Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Πάνου Καμμένου στο Mega

  • [01] Συνέντευξη Πάνου Καμμένου στο Mega

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στο Mega, είπε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετά ισχυρή.

    Δεν απέκλεισε ωστόσο αυτή να αυξηθεί, όπως εξηγεί παρακάτω.

    Ερωτηθείς σχετικά, αφού πρώτα είπε ότι θλίβεται για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Νέα Δημοκρατία, συνέχισε λέγοντας ότι "υπάρχουν στην ΝΔ εξαιρετικές μονάδες που δεν μπορεί να μην στηρίξουν μια συμφωνία την οποία ψήφισαν το καλοκαίρι".

    Πρόσθεσε στην εκτίμηση αυτή ότι "καραμανλικοί και άλλοι βουλευτές" θα στηρίξουν την κυβέρνηση και, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά αποστασία.

    "Αποστασία θα ήταν αν (ο βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίσει) άλλαζε την πολιτική του γραμμή", είπε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να στηρίξουν την χώρα.

    Επίσης, ανέφερε ότι και οι πολίτες "στο καφενείο, στην γειτονιά" που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήξεραν ότι υπάρχει συμφωνία με προαπαιτούμενα.

    "Αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και όσους έφερε απο τον ΛΑ.Ο.Σ, μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη", είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπήρχε για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης, "αν ο κ. Μεϊμαράκης είχε απαλλαγεί από τους Σαμαρά, Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και τους 'Μπαλτάκους'".

    Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ "αν η κ. Γεννηματά είχε απαλλαγεί απο τον Ε. Βενιζέλο".

    Χαρακτήρισε "εκπληκτικό" το να τον αποκαλεί "ακροδεξιό" η κ. Γεννηματά "που χειροκροτούσε όρθια τον κ. Βορίδη "με το τσεκούρι" και συνεργαζόμενη με τον βιβλιοπώλη που πωλούσε βιβλία κατά του Ολοκαυτώματος" και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα.

    "Οι ΑΝΕΛ έχουν πατριωτικές θέσεις και αυτό δεν είναι ακροδεξιό", είπε ο κ. Καμμένος.

    Στην παρατήρηση ότι για οποιαδήποτε μορφής συνεργασία "για τους άλλους, οι ΑΝΕΛ είναι το εμπόδιο", είπε πως "αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός πως δεν επιθυμεί άλλο την συνεργασία μαζί μας, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες (πολιτικοί)".

    Διασαφήνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η επικράτηση των προσωπικών απόψεων του κ. Φίλη, ή αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία, ή "παροχή ασύλου" στον Ε. Βενιζέλο για τα υποβρύχια ή συνεργασία με την ΝΔ "του Σαμαρά", ή οποιοδήποτε "κουκούλωμα σκανδάλων", ο ίδιος φεύγει.

    Επισήμανε καθυστερήσεις σε ορισμένες από τις 19 υποθέσεις που έχει στείλει στη δικαιοσύνη, λέγοντας πως "ανοιχτές" αυτήν την στιγμή είναι οι οκτώ.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε μετ' επιτάσεως ότι η συνεργασία του με τον πρωθυπουργό είναι απολύτως έντιμη.

    Ερωτηθείς τι θα πράξει αν ο κ. Τσίπρας του πει πως "οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας 'δεν βγαίνουν'", είπε "αν είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα 'γίνουν πλακάκια' για να καλυφθούν υποθέσεις, εγώ δεν μένω".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 December 2015 - 1:32:20 UTC