλότερο ποσοστό, κάτω του 2%, να βρίσκεται στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

    Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σε ημερίδα με θέμα "Νέοι γιατροί, παρόν και μέλλον", όπου επισημάνθηκε ότι «ο πληθωρισμός κυρίως των νέων γιατρών και η εξαιρετικά μικρή απορροφητικότητα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς».

    [15] Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

    Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ατομικά λάθη των παικτών της ΑΕΚ και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου έφυγε θριαμβεύτρια 2-1 από το ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Super League και κλείνει το 2015 στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι Τριποτσέρης (62΄), Ντομοβτσίσκι (70΄) ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει στην ΑΕΚ ο Γιόχανσον (16΄).

    [16] Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

    Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, καθώς προηγήθηκε στο σκορ αλλά ηττήθηκε 2-1 από τον Λεβαδειακό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 16' με τον Γιόχανσον και οι φιλοξενούμενοι στο β' ημίχρονο γύρισαν το ματς με τέρματα των Τριπιτσέρη στι 62' και Ντομοβτσίσκι στο 70'.

    [17] Με την... ψυχή στο στόμα πέρασε από την Κηφισιά

    Τις εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα μετά την ήττα του την πρώτη αγωνιστική από τον Παμαθηναϊκό έφτασε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε πολύ δύσκολα στην Κηφισιά της τοπικής ομάδας με 75-73. Με τους Πειραιώτες δεν αγωνίστηκαν οι Σπανούλης, Αγραβάνης και Λοτζέσκι.

    Τα δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 21:32:31 UTC