Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα για την τουριστική προβολή της χώρας
  • [02] «Η χρονική στιγμή της επίθεσης του Β. Σόιμπλε κατά της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί ερωτηματικά»
  • [03] Βερολίνο: Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι θεμελιωμένη στα νομικά κείμενα
  • [04] Η ΕΚΤ δεν θα λάβει σοβαρά υπόψη τις πιέσεις από τις αγορές, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι
  • [05] Βερολίνο: Η πρόταση της Κομισιόν για την FRONTEX είναι απίθανο να εφαρμοστεί εντός του έτους
  • [06] Β. Φάιμαν: Επείγουσα ανάγκη η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων
  • [07] Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ενεργειακού στεγάστρου του ΚΠΙΣΝ
  • [08] Καταδυτικό πάρκο με αρχαία ναυάγια δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής
  • [09] Την προστασία του τάφου του Ν. Καζαντζάκη ζητούν τρεις φορείς
  • [10] Μιχάλης Dodson Σιφναίος : The Architecture of Absence-Μια άλλη ματιά στη Λέσβο των μεταναστών
  • [11] Κεχαγιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Λίγο χρόνο να ΄χαμε...»
  • [12] Η Σκαφίδα αρνείται κάθε κατηγορία για ντόπινγκ

  • [01] Προτάσεις του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα για την τουριστική προβολή της χώρας

    Έχοντας υπόψη ότι ο τουρισμός αποτελεί κύριο πόλο της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κατέθεσε μια ιδιαίτερη πρόταση στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντούρα για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

    Προτάθηκε, αναλυτικότερα, ένας τρόπος μιας ιδιαίτερης διαφήμισης της χώρας, με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα, οδηγώντας σε εξοικονόμηση χρημάτων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η οργάνωση μιας συναυλίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή επιλεγμένων αστεριών του πενταγράμμου από τις χώρες εκείνες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα τουριστικά και μπορούν να καταγράψουν υψηλή δυναμική. Τέτοιες είναι, με βάση την πρόταση, πλην των παραδοσιακών εταίρων της χώρας στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

    Σύμφωνα με την πρόταση, στην εξέδρα των τραγουδιστών και πίσω από αυτούς, θα υπάρχει ημικυκλική γιγαντοοθόνη που θα προβάλει τις τουριστικές ομορφιές της χώρας στέλνοντας μηνύματα ελκυστικά για τη χώρα, σε πολλές γλώσσες. Στο πλαίσιο του σκεπτικού αυτού θα κληθεί παραδείγματος χάρη, πλην μιας ή δυο γνωστών τραγουδιστριών από τις ΗΠΑ κ.ά., μια ιδιαίτερα γνωστή τραγουδίστρια από την Κίνα, ενώ κατά την ώρα της παρουσίας της στη σκηνή θα προβάλλονται, εκτός των άλλων, γάμοι Κινέζων στη Σαντορίνη, μαζί με θετικά συνθήματα για τον ελληνικό τουρισμό στην κινεζική γλώσσα. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και για τη Ρωσία, τη Γαλλία όπως και για τις άλλες χώρες. Τα συγκεκριμένα σποτ, επισημαίνεται στην πρόταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τα επόμενα χρόνια από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξέλιξη που οδηγεί, όπως σημειώνεται, στη μείωση του κόστους παραγωγής διαφημιστικών μηνυμάτων.

    [02] «Η χρονική στιγμή της επίθεσης του Β. Σόιμπλε κατά της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί ερωτηματικά»

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε επιλέγει την πιο κρίσιμη φάση μιας διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για να επιτεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο 105.5».

    «Το ότι αποφάσισε, χθες, ο κ.Σόιμπλε να παρέμβει προσωπικά για να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ και να μιλήσει ακόμη και για ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και για το χρόνο που επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου. Για τη στάση που τήρησε η ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ΝΔ, μετά και από αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις Σόιμπλε, αυτό που επιλέγει να κάνει είναι να εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση ότι προκαλεί κρίση στις σχέσεις της χώρας με τη Γερμανία».

    «Δεν βλέπουμε κανένα σχόλιο από την πλευρά της ΝΔ για τις δηλώσεις Σόιμπλε αυτές καθ' εαυτές κι ούτε βέβαια βλέπουμε καμία απολύτως έγνοια για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της ελληνικής κυβέρνησης σε μια τόσο δύσκολη φάση, τόσο για τα κόκκινα δάνεια, όσο και για το ασφαλιστικό, τον ΑΔΜΗΕ και μια σειρά άλλων ζητημάτων», είπε η κ. Σβίγκου σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης και έχει σημασία ποια στάση θα κρατήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, υπενθυμίζοντας στο σημείο αυτό ότι η κ. Γεννηματά, σήμερα θα είναι προσκεκλημένη στο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

    [03] Βερολίνο: Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι θεμελιωμένη στα νομικά κείμενα

    Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα «δεν είναι μόνο πρακτική που έχει αποδώσει, αλλά είναι θεμελιωμένη και στα σχετικά νομικά κείμενα για το πρόγραμμα του ESM και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη δήλωση του Eurogroup τον Αύγουστο, η οποία στηρίχθηκε και από το ΔΝΤ και από την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Βερολίνο θεωρεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα απολύτως απαραίτητη.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελούσαν απειλή προς την ελληνική πλευρά, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι όπως έχει καταγραφεί στη δήλωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου -επιθυμούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα». Επισήμανε δε ότι στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ο όρος «indispensable» (επιτακτική). «Άρα όλα είναι σαφή», προσέθεσε.

    [04] Η ΕΚΤ δεν θα λάβει σοβαρά υπόψη τις πιέσεις από τις αγορές, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα αφεθεί να επηρεαστεί από τις πιέσεις της αγοράς, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υπερασπιζόμενος την απόφαση για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν κατώτερη των προσδοκιών της αγοράς.

    «Η ΕΚΤ μπορεί και δεν αφήσει τον εαυτό της να υφίσταται πιέσεις από τις αγορές», δήλωσε ο Νοβότνι σε συνέντευξη Τύπου.

    [05] Βερολίνο: Η πρόταση της Κομισιόν για την FRONTEX είναι απίθανο να εφαρμοστεί εντός του έτους

    Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις της για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εφαρμοστούν ως το τέλος του έτους, επισήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε.

    Διευκρίνισε δε ότι δεν είναι γνωστό εάν σε αυτές τις προτάσεις θα συμπεριληφθούν οι εισηγήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα σε επιστολή των δύο υπουργών Εσωτερικών.

    Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η Γερμανία και η Γαλλία υπέβαλαν τις ιδέες τους στην Επιτροπή, από την οποία το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών ζήτησε πριν από λίγες μέρες πρόταση για την ενίσχυση της FRONTEX.

    [06] Β. Φάιμαν: Επείγουσα ανάγκη η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων

    Επείγον μέλημα εξακολουθεί να παραμένει η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δημιουργία κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες, θέματα τα οποία θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, το μεσημέρι, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

    Σύμφωνα με τον καγκελάριο και αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, χωρίς συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λυθεί το προσφυγικό ζήτημα, και προς τούτο πρέπει κανείς τόσο στην Αυστρία όσο και στην Ευρώπη να επιληφθεί με συνέπεια των προβλημάτων που εκκρεμούν.

    Σχολιάζοντας τη χθεσινή επίτευξη μιας κατ? αρχήν συμφωνίας δέκα χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, επισήμανε ότι το παράδειγμα αυτό δείχνει πως εργαζόμενος κανείς με συνέπεια μπορεί πολλά να προωθήσει στην ΕΕ και ότι «χρειαζόμαστε όχι λιγότερη, αλλά πολύ περισσότερη Ευρώπη».

    [07] Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ενεργειακού στεγάστρου του ΚΠΙΣΝ

    Το κατ' εξοχήν πρωτοπόρο στοιχείο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ενεργειακό στέγαστρο πάνω από το εντυπωσιακό κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι πλέον γεγονός. Όπως παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, το στέγαστρο με την περίτεχνη σύνθεση και τις ιδιαίτερες κατασκευαστικές απαιτήσεις, αποτελεί ένα κατασκευαστικό και τεχνικό επίτευγμα. Σκοπός του να δώσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς αποτελεί συμβολικό στοιχείο της σύλληψης του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, και παράλληλα να καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών απαιτήσεων του Κέντρου, καθώς έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια 2GWh ανά έτος. Επίσης να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

    Το στέγαστρο στηρίζεται σε 30 υποστυλώματα και αποτελείται από 717 ξεχωριστά και προκατασκευασμένα τεμάχια. Δημιουργώντας την οπτική ψευδαίσθηση μιας ανάλαφρης κατασκευής (στην πραγματικότητα ζυγίζει 4.700 τόνους), το διαστάσεων 100Χ100 μ. στέγαστρο, που στο ψηλότερο σημείο του αγγίζει τα 46 μ., «ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί», όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Μαραβέλιας, διευθυντής του τεχνικού τμήματος του Ιδρύματος. Προκαλώντας την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού, αλλά και τις καθιερωμένες κατασκευαστικές πρακτικές, η διαδικασία κατασκευής του, όπως και του συνόλου του εργοταξίου «λειτούργησε για όλους, μηχανικούς, εργάτες, τεχνίτες, επισκέπτες ως ανοιχτό πανεπιστήμιο καινοτόμων κατασκευών», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

    [08] Καταδυτικό πάρκο με αρχαία ναυάγια δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής

    Tο πρώτο παγκοσμίως, «καταδυτικό πάρκο» με αρχαία ναυάγια, δημιουργείται στην ζώνη: Ν. Ευβοϊκού - Σουνίου, προς αναβάθμιση της περιοχής, με την αξιοποίηση του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος ενάλιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας. Η ίδρυση του «υποβρύχιου Μουσείου» δρομολογήθηκε στη συνάντηση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου με τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τους δημάρχους Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, με στόχο τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μέσα από τη δημιουργία καταδυτικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών και μοναδικού περιεχόμενου.

    Όπως διευκρινίστηκε κατά την παρουσίαση του σχεδίου, σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής: Από το 2006 η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες εντόπισε και χαρτογράφησε αρχαία και βυζαντινά ναυάγια, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Ν. Εύβοιας, από τη νήσο Καβαλλιανή, έως τον Καφηρέα και το Σούνιο.

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθετήθηκαν 19 ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι για την αποτελεσματικότερη προστασία των 26 ναυαγίων και σήμερα έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για τη δημιουργία του καταδυτικού πάρκου ενώ συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για την ανεύρεση και άλλων σημαντικών ναυαγίων.

    Η συνέχεια θα υλοποιηθεί σύντομα με μνημόνιο συνεργασίας με τους Δήμους Λαυρεωτικής και Μαραθώνα όπου την υποστήριξη και αρωγή σε οικονομικό και επίπεδο υποδομών θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση τη τοπικής οικονομίας, στην τουριστική ανάπτυξη, στην πολιτιστική προβολή των μοναδικών ενάλιων μνημείων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    [09] Την προστασία του τάφου του Ν. Καζαντζάκη ζητούν τρεις φορείς

    Την προστασία του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, από τη δράση βανδάλων, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους το Μουσείο Καζαντζάκη, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, με αφορμή την πρόσφατη βεβήλωσή του.

    Στην ανακοίνωσή τους οι τρεις φορείς τονίζουν: «Έκθετο στους ανέμους και στις βροχές, περιβαλλόμενο όμως από τον σεβασμό ολόκληρου του κόσμου, το μνήμα του Νίκου Καζαντζάκη επισκοπούσε, δεκαετίες τώρα, τη γενέτειρα Πόλη του, το Ηράκλειο, όπως ο ίδιος ήθελε!».

    Ακολούθως αναφέρονται στους βανδαλισμούς υπογραμμίζοντας ότι «προχθές, υπάνθρωποι απίστευτης χυδαιότητας βεβήλωσαν τον τάφο, έσπασαν τον απλό ξύλινο σταυρό, εξάλειψαν το επίγραμμα, χάραξαν την επιτύμβιο στήλη, έκαμαν ό,τι μπορούσαν για να επιδείξουν την αθλιότητά τους, να καταστρέψουν το μνήμα, που είναι πια ένα από τα σύμβολα του Ηρακλείου και πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο».

    Ακόμη οι τρεις φορείς συμπληρώνουν: «Εμείς οι τρεις φορείς, το Μουσείο Καζαντζάκη, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, που προασφαλίζουμε τον λόγο και τη σκέψη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, θλιβόμαστε που στο Μεγάλο Κάστρο, ζουν τέτοιοι ?άνθρωποι?. Θλιβόμαστε βαθύτατα και εξοργισμένοι, κι εμείς όπως και όλοι οι Ηρακλειώτες, ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, όχι μόνο την άμεση αποκατάσταση του μνημείου, αλλά και την εφεξής προστασία του».

    [10] Μιχάλης Dodson Σιφναίος : The Architecture of Absence-Μια άλλη ματιά στη Λέσβο των μεταναστών

    Μακριά από την εικαστική σκηνή της Αθήνας ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Dodson Σιφναίος επέλεξε μια παλιά εγκαταλειμμένη μονοκατοικία στην Μυτιλήνη για να την μεταμορφώσει σε ένα project, που αναπτύσσεται στα όρια μεταξύ της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, της αυτοβιογραφίας και της κοινωνικοπολιτιστικής ερμηνείας , της κατοικίας και του μουσείου.

    Χρησιμοποιώντας το οίκημα και το περιεχόμενό του, έτοιμα υλικά και αντικείμενα, κομμάτια χειροποίητα και τυπωμένο χαρτί, ο Μιχάλης Dodson Σιφναίος δημιουργεί ένα ενιαίο έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί μόνο όταν κατεδαφιστεί το εσωτερικό του σπιτιού για να προχωρήσει η ανακαίνιση που έχει σχεδιάσει ο ίδιος.

    Τα σχεδόν 40 αντικείμενα τα οποία έχει δημιουργήσει o Μιχάλης Dodson Σιφναίος, αν και πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο, μοιράζονται ένα οπτικό -και μερικές φορές ακουστικό- λεξιλόγιο που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του έργου.

    Πλέγματα, κουβάρια από νήμα, μεταλλικές περιφράξεις, πιτσιλιές χρώματος, εκτεθειμένα στον καιρό ξύλα, μαύρο ατσάλι, τσαλακωμένο χαρτί, κιβώτια και κουτιά, φλοκάτες, διάφορα τμήματα του ίδιου του σπιτιού, χρησιμοποιούνται για τη δυνατότητά τους να εκφράζουν τα θέματα που απασχολούν τον δημιουργό .

    Η δημόσια προβολή του έργου θα γίνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 12-2 μ.μ. Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο μετά από ραντεβού με τον καλλιτέχνη.

    [11] Κεχαγιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Λίγο χρόνο να ΄χαμε...»

    Ικανοποιημένος απ΄ όσα είδε στην ευρεία νίκη της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών επί της Γερμανίας (21-1), δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σάκης Κεχαγιάς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι διεθνείς παίκτριες έχουν αρχίσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (10-23 Ιανουαρίου) και η προσοχή όλων είναι στραμμένη εκεί, με στόχο η ελληνική ομάδα να εμφανιστεί όσο καλύτερη γίνεται στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της νέας χρονιάς.

    «Παραπάνω χρόνο για προετοιμασία και περισσότερα φιλικά», ομολόγησε πως θα ζητούσε από τον... Άγιο Βασίλη ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, που δεν έχει τα περιθώρια (ακόμη τουλάχιστον) να δουλέψει και να περάσει τη δική του φιλοσοφία, σε μία ομάδα που είχε δείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι χρειάζεται νέα στοιχεία στο παιχνίδι της για να ξαναφτάσει στο υψηλό επίπεδο της τριετίας 2009-2012.

    [12] Η Σκαφίδα αρνείται κάθε κατηγορία για ντόπινγκ

    Η Αφροδίτη Σκαφίδα με επιστολή της στα ΜΜΕ αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως της καταλογίζει η IAAF, η οποία στις 2 Δεκεμβρίου ειδοποίησε τον ΣΕΓΑΣ ότι υπάρχει θετικό δείγμα της από το 2005, το οποίο προέκυψε μετά από επανεξέταση. Η 33χρονη επικοντίστρια, που έχει αποχωρήσει εδώ και 4 χρόνια από την ενεργό δράση, αναφέρει στην επιστολή της ότι υποβλήθηκε συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ το διάστημα 2003-2010 και δεν βρέθηκε ποτέ θετικό δείγμα της, ενώ έχει ταχθεί κατά του ντόπινγκ και υπέρ του «καθαρού» αθλητισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 December 2015 - 15:32:27 UTC