Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν παραλήψεις στο Πόθεν Έσχες
  • [02] Π. Κουρουμπλής: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις με το νέο μισθολόγιο
  • [03] Συνάντηση Τσίπρα - Κέρι στο Μαξίμου
  • [04] Οκτώ χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία, ύστερα από ανίχνευση του ιού H5N1
  • [05] Παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ρίχνει φως στις παραβιάσεις τους
  • [06] Βλ. Πούτιν: Η ρωσική εκστρατεία στη Συρία στοχεύει στην προάσπιση των συμφερόντων της Μόσχας

  • [01] Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν παραλήψεις στο Πόθεν Έσχες

    Διευκρινήσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

    Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμε ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

    Ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

    [02] Π. Κουρουμπλής: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις με το νέο μισθολόγιο

    «Δεν έχω εικόνα ότι πιέζουν οι θεσμοί να προχωρήσει το μισθολόγιο, το οποίο άλλωστε θα είναι ευεργετικό για εκείνους που πρέπει να είναι. Δεν το πιστεύω ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών. Κοντός ψαλμός, αλληλούια. Σας λέω ότι η εκτίμηση και η εικόνα που έχω είναι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM".

    Αναφερόμενος στα σενάρια μονιμοποίησης των καθαριστριών, ο υπουργός είπε πως «οι υπερβολές έχουν όριο... Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Παράταση των συμβάσεων υπάρχει».

    Σε ό,τι αφορά τον Καλλικράτη τόνισε: «Είναι η αποκέντρωση, η πλήρης αλλαγή του "Καλλικράτη", σε ένα σύστημα που θα διευρύνει την αντιπροσωπευτικότητα των θεσμών στο συγκεκριμένο χώρο. Θα δημιουργεί θεσμούς αντιπροσωπευτικούς και θα ξεχωρίζει αρμοδιότητες από αυτό το συνονθύλευμα αρμοδιοτήτων συντρεχουσών, παράλληλων και αλληλεπίπεδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα μεταξύ κεντρικής διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης. Είναι ένας νέος "Καλλικράτης". Το έχουμε και το όνομα έτοιμο... Θα έχει σχέση με αυτό που λέμε, για τον δήμο. Θα δούμε».

    [03] Συνάντηση Τσίπρα - Κέρι στο Μαξίμου

    Την Αθήνα επισκέπεται σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Η συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά αναμένεται γύρω στις 12:30 το μεσημέρι αφού προηγηθεί η συνάντηση του κ. Κέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρουσία του κ. Κοτζιά.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ό,τι προέκυψε, δηλαδή, το τελευταίο διάστημα και προστέθηκε στην ατζέντα του κ. Κέρι μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα λόγω της Διαδικασίας της Βιέννης που άνοιξε αιφνιδίως σε μία προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης για το Συριακό.

    Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης θα είναι, ασφαλώς, και το ενεργειακό καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με τον κ. Κέρι και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια 'Αμος Χοκστάιν οποίος στήριξε τους αγωγούς TAP και IGB, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο στα ενεργειακά της ευρύτερης περιοχής.

    [04] Οκτώ χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία, ύστερα από ανίχνευση του ιού H5N1

    Οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Ιαπωνία και το Μαρόκο, ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία αφότου ανιχνεύτηκε ο θανατηφόρος ιός H5N1 (γρίπη των πτηνών) στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έδρα παραγωγών πουλερικών και φουά γκρά, είπε το υπουργείο Γεωργίας χθες.Ο ιδιαίτερα μεταδοτικός ιός έχει σκοτώσει 22 από τις 32 κότες σε μια οικογενειακή φάρμα στη περιοχή Περιγκόρ, είπαν οι αρχές στις 25 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη επιδημία σε οκτώ χρόνια να ξεσπάσει στη Γαλλία, τον μεγαλύτερο γεωργικό παραγωγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε άλλες φάρμες στην περιοχή Ντορντόν, για πρώτη φορά από το 2007.

    Αξιωματούχος στο υπουργείο είπε πως η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Αλγερία και η Τυνησία επίσης ανέστειλαν τις εισαγωγές. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.Η αρρώστια ξεσπά σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για εξαγωγές, ιδιαίτερα για το γαλλικό φουά γκρα, που πέρσι έφερε πωλήσεις περίπου 2 δισ. ευρώ στη χονδρική αγορά. Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φουά γκρα από τη Γαλλία.

    [05] Παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ρίχνει φως στις παραβιάσεις τους

    Οι άνθρωποι που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια σε ηγέτες, αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κίνδυνο τιμωρίας ή δίωξης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, ξεκινώντας παγκόσμια εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα για 13η συνεχή χρονιά.

    Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκστρατείας «Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων», από τις 1 έως τις 18 Δεκεμβρίου, η οργάνωση προσδοκεί πως εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές, ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Διεθνούς Αμνηστίας σε όλο τον κόσμο, θα στείλουν γράμματα, μέηλ, μηνύματα SMS, φαξ και tweets, ζητώντας την απελευθέρωση ανθρώπων που φυλακίστηκαν για την ειρηνική τους διαμαρτυρία, για να στηρίξουν θύματα βασανιστηρίων και να φέρουν στο φως άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [06] Βλ. Πούτιν: Η ρωσική εκστρατεία στη Συρία στοχεύει στην προάσπιση των συμφερόντων της Μόσχας

    Η ρωσική επέμβαση στη Συρία έχει στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Μόσχας, την υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης και των Σύρων πολιτών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

    «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την δουλειά που κάνετε (σ.σ. οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας) στη Συρία. Πρέπει να σας πω, και το γνωρίζετε καλά, το έχω ήδη πει δημοσίως, πολλές φορές. Δεν είναι μόνο η βοήθεια προς τον συριακό λαό και στη συριακή ηγεσία, είναι μια αποστολή προάσπισης των συμφερόντων της Ρωσίας και των πολιτών μας», δήλωσε ο Πούτιν κατά την παρουσίαση των βραβείων που απονεμήθηκαν στους Ρώσους αξιωματικούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 5:32:19 UTC