Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Θέλω να σπάσω τα συστήματα μέσα στη ΝΔ
  • [02] Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [03] Μ. Βάλς: Ιστορική η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή
  • [04] Γαλλία-COP21: Υπεγράφη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή
  • [05] EURO 2016: Γαλλία-Ρουμανία στην πρεμιέρα, οι όμιλοι
  • [06] Δίκαιη μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη
  • [07] Φελντέιν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δε φοβάμαι καμία ομάδα, οπότε ούτε τον Ολυμπιακό... »

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Θέλω να σπάσω τα συστήματα μέσα στη ΝΔ

    «Δεν μου γύρισε η Νέα Δημοκρατία την πλάτη στις περιφερειακές εκλογές, τα συστήματα που έχει μέσα και είχε εκείνη την εποχή, και αυτά θέλω να σπάσω» είπε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος από το απόγευμα βρίσκεται στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ήπειρο και Ιόνιο.

    Την ίδια ώρα ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε πεπεισμένος ότι «από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η ΝΔ θα έχει πρόεδρο και δεν θα χρειαστεί η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας».

    Αναφερόμενος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και την ιδεολογία της, επισήμανε ότι «η ιδεολογία του κόμματος πολλές φορές παρέκλινε και καταπατήθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της». «Λίγοι και βολεμένοι δεν θέλουν την αλλαγή μέσα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτό δεν θα τους περάσει» είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», εισάγεται τη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.

    [03] Μ. Βάλς: Ιστορική η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

    O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς χαιρέτισε απόψε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική» ενώ έκανε λόγο για μια «νίκη του πλανήτη».

    «Ολόκληρος ο κόσμος ενωμένος στο Παρίσι για μια ιστορική συμφωνία για το κλίμα. Υπερηφάνεια και ευθύνη: μια νίκη για τον πλανήτη. Μ.Β #COP21» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    [04] Γαλλία-COP21: Υπεγράφη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

    Οι 195 χώρες που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή υιοθέτησαν σήμερα μια ιστορική συμφωνία που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    «Κοιτάζω την αίθουσα, βλέπω ότι οι αντιδράσεις είναι θετικές, δεν ακούω καμία ένσταση, η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα υιοθετήθηκε» δήλωσε ο πρόεδρος της COP21, Λοράν Φαμπιούς, ενώ η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρευρισκομένων.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέβηκε στο βήμα και μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών σήκωσαν ψηλά τα χέρια τους κρατώντας ο ένας τον άλλο, ενώ η γενική γραμματέας της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή Κριστιάνα Φιγκέρες και η επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Γαλλίας Λοράνς Τουμπιανά αγκαλιάστηκαν.

    Για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως τα κύματα καύσωνα, η ξηρασία, οι πλημμύρες και η τήξη των πάγων, η συμφωνία θέτει τον πολύ φιλόδοξο στόχο του περιορισμού της υπερθέρμανσης «αρκετά πιο κάτω από τους 2 βαθμούς κελσίου».

    Προτρέπει επιπλέον τα κράτη που την υπέγραψαν να «συνεχίσουν τις προσπάθειες για περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς κελσίου» σε σχέση με την προβιομηχανική περίοδο, ένα πάγιο αίτημα των πλέον ευάλωτων χωρών. Έως σήμερα στόχος ήταν οι 2 βαθμοί κελσίου.

    Η χορήγηση βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, που αναμένεται να ανέλθει σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο το 2020, αναμένεται να είναι «ένα κατώτατο όριο», και απευθύνεται έκκληση να αναθεωρηθεί επί τα βελτίω. Αυτό αποτελούσε επίσης μια αξίωση των χωρών του Νότου.

    Στην ολομέλεια της Συνόδου, ενθουσιώδεις ομιλίες εκφωνήθηκαν σχετικά με τη σύναψη της συμφωνίας, ενώ μονάχα η Νικαράγουα εξέφρασε επιφυλάξεις

    Χαιρετίζουν τη συμφωνία για το κλίμα οι ΜΚΟ

    Το σχέδιο συμφωνίας για το κλίμα, που παρουσιάστηκε σήμερα στη διάσκεψη του ΟΗΕ, αποτελεί μια «στροφή», δήλωσαν σήμερα ΜΚΟ, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στο ότι παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση προς τα πάνω των εθνικών σχεδίων μείωσης των εκπομπών ρύπων.

    Το σύμφωνο στέλνει στην «άσχημη πλευρά της Ιστορίας» την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, που είναι εν πολλοίς η αιτία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, εκτιμησε η Greenpeace.

    «Ο τροχός της δράσης γυρίζει αργά, όμως στο Παρίσι γύρισε. Το κείμενο τοποθετεί τη βιομηχανία των ενεργειών από ορυκτά καύσιμα στην άσχημη πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο διευθυντής της Greenpeace, Κούμι ΝαΊντου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μ. Βάλς: Ιστορική η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

    [05] EURO 2016: Γαλλία-Ρουμανία στην πρεμιέρα, οι όμιλοι

    Στην τελική ευθεία μπήκε το EURO 2016, καθώς σήμερα το απόγευμα διεξήχθη στο Παρίσι η κλήρωση για τον καταρτισμό των έξι ομίλων της τελικής φάσης. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Γαλλία από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου, με την διεξαγωγή του τελικού που θ' αναδείξει την καλύτερη εθνική ομάδα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Το τουρνουά θ' ανοίξει στις 10/6 με το παιχνίδι της «οικοδέσποινας» Γαλλίας κόντρα στη Ρουμανία, στο Παρίσι. Οι έξι όμιλοι της πρώτης φάσης είναι οι εξής:

    1ος : Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία, Αλβανία

    2ος : Αγγλία, Ρωσία, Ουαλία, Σλοβακία

    3ος : Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Βόρεια Ιρλανδία

    4ος : Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Τουρκία

    5ος : Βέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία, Σουηδία

    6ος : Πορτογαλία, Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία.

  • Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες θα προκριθούν στη φάση των «16».

    [06] Δίκαιη μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

    Δύο «βολίδες», μία για κάθε ομάδα, διαμόρφωσαν το 1-1 στον αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ για τη 14η ημέρα της Super League. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ έδωσε στο 37΄ το προβάδισμα στους «κυανέρυρθους», ενώ ισοφάρισε ο Ελντερ Μπαρμπόσα για την Ενωση που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με δέκα παίκτες ολοκήρωσαν το ματς οι «κιτρινόμαυροι» λόγω αποβολής του Αρθο στο 68΄.

    [07] Φελντέιν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δε φοβάμαι καμία ομάδα, οπότε ούτε τον Ολυμπιακό... »

    Φελντέιν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δε φοβάμαι καμία ομάδα, οπότε ούτε τον Ολυμπιακό... »

    Αποτελεί ένα από τα κυριότερα γρανάζια της «πράσινης» επίθεσης... 'Αλλωστε και στη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ, όπου «σφραγίστηκε» και μαθηματικά η πρόκριση του «τριφυλλιού» στη φάση των «16» της Euroleague, η προσφορά του ήταν καταλυτική, ειδικά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όταν «έσπασε» από τα 6.75 την άμυνα ζώνης των Πολωνών και έδωσε το έναυσμα για το καθοριστικό επιμέρους σκορ των «πράσινων», με το οποίο μπήκαν πρόωρα σε τροχιά νίκης. Ο λόγος για τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση της Euroleague. Κι αν για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση στο Top 16 είναι συνηθισμένο επίτευγμα, για τον ίδιο είναι πρωτόγνωρο, καθώς διανύει με την «πράσινη» φανέλα της «ρούκι» σεζόν του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

    Ο Δομινικανός γκαρντ μίλησε στον Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την πολυπόθητη πρόκριση του Παναθηναϊκού, εντόπισε τις αδυναμίες της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στο σενάριο για ελληνικό εμφύλιο στη φάση των «16», με τους «πράσινους» να ορίζουν την τύχη τους, καθώς με νίκη στο Κάουνας την επόμενη εβδομάδα αποφεύγουν τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση, ενώ με ήττα θα τον βρουν στο δρόμο τους και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 December 2015 - 21:32:22 UTC