Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις προϋποθέσεις για συναίνεση, διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Υπάρχει σχέδιο αποσυμφόρησης της Ειδομένης, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Σωκράτης Φάμελλος
  • [03] Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας προέταξε ο Γιώργος Σταθάκης
  • [04] Μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα στο επίκεντρο του Eurogroup
  • [05] Τατζικιστάν: Ο σεισμός των 7,2 έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ασία
  • [06] Το NATO αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία
  • [07] Οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου
  • [08] «Η Ελλάδα και η Αλβανία- 50 χρόνια αμοιβαίας δυσπιστίας», μια έρευνα για τα δεινά της ελληνικής μειονότητας
  • [09] Απόψε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ
  • [10] Την άρση των περιορισμών στις συναλλαγές προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • [11] Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του 2015 οι τιμές του πετρελαίου
  • [12] Βενγκέρ: «Ξέρουμε τι θέλουμε στον Πειραιά»
  • [13] Άρσεναλ: Τρεις μήνες εκτός ο Καθόρλα
  • [14] Με γκολ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Βέροια

  • [01] Τρεις προϋποθέσεις για συναίνεση, διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Τρεις προϋποθέσεις για συναίνεση σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται υπέρ της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και ξεκαθαρίζει ότι υπό τη δική του ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να συναινέσει με τον κ. Τσίπρα όσο η κυβέρνησή του δεν πληροί τις τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτει.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, πρώτον, θα έπρεπε να πειστεί ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ειλικρινείς με έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά του πρωθυπουργού των σφαλμάτων του.

    Δεύτερον, λέει ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση που ζητά συναίνεση να εμπνέει εμπιστοσύνη και αναρωτιέται: «πως να εμπιστευτεί κανείς έναν πρωθυπουργό που ψεύδεται ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς;».

    Και τρίτον σημειώνει ότι θα έπρεπε να συμμετέχει η αντιπολίτευση στη σύνταξη και την εποπτεία υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν.

    [02] Υπάρχει σχέδιο αποσυμφόρησης της Ειδομένης, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Σωκράτης Φάμελλος

    «Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα σχέδιο αποσυμφόρησης της περιοχής της Ειδομένης, πρώτα απ' όλα με την επιτάχυνση της διαδικασίας ταυτοποίησης των προσφύγων, έτσι ώστε τα προσφυγικά ρεύματα, οι άνθρωποι αυτοί, να φεύγουν προς την Ευρώπη» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Καθημερινά», που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου.

    Σε ό,τι αφορά τους προερχόμενους από χώρες εκτός Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι έχουν«εγκλωβιστεί» στην Ειδομένηο κ. Φάμελλος γνωστοποίησε ότι «υπάρχουν αυτή τη στιγμή και κάποιες σιδηροδρομικές γραμμές που θα επιστρέψουν και θα ελέγχονται οι μετανάστες αυτοί»

    [03] Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας προέταξε ο Γιώργος Σταθάκης

    Στις χρηματοδοτικές βάσεις τις οποίες θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για τη στροφή της οικονομίας στην καινοτομική και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο του Equity Investment Forum που πραγματοποιείται, στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα.

    To Forum συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas.

    Όπως είπε ο υπουργός, «σε σχέση με το παρελθόν, είναι πολύ διαφορετική η στρατηγική της κυβέρνησης στον τρόπο που αντιμετωπίζει την καινοτομία και τη συνεισφορά που μπορεί να έχει αυτή στο εξωστρεφές προφίλ της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

    [04] Μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα στο επίκεντρο του Eurogroup

    Τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν θα ανακοινώσουν σήμερα στο Eurogroup οΈλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

    Η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα», σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

    [05] Τατζικιστάν: Ο σεισμός των 7,2 έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ασία

    Η κεντρική Ασία, η Ινδία και το Πακιστάν συγκλονίστηκαν σήμερα από σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών του οποίου το επίκεντρο ήταν στο Τατζικστάν, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν προκάλεσε θύματα.

    Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 07.50' ώρα Γκρίνουιτς (09.50' ώρα Ελλάδας), σχεδόν 109 χλμ. δυτικά της πόλης Μιργκάμπ που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της ορεινής περιοχής Παμίρ του Τατζικιστάν και σε βάθος 28 χλμ., ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

    Εκπρόσωπος της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Ο σεισμός δεν έπληξε τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο Τατζικιστάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    [06] Το NATO αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία

    Το ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε ελβετική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές.

    «Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του συνασπισμού και των συμμάχων του ΝΑΤΟ», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στην Tages-Anzeiger, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων εκτός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούνται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    «Οι ΗΠΑ έχουν έναν περιορισμένο αριθμό ειδικών δυνάμεων. Στο προσκήνιο, ωστόσο, βρίσκεται το θέμα της ενίσχυσης των τοπικών δυνάμεων. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η μόνη επιλογή», υπογράμμισε.

    Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε επίσης ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στη Δύση και τον ισλαμικό κόσμο, αλλά ένας πόλεμος κατά «του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας».

    [07] Οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου

    Τις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

    Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα, οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

    [08] «Η Ελλάδα και η Αλβανία- 50 χρόνια αμοιβαίας δυσπιστίας», μια έρευνα για τα δεινά της ελληνικής μειονότητας

    Ένα οδοιπορικό ιστορίας στο ναρκοθετημένο- εκατέρωθεν- πεδίο των ελληνοαλβανικών σχέσεων των ετών 1945- 1991 είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Αλβανία» του Σταύρου Γ. Ντάγιου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Literatus στη Θεσσαλονίκη.

    Ο συγγραφέας, που είναι διδάκτορας Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σχετικό έργο («Ο ελληνικός εμφύλιος», «Η διεθνής διάσταση της ρήξης Χότζα- Τίτο», «Αποκληρωμένο έθνος: Η λαϊκή λογοτεχνία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου»), αποτολμά το περπάτημα ... Και το πραγματοποιεί πατώντας πάνω σε ελληνικά, δυτικά αλλά και αλβανικά αρχεία, έχοντας παράλληλα συμβουλευθεί Έλληνες αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών με πρώτους τους πρώην υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Θεόδωρο Πάγκαλο, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας καθώς και ανώτατα στελέχη του κομμουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Παιδείας Τεύτα Τσάμη και δεκάδες άγνωστες μέχρι τώρα πηγές και απόρρητους φακέλους.

    [09] Απόψε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή.

    Αντικείμενο της άτυπης σύσκεψης που έχει πρωθυπουργός με υπουργούς της κυβέρνησης είναι ο προγραμματισμός και συντονισμός του κυβερνητικού έργου.

    Καθώς η κυβέρνηση φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση σημαντικά νομοθετήματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης να συζητηθούν και τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση και ψήφιση των νομοθετημάτων αυτών.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δώσει απόψε στις 21:45 συνέντευξη στους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά, Γ. Κουβαρά και Β. Σκουρή, με παρουσιαστή τον Π. Χαρίτο στο studio της ΕΡΤ.

    [10] Την άρση των περιορισμών στις συναλλαγές προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, μέσω υπουργικής απόφασης, προανήγγειλε στη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους του Τύπου, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ.Γκότσης.

    Όπως επεσήμανε, η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, είναι πιθανόν ακόμα και εντός της ημέρας να πάρει ΦΕΚ, οπότε και να τεθεί σε ισχύ.

    Ειδικότερα, στην άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούλιο προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χρ. Γκότση.

    [11] Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του 2015 οι τιμές του πετρελαίου

    Περαιτέρω απώλειες καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε στόχους για την παραγωγή προκειμένου να περιορίσει το πλεόνασμα προσφοράς που έχει οδηγήσει τις τιμές σε πτώση άνω του 60% από τον Ιούνιο του 2014.

    Ο ΟΠΕΚ δεν κατάφερε την Παρασκευή να συμφωνήσει σε ανώτατο όριο για την παραγωγή πετρελαίου, με τη διαφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν να σημαίνει ότι ο οργανισμός για πρώτη φορά δεν έκανε καν αναφορά σε όριο παραγωγής, το οποίο προηγουμένως ήταν στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

    [12] Βενγκέρ: «Ξέρουμε τι θέλουμε στον Πειραιά»

    Η Άρσεναλ ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 6ης -και τελευταίας- αγωνιστικής των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ. Η ομάδα του Λονδίνου θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει αυτή την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού και ο Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει έτοιμος για τη μεγάλη μάχη:

    «Θέλω να νικήσω και να πάρω την πρόκριση. Η δουλειά μου είναι να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να το πετύχουμε. Υπάρχει κάτι θετικό για μας, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε» δήλωσε σχετικά ο διάσημος Γάλλος προπονητής και συμπλήρωσε:

    «Ξέρουμε ότι θα πρέπει να κυνηγήσουμε το στόχο μας από το ξεκίνημα του αγώνα. Οπότε ας το κάνουμε αυτό και να ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζουμε για τις ανάγκες του αγώνα και έχουμε μελετήσει καλά τον Ολυμπιακό. Κόντρα στη Σάντερλαντ αλλάξαμε εντελώς την ομάδα, επειδή χάσαμε βασικούς παίκτες της μεσαίας γραμμής με τους τραυματισμούς των Σάντι Καθόρλα και Φρανσίς Κοκλέν τις δύο τελευταίες εβδομάδες και έπρεπε να βρούμε νέα ισορροπία. Πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικό από ψυχολογικής άποψης, θα πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να κυνηγήσουμε την πρόκριση από το πρώτο λεπτό».

    [13] Άρσεναλ: Τρεις μήνες εκτός ο Καθόρλα

    Δυσάρεστα νέα για την Άρσεναλ, καθώς ο Σάντι Καθόρλα θα μείνει εκτός δράσης τους επόμενους τρεις μήνες. Ο Ισπανός διεθνής μέσος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του και στο καθοριστικό παιχνίδι της Τετάρτης στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό, για την τελευταία ημέρα των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ. Ο Καθόρλα τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Νόριτς (1-1) και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί γόνατο για ν' αποκατασταθεί το πρόβλημα του.

    [14] Με γκολ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Βέροια

    Στο 86ο λεπτό ο Καρέλης έδωσε τη λύση και ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα 1-0 από την έδρα της Βέροιας, για την 13η αγωνιστική της Super League. Έτσι έφτασε τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο στην 3η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν μετά από 13 παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 11:32:30 UTC