Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ»
  • [02] Π. Κουρουμπλής: Το ΠΑΣΟΚ έχασε την ευκαιρία επανασύνδεσης με τις ρίζες του
  • [03] Στις 8 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας
  • [04] Σ. Αναγνωστοπούλου: Να εκλείψουν οι εθνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία
  • [05] Προβάδισμα της ακροδεξιάς στην Αυστρία σε νέες δημοσκοπήσεις
  • [06] Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Air France με «ύποπτο δέμα»
  • [07] Αντ. Σαμαράς: Η ενότητα είναι η δύναμή μας
  • [08] Κύπρος: Αναστασιάδης και Ακιντζί στο εργαστήριο για Αγνοούμενα Πρόσωπα

  • [01] «Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ»

    Για γιορτή για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας στο ΕΒΕΑ προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

    «Θα το δούμε», είπε επίσης ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά.

    «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε», συμπλήρωσε.

    [02] Π. Κουρουμπλής: Το ΠΑΣΟΚ έχασε την ευκαιρία επανασύνδεσης με τις ρίζες του

    Άνοιγμα στους απλούς ανθρώπους της παραδοσιακά δημοκρατικής παράταξης "να συστρατευτούν στη καθαρή λαική εντολής της 20ης Σεπτεμβρίου", για πολιτική σταθερότητα, κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στην "real news", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά συνευθύνη με βάση τον ρόλο του καθενός".

    Η διευκρίνηση αφορά σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Β. Λεβέντη ή το ΠΑΣΟΚ. Για το τελευταίο επισημαίνει ότι "αδυνατεί να αποδεσμευτεί από την δεξιά αντζέντα". Σχολιάζοντας την στάση του στο Συμβούλιο των Αρχηγών, τονίζει ότι παρά τις όποιες ενστάνσεις του, όφειλε να προχωρήσει στην πολιτική του αυθυπέρβαση και να συμφωνήσει στην ενιαία γραμμή υπεράσπισης της ιερής υπόθεσης των συντάξεων. Με την στάση του αυτή, τονίζει έχασε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τις παλιές του κοινωνικές ρίζες και να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους αδυνάτους.

    Ωστόσο συμφωνεί με την πρόταση της Φ. Γεννημάτα για την συγκρότηση "εξεταστικής από την ΟΝΕ μέχρι σήμερα", ενώ για την πρόσκληση επιστροφής των ψηφοφόρων, που απευθύνει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουρουμπλής εκτιμά ότι το "αξιακό φορτίο της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να εκφραστεί με επιλογές που πλήττουν τις κοινωνικές συμμαχίες που σφυρυλατήθηκαν εκείνη την εποχή. Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για ευρύτερες κοινωνικές συγκλίσεις απηχούν τη νέα πραγματικότητα, όσοι επιμένουν να την αγνοόυν μάλλον ενδιαφέρονται για την πολιτικής τους επιβίωσση", σημειώνει.

    [03] Στις 8 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

    Στις 8:00 το βράδυ θα κλείσουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, λόγω της αυξημένης συμμετοχής. Ο κ. Τραγάκης εξέφρασε την ικανοποίηση της ΝΔ για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 10 το βράδυ.

    Στην δήλωσή του ο κ. Τραγάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν Πρόεδρο και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

    Επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση μέχρι και αυτή την ώρα -σκεφτείτε ότι σχεδόν υπερβαίνουμε τις 200.000 ψηφισάντων- σκεφτόμαστε, εκτός του ότι θα τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, να δώσουμε και μια παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, αντί για τις 19:00 στις 20:00.

    Σε ερώτηση τι ώρα θα έχουμε εικόνα των αποτελεσμάτων ο κ. Τραγάκης απάντησε: Όπως γνωρίζετε, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα είναι εκείνα τα οποία θα μας στείλουν οι αρμόδιες κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Όταν έχουμε επιβεβαιωμένα αποτελέσματα, θα σας τα ανακοινώσουμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Μεϊμαράκης: Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

    Αδ. Γεωργιάδης: Από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη από την διαδικασία

    Απ. Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα

    [04] Σ. Αναγνωστοπούλου: Να εκλείψουν οι εθνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία

    Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση "εθνόμετρου", και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ, δηλώνει σε συνέντευξη της, στην "Καθημερινή" η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου η οποία μετά την πολύμηνη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και παρά την ιδεολογική της αντίθεση για τους τελευταίους εκφράζεται θετικά, αποκλείοντας κάθε περίπτωση πολιτικού καιροσκοπισμού.

    Η υπουργός για τα σχολικά ιστορικά βιβλία δηλώνει, ότι «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο». Στην Ελλάδα , συνεχίζει, εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει . Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει την Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως «Δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγεκριμένη μοίρα αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία».

    [05] Προβάδισμα της ακροδεξιάς στην Αυστρία σε νέες δημοσκοπήσεις

    Εικοσιεπτά μήνες μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία -στις 29 Σεπτεμβρίου 2013- το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, εμφανίζεται σε νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα, ως η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό, μάλιστα, έως και 33 %, ενώ τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαικό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται αρκετά εκείνου των Ελευθέρων.

    "Ρεαλιστικότερο", σύμφωνα με παρατηρητές στη Βιέννη, φέρεται να είναι το ποσοστό των Ελευθέρων στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας "Κρόνεν Τσάιτουνγκ", στην οποία και κυμαίνεται ανάμεσα στο 26 % και στο 28 %, με το κόμμα αυτό ωστόσο να είναι στην πρώτη θέση.

    Στη δεύτερη θέση αυτής της δημοσκόπησης βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα - το οποίο ηγείται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού - με ποσοστό 25-27 %, στην τρίτη το Λαικό Κόμμα με ποσοστό 24-26 % και ακολουθούν οι Πράσινοι (12-14 %) και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (4-6 %).

    Σε άλλη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου ποιλιτικο-οικονομικού περιοδικού "Προφίλ" που κυκλοφορεί αύριο, το Κόμμα των Ελευθέρων εμφανίζεται με ποσοστό 31 % και ακολουθούν : Λαικό Κόμμα (24 %), Σοσιαλδημοκράτες (22 %), Πράσινοι (13 %), ΝΕΟΣ (8 %).

    Το υψηλότερο ποσοστό για το Κόμμα των Ελευθέρων, στο 33 %, διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας "΄Εστεραιχ", με τους Σοσιαλδημοκράτες να βρίσκονται στην δεύτερη θέση (ποσοστό 23 %), το Λαικό Κόμμα στην τρίτη θέση (21 %) και να έπονται Πράσινοι (12 %) και ΝΕΟΣ (8 %).

    [06] Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Air France με «ύποπτο δέμα»

    Ένα αεροσκάφος της εταιρείας Air France, που απογειώθηκε από τον Μαυρίκιο με προορισμό το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Μομπάσα στην Κένυα μετά τον εντοπισμός ενός ύποπτου δέματος στο αεροσκάφος, ανακοίνωσε η αστυνομία της Κένυας.

    Η πτήση AF 463, με 459 επιβαίνοντες και 14μελές πλήρωμα επρόκειτο να προσγειωθεί στο Παρίσι στις 06.50 ώρα Ελλάδας. Προσγειώθηκε ωστόσο στο διεθνές αεροδρόμιο Moi της Μομπάσα, στις ανατολικές ακτές της Κένυας, στις 23.37 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Τζόσεφ Νκαισέρι, που μετέβη αμέσως στη Μομπάσα, δήλωσε ότι η αστυνομία ανακρίνει πολλούς επιβάτες της πτήσης, χωρίς να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό.

    «Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όμως αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν είναι ότι οι ερευνητές ανακρίνουν πολλούς επιβάτες σχετικά με τον μηχανισμό που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους της Air France» επισήμανε ο ίδιος στον Τύπο.

    Ο Κενυάτης υπουργός δεν διευκρίνισε το είδος του «μηχανισμού» που εντοπίστηκε.

    Σε επικοινωνία που είχε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων με την Air France, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο «δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος του αντικειμένου» που ανακαλύφθηκε στο αεροσκάφος.

    [07] Αντ. Σαμαράς: Η ενότητα είναι η δύναμή μας

    «Η ενότητα είναι η δύναμή μας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ σε εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά.

    «Η ενότητα είναι μεγάλη προϋπόθεση για να μπει τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

    [08] Κύπρος: Αναστασιάδης και Ακιντζί στο εργαστήριο για Αγνοούμενα Πρόσωπα

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου επισκέφτηκαν το πρωί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας στην «νεκρή» ζώνη.

    Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκαν τα τρία μέλη της Επιτροπής, Πολ Ανρί , Νέστορας Νέστορος και Πλουμέρ Κιουτσούκ, τα οποία τους ενημέρωσαν για την πορεία των ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στην Επιτροπή , Νέστορας Νέστορος, δήλωσε ότι η επίσκεψη των δύο ηγετών στο Εργαστήριο αποδεικνύει το κοινό τους ενδιαφέρον για διακρίβωση της τύχης των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.

    Πρέπει, τόνισε ο κ. Νέστορος, « να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε σχέση με την τύχη των αγνοουμένων, ιδιαίτερα στις οικογένειες τους, τις μανάδες, τους πατεράδες, που αυτές οι μέρες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος είπε ότι ανέδειξε τη μεγάλη αδυναμία στον εντοπισμό πιθανών χώρων ταφής, ιδιαίτερα στα κατεχόμενα, και ζήτησε να ενισχυθούν τα ερευνητικά κλιμάκια σε σχέση με πιθανούς χώρους ταφής.

    Ο κ. Νέστορος ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει η προεργασία για να αρχίσουν έρευνες σε δέκα σημεία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου σε «στρατιωτικές ζώνες».

    Τέλος, πρόσθεσε ότι ένα άλλο σημαντικό θέμα αφορά το ζήτημα των μετακινήσεων οστών, που επίσης χρειάζεται επίλυση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2015 - 13:32:32 UTC