Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς
  • [02] Εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες υποδέχεται αύριο η Βουλή
  • [03] Ένας διακινητής προσφύγων και μεταναστών εξομολογείται
  • [04] Στις 8 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας
  • [05] Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 35 ετών
  • [06] Στην Αθήνα ο Γιούρι Ζντοβτς για να διαδεχτεί τον Σάκοτα
  • [07] Με το ζόρι ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πλατανιά

  • [01] Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, το επίσημο πρόγραμμα του οποίου ξεκινά αύριο και συνεχίζεται την Τρίτη. Ο κ. Αμπάς αφίχθη νωρίτερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου τον υποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, αύριο Δευτέρα, στις 12:00, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Το μεσημέρι, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Αμπάς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και εν συνεχεία οι κ. κ. Τσίπρας και Αμπάς θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

    [02] Εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες υποδέχεται αύριο η Βουλή

    Σε μια ολοήμερη γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, η Βουλή των Ελλήνων θα υποδεχθεί εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες, αύριο Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015.

    Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε ανθρώπους και ομάδες που δοκιμάζονται από τα μεγάλα προβλήματα και τις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας, η Ελληνική Βουλή εκπέμπει μηνύματα φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των θεσμών, προς τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα στο δρόμο της προσφυγιάς.

    Τους μικρούς πρόσφυγες θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μαζί με παιδιά από το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής αλλά και μεγαλύτερα παιδιά εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Εκεί θα υπάρχει και το Δέντρο των Ευχών όπου τα παιδιά, μαζί με συνομήλικούς τους από σχολείο της Αθήνας, θα γράψουν και θα κρεμάσουν τις δικές τους ευχές, τις δικές τους επιθυμίες.

    [03] Ένας διακινητής προσφύγων και μεταναστών εξομολογείται

    Τον λένε Οσμάν. Ή κάπως έτσι μας συστήθηκε. Είναι ένας από τους κορυφαίους της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονική χώρα. Δεν κρύβεται... «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα» λέει αφοπλιστικά.

    Διατηρεί ένα μαγαζί στη Σμύρνη που πουλάει τρόφιμα. Ένα μεγάλο μπακάλικο στο Μπασμανέ, τη συνοικία των Ρωμιών και των Εβραίων πριν το 1922 που σώθηκε από τη φωτιά. Οι Τούρκοι τη συνοικία την αποκαλούν «Δαμασκό». Όπως λένε «εδώ έχει πιο πολλούς Σύρους απ' ότι στη Συρία». Δεν είναι όμως η εικόνα της περιοχής όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Στους δρόμους δεν έχει κανέναν Σύρο. Η δημοτική αρχή ξαναφύτεψε το γκαζόν στα πάρκα και στις νησίδες, Σύρος δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα.

    Κι όμως... υπάρχουν!

    Ο Οσμάν μας εξηγεί ότι πλέον «μένουν σε σπίτια που έχουν νοικιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, η μετακίνηση τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα που τους παραλαμβάνουν από τα σπίτια και τους μεταφέρουν σε σημεία εκκίνησης. Από εκεί μεταφέρονται στα σημεία αναχώρησης».

    Πώς μεταφέρονται τώρα. Με πολλούς τρόπους. Πολλοί από αυτούς προκαλούν γέλιο. Όλοι δείχνουν το μέγεθος του κυκλώματος και το αδίστακτο του τρόπου που αυτό λειτουργεί.

    Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί λοιπόν από τον Οσμάν στις περιοχές απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο με λεωφορεία φορτωμένα σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας. Με σχολικά λεωφορεία από την ώρα που τα παιδιά σχολάνε μέχρι την επομένη το πρωί που τα λεωφορεία θα ξαναχρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών. Με ένα κονβόι ΙΧ, πράγμα που επιτρέπει ακόμα κι όταν ένα αυτοκίνητο το σταματήσει η αστυνομία όλα τα άλλα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. Υπάρχουν όμως και... VIP μεταφορές όπως ανδρών ως πλούσιων αράβων με βιτρίνα Ρωσίδες συνοδούς ακόμα και... με νεκροφόρες! Οι τελευταίες λέει ο Οσμάν είναι ακριβές υπηρεσίες και πληρώνονται εξτρά σχεδόν όσο και το πέρασμα στο νησί.

    Ας επιστρέψουμε όμως στη Σμύρνη. Εκεί όπου είναι η βάση του κυκλώματος. Το κύκλωμα που πλέον και υπό τον φόβο των μέτρων που εικάζεται ότι θα ληφθούν από τις τουρκικές αρχές μετά από την πίεση των Ευρωπαίων έχει το παρακάτω οργανόγραμμα.

    Στην κορυφή είναι τα μέλη της μαφίας. Οι περισσότεροι είναι στη δουλειά πάνω από 20 χρόνια. Παλιότερα το κάνανε για κανένα καλό μεροκάματο. Πλέον και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο τα λεφτά είναι πολλά και αξίζει τον κόπο κανείς ακόμα και να ρισκάρει...

    [04] Στις 8 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

    Στις 8:00 το βράδυ θα κλείσουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, λόγω της αυξημένης συμμετοχής, ενώ όπου υπάρχουν ακόμα πολίτες παρόντες που θα επιθυμούν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος. Ο κ. Τραγάκης εξέφρασε την ικανοποίηση της ΝΔ για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 10 το βράδυ.

    Στην δήλωσή του ο κ. Τραγάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν Πρόεδρο και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει 325.000 άνθρωποι και ευχαρίστησε τους 4 υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου. Σε ερώτηση τι ώρα θα έχουμε εικόνα των αποτελεσμάτων ο κ. Τραγάκης απάντησε: Όπως γνωρίζετε, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα είναι εκείνα τα οποία θα μας στείλουν οι αρμόδιες κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Όταν έχουμε επιβεβαιωμένα αποτελέσματα, θα σας τα ανακοινώσουμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Μεϊμαράκης: Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

    Αδ. Γεωργιάδης: Από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη από την διαδικασία

    Απ. Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα

    [05] Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 35 ετών

    Πάνω από 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Ισπανία ψηφίζουν σήμερα για την ανανέωση της σύνθεσης του νέου Κοινοβουλίου τους και της Γερουσίας, σε μία αναμέτρηση που το αποτέλεσμά της μέχρι την τελευταία στιγμή είναι αβέβαιο αν θα οδηγήσει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας τέσσερα κόμματα διεκδικούν επί ίσοις όροις την εξουσία.

    Τα δύο νέα κόμματα, οι αριστεροί Podemos (Μπορούμε) και οι κεντρώοι Ciudadanos (Πολίτες) έχουν διεμβολίσει του δύο παραδοσιακούς πόλους της ισπανικής πολιτικής των τελευταίων 38 ετών της μεταπολίτευσης, το κυβερνών δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) και τους Σοσιαλιστές (PSOE) αποσπώντας μεγάλο ποσοστό από την δεξαμενή ψήφου τους.

    Στις φετινές εκλογές, χάρις στην αμφίρροπη μάχη των παρατάξεων και η κρισιμότητα του αποτελέσματος, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ιστορικό ρεκόρ. Στις φετινές εκλογές μάλιστα είναι εγγεγραμμένοι 731.744 νέοι ψηφοφόροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2011.

    Η ψηφοφορία στα περίπου 23.000 εκλογικά τμήματα της χώρας ξεκίνησε στις 09.00 τοπική ώρα (10.00, ώρα Ελλάδος) κι οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 (21.00, ώρα Ελλάδος). Πάνω από 700.000 ψηφοφόροι όμως επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο (100.000 περισσότεροι από το 2011) για να μη χρειασθεί να μετακινηθούν προς τα εκλογικά τμήματα των περιφερειών τους. Πάνω από 90.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί επί ποδός σε όλη τη χώρα, στην οποία έχει κηρυχθεί κατάσταση αυξημένου συναγερμού (επίπεδο 4) για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

    [06] Στην Αθήνα ο Γιούρι Ζντοβτς για να διαδεχτεί τον Σάκοτα

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γιούρι Ζντοβτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας έλυσε τη συνεργασία του με την Γκαζιαντέπ και ταξίδεψε από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ.

    Η διοίκηση της Ένωσης κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό, το οποίο απαιτούσε ο τουρκικός σύλλογος για να «σπάσει» το συμβόλαιο με τον πρώην παίκτη και προπονητή του Ηρακλή, ο οποίος διαδέχεται τον Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».

    [07] Με το ζόρι ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πλατανιά

    Το πέναλτι του Αθανασιάδη στο 68ο λεπτό, στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επικρατήσει στην Τούμπα του Πλατανιά με 1-0 και να κλείσει νικηφόρα το ποδοσφαιρικό 2015. Με αυτή τη νίκη και μετά από 15 αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 3η θέση με 26 βαθμούς.

    Ο Παναιτωλικός νίκησε 2-0 στο Αγρίνιο τον Ηρακλή, που από το 37΄ έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζιαμπάρη στη φάση του πέναλτι, με το οποίο ο Ουάρντα άνοιξε το σκορ (40΄). Το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Μαρκόφσκι (48΄).

    Μετά από ένα κακό παιχνίδι, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Τσουκαλά στο 48΄ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Χερέα στο 80΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2015 - 17:32:30 UTC