Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τόνισε η Άγγ. Μέρκελ
  • [02] Ο Μπ. Ομπάμα χαιρετίζει τη συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι
  • [03] Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη
  • [04] Ν. Σαρκοζί: Τα υψηλά ποσοστά του Εθνικού Μετώπου είναι μια προειδοποίηση προς όλους
  • [05] Μ. Βαλς: Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί
  • [06] Μ. Λεπέν: Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει
  • [07] Νίκησε ο μέτριος Ολυμπιακός
  • [08] Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκ. ενώ κανείς άλλος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ»
  • [09] Με... οδηγό τον Καρέλη ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

  • [01] Την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τόνισε η Άγγ. Μέρκελ

    Την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διατηρηθεί η Ζώνη Σένγκεν, επανέλαβε απόψε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε την ανάγκη να συμμετάσχουν όλα τα κράτη-μέλη στην προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

    «Χαίρομαι για το γεγονός ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων βρίσκει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή και στήριξη και για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις της», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνεντεύξεις που παραχώρησε νωρίτερα απόψε στα δύο κανάλια της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και ZDF, με αφορμή την έναρξη του Συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Καρλσρούη.

    «Η Σένγκεν μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα, μόνο αν φυλάσσονται αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα», τόνισε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι σημαντικό είναι επίσης το θέμα της δίκαιης κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη.

    «Και είναι θέμα δικαιοσύνης, ο καθένας να συμβάλλει με αυτό που του αναλογεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση, ανάλογα με την οικονομική του δύναμη και την κατάστασή του. Να μην λέει όμως κανείς αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που δεν με ενδιαφέρει», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε λέγοντας ότι η ίδια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτύχει καλύτερη φύλαξη των συνόρων, καθώς «η Σένγκεν και η ελευθερία κίνησης μας έφεραν και μεγάλες οικονομικές επιτυχίες».

    Τάχθηκε δε υπέρ της ταχείας εφαρμογής των προτάσεων που θα υποβάλει την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή και πρόσθεσε ότι στόχος της πολιτικής της ΕΕ είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στις χώρες κοντά στην Συρία και να αντιμετωπιστούν οι διακινητές.

    [02] Ο Μπ. Ομπάμα χαιρετίζει τη συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την υιοθέτηση μιας «ισχυρής» και «φιλόδοξης» συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι, κρίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στον αγώνα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

    «Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τη συμφωνία του Παρισιού, αλλά αυτή δημιουργεί το σταθερό πλαίσιο που έχει ανάγκη ο κόσμος για να επιλύσει την κρίση της κλιματικής αλλαγής», είπε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

    «Δημιουργεί τον μηχανισμό και την αρχιτεκτονική για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση με αποτελεσματικό τρόπο», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από αυτή την «ισχυρή συμφωνία» και κρίνοντας πως «ανήλθαμε στο ύψος των περιστάσεων».

    «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η στιγμή μπορεί να σηματοδοτήσει μια καμπή για τον κόσμο», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως ο δρόμος μπροστά δεν θα είναι εύκολος.

    [03] Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη

    Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο υδράργυρος σήμερα στη Νέα Υόρκη καθώς τα θερμότερα έδειξαν 19 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι στο Σέντραλ Παρκ, κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά για την ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

    Το προηγούμενη ρεκόρ, από τότε που καταγράφονται τα μετεωρολογικά δεδομένα, χρονολογείται από το 1923 με τον υδράργυρο στους 17,7 βαθμούς κελσίου.

    Οι Νεοϋορκέζοι εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την ηλιόλουστη Κυριακή και εκατοντάδες επέλεξαν να βγουν βόλτα στους δρόμους φορώντας σορτς και σανδάλια, μόλις 12 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

    Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας στη Νέα Υόρκη συγκεκριμένα την 13η Νοεμβρίου είναι 3 βαθμοί κελσίου την ημέρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

    [04] Ν. Σαρκοζί: Τα υψηλά ποσοστά του Εθνικού Μετώπου είναι μια προειδοποίηση προς όλους

    Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως μια «προειδοποίηση» προς όλους τους πολιτικούς, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αφού τα exit poll κατέδειξαν ότι το Εθνικό Μέτωπο απέτυχε να επικρατήσει σε οποιαδήποτε περιφέρεια.

    «Αυτή η κινητοποίηση υπέρ των υποψηφίων μας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας επιτρέψει να ξεχάσουμε την προειδοποίηση που εστάλη προς όλους τους πολιτικούς, περιλαμβανομένων ημών, στον πρώτο γύρο» τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι.

    [05] Μ. Βαλς: Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο δεν επικράτησε σε καμία από τις περιφέρειες στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθη σήμερα στη Γαλλία, ωστόσο επισήμανε ότι «ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί, απέχουμε πολύ από αυτό».

    «Απόψε, δε νιώθουμε καμία ανακούφιση, καμία διάθεση να θριαμβολογήσουμε. Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς δεν έχει εξαλειφθεί, απέχουμε πολύ από αυτό» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας την άνευ προηγουμένου νίκη του Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο των εκλογών και ενώ απομένουν 16 μήνες από τις προεδρικές εκλογές του 2017.

    Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είχε επικρατήσει σε 6 περιφέρειες εκ των 13 την 6η Δεκεμβρίου, σήμερα ωστόσο στο δεύτερο γύρο δεν επικρατεί σε καμία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

    [06] Μ. Λεπέν: Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει

    «Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει» διαμήνυσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των exit poll βάσει των οποίων το Εθνικό Μέτωπο ηττήθηκε στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

    Η ίδια, που δεν κατάφερε να επικρατήσει στο γαλλικό βορρά, όπου ήταν υποψήφια, κατήγγειλε στις εκκλήσεις προς τους πολίτες να την καταψηφίσουν «τις παρεκκλίσεις και τους κινδύνους ενός καθεστώτος που ψυχορραγεί».

    Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ηττήθηκε από τον συντηρητικό αντίπαλό της υπέρ του οποίου οι Σοσιαλιστές απέσυραν τον υποψήφιό τους.

    [07] Νίκησε ο μέτριος Ολυμπιακός

    Χωρίς να «φορτσάρει» ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, διευρύνοντας το απόλυτο σερί νικών από την αρχή της σεζόν. Το γκολ των πρωταθλητών σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 54ο λεπτό ο Αργεντινός μέσος έχασε πέναλτι. Να σημειώσουμε πως η ομάδα του Αγρινίου αγωνιζόταν από το τελευταίο λεπτό του Α' μέρους με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Δημήτρη Κυριακίδη.

    [08] Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκ. ενώ κανείς άλλος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ»

    Καμία οικονομική βοήθεια δεν είχε στο διάστημα που ασχολείται με τα κοινά του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως, τουλάχιστον, επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

    Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» στον απολογισμό που έκανε της θητείας του δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή του για τη μικρή βοήθεια του κόσμου, ενώ δεν έκρυψε ότι τα χρήματα που έχει βάλει στην ΠΑΕ από το 2012 ξεπερνούν τα 23 εκ. ευρώ.

    [09] Με... οδηγό τον Καρέλη ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

    Το δεύτερο σερί «τρίποντο» στο πρωτάθλημα χάρισε στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Καρέλης. Όπως έκανε και στη Βέροια μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι κι απόψε στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο διεθνής επιθετικός με το γκολ που πέτυχε στο 72΄ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη επί των Αρκάδων, που «σφραγίστηκε» με την ασίστ που έδωσε στο 94΄ στον Καλτσά, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 December 2015 - 21:32:22 UTC