Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Συναντήσεις της Φ. Γεννηματά με κορυφαία στελέχη του SPD, στο Βερολίνο
  • [03] Το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης είναι η κοινωνία, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, η Ρ. Σβίγκου
  • [04] Η Ρ. Αντωνοπούλου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα συνδυάσει ευρωπαϊκούς πόρους για την υποστήριξη των ανέργων
  • [05] Υπεγράφη η συμφωνία για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου
  • [06] Υπογράφηκε η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
  • [07] Εγκρίνεται από την ΕΕ το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
  • [08] Σε 24ωρη απεργία αύριο οι υπάλληλοι των Περιφερειών
  • [09] Την εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου ζητά η ΕΕ
  • [10] Αβάσιμες χαρακτηρίζει η Ρωσία τις κατηγορίες της Τουρκίας για εθνοκάθαρση στη Συρία
  • [11] Eurostat: Πάνω από 410.000 νέες αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ το γ' τρίμηνο του 2015
  • [12] Τη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προανήγγειλε ο Ν. Βούτσης
  • [13] Στην Ώρα του Πρωθυπουργού, αύριο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το προσφυγικό
  • [14] Υπογράφηκε η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
  • [15] Γαλλία: Λιγότερο από 36 ώρες ώστε να αρθούν τα εμπόδια γα μια συμφωνία για το κλίμα

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Συναντήσεις με βουλευτές του κόμματός του ανά περιφέρεια, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιδιαίτερα ζητήματα κάθε περιφέρειας για τα οποία ο πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει πλήρη εικόνα, αλλά και ανταλλαγή γνώμης και υποβολή προτάσεων από τους βουλευτές.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους βουλευτές θα συζητήσει και τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς.

    [02] Συναντήσεις της Φ. Γεννηματά με κορυφαία στελέχη του SPD, στο Βερολίνο

    Στο πλευρό της Ελλάδας στο προσφυγικό θα σταθούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έδωσαν κορυφαία στελέχη του SPD στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Η κ. Γεννηματά βρέθηκε στο Βερολίνο για να παραστεί στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του SPD, κατόπιν πρόκλησης του προέδρου των Γερμανών Σοσιαδημοκρατών και αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το θέμα του συνεδρίου είναι η αλληλεγγύη των σοσιαλιστών, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό των συντηρητικών.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες εξέφρασαν στην κ. Γεννηματά τη στήριξη τους στις πολίτικες πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες ανασύνταξης της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

    [03] Το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης είναι η κοινωνία, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, η Ρ. Σβίγκου

    Το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, είναι η στήριξή της από την κοινωνία, είναι η στήριξή της σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις φέτος, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    «Εμείς δεν επαναπαυόμαστε σε αυτή τη στήριξη, εμείς θέλουμε καθημερινά να ανανεώνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην κυβέρνηση και θέλουμε καθημερινά να κρινόμαστε από την κοινωνία, να διορθωνόμαστε, να διορθώνουμε τις ατέλειες και τα λάθη, ακόμη και τις αστοχίες μας" επισήμανε η κ Σβίγκου, εκτιμώντας, ότι "στο βαθμό που τα κάνουμε αυτά, θεωρώ ότι δεν έχουμε και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα πλειοψηφίας». Σημείωσε δε, ότι στο παρελθόν έπεσαν κυβερνήσεις, που είχαν πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από αυτή που έχει η κυβέρνηση σήμερα.

    Σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ζητήματα διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «παλεύουμε για να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα ελληνικά συμφέροντα», παραπέμποντας στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τα κόκκινα δάνεια όπου, όπως είπε,

    [04] Η Ρ. Αντωνοπούλου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα συνδυάσει ευρωπαϊκούς πόρους για την υποστήριξη των ανέργων

    «Τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους δε μπορούν να παραταθούν - φυσικά θα θέλαμε να παραταθούν- όμως, το θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το οποίο τα χρηματοδοτεί, δεν το επιτρέπει». Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δύο στις 12», που παρουσιάζουν ο Νίκος Γιώτης και ο Φάνης Γρηγοριάδης.

    Η κ. Αντωνοπούλου, που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είχε επαφές με τους εκπροσώπους δημοτικών Αρχών για το θέμα. «Παρότι είναι ποθητός στόχος να είναι, όχι πέντε μήνες , αλλά παραπάνω, προς το παρόν δε γίνεται το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει για πάνω από πέντε μήνες, άρα δε μπορούν να παραταθούν αυτά τα προγράμματα», σημείωσε. Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως διευκρίνισε, είναι να εξετάσει «από ποια άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και πώς θα συνδυάσουμε τους πόρους, οι οποίοι εισρέουν στη χώρα μας μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο». «Ξέρω ότι η αγωνία είναι πολύ μεγάλη, αλλά πραγματικά η συνεργασία μας με τα άλλα υπουργεία, σαν υπουργείο Εργασίας, είναι άριστη και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το καινούριο επιχειρησιακό του ΕΣΠΑ 2014-2020 , πώς ακριβώς μπορούμε να συντονίσουμε τους υπάρχοντες πόρους για την υποστήριξη των ανέργων» είπε.

    [05] Υπεγράφη η συμφωνία για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

    Στα τέλη του 2018 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (IGB), επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του έργου ώστε η κατασκευή του να ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

    Μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες στον αγωγό , που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον IGB ως έργο στρατηγικής γεωπολιτικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, καθώς συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας.

    [06] Υπογράφηκε η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

    Υπογράφηκε ηαπόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης η οποία προβλέπει νέα αυστηρότερα κριτήρια για τους δικαιούχους. Το επίδομα διαμορφώνεται σε 0,25 ευρώ αντί 0,30 πέρυσι ενώ δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας 100.000 ( για τον άγαμο) και 24.000 ευρώ και 200.000 αντίστοιχα για τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά6.Η διαδικασία χορήγησηςθα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν έως τις 31.12.2015 η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 2.2.2016. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1.1.2016 έως και 30.5.2016, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 30.6.2016.

    [07] Εγκρίνεται από την ΕΕ το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

    Σημείο αναφοράς στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο εγκρίνεται σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αποτελούν οι νέοι αγρότες. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας ότι το ποσό που θα προορίζεται σε δράσεις και επενδύσεις για νέους αγρότες θα είναι τουλάχιστον κατά 25% αυξημένο σε σχέση με τα κονδύλια που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι το νέο Πρόγραμμα είναι συνολικής επενδυτικής δαπάνης άνω των 6 δις. ευρώ και θα υπηρετήσει όπως εκτίμησε ο κ. Αποστόλου την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.

    Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ο κ. Αποστόλου είπε ότι παρότι δε δόθηκε η εξάμηνη παράταση που ζητήθηκε από 17 χώρες, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων και εν τέλει κατέστη δυνατό τα ποσά που δεν θα απορροφηθούν τελικά να είναι λιγότερα των 500 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν θα ξεπερνούσαν το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα αναληφθούν δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αφορούν στο συνεργατισμό και στην οργάνωση της εμπορίας από το χωράφι στο ράφι.

    [08] Σε 24ωρη απεργία αύριο οι υπάλληλοι των Περιφερειών

    Με κεντρικό αίτημα την συνέχιση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό οι περιφερειακοί υπάλληλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΟΣΥΑΠΕ.

    Ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία για την καταβολή της μισθοδοσία τους από ίδιους πόρους των Περιφερειών (από 1η Ιανουαρίου 2016) και δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμία αλλαγή στην καταβολή των μισθών άλλα ούτε να μείνουν στον αέρα.

    Η κινητοποίηση, περιλαμβάνει συγκέντρωση στην πλ. Κλαθμώνος και συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Εσωτερικών.

    [09] Την εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου ζητά η ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία να υλοποιήσουν πλήρως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που αφορά την εφαρμογή Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

    Ειδικότερα κάλεσε την Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία να εφαρμόσουν ορθά τον κανονισμό Eurodac, ο οποίος προβλέπει την αποτελεσματική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και τη διαβίβαση των δεδομένων στο κεντρικό σύστημα Eurodac εντός 72 ωρών. Η αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού Eurodac είναι κρίσιμη για τη λειτουργία του συστήματος του Δουβλίνου και τα προγράμματα μετεγκατάστασης της ΕΕ, τονίζει η Επιτροπή σημειώνοντας, ότι τον Οκτώβριο απηύθυνε διοικητικές επιστολές προς την Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurostat: Πάνω από 410.000 νέες αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ το γ' τρίμηνο του 2015

    [10] Αβάσιμες χαρακτηρίζει η Ρωσία τις κατηγορίες της Τουρκίας για εθνοκάθαρση στη Συρία

    «Αβάσιμες» χαρακτήρισε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι η Μόσχα αποπειράται να κάνει εθνοκάθαρση στη Συρία.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε χθες τη Ρωσία ότι προσπαθεί να κάνει «εθνοκάθαρση» στη βόρεια Συρία και διευκρίνισε ότι η Μόσχα προσπαθεί να εκδιώξει από εκεί τους τοπικούς πληθυσμούς των Τουρκμένων και των σουνιτών μουσουλμάνων για να προστατεύσει τα στρατιωτικά της συμφέροντα στην περιοχή.

    [11] Eurostat: Πάνω από 410.000 νέες αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ το γ' τρίμηνο του 2015

    Πάνω από 410.000 νέοι αιτούντες άσυλο καταγράφηκαν στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2015, εκ των οποίων ο ένας στους τρεις είναι Σύρος πρόσφυγας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, οι Σύροι είναι πρώτοι στις αιτήσεις διεθνούς προστασίας στην ΕΕ με ποσοστό 34%. Ακολουθούν οι Αφγανοί (14%), οι Ιρακινοί (11%), οι Αλβανοί (5%) και οι Πακιστανοί (3%).

    Το τρίτο τρίμηνο του 2015, ο αριθμός των Σύρων και Ιρακινών αιτούντων άσυλο υπερτριπλασιάστηκε, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τους 138.000, από 44.500. Παράλληλα, διπλασιάστηκε ο αριθμός των Αφγανών αιτούντων άσυλο, ξεπερνώντας τις 56.500 αιτήσεις.

    Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου καταγράφηκαν στη Γερμανία και την Ουγγαρία (περίπου 108.000 νέες αιτήσεις στην κάθε χώρα, αντιπροσωπεύοντας το 26% του συνόλου των αιτήσεων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2015). Ακολουθούν η Σουηδία με περίπου 42.500 αιτήσεις (10% του συνόλου), η Ιταλία με 28.500 (7%) και η Αυστρία με 27.500 αιτήσεις (7%).

    [12] Τη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προανήγγειλε ο Ν. Βούτσης

    Την συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στη πρώτη συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    Ο κ. Βούτσης, διευκρίνισε ότι «η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν θα είναι Εξεταστική Επιτροπή» αλλά, όπως είπε, στόχος της θα είναι η αποτίμηση των τεσσάρων ανακεφαλαιοποιήσεων, που ξεκίνησαν από την εποχή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και έφθασαν μέχρι σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    «Όλοι αποδεχόμαστε ότι οι τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν είναι ένα σοβαρό ζήτημα, για το οποίο πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτίμηση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Είναι πολύ καλύτερο να υπάρχει μια αποτίμηση από τους εμπειρογνώμονες, να υπάρξει μια τεκμηρίωση πάνω σε αυτό το ζήτημα, από το να αποφασίσει μόνη της η κυβέρνηση. Δεν είναι στο στόχο της κυβέρνησης να υπάρξει απόδοση ευθυνών ή λαθών ή ερμηνειών. Πρόθεση της είναι να υπάρξει αποτίμηση και όχι με σκοπό να γίνει Εξεταστική Επιτροπή», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σε ότι αφορά τις δύο Ανεξάρτητες Αρχές, το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ, σε περίπτωση, όπως είπε, που δεν βρεθεί συναινετική λύση με τα κόμματα ως προς την λειτουργία τους.

    «Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή επιλέγουμε να μην πάμε με το γράμμα του νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ΕΣΡ, επεσήμανε ότι «το Σύνταγμα δεν επιβάλει να κάνει τις διαγωνιστικές διαδικασίες».

    [13] Στην Ώρα του Πρωθυπουργού, αύριο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το προσφυγικό

    Αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στη Βουλή σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το Προσφυγικό.

    Ο κ. Τσίπρας, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, θα απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για τα Κέντρα Ταυτοποίησης Προσφύγων.

    [14] Υπογράφηκε η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

    Υπογράφηκε ηαπόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης η οποία προβλέπει νέα αυστηρότερα κριτήρια για τους δικαιούχους. Το επίδομα διαμορφώνεται σε 0,25 ευρώ αντί 0,30 πέρυσι ενώ δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας 100.000 ( για τον άγαμο) και 24.000 ευρώ και 200.000 αντίστοιχα για τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά.Η διαδικασία χορήγησηςθα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν έως τις 31.12.2015 η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 2.2.2016. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1.1.2016 έως και 30.5.2016, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 30.6.2016.

    [15] Γαλλία: Λιγότερο από 36 ώρες ώστε να αρθούν τα εμπόδια γα μια συμφωνία για το κλίμα

    Κατανομή των προσπαθειών μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, χρηματοδοτήσεις, επίτευξη μιας φιλόδοξης συμφωνίας: έπειτα από μια μακρά νύκτα συνομιλιών, η πίεση αυξάνεται σήμερα επί των διαπραγματευτών της διάσκεψης για το κλίμα για να διευθετηθούν τα κύρια σημεία διαφωνίας.

    «Εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Ένα νέο σχέδιο συμφωνίας αναμένεται να προταθεί γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδας στις 195 χώρες που έχουν αναλάβει να διαπραγματευθούν ένα παγκόσμιο σύμφωνο κατά της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

    Αυτό το νέο σχέδιο πρέπει να είναι «το προτελευταίο κείμενο» εργασίας πριν απ' αυτό του τελικού συμφώνου, όπως είπε ο πρόεδρος της COP21, ο Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος έχει στόχο να υιοθετηθεί το τελικό κείμενο αύριο βράδυ.

    Οι υπουργοί και οι αντιπρόσωποι των χωρών έχουν πλέον λιγότερο από 36 ώρες για να μειώσουν το ιστορικό χάσμα ανάμεσα στις χώρες του Νότου και του Βορρά, αν θέλουν να επισφραγίσουν αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ένα παγκόσμιο σύμφωνο για να εμποδίσουν τις όλο και πιο συχνές καταστροφές που προκαλούνται από την αλλαγή του κλίματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 December 2015 - 13:32:37 UTC