Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Κανένα παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα
  • [02] Κοντά στους μετανάστες βρέθηκε και σήμερα η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον
  • [03] Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η γερμανική Αστυνομία την FRONTEX στην Ελλάδα
  • [04] Χ. Ζεεχόφερ: Η ΕΕ κινδυνεύει να διαλυθεί από τον εγωισμό κάποιων κρατών-μελών
  • [05] Νίκη «ανάσα» για τον Ατρόμητο 1-0 τον Πανιώνιο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Κανένα παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του σήμερα το βράδυ σε συνεστίαση στην Θήβα, είπε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει νόμο το νόμο και μέτρο το μέτρο την βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι «μόνο που εδώ οι εκβιασμοί για τις δόσεις πάνε πακέτο με την διαφημιστική εξαπάτηση και το ψέμα».

    «Η εξαπάτηση δεν αφορά μόνο στο τι υλοποιεί η κυβέρνηση με το δικό της μνημόνιο, αλλά και στο τι συνεχίζει να εφαρμόζει, αφού και τα προηγούμενα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν και εφαρμόζονται κατά γράμμα» ανέφερε.

    Είπε ότι κανένα «παράλληλο πρόγραμμα» δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται βαριά και έθεσε το ερώτημα «αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια από τα δυσβάσταχτα μέτρα, γιατί δεν έκανε δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε ήδη από το Μάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όπως η διαγραφή των οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος, η παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το καθημερινό δωρεάν γεύμα στο σχολείο, η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, η απαλλαγή των σχολικών επιτροπών, των ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα χρέη».

    [02] Κοντά στους μετανάστες βρέθηκε και σήμερα η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον

    Σε χώρους όπου αποβιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες στις ακτές της Λέσβου αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων στον καρά Τεπέ και στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών βρέθηκε σήμερα η γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον. Συζήτησε με μετανάστες και πρόσφυγες, με εθελοντές και μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη αλλά και συχνά, φανερά συγκινημένη, η Αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε σε όλους κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

    Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η παρουσία της στην παγωμένη χθεσινή νύχτα στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών, του γνωστού hot spot στη Μόρια όπου επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες με πολύ χαμηλές θεροκρασίες. Πρόκειται για χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μετανάστες που περιμένουν να έρθει η ώρα τους για να καταγραφούν στο hot spot.

    Αλλά η κ. Σάραντον εντυπωσιάστηκε όπως όλα δείχνουν από τη χθεσινή μέρα που υποδέχθηκε και περιέθαλψε στην ακτή μετανάστες και πρόσφυγες που αποβιβάζονταν εκείνη την ώρα από πλαστικές βάρκες. Την εμπειρία της αυτή την ανέβασε στο λογαριασμό της στο twitter.

    [03] Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η γερμανική Αστυνομία την FRONTEX στην Ελλάδα

    Με 179 αστυνομικούς θα ενισχύσει η Γερμανία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο την δύναμη της FRONTEX που επιχειρεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Die Zeit», από τον Μάρτιο θα μπορούσαν να διατεθούν και δύο σκάφη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

    [04] Χ. Ζεεχόφερ: Η ΕΕ κινδυνεύει να διαλυθεί από τον εγωισμό κάποιων κρατών-μελών

    Για τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαλυθεί εξαιτίας της εγωιστικής στάσης ορισμένων κρατών-μελών που δεν δέχονται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης προειδοποίησε ο Βαυαρός Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ και έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης προς την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να μην προσφύγει τελικά στο Συνταγματικό Δικαστήριο με το αίτημα της επιβολής ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία.

    «Έχουμε τώρα μια κατανόηση με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο τίθεται η εφαρμογή (του σχεδίου για την προσφυγική κρίση) και όχι οι μεταξύ μας αντιπαράθεση», δηλώνει ο Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδελφού κόμματος της CDU στην Βαυαρία, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

    [05] Νίκη «ανάσα» για τον Ατρόμητο 1-0 τον Πανιώνιο

    Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει για τον Ατρόμητο το ποδοσφαιρικό 2015, καθώς στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για την Super League, επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου. Το «χρυσό γκολ» σημείωσε στο 88ο λεπτό ο Λαζαρίδης.

    Οι περιστεριώτες έχασαν πέναλτι στο 41' με τον Ναπολεόνι, ο οποίος νικήθηκε δύο φορές από τον Διούδη, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην επαναφορά.Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

    Με το ίδιο σκορ και με γκολ του Κόλα στο 22' νίκησε και η Βέροια τον Αστέρα Τρίπολης κι έτσι στο φινάλε του α? γύρου πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 December 2015 - 19:32:24 UTC