Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Β. Αποστόλου για τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και το ασφαλιστικό των αγροτών
  • [02] Γ. Πλακιωτάκης: Το μόνο που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι να ψηφιστεί το ασφαλιστικό
  • [03] Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία του ν/σ για τις βοσκήσιμες γαίες
  • [04] Η Άγκυρα ζητεί το άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα
  • [05] Ισχυρή έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης, τουλάχιστον ένας νεκρός
  • [06] Α. Νταβούτογλου: Μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο
  • [07] Το Μουσείο Μπενάκη μας καλεί να «ξαναανακαλύψουμε» τον χαράκτη Α. Τάσσο
  • [08] «Έφυγε» ο Μηνάς Χατζησάββας
  • [09] Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ
  • [10] Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά της «Infosolutions» κατέθεσε η ΝΔ
  • [11] ΟΗΕ: Μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Ευρώπη τον Νοέμβριο
  • [12] Α. Μέρκελ: Η νομοθεσία για το άσυλο δεν θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου

  • [01] Ο Β. Αποστόλου για τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και το ασφαλιστικό των αγροτών

    Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ανάγκη υιοθέτησης εναλλακτικών μέτρων με στόχο να αμβλυνθούν τα προαπαιτούμενα που αφορούν στη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος.

    Στοιχεία της πρότασης που έχει προετοιμαστεί να «ρίξει» η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, περιλαμβάνει έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στο έγγραφο ο υπουργός ενημερώνει για τα βασικά στοιχεία της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το ασφαλιστικό του αγροτικού κόσμου.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Αποστόλου χαρακτηρίζει θέμα άμεσης προτεραιότητας και αιχμής, για το οποίο η κυβέρνηση θα αγωνιστεί, τη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, σημειώνοντας ότι θα επιμείνει, κατά τη συζήτηση με τους εταίρους, για τις επιπτώσεις και την άμβλυνση του, έχοντας ως αιχμές δύο εργαλεία:

    -τον πραγματικό προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος μέσα από την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, εκτός των μικρών, όπως θα προσδιοριστούν, παραγωγών.

    -η κυβέρνηση επιδιώκει άμβλυνση των προαπαιτουμένων για τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και με τον επανακαθορισμό της έννοιας του επαγγέλματος του αγρότη, στοχεύοντας στη διαφορετική και διαφοροποιημένη μεταχείρισή του.

    Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά και στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση για το ζήτημα της ασφάλισης του αγροτικού πληθυσμού, και αποκαλύπτεται ότι εντός του πλαισίου της συζήτησης με τους εταίρους είναι η διασφάλιση της κατώτατης εθνικής σύνταξης. Όπως ειδικότερα επισημαίνει στο έγγραφό του ο υπουργός, με την απαίτηση των δανειστών για εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και εξομοίωση με αυτές των λοιπών ταμείων, αναδεικνύεται, εκτός του δυσβάσταχτου για χιλιάδες αγρότες μέτρου, και το πραγματικό πρόβλημα της μη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

    [02] Γ. Πλακιωτάκης: Το μόνο που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι να ψηφιστεί το ασφαλιστικό

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε πως συγκάλεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με στόχο να φορτώσει αλλού τις ευθύνες του, κυρίως για το ασφαλιστικό, εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ που συνεδρίασε εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως «ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα ελλείμματα», επισημαίνοντας τις αυξήσεις σε φόρους που καταγράφονται.

    «Ο κ. Τσίπρας, αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους», είπε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας πως στόχος του πρωθυπουργού είναι να πολώσει και να διχάσει.

    «Επιστράτευσε καταφεύγοντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την κάλπικη συνεννόηση. Εκεί το παιχνίδι του χάλασε. Ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε. Είχε το θράσος να κατηγορήσει σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις γιατί δεν του δώσαμε το προσωπικό και κομματικό σωσίβιο που επιθυμούσε», είπε υπενθυμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν αντιπολίτευση δεν υποστήριξαν ποτέ κανένα μέτρο και κανένα νομοσχέδιο που είχαν έρθει στη Βουλή».

    [03] Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία του ν/σ για τις βοσκήσιμες γαίες

    Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία για την τροπολογία - που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες - και αφορά στην επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την εν λόγω τροπολογία επανέρχεται στην διαδικασία επιλογής την συνέντευξη των υποψηφίων, ενώ παράλληλα παρέχεται στα Συμβούλια, που θα διεξάγουν τις συνεντεύξεις, η δυνατότητα να αποκλείσουν υποψηφίους από τη διαδικασία.

    Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργού Μεταφορών, που αφορά στην διεύρυνση των ΔΣ των συγκοινωνιακών φορέων, και στα άρθρα 4 και 19 του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες.

    [04] Η Άγκυρα ζητεί το άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για να προληφθούν περιστατικά, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συναντήθηκαν κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, την οποία ο Ερντογάν είχε περιγράψει ως μια ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

    «Η έκκληση που απευθύνουμε πάλι στη Ρωσία είναι να ανοίξουν οι δίαυλοι στρατιωτικής επικοινωνίας για να προληφθεί να συμβούν παρόμοια περιστατικά. Ας κρατήσουμε τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς», σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο.

    «Πρέπει να κάτσουμε κάτω στο τραπέζι και να μιλήσουμε αντί να προβαίνουμε σε αστήριχτους ισχυρισμούς», πρόσθεσε.

    [05] Ισχυρή έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης, τουλάχιστον ένας νεκρός

    Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε ανισόπεδη διάβαση κοντά στον σταθμό του μετρό, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

    Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αρχής είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί στο σταθμό Μπαϊράμπασα αφού ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει ότι πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή. Η αστυνομία ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης είναι ακόμη άγνωστη και διεξάγει έρευνα.

    [06] Α. Νταβούτογλου: Μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι μεταξύ της 'Αγκυρας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου(ΤΔΒΚ)» υπάρχει «κοινό πλάνο συνεννόησης» για μια «νέα», όπως είπε, Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία.

    Αυτή η «νέα ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία», όπως είπε, θα έχει σημασία για την περιοχή και την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ε.Ε.

    Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, το τελευταίο διάστημα η Ανατολική Μεσόγειος έρχεται στο προσκήνιο με τις κρίσεις. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Συρίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. «Σε μια τέτοια γεωγραφία, μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα περιφερειακά δεδομένα», επισήμανε. Επίσης υποστήριξε ότι για τη λύση του Κυπριακού, αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική βούληση, ενώ αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για μια συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου και ευχήθηκε ότι στο μέλλον σε τέτοιου είδους συναντήσεις θα λάβει μέρος και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

    [07] Το Μουσείο Μπενάκη μας καλεί να «ξαναανακαλύψουμε» τον χαράκτη Α. Τάσσο

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του και 30 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου χαράκτη Α. Τάσσου, το μουσείο Μπενάκη διοργανώνει μεγάλη αναδρομική έκθεση (1914-1985), με σκοπό να επανεκτιμηθεί το έργο του από ένα κοινό με διαφορετικό αισθητήριο και κριτήριο από ότι το κοινό της εποχής που δημιουργήθηκαν τα έργα, αλλά και να παρουσιαστούν έργα αφανή ως σήμερα, τα οποία αποκάλυψε η έρευνα.

    «Η νεοελληνική χαρακτική είναι μια από τις πιο κορυφαίες μορφές της νεοελληνικής έκφρασης, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη χαρακτική της εσπερίας» είπε ο 'Αγγελος Δεληβοριάς και τόνισε: «Ο Τάσσος είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαράκτες της νεοελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και μας εξιστορεί με το έργο του την νεοελληνική περιπέτεια στα πιο κρίσιμα χρόνια του περασμένου αιώνα». «Επειδή είναι πολύς ο χρόνος από την προηγούμενη αναδρομική έκθεση του Τάσσου, που πραγματοποιήθηκε το 1987, θέλαμε να δώσουμε μια διαφορετική όψη, ερευνήσαμε το αρχείο του και ως προς την πλευρά των τεκμηρίων και ως προς την πλευρά των έργων τα οποία ως σήμερα ήταν αφανή και έτσι ενισχύσαμε ιδιαίτερα τις περιόδους των πρώτων εργασιών του πάνω στη χαρακτική, δηλαδή την περίοδο που είναι φοιτητής στο εργαστήριο του Κεφαλληνού» είπε η επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Οράτη.

    [08] «Έφυγε» ο Μηνάς Χατζησάββας

    Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας σε ηλικία 67 ετών . Ο γνωστός ηθοποιός που είχε βεβαρημένο ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την περασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.H κηδεία του, που θα είναι πολιτική, θα γίνει την Τετάρτη, στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας

    Γεννημένος το 1948, ο Μηνάς Χατζησάββας σπούδασε στο «Cours Simon» στο Παρίσι και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1969). Στην πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση ως απόφοιτος της σχολής, υποδύθηκε τον Πάρη στο «Ρήσο» του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης (παραγωγή Εθνικού Θεάτρου).

    Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους των Κατερίνας Ανδρεάδη, Αντιγόνης Βαλάκου, Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρωτοποριακού θιάσου «Ελεύθερο Θέατρο» (1970-71)

    Για περισσότερο από δέκα χρόνια υπήρξε βασικό στέλεχος του «Ανοιχτού Θεάτρου» του Γιώργου Μιχαηλίδη (1984-1998). κ.ά.

    Το διάστημα 2000-2003 συνεργάστηκε με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας ενώ στη συνέχεια πρωταγωνιστησε στο ελεύθερο θέατρο,ενω την περίοδο 2010-2014 συνεργάσθηκε με το Εθνικό Θέατρο

    Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το καλοκαίρι του 2015 στο έργο «Οι Τυφλοί, ή ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο» του Μ. Μαίτερλινκ, σε σκηνοθεσία Ζ. Χατζηαντωνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Στενή υπήρξε και η σχέση του Μηνά Χατζησάββα με το αρχαίο δράμα. Είχε παίξει σε τραγωδίες και κωμωδίες στην Επίδαυρο.

    Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την ταινία «Οι Όμορφες Μέρες», σε σκηνοθεσία Κ. Ασημακόπουλου (1969). Έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε πάνω από 30 ταινίες,

    Η τηλεοπτική του παρουσία υπήρξε επίσης πλούσια.

    Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εκδόσει τρεις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο, και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η Ζωή Ενάμισυ χιλιάρικο» της Φ. Σισκοπούλου. Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο σε πολλές εκπομπές λόγου και ποίησης, καθώς και σε θεατρικά έργα.

    [09] Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EMPL) είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης, αφότου ευχαρίστησε την Αντιπροσωπεία για την παρουσία της στην Ελλάδα, ζήτησε την ενεργό και ουσιαστική συμβολή της Επιτροπής στην προσπάθεια για αποκατάσταση των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα, καθώς η διέξοδος από την κρίση περνά μέσα από την προστασία και την εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων, και σε καμία περίπτωση μέσα από τον περιορισμό και την υπονόμευσή τους.

    Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού επεσήμανε ότι έπειτα από έξι χρόνια κρίσης, ύφεσης και λιτότητας η Ελλάδα έχει οπισθοχωρήσει από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υιοθετώντας σε αρκετές περιπτώσεις όχι τις βέλτιστες αλλά τις χείριστες πρακτικές, τόνισε την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

    [10] Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά της «Infosolutions» κατέθεσε η ΝΔ

    Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας INFOSOLUTIONS που απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Με εντολή του προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκ. ευρώ.

    Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.

    [11] ΟΗΕ: Μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Ευρώπη τον Νοέμβριο

    Εκατόν σαράντα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται πως έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μεγάλη μείωση από τον Οκτώβριο, αν και ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν το ταξίδι αυτό παραμένει πολύ υψηλός και θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο φέτος, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

    Έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο αριθμός ανέβηκε και πάλι, με περίπου 5.201 ανθρώπους να φθάνουν χθες στα ελληνικά νησιά, ανέφερε.

    «Ο αριθμός των αφίξεων τον Νοέμβριο δείχνει για πρώτη φορά φέτος μείωση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γουίλιαμ Σπίντλερ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Περίπου 220.000 πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφηκαν τον Οκτώβριο.

    «Οι λόγοι της επιβράδυνσης στον αριθμό των αφίξεων έχουν να κάνουν με τη διακύμανση των κλιματολογικών συνθηκών στο Αιγαίο αλλά και με την καταστολή της παράνομης διακίνησης από τις τουρκικές αρχές».

    Μέχρι τώρα, 886.662 άνθρωποι που επιζητούν την ασφάλεια έχουν φθάσει στις ευρωπαϊκές ακτές, περίπου τέσσερις φορές περισσότεροι απ΄ό,τι ολόκληρο το 2014, είπε. Οι μισοί από αυτούς είναι Σύροι που διαφεύγουν από τον πόλεμο. Η μεγάλη πλειονότητα φθάνει στην Ευρώπη διά θαλάσσης.

    [12] Α. Μέρκελ: Η νομοθεσία για το άσυλο δεν θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου

    Η νέα εθνική νομοθεσία περί ασύλου δεν θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2016, όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και απέδωσε την καθυστέρηση σε «διαδικαστικούς» λόγους, καθώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

    Η Μέρκελ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι, δήλωσε πάντως περισσότερο αισιόδοξη από ό,τι ως τώρα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία εξακολουθούν να διαφωνούν σε βασικά θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 2015 - 17:32:24 UTC