Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν στόχο τη χειραγώγηση του λαού
  • [02] Παρατείνεται η πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ και φορολογίας εισοδήματος
  • [03] Παρατείνονται ως την Τετάρτη οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων
  • [04] Το πρώτο έργο του Άρθρουρ Μίλερ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο
  • [05] Με πτώση 2,30% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [06] Δεν έχω λάβει επίσημη παραίτηση από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, λέει ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [07] Εκδηλώσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS
  • [08] Super League: Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι

  • [01] ΚΚΕ: Τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν στόχο τη χειραγώγηση του λαού

    «Τόσο η συζήτηση περί συναίνεσης, όσο και τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν στόχο τη χειραγώγηση του λαού και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις" αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για "τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

    «Σ? αυτό το πλαίσιο, ο τσακωμός, ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, δε σχετίζεται με την προστασία των λαϊκών συμφερόντων, αλλά το ποιοι και πως θ? αναλάβουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων που όλοι μαζί από κοινού, έχουν ψηφίσει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [02] Παρατείνεται η πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ και φορολογίας εισοδήματος

    Παρατείνεται ως την Τετάρτη 2.12.2015 η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης Ε.Ν.Φ.Ι.Α. που λήγει σήμερα.

    Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρατείνονται ως την Τετάρτη και οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

    [03] Παρατείνονται ως την Τετάρτη οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

    Παρατείνονται ως την Τετάρτη και οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα, των οποίων οι προθεσμίες έληγαν σήμερα. Έως την ίδια ημερομηνία, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων-διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

    Η παράταση αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κρίθηκε αναγκαία, λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι παρατείνονται ως την Τετάρτη οι προθεσμίες για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος, καθώς της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ, που έληγαν, επίσης, σήμερα.

    [04] Το πρώτο έργο του Άρθρουρ Μίλερ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο

    Το πρώτο έργο του Αμερικανού δραματουργού Άρθουρ Μίλερ θα παιχτεί για πρώτη φορά -79 χρόνια μετά τη δημιουργία του- στο Λονδίνο, χάρη στην ανακάλυψη του αυθεντικού χειρογράφου στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

    Ο Άρθουρ Μίλερ (1915-2005) είχε γράψει μέσα σε έξι ημέρες το έργο αυτό, στο οποίο είχε βάλει τον τίτλο No Villain («Δεν υπάρχει κακός»). Το ημερολόγιο έγραφε 1936 κι ο συγγραφέας, ακόμη φοιτητής, ήλπιζε να κερδίσει με αυτό το κείμενο το ποσό των 250 δολαρίων, το βραβείο ενός διαγωνισμού που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (βορειοανατολικές ΗΠΑ), για να συνεχίσει τις σπουδές του.

    Ο νεαρός Μίλερ κέρδισε πράγματι το βραβείο, αλλά το έργο δεν ανέβηκε ποτέ στο θέατρο και περιέπεσε στη λήθη, ωσότου ο σκηνοθέτης Σον Τέρνερ ενδιαφέρθηκε όταν το είδε να αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του Άρθουρ Μίλερ.

    «Ήμουν αποφασισμένος να ξαναβρώ αυτό το σενάριο», εξήγησε ο Τέρνερ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Έπειτα από μια έρευνα που διήρκεσε ενάμισι χρόνο, το κείμενο του Μίλερ βρέθηκε εντέλει στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κι ένα αντίγραφο στάλθηκε στον σκηνοθέτη, ο οποίος ζει στο Λονδίνο.

    Έναν αιώνα μετά τη γέννηση του συγγραφέα που είχε λάβει το λογοτεχνικό βραβείο του ιδρύματος Πούλιτζερ για τον Θάνατο του Εμποράκου (Death of a Salesman, 1949) το πρώτο του έργο θα ανέβει στο σανίδι για πρώτη φορά από την 8η Δεκεμβρίου ως την 9η Ιανουαρίου, στο Old Red Lion Theatre, στο κεντρικό Λονδίνο.

    [05] Με πτώση 2,30% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κλείνει το Νοέμβριο με απώλειες 9,47% και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει μεγάλη μηνιαία πτώση 77,23%.

    Εκτός διαπραγμάτευσης βρέθηκαν οι μετοχές των συστημικών τραπεζών, οι οποίες έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των reverse split και θα επανέλθουν στις 2 Δεκεμβρίου η Alpha Bank, η Eurobank και η Πειραιώς και στις 3 Δεκεμβρίου η Εθνική.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε καθοδικά τα επίπεδα στήριξης των 640 μονάδων και έκλεισε στις 634,82 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,30%.

    [06] Δεν έχω λάβει επίσημη παραίτηση από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, λέει ο Τρ. Αλεξιάδης

    Άγνοια για το θέμα της παραίτησης του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Παναγιώτη Δάνη, δήλωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι έχει υπόψη του τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει λάβει επίσημη παραίτηση στο γραφείο του. «Όταν ενημερωθώ για τους λόγους της παραίτησης, θα απαντήσω», είπε χαρακτηριστικά.

    [07] Εκδηλώσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

    Πλέγμα δράσεων ενημέρωσης, καταπολέμησης του στίγματος και προαγωγής της τακτικής εξέτασης, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα AIDS-, υλοποιεί ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Παράλληλα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υλοποιεί εκστρατεία πρόληψης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον HIV/AIDS. Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η φράση «Μηδενισέ το» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης οι τρεις μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων, θα τοποθετήσουν αύριο ειδικά μεγάλα πανό στις προσόψεις των δημαρχιακών μεγάρων με το μήνυμα «Όνειρό μας να δώσουμε τέλος στο HIV/AIDS». Παράλληλα, με πρωτοβουλία της «Θετικής Φωνής», το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου θα αποτυπωθεί στο Λευκό Πύργο με ειδικό φωτισμό λέιζερ η κόκκινη κορδέλα, που συμβολίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το AIDS.

    Επιπλέον, τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» θα παρέχουν δωρεάν εξετάσεις HIV και διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού προς τους δημότες οκτώ πόλεων, και συγκεκριμένα, αύριο θα βρίσκονται στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Κατερίνη και στο Βόλο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα και στο Αίγιο και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι και στο Αντίρριο. Στην Αθήνα, μέλη και εθελοντές της «Θετικής Φωνής» θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στην Πανόρμου, στον Ευαγγελισμό, στη Δάφνη, στον Άγιο Δημήτριο, στη Νερατζιώτισσα, στο Μαρούσι, στους Αμπελόκηπους, στον Κεραμεικό, στη Νέα Σμύρνη, στο Χαλάνδρι, στη Γλυφάδα, στο Πάντειο, στη Νομική Σχολή, στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο Οικονομικό Πανεπίστημιο.

    [08] Super League: Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι

    Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της πειθαρχικής επιτροπής της Super League στον Παναθηναϊκό για όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο δεν άρχισε ποτέ. Το «τριφύλλι» χάνει «στα χαρτιά» με σκορ 3-0 το παιχνίδι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμό της έδρας του για τέσσερις αγωνιστικές, ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 190.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» αναμένεται ότι θα καταθέσουν έφεση κατά της ποινής που τους επιβλήθηκε.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρει: «Οδυνηρή εντύπωση μας προκάλεσε η εξοντωτική ποινή που επεβλήθη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, με σαφή προδιάθεση να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός παραδειγματικά και πέραν του μέτρου ευθύνης του. Αυτονόητα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κινηθεί με κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται για να ανατρέψει τις νομικές πλημμέλειες και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί.

    Ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί με συνέπεια στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεργάζεται με την Πολιτεία για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα και δεν σκοπεύει να θυσιαστεί για ακόμα μια φορά ως άλλη Ιφιγένεια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 November 2015 - 17:32:25 UTC