Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή επιστολή του Ν. Τόσκα και του Γ. Μουζάλα στον Δ. Αβραμόπουλο για προσφυγικό - μεταναστευτικό
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν εργάζεται για την εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης για τις συνεχείς ροές προσφύγων
  • [03] Στις 20 Δεκεμβρίου η ΝΔ αλλάζει σελίδα, λέει ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Θα διασφαλίσουμε την ομαλή ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013
  • [05] Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών για τα προαπαιτούμενα
  • [06] Τι ζητούν οι δανειστές για την κατώτατη σύνταξη
  • [07] Γ. Αμανατίδης: Όραμα της κυβέρνησης η μετατροπή της Θράκης σε νέα ενεργειακή πύλη για ολόκληρη την Ευρώπη
  • [08] Εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα
  • [09] Ο Τζον Κέρι θα συζητήσει τη συριακή κρίση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου
  • [10] Φιντέλ Κάστρο: Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου, όχι όμως οι ΗΠΑ
  • [11] Ερντογάν: Η προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το βόρειο Ιράκ
  • [12] Δύο Σύροι υπήκοοι συνελήφθηκαν στην Γενεύη, στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών υλών
  • [13] Suddeutsche Zeitung: Δύναμη ταχείας ανάληψης δράσης με επείγουσες διαδικασίες προβλέπει το σχέδιο Γιούνκερ για την ενίσχυση της FRONTEX
  • [14] FIFA: Αρνητική η απόφαση του CAS για τον Πλατινί

  • [01] Κοινή επιστολή του Ν. Τόσκα και του Γ. Μουζάλα στον Δ. Αβραμόπουλο για προσφυγικό - μεταναστευτικό

    Κοινή επιστολή προς τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο έστειλαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Στην επιστολή παραθέτουν τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, ενώ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων εντός της Ζώνης Σένγκεν.

    «Η ελεύθερη κυκλοφορία των φυσικών προσώπων μέσα στο χώρο Σένγκεν είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ιθαγένειας (άρθρα 20-21 της Λισαβόνας) και συνεπώς είναι σημαντικό, όταν εξετάζουμε οποιεσδήποτε προτάσεις στον κώδικα να μην σπαταλήσουμε τις προσπάθειες στο πλαίσιο της διαφύλαξης αυτής της θεμελιώδους αρχής, η οποία αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μας ως Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να εξετάσουμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την ελευθερία μετακίνησης».

    Οι δύο υπουργοί υπογραμμίζουν πως δεν πρέπει να συγχέουμε την τρομοκρατία και τη μετανάστευση και τονίζουν: «Η αποτυχία να δράσουμε αποφασιστικά θα καταλήξει να επηρεάσει απευθείας την ασφάλεια των συνόρων μας. Είναι γεγονός ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ασκούν πιέσεις για την ανάγκη του ουσιαστικού ελέγχου των συνόρων μας, είναι παρ' όλα αυτά ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να συγχέουμε την τρομοκρατία και τη μετανάστευση. Οι ευρωπαϊκές αξίες και το κεκτημένο σε αυτό το πεδίο πρέπει να διαφυλαχθούν».

    Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην αποστολή της Frontex, υπογραμμίζοντας τον κανονισμό της Frontex περί συγκατάθεσης των αιτούντων κρατών-μελών για την εκτέλεση μιας επιχείρησης: «Ήδη από τον Οκτώβριο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αποφάσισαν ότι το η εντολή της Frontex πρέπει να ενισχυθεί. Πάντα σύμφωνα με το πλαίσιο που προβλέπει η Συνθήκη και με πλήρη σεβασμό των εθνικών αρμοδιοτήτων των κρατών-μελών. Ο κανονισμός της Frontex προβλέπει τη συγκατάθεση των αιτούντων κρατών-μελών, ώστε να αποφασιστεί να οργανωθεί και να εκτελεστεί μια επιχείρηση. Αυτή η αρχή, αναφέρεται σε μια σειρά από άρθρα του κανονισμού και απηχεί τη λογική που διέπει την αρχή της αλληλεγγύης, όπως αναφέρεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, στο άρθρο 222. Είναι λοιπόν απαραίτητο να διατηρήσουμε την αρχή της ενίσχυσης, ειδικά εφόσον οι αποφάσεις σε αυτό το πλαίσιο της υπηρεσίας λαμβάνονται με πλειοψηφία».

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν εργάζεται για την εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης για τις συνεχείς ροές προσφύγων

    «Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή μεταναστευτική κρίση και η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο η Ιταλία δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε ευρωπαϊκές λύσεις» δήλωσε την Παρασκευή ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ομιλία του σε κοινή σύνοδο των κοινοβουλευτικών επιτροπών συνταγματικών και ευρωπαϊκών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας

    Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους Ιταλούς γερουσιαστές και βουλευτές που έδωσαν «την ευκαιρία να συζητήσουμε την εφαρμογή των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί μέχρι στιγμής, για την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» επισήμανε: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ο συνολικός αριθμός των αφίξεων από το Ιανουάριο του 2015 ανέρχεται σε πάνω από 850.000. Η Ιταλία ως κράτος-μέλος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γνωρίζει καλά τι σημαίνει να αντιμετωπίζει αυξημένες ροές προσφύγων επί καθημερινής βάσεως».

    Αναφερόμενος στη δράση και τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις συνεχείς ροές προσφύγων, ο Έλληνας αρμόδιος επίτροπος υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί πλήρως για την εξεύρεση μιας πραγματικά ευρωπαϊκής και ολοκληρωμένης λύσης σε αυτή την πρόκληση, μία λύση που εξισορροπεί την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη». Και προσέθεσε: «Αυτός είναι και ο λόγος που οι προσπάθειές μας κατά τους τελευταίους μήνες έχουν επικεντρωθεί στην παροχή συγκεκριμένων λύσεων και την υλοποίηση μίας νέας προοπτικής όπως εκείνη περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση. Επιτρέψτε μου να σας δώσω κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα: ακολουθώντας το παράδειγμα της επιχείρησης Mare Nostrum, τριπλασιάσαμε την παρουσία της Frontex στη θάλασσα, αυξάνοντας τους διαθέσιμους πόρους για την εκτέλεση κοινών επιχειρήσεων Ποσειδών και Τρίτων της Frontex. Το εν λόγω μέτρο συνέβαλε στη διάσωση χιλιάδων ζωών».

    [03] Στις 20 Δεκεμβρίου η ΝΔ αλλάζει σελίδα, λέει ο Απ. Τζιτζικώστας

    Την εκτίμηση ότι στις 20 Δεκεμβρίου η Νέα Δημοκρατία θα γυρίσει οριστικά σελίδα έκανε την Παρασκευή από τα Χανιά ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας που λίγες ημέρες πριν τις «γαλάζιες» κάλπες επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Κρήτη.

    «Βλέπω δίπλα μου ανθρώπους έτοιμους στις 20 Δεκεμβρίου που έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου να τα αλλάξουμε όλα. Να γυρίσομε σελίδα, να αφήσουμε πίσω όσα μας στεναχώρησαν και να κρατήσομε τα καλά. Να κάνουμε μια Νέα Δημοκρατία και πάλι ελκυστική, που θα μιλά και πάλι στην κοινωνία, που θα απαντά στις αγωνίες των πολιτών με συγκεκριμένο σχέδιο. Μια Νέα Δημοκρατία που θα ζητήσει και πάλι με αξιώσεις την εμπιστοσύνη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, κατά την επίσκεψή του στη Δημοτική Αγορά Χανίων και προσέθεσε: «Υπέβαλα την υποψηφιότητα μου γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι μπορώ να ξανακάνω τη ΝΔ μια μεγάλη παράταξη που πολύ σύντομα θα βάλει ένα τέλος σε αυτή την καταστρεπτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

    Είπε ακόνη ότι στην παράταξη της ΝΔ υπάρχει ένα «ισχυρό ρεύμα αλλαγής», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αναδειχθεί από τις 20 Δεκεμβρίου ο νέος πρόεδρος, λέγοντας ότι «θα είναι προς το συμφέρον και της χώρας αλλά και της ΝΔ».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στην εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου θα είναι τέσσερις οι υποψήφιοι πρόεδροι, εμφανίστηκε βέβαιος για αυτό, τόνισε ότι τα όποια σενάρια διακινούνται περί λιγότερων υποψηφίων είναι εκ του πονηρού και συμπλήρωσε πώς, «η ΝΔ το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα αλλάξει οριστικά σελίδα, θα είναι μια νέα Νέα Δημοκρατία».

    [04] ΥΠΟΙΚ: Θα διασφαλίσουμε την ομαλή ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013

    «Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε εξυγίανση και επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα διασφαλίσει την ομαλή ολοκλήρωσή τους, παρά τα εγκληματικά λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας έφεραν στη σημερινή δεινή κατάσταση». Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας με αφορμή το πως παρουσιάστηκαν στοιχεία της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου.

    Συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Πάλι αδιάβαστη πιάνεται η κ. Σπυράκη, δείχνοντας να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ο ρόλος του Ευρωβουλευτή απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την μανία να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον προηγουμένως να προετοιμάζεται καλύτερα. Για παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να έχει προσέξει ότι η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου χρησιμοποιεί στοιχεία του Σεπτεμβρίου και επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις του Υπουργείου, καθώς αναφέρεται στις καθυστερήσεις/ολιγωρίες του συνόλου της προγραμματικής περιόδου 2007-13 αλλά και έργων που έρχονται από το Γ' ΚΠΣ (2000-06) και όχι βεβαίως του εξαμήνου Φεβρουαρίου - Σεπτέμβρη 2015».

    [05] Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών για τα προαπαιτούμενα

    Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών ενώ αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις διατάξεις για τις οποίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Στόχος είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί αύριο στη Βουλή και να ψηφισθεί την Τρίτη το βράδι. Στη συνέχεια το Euroworking Group θα εγκρίνει τη χορήγηση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

    Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εταιρειών με τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ Επίσης θα προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα χωρισθεί σε υποενότητες ανάλογα με την κατηγορία των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου καθώς και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα προβλέπει μειώσεις μισθών αλλά θα παρέχει κίνητρα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο.

    Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

    Ανοίγει η αγορά για τη διαχείριση από ιδιωτικές εταιρείες των μεγάλων κόκκινων δανείων μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης.

    Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η συμφωνία που αφορά στα κόκκινα δάνεια, σε πρώτη φάση και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 εξαιρούνται από τη διαδικασία διαχείρισης εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( κατά τον ευρωπαϊκό ορισμό) καθώς και τα καταναλωτικά δάνεια.

    Το καθεστώς των εξαιρέσεων θα επανεξεταστεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο ενός νέου κανονιστικού πλαισίου.

    [06] Τι ζητούν οι δανειστές για την κατώτατη σύνταξη

    Θέμα με τη 15ετία για τη βασική σύνταξη φαίνεται ότι έθεσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το "κουαρτέτο" δεν ζήτησε κατάργηση της 15ετίας που απαιτείται κατ' ελάχιστον για την καταβολή κατώτατης σύνταξης αλλά υποστήριξε ότι η συνταξιοδότηση με λίγα έτη ασφάλισης, δηλαδή το όριο των 4.500 ενσήμων, λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους εργαζόμενους να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.

    Το συγκεκριμένο ζήτημα για λήψη βασικής σύνταξης κατ' ελάχιστον με 20 χρόνια ασφάλισης ή 6.000 ένσημα έχει τεθεί από την πλευρά των δανειστών και στο παρελθόν εγείροντας αντιδράσεις, χωρίς όμως να ληφθεί ποτέ κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει το συνολικό της σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στις αρχές Ιανουαρίου.

    [07] Γ. Αμανατίδης: Όραμα της κυβέρνησης η μετατροπή της Θράκης σε νέα ενεργειακή πύλη για ολόκληρη την Ευρώπη

    Η μετατροπή της Θράκης σε νέα ενεργειακή πύλη για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι το όραμα της κυβέρνησης για την περιοχή, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, χαιρετίζοντας την έναρξη του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, οι εργασίες του οποίου άρχισαν στις Φέρες.

    Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε πως η αναβάθμιση της ενεργειακής συνεργασίας με την Αίγυπτο, η προώθηση του αγωγού TAP , αλλά και η χθεσινή υπογραφή της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας (FID) για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), έρχονται να ενισχύσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, άμεσα, δυναμικά και με τρόπο που θα συμβαδίζει με την προστασία της και με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως η αναπτυξιακή στρατηγική για τη Θράκη σχεδιάζεται με κριτήρια τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και των συνεργατικών εγχειρημάτων.

    «Στον ευρύτερο αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχή εντάσσεται και η προώθηση ενός μοντέλου ήπιας ανάπτυξης, με γνώμονα την περιβαλλοντική προστασία της Θράκης. Η πολιτική αυτή αναμένεται να προσδώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, να στηρίξει αποτελεσματικά τον αγροτο-διατροφικό τομέα, να υποδείξει νέες παραγωγικές δυνατότητες για την εκμετάλλευση του ορεινού όγκου της Θράκης, να αξιοποιήσει τα ενεργειακά αποθέματα και τους υδάτινους πόρους».

    Η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η ανάδειξή του σε εμπορικό κόμβο ευρύτερης σημασίας, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και η ολοκλήρωση των οδικών δικτύων και των κάθετων αξόνων, ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος μεταφορών και ενεργειακών διοδίων, για τη διασύνδεση της Ευρώπης με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Ασίας μέσω της Θράκης, με το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση να έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα με την υπογραφή συμφωνίας διαλιμενικής συνεργασίας της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι της Δαμιέττης στην Αίγυπτο, συγκαταλέγονται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης .

    [08] Εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα

    Ξεκινά το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές μέχρι τις 9.30 το βράδυ, ενώ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τις τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους.

    Ωράριο

    Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έχει, ως εξής:

    Σάββατο 12.12.2015 09:00 - 18:00

    Κυριακή 13.12.2015 11.00 - 18.00

    Δευτέρα 14.12.2015 09.00 - 21.00

    Τρίτη 15.12.2015 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 16.12.2015 09.00 - 21.00

    Πέμπτη 17.12.2015 09.00 - 21.00

    Παρασκευή 18.12.2015 09.00 - 21.00

    Σάββατο 19.12.2015 09.00 - 18.00

    Κυριακή 20.12.2015 11.00 - 18.00

    Δευτέρα 21.12.2015 09.00 - 21.00

    Τρίτη 22.12.2015 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 23.12.2015 09.00 - 21.00

    Πέμπτη 24.12.2015 09.00 - 18.00

    Παρασκευή 25.12.2015 ΑΡΓΙΑ

    Σάββατο 26.12.2015 ΑΡΓΙΑ

    Κυριακή 27.12.2015 11.00 - 18.00

    Δευτέρα 28.12.2015 09.00 - 21.00

    Τρίτη 29.12.2015 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 30.12.2015 09.00 - 21.00

    Πέμπτη 31.12.2015 09.00 - 18.00

    Παρασκευή 01.01.2016 ΑΡΓΙΑ

    Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους. ενώ σε πολλά γίνεται απογραφή.

    [09] Ο Τζον Κέρι θα συζητήσει τη συριακή κρίση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Όπως τόνισε από το Παρίσι ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ ο Κέρι με τον Πούτιν "θα συζητήσουν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίτευξη μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία καθώς και τις παράλληλες προσπάθειες για την αποδυνάμωση και τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους".

    [10] Φιντέλ Κάστρο: Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου, όχι όμως οι ΗΠΑ

    O ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η Κίνα και η Ρωσία «γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου» σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.

    Ο πρώην πρόεδρος, ηλικίας σήμερα 89 ετών που αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006, επισήμανε ότι «η ασφάλεια δεν υπάρχει σήμερα για κανέναν» και αναφέρθηκε στην πυρηνική απειλή.

    «Η Κίνα και η Ρωσία γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα της Υφηλίου σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, καθώς αυτές (οι δύο χώρες) υπέστησαν τους τρομακτικούς πολέμους που επέβαλε με εγωιστικό κι αδιάκριτο τρόπο ο φασισμός. Είμαι πεπεισμένος ότι χάρη στην ιστορική τους παράδοση και την δική τους επαναστατική εμπειρία, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν έναν πόλεμο» έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο.

    [11] Ερντογάν: Η προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το βόρειο Ιράκ "δεν είναι έντιμη"

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα "μη έντιμη κίνηση" την προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.

    "Μπορούν να προσφύγουν στο ΣΑ, αυτό είναι φυσικό τους δικαίωμα, αλλά αυτή δεν είναι μια έντιμη κίνηση", δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera.

    Η Βαγδάτη ζητά από το ΣΑ να διατάξει την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από ένα στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στην Μοσούλη, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

    [12] Δύο Σύροι υπήκοοι συνελήφθηκαν στην Γενεύη, στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών υλών

    Δύο Σύροι υπήκοοι συνελήφθησαν σήμερα στην Γενεύη και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών υλών, ανέφεραν η καθημερινή εφημερίδα Tribune de Geneve και η ελβετική τηλεόραση.

    Η εφημερίδα δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων, είτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη τους και ανέφερε πως δεν ήταν ξεκάθαρο αν το περιστατικό συνδέεται με το υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, που έθεσαν οι αρχές της Γενεύης την Πέμπτη.

    Η Γενεύη παραμένει σήμερα στο επίπεδο συναγερμού 3 μιας πεντάβαθμης κλίμακας, στο οποίο τέθηκε έπειτα από μία "συγκεκριμένη" τζιχαντιστική απειλή, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του τμήματος Ασφαλείας.

    [13] Suddeutsche Zeitung: Δύναμη ταχείας ανάληψης δράσης με επείγουσες διαδικασίες προβλέπει το σχέδιο Γιούνκερ για την ενίσχυση της FRONTEX

    Νέο κέντρο ανάλυσης το οποίο θα αξιολογεί την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα και θα εισηγείται μέτρα στο ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος, προβλέπει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παρουσιάσει την Τρίτη ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung». Αν το κράτος δεν συμμορφωθεί, η Επιτροπή θα προτείνει στο Συμβούλιο την αποστολή ομάδας ταχείας ανάληψης δράσης και η απόφαση θα λαμβάνεται - για πρώτη φορά - με «αντίστροφη ειδική πλειοψηφία».

    «Ένα νέο κέντρο ανάλυσης θα αξιολογεί στο εξής τον κίνδυνο στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα προβαίνει σε συστάσεις προς το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος. Αν η κατάσταση σε κάποιο σημείο των συνόρων ξεφύγει από τον έλεγχο, τότε ένα νέο κέντρο ανάλυσης θα αξιολογεί τον κίνδυνο. Κατόπιν θα γίνονται συστάσεις στο ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος. Αν το εν λόγω κράτος δεν εφαρμόσει τις συστάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να προτείνει στο Συμβούλιο Υπουργών την αποστολή εντός δυο-τριών ημερών ομάδας ταχείας ανάληψης δράσης. Αυτή η απόφαση θα λαμβάνεται με "αντίστροφη ειδική πλειοψηφία", δηλαδή μια απόφαση θα θεωρείται ειλημμένη, εκτός αν βρεθούν αρκετά κράτη-μέλη για να την εμποδίσουν», αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

    [14] FIFA: Αρνητική η απόφαση του CAS για τον Πλατινί

    Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δεν δικαίωσε τον Μισέλ Πλατινί και διατήρησε τον προσωρινό αποκλεισμό του προέδρου της UEFA από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και είναι διάρκειας τριών μηνών, ο οποίος του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA.

    Αυτό ανακοίνωσε επίσημα το CAS, το οποίο εκδίκασε και απέρριψε την προσφυγή του Πλατινί κατά της τιμωρίας του (έχει ισχύ μέχρι την 5η Ιανουαρίου), η οποία του επιβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου και σχετίζεται με το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, που του κατέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ και το οποίο δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Λοζάνης, ο Πλατινί δεν θα είναι παρών στην κλήρωση για την τελική φάση του EURO 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 December 2015 - 21:32:23 UTC