Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου
  • [02] Συζήτηση με τους θεσμούς για τις εταιρείες που θα διαχειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια
  • [03] Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
  • [04] Νέα τραγωδία με πρόσφυγες κοντά στο Φαρμακονήσι

  • [01] Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου

    Η σημερινή Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στόχο έχει την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας των τριών χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, και της ασφάλειας, με σκοπό την προώθηση της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας.

    Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι δεδομένων των εντεινόμενων κρίσεων και συγκρούσεων, το ανωτέρω τριμερές πλαίσιο αποκτά επιπρόσθετη σημασία για τις τρεις χώρες, την - ολοένα και πιο απαραίτητη - διεύρυνση της περιφερειακής συνεργασίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία.

    Πριν από την τριμερή συνάντηση, θα προηγηθεί διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η οποία θα επικεντρωθεί στο Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία και τις περιφερειακές εξελίξεις.

    Τέλος, στις 13:15 θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Προέδρων της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκου Αναστασιάδη και Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι, αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

    [02] Συζήτηση με τους θεσμούς για τις εταιρείες που θα διαχειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια

    H νομοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών που θα διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η ελληνική πλευρά συζητά μόνο για τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Το θέμα αυτό δεν μετατίθεται ούτε στην πρώτη αξιολόγηση» σχολίασε η ίδια πηγή.

    Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015.

    Στο μεταξύ, θέμα συζήτησης με τους θεσμούς είναι και η συγκρότηση "Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους" και η έκδοση ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

    Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη, όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

    [03] Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

    Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμεραοι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς, όπως αναφέρουν, η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σχετικά με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που τους απασχολούν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

    «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ανοχής στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως αμοιβές εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο 2014 έως και σήμερα, εξαιρέσιμα, νυχτερινά και αργίες Δεκεμβρίου 2014 και από Σεπτέμβριο 2015 έως και Νοέμβριο 2015, υλοποιώντας και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων εξουσιοδότησαν το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για έναρξη επίσχεσης εργασίας από Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    [04] Νέα τραγωδία με πρόσφυγες κοντά στο Φαρμακονήσι

    Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί (πέντε παιδιά, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες) από το ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ελλάδα, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.

    Σκάφη του λιμενικού σώματος και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα (17 άνδρες, 5 γυναίκες, 4 παιδιά), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 13 άτομα περίπου.

    Τα παιδιά που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.

    Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 December 2015 - 5:32:15 UTC