Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Απαραίτητη η συνεννόηση με την κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα
  • [02] Να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους συνυποψηφίους του ο Α. Γεωργιάδης
  • [03] Στ. Ζάιμπερτ: Πρωτοβουλία για ενίσχυση της FRONTEX από τη Γαλλία και τη Γερμανία
  • [04] Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
  • [05] Στη Φινλανδία η δεύτερη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα στις 10 Δεκεμβρίου
  • [06] Κύπρος: Ο Α. Νταβούτογλου ζήτησε «υπηκοότητα» για 26.500 εποίκους των κατεχομένων
  • [07] Πρίντεζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «O Σον Τζέιμς είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ομάδα»
  • [08] Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην μείωση των εκπομπών CO2
  • [09] Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-1 επί της Παναχαϊκής
  • [10] Τζόρτζεβιτς: «Nα σπάσουμε την αρνητική παράδοση... »

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Απαραίτητη η συνεννόηση με την κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα

    Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ενώ αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού της ΝΔ έκανε λόγο για «αδυναμίες», λέγοντας ότι «όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος»

    «Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Απαιτείται όμως η συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου. Και σας το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν "υπόδικο"... Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος; Έτσι πήγε στην Σύνοδο που δεν ήρθε η Τουρκία και μάζεψε τα hot spots εδώ μέσα, και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και κοντεύουν να μας βγάλουν από τη Σένγκεν», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε: «Αν για τα hot spots με είχε ακούσει, και είχαν μείνει στην Τουρκία, και είχε βοηθηθεί η Τουρκία, και δεν θα πέρναγαν απέναντι για να πνίγονται και δεν θα είχαμε όλο το δουλεμπόριο, και η χώρα θα μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της».

    [02] Να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους συνυποψηφίους του ο Α. Γεωργιάδης

    Να δεσμευτούν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από τους τρεις συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβε τη διαδικασία θα την ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα.

    Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" με τη Νικόλ Καζαντζίδου και τον Χρήστο Μάτη, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κάθε υποψήφιος, αν έχει μια άλλη πολιτική πρόταση θα πρέπει να την κάνει γνωστή από τώρα για να πάρει -όπως είπε- πολιτική νομιμοποίηση. "Εάν κάποιος κατέβει στις εκλογές και πει δεν θα κάνω συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσει, προφανώς έχει δεσμευτεί στο να μην κάνει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ" υπογράμμισε.

    Ωστόσο, είπε ότι κανένας από τους τρεις συνυποψηφίους του δεν τάχθηκε δημόσια υπέρ της συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι δεν υπάρχει διαφορά απόψεων στο ζήτημα αυτό. "Δεν έχω ακούσει κάποιον από τους συνυποψηφίους μου μέχρι στιγμής να λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ακούσει κανέναν βουλευτή να λέει κάτι τέτοιο. Πολύ θα ήθελα να βγει κάποιος δημοσίως να το πει. Το ακούω, το λένε διάφοροι δημοσιογράφοι" είπε υπογραμμίζοντας ότι και οι 4 υποψήφιοι έχουν πει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

    [03] Στ. Ζάιμπερτ: Πρωτοβουλία για ενίσχυση της FRONTEX από τη Γαλλία και τη Γερμανία

    «Η Γερμανία και η Γαλλία -ήδη έγινε συζήτηση στις Βρυξέλλες- έχουν ξεκινήσει μία πρωτοβουλία για την ενίσχυση της FRONTEX. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να υποστηριχθεί η FRONTEX στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της FRONTEX και το αν θα μπορούσε να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων από τα κράτη-μέλη.

    «Ήδη υπάρχει αρκετά μεγάλη στήριξη της FRONTEX, και τοπικά -π.χ. στην Ελλάδα εργάζονται ήδη τώρα 41 υπάλληλοι και συνολικά έχουν προσφερθεί στην FRONTEX 100. Δεν θέλω να προτρέξω σε ό,τι αφορά το τι περαιτέρω θα μπορούσαμε εμείς να φανταστούμε ή όχι. Ας δούμε πρώτα τι θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την ενίσχυση της FRONTEX και τον ρόλο της στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

    [04] Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

    Σοβαρή καταγγελία για βία και ύβρεις από την πλευρά συνηγόρου κατηγορούμενου της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε βάρος δύο ατόμων που παρακολουθούν τη διαδικασία, κάνει η πολιτική αγωγή.

    Σύμφωνα με την καταγγελία της πολιτικής αγωγής, που θα αναγνωσθεί σε λίγο στο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης Στάθης Καρυδομάτης απώθησε βίαια και χαστούκισε έναν 28χρονο αλλοδαπό δημοσιογράφο καθώς και μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθούν τη διαδικασία.

    Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέστησαν και στους δύο να προχωρήσουν στην υποβολή μηνύσεων ώστε να κινηθεί σε βάρος του συνηγόρου η αυτόφωρη διαδικασία.

    Σύμφωνα με τον 28χρονο δημοσιογράφο,Alp Kayserilioglou,ο ίδιος καθώς και η νεαρή κοπέλα στο διάλειμμα της διαδικασίας, προσπαθώντας να περάσουν από τον χώρο που κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης για να βγουν έξω, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τον κ. Καρυδομάτη, ο οποίος σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες απώθησε πιάνοντας από το πιγούνι τον 28χρονο και χαστούκισε την κοπέλα.

    [05] Στη Φινλανδία η δεύτερη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα στις 10 Δεκεμβρίου

    Η Φινλανδία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία θα δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ. Η μετεγκατάσταση θα γίνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

    Πρόκειται για 24 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα. Τα 16 άτομα κατάγονται από τη Συρία και τα οκτώ από το Ιράκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερα μωρά, ηλικίας 1-3 χρονών. Η επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας έγιναν μέσω της Εθνικής Μονάδας Δουβλίνου, που υπάγεται στην Υπηρεσία Ασύλου. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι πρόσφυγες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και σε ξενώνα της Άρσις.

    [06] Κύπρος: Ο Α. Νταβούτογλου ζήτησε «υπηκοότητα» για 26.500 εποίκους των κατεχομένων

    Την παραχώρηση «υπηκοότητας» της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου «ΤΔΒΚ» για 26.500 Τούρκους εποίκους ζήτησε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, την περασμένη Τρίτη, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

    Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» ο Μουσταφά Ακιντζί φέρεται ότι αρνήθηκε, λέγοντας ότι η παραχώρηση νέων "υπηκοοτήτων" θα θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατάλογος 10.000 ατόμων που περιμένουν για την παραχώρηση «υπηκοότητας» και το αίτημα Νταβούτογλου να ζητήσει ακόμη περισσότερες «ξεχείλισε το ποτήρι».

    [07] Πρίντεζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «O Σον Τζέιμς είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ομάδα»

    Η απόκτηση του Σον Τζέιμς από τον Ολυμπιακό δεν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά μεν, αλλά στο «λιμάνι» είναι κοινό μυστικό πως αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Γιάννη Σφαιρόπουλου για αντικαταστάτης του Πάτρικ Γιανγκ. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει δώσει «μάχες» με τον βασικό υποψήφιο για τη θέση «5» στον Ολυμπιακό ουκ ολίγες φορές, όταν ο Αμερικανός φορούσε τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Euroleague το 2014. «O Σον Τζέιμς είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ομάδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) ο Γιώργος Πρίντεζης, κληθείς να καταθέσει τη δική του άποψη για τον μελλοντικό συμπαίκτη του.

    Ο Έλληνας διεθνής πάουερ φόργουορντ έκανε έκκληση στους «ισχυρούς» του ευρωπαϊκού μπάσκετ να εξετάσουν το πρόβλημα που ενσκήπτει με τους τραυματισμούς των παικτών ως απόρροια του μεγάλου αριθμού παιχνιδιών σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και των 11 μηνών διαρκών αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους διεθνείς. «Την εθνική την αγαπάμε και μακάρι να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να την υπηρετούμε για πολλά χρόνια. Έτσι, όμως, όπως είναι το σύστημα, που δηλαδή 11 μήνες το χρόνο πρέπει να παίζεις μπάσκετ, δεν μπορεί να συνεχιστεί» τόνισε μετά το νέο τραυματισμό που προέκυψε για τον Ολυμπιακό, με «θύμα» τον Βέλγο διεθνή Ματ Λοτζέσκι.

    «Δεν φοβόμαστε κανέναν στο ΣΕΦ» σχολίασε ο Πρίντεζης για την 7η νίκη των «ερυθρόλευκων», επί της Αρμάνι Μιλάνο (73-63) στο ΣΕΦ, σε 8 αγώνες στον 2ο όμιλο.

    [08] Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην μείωση των εκπομπών CO2

    Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό μέλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι προσπάθειες των κατασκευαστών επικεντρώνονται σε δυο τομείς, στη σταδιακή ελαχιστοποίηση των επικίνδυνων ρύπων και στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Ειδικότερα, η μείωση των ρύπων είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κατασκευαστές σε όλο το φάσμα κατασκευής και χρήσης του αυτοκινήτου.

    Από το αρχικό στάδιο της κατασκευής των επιμέρους τμημάτων του αυτοκινήτου μέχρι την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του στη γραμμή παραγωγής, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να περιοριστούν οι ρύποι. Επίσης, η χρήση της ηλεκτροκίνησης και άλλων εναλλακτικών καυσίμων, συμβάλουν στον περιορισμό των ρύπων που μολύνουν το περιβάλλον.

    Η Nissan είναι μια από τις εταιρείες αυτοκίνητων που προσπαθεί να πετύχει τους στόχους της και σε αυτόν τον τομέα. Το Carbon Disclosure Project (CDP) κατέταξε την ιαπωνική μάρκα ανάμεσα στο 5% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως, αναφορικά με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα προστασίας των κλιματικών αλλαγών. Με σκορ 100 στα 100, περιλαμβάνεται και στο δείκτη Climate Disclosure Leadership Index (CDLI). Επίσης και την προηγουμένη χρονιά, ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με το υψηλότερο σκορ.

    Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που διατηρεί τη παγκοσμίως μεγαλύτερη βάση δεδομένων με δημοσιευμένες δράσεις και επιτεύγματα εταιρειών και οργανισμών παγκόσμιου βεληνεκούς, κατά της κλιματικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί, πως μόνο για το 2015, από το CDP συλλέγονται και αναλύονται περιβαλλοντικές στρατηγικές και προσπάθειες μείωσης των εκπομπών CO2, για πάνω από 6.000 επιχειρήσεις.

    Η Nissan έλαβε αυτό το σκορ στο δείκτη CDLI, καθώς συνεχίζει να εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών CO2 στα νέα οχήματα της. Έχει στόχο μέχρι το 2050 να μειώσει κατά 90% τους ρύπους στη γκάμα της.

    Παράλληλα, τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το οικονομικό έτος 2014, στο πλαίσιο του Nissan Green Program 2016. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, αύξησε την ενεργειακή απόδοση των εργοστασίων της και επέκτεινε την εφαρμογή της ανακυκλώσιμης ενέργειας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με άλλες πολιτικές που ακολούθησε, είχαν ως αποτέλεσμα το αποτύπωμα του άνθρακα να μειωθεί δραστικά. Η Nissan πέτυχε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 22,6%, σε σύγκριση με το οικονομικό έτος του 2005. Αυτή η μείωση επιτεύχθηκε δύο έτη νωρίτερα, από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

    Σπύρος Ρέκκας

    [09] Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-1 επί της Παναχαϊκής

    Με δύο γκολ του Βίκτορα Κλωναρίδη (7΄,41΄) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (είχε νικήσει στην πρεμιέρα τον Λεβαδειακό). Το γκολ των Αχαιών πέτυχε ο Στεργίδης στο 90΄.

    [10] Τζόρτζεβιτς: «Nα σπάσουμε την αρνητική παράδοση... »

    Αισόδοξος για το «σπάσιμο» της αρνητικής παράδοσης, που θέλει την Μπαρτσελόνα να «χαμογελάει» και στις τελευταίες εννέα συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό, παρουσιάστηκε ο τεχνικός των «πράσινων», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου παραμονή της κρίσιμης αναμέτρησης με τους «μπλαουγκράνα» στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός ξεχώρισε στα πλεονεκτήματα της Μπαρτσελόνα την παρουσία του Άντε Τόμιτς, ενώ μίλησε και για την πρόσφατη αναμέτρηση πρωταθλήματος με το Λαύριο, την επιστροφή του Νίκου Παππά, τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και το «διπλό» στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα.

    «Δεν γνώριζα για την αρνητική παράδοση», είπε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς αναφερόμενος στο 9-0 που μετράει η Μπαρτσελόνα στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις και συνέχισε: «Είναι καλό και μάλιστα, αυτό είναι που θα πω στους παίκτες μου μετά την προπόνηση. Είναι πολύ καλό κίνητρο για μας και μία ακόμα λεπτομέρεια. Όταν μια τέτοια λεπτομέρεια πέφτει στο τραπέζι, σπάει. Ελπίζω να την σπάσουμε αύριο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 13:32:20 UTC