Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο στόχος του ΟΗΕ για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς μέχρι το τέλος του αιώνα είναι πολύ δύσκολο
  • [02] Στόχος ο συντεταγμένος εθνικός διάλογος
  • [03] «Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει βούληση να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή»
  • [04] Τρεις νεκροί μετά από εισβολή ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο των ΗΠΑ

  • [01] Ο στόχος του ΟΗΕ για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς μέχρι το τέλος του αιώνα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί

    του Καγετάνο Λόπεθ *

    Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά στο Παρίσι η 21η Διεθνής Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Στη σύνοδο αυτή, όλες οι χώρες θα παρουσιάσουν τις δεσμεύσεις που προτίθενται να αναλάβουν για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, που προέρχεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων ως βασικής ενεργειακής πηγής.

    Κάθε χώρα θα παρουσιάσει εθελοντικές δεσμεύσεις (INDC, από τις λέξεις Intended NationallyDetermined Contribution, δηλαδή Εθνικά Καθορισμένη Προτιθέμενη Συμβολή) με στόχο τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030. Αντίθετα με το Κιότο, δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση ούτε θα επιβληθούν συγκεκριμένα ποσοστά ή κυρώσεις. Ο βασικός στόχος είναι να μην αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς μέχρι το τέλος του αιώνα, καθώς οι ειδικοί θεωρούν ότι μια τέτοια αύξηση θα έχει απρόβλεπτες και πάντως, σοβαρές επιπτώσεις.

    Η προσέγγιση αυτή είχε το πλεονέκτημα ότι όλες οι χώρες, τόσο οι ανεπτυγμένες όσο και οι αναπτυσσόμενες, πείστηκαν να παρουσιάσουν προτάσεις. Αυτό αποτελεί επιτυχία, καθώς οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες αρνιόντουσαν μέχρι τώρα να συνεισφέρουν στην επίλυση ενός προβλήματος που δημιούργησε ο ανεπτυγμένος κόσμος με την υπέρμετρη χρήση ορυκτών καυσίμων. Έτσι, στις 30 Οκτωβρίου, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η σύνοδος, 147 χώρες κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Ανάμεσά τους και οι μεγαλύτεροι ρυπαντές, δηλαδή η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Είναι αλήθεια ότι οι δύο πρώτες χώρες, που απέρριπταν ως τώρα οποιονδήποτε περιορισμό, βοηθήθηκαν να αλλάξουν στάση από εξελίξεις στο εσωτερικό τους. Στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η αντικατάσταση εργοστασίων άνθρακα από εργοστάσια φυσικού αερίου. Στην περίπτωση της Κίνας, αυτό που οδήγησε τις αρχές να αλλάξουν στάση ήταν η μόλυνση συγκεκριμένων πόλεων και περιοχών από τη μαζική χρήση του άνθρακα. Ανεξάρτητα από τους λόγους πάντως, τα σχέδια των δύο χωρών να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων είναι ευπρόσδεκτα.

    Με πρωτοβουλία της Γραμματείας της Συνόδου, δημοσιεύθηκε μια έκθεση όπου αναλύεται η συμβολή κάθε χώρας και γίνεται μια εκτίμηση για τις επιπτώσεις του συνόλου των συμβολών το 2030. Μια τέτοια εκτίμηση δεν είναι εύκολη, καθώς κάθε πρόταση ακολουθεί τη δική της λογική. Για παράδειγμα, ενώ ορισμένες χώρες δεσμεύονται ευθέως να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, άλλες προτιμούν να υπολογίσουν αυτές τις μειώσεις ως συνάρτηση του ΑΕΠ. Ακόμη κι έτσι, πάντως, υπολογίζεται ότι, έως το 2030, θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και το ποσοστό της αύξησής τους θα είναι μεγαλύτερο από 20% σε σχέση με το 2005 και μεγαλύτερο από 40% σε σχέση με το 1990. Η αύξηση αυτή θα είναι πάντως μικρότερη από εκείνη που θα σημειωθεί αν δεν εφαρμοστούν οι εθελοντικές δεσμεύσεις της κάθε χώρας.

    Όλα αυτά δεν είναι κατά τη γνώμη μου, επαρκή. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι για να μην υπερβεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη το όριο των 2 βαθμών μέχρι το τέλος του αιώνα, θα πρέπει οι ετήσιες εκπομπές να μειωθούν στο μισό μέχρι το 2050. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε μετά το 2030 να αντιστραφεί η τάση που θα επικρατεί μέχρι τότε, και την επόμενη εικοσαετία οι εκπομπές να μειωθούν δραστικά. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα είναι εύκολο, με δεδομένες τις κολοσσιαίες αλλαγές που θα πρέπει να συμβούν στον τρόπο ζωής μας, στις καταναλωτικές μας συνήθειες και στην παραγωγή των αγαθών.

    Είναι πιθανό, αν και όχι σίγουρο, το 2030 να υπάρξει η κορύφωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Είναι επίσης πιθανό να αυξηθεί η συχνότητα των ακραίων κλιματικών επεισοδίων, γεγονός που θα επιβάλει τη λήψη μέτρων ανάλογων με τη σοβαρότητα των επεισοδίων αυτών. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς μέχρι το τέλος του αιώνα.

    Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ευρώπη έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Η πρότασή της για μείωση των εκπομπών κατά 40% μέχρι το 2030, σε σχέση με το 1990, είναι χωρίς αμφιβολία η πιο φιλόδοξη απ? όλες. Με δεδομένο όμως ότι οι ετήσιες εκπομπές της ΕΕ μόλις και φτάνουν το 10% του συνόλου, το αποτέλεσμα αυτών των μειώσεων θα είναι περιορισμένο. Παρ? όλα αυτά, το γεγονός ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί στο Παρίσι και η έντονη διπλωματική δραστηριότητα που συνοδεύει την προετοιμασία της αποτελούν καλούς οιωνούς για την επιτυχή της κατάληξη. Και αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης στο μέλλον.

    (Πηγή: El Pais)

  • Ο Καγετάνο Λόπεθ είναι διευθυντής του Κέντρου Ενεργειακών, Περιβαλλοντικών και Τεχνολογικών Ερευνών της Ισπανίας

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Στόχος ο συντεταγμένος εθνικός διάλογος

    Στόχος της κυβέρνησης στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι ο συντεταγμένος εθνικός διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Παρασκευή με τους επικεφαλής των κομμάτων.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και ημέρες είχε αναφερθεί στην ανάγκη οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για ανταλλαγή προτάσεων που αφορούν ζητήματα που ξεπερνούν τον χρονικό ορίζοντα μιας τετραετίας.

    Ως προς το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός επιδιώκει εθνικό διάλογο, κάτι που είχε προαναγγείλει από την ανάγνωση ακόμα των προγραμματικών δηλώσεων, όταν σημείωνε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί μια εθνική προσπάθεια και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο με τις προτάσεις τους, «διότι η δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος δεν αφορά αυτή την κυβέρνηση. Ξεπερνά αυτή την κυβέρνηση αλλά και τις επόμενες κυβερνήσεις, αφορά την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας, αφορά τις επόμενες γενιές».

    Ως προς το προσφυγικό, την Κυριακή έχει οριστεί η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Το πρόσφατο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι έχει δημιουργήσει εξελίξεις και δεδομένα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Για τη Συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων έχει ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της 4ετίας θα ανοίξει όλα τα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των δημοκρατικών ελευθεριών, την προστασία ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

    [03] «Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει βούληση να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή»

    Την πρόθεση της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, επισημαίνοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε με την παράδοση, μέσω της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φορολογίας, της λίστας με τους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

    «Για μένα η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ. Η πολιτική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη», λέει ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη. Σημειώνει, ωστόσο, ότι δύσκολα μπορεί κανείς να υποστηρίξει στη Γερμανία την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, όταν στην ίδια τη χώρα υπάρχει φοροδιαφυγή ύψους δισεκατομμυρίων, και τονίζει: «Αν μπορώ να συνεισφέρω στο να κάνει σαφές η Ελλάδα ότι προτίθεται να αρπάξει από το γιακά όσους μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους, τότε αυτό τελικά θα βοηθήσει και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

    Ο κ. Βάλτερ-Μπόργιανς αναφέρει, επίσης, ότι είχε απευθύνει για πρώτη φορά πρόταση για συνεργασία και στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από τρία χρόνια, αλλά «δεν είχε βρει καμιά απήχηση». «Την επαναλάβαμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και τον Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση» και από τότε υπήρξαν και άλλες επαφές, προσθέτει, ενώ στην παρατήρηση σε ότι καταλογίζεται στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απαντά: «Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπροσωπεία της επεδίωξαν να πάρουν τα δεδομένα λέει το αντίθετο»

    Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, έχει ως εξής:

    -Κύριε υπουργέ θα μπορούσατε να μας πείτε για την προϊστορία της μάχης κατά της φοροδιαφυγής στη Ρηνανία-Βεστφαλία;

    Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αγόρασε εδώ και πάνω από 5 χρόνια τα δεδομένα πιθανών φοροφυγάδων, κυρίως από την Ελβετία αλλά και από άλλες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν. Στη συνέχεια μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε εκ των υστέρων για το κράτος, για το κοινωνικό σύνολο, ένα σοβαρό μέρος μη καταβληθέντων φόρων. Συνολικά η αξιολόγηση των δεδομένων, η έγερση αγωγών από τους ίδιους τους δράστες (σημ. προς αποφυγήν ποινικής δίωξης) και οι διώξεις για συνέργεια κατά τραπεζών οι οποίες προέκυψαν, οδήγησαν σε πρόσθετα έσοδα πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν δέκα φορείς δεδομένων, από τους οποίους προέκυψαν εκτεταμένες έρευνες και στους οποίους φορείς εμφανίστηκαν και στοιχεία για άλλες χώρες.

    -Φυσικά και Ελλήνων?

    Ναι, και αυτό ήταν η αφορμή για να πούμε κατά τις συνομιλίες μας με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι μπορούμε στο θέμα αυτό να σας βοηθήσουμε. Η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία έχει στο μεταξύ αποκτήσει πολύ καλή φήμη στη Γερμανία ότι καταπολεμά τη φοροδιαφυγή με μεγάλη συνέπεια, βρήκε ενδείξεις για περίπου 10.000 κατόχους λογαριασμών από την Ελλάδα.

    - Αξίας;

    Πρέπει κανείς να εξετάσει καταρχάς τα δεδομένα. Δεν είναι όλοι όσοι περιέχονται στα δεδομένα παράνομοι. Υπάρχουν και νόμιμοι λογαριασμοί στην Ελβετία. Πρόκειται, ωστόσο, για συνολικές καταθέσεις ύψους σχεδόν 4 δισ. ευρώ. Δεδομένων των μάλλον υψηλών τελών τήρησης λογαριασμού και των χαμηλών επιτοκίων στις ελβετικές τράπεζες δεν είναι εσφαλμένη η υποψία, ότι εδώ πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης παραβίαση των φορολογικών νόμων.

    - Και πώς έφτασε η λίστα στην Ελλάδα;

    Πρόταση είχα κάνει, βέβαια, εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή και στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν την κυβέρνηση Τσίπρα, διότι ήταν εμφανές ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν πολύ εκτεταμένη. Η τότε πρόταση, στην πρώτη φάση, δεν είχε βρει όμως καμιά απήχηση. Την επαναλάβαμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και τον Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση. Η πρόταση επεκτείνεται και πέραν της ανταλλαγής δεδομένων. Κατά κύριο λόγο επρόκειτο για μια προσφορά «know-how» στους Έλληνες εταίρους μας. Είμαστε πρόθυμοι να προσκαλέσουμε υπαλλήλους της εφορίας σε ένα είδος εντατικού ενημερωτικού σεμιναρίου για το πώς εργάζεται η γερμανική υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογούνται τα CD με τα δεδομένα. Τώρα, με το να παραδώσουμε μέσω της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φορολογίας τα δεδομένα για τους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, έγινε ένα πρώτο βήμα.

    - Είπατε ότι οι συνομιλίες ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια και μόνο στις αρχές της φετινής χρονιάς επετεύχθη πρόοδος. Γιατί όχι νωρίτερα, ποιος ήταν ο λόγος;

    Δεν μπορώ φυσικά από εδώ να αξιολογήσω τα κίνητρα, γιατί δεν προχώρησε κάτι. Γεγονός είναι πάντως ότι η πρόταση, την οποία κάναμε πριν 3 χρόνια, δεν αξιοποιήθηκε περαιτέρω. Μολονότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι το μεγαλύτερο κρατίδιο στη Γερμανία, με περισσότερους κατοίκους από την Ελλάδα, και διαθέτει μια ισχυρή φορολογική διοίκηση, δεν γίναμε αποδέκτες καμιάς αντίδρασης. Τώρα έγινε όμως η αρχή μιας συνεργασίας και μπορούν να ακολουθήσουν και άλλα βήματα.

    - Στην κυβέρνηση Τσίπρα καταλογίζεται, όμως, ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπροσωπεία της επεδίωξαν να πάρουν τα δεδομένα λέει το αντίθετο. Από τότε υπήρξαν και άλλες επαφές. Γνωρίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχαν και άλλα πιεστικά προβλήματα στην Ελλάδα. Η πρόταση για περαιτέρω βήματα υφίσταται και θέλουμε να ξανασυναντηθούμε στο Ντίσελντορφ ή στην Αθήνα.

    - Με ποιον τρόπο θα βοηθήσετε κύριε υπουργέ περαιτέρω την Ελλάδα στο θέμα αυτό;

    Για μένα η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ. Η πολιτική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη. Βλέπω, όμως, φυσικά ότι η αποδοχή της βοήθειας προς την Ελλάδα στη Γερμανία εξαρτάται και σε ένα βαθμό από το κατά πόσο η Ελλάδα θα εξασφαλίσει δικά της/ίδια έσοδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο: όταν γίνεται δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για το αν η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, είναι δύσκολο να αιτιολογήσει κανείς αυτήν τη θέση όταν στην ίδια τη χώρα υπάρχει φοροδιαφυγή ύψους δισεκατομμυρίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είπα: αν μπορώ να συνεισφέρω στο να κάνει σαφές η Ελλάδα ότι προτίθεται να αρπάξει από το γιακά όσους μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους, τότε αυτό τελικά θα βοηθήσει και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Τη σκέψη μου αυτή την έκανα γνωστή στους Έλληνες εταίρους μας και αυτό οδήγησε στις συναντήσεις. Και βέβαια στο να γίνει ένα σημαντικό βήμα. Τώρα μένει να δούμε αν αυτή η συνεργασία θα εξελιχθεί.

    - Η Ελβετία δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχής από αυτές τις προσπάθειες...

    Φυσικά και φυσά αντίθετος άνεμος από την Ελβετία, για να το πω καλύτερα, από εκπροσώπους μιας οικονομικής πολιτικής του χθες. Στις συναντήσεις μου με Ελβετούς πολιτικούς, π.χ με τη νέα Ελβετίδα πρέσβειρα, διαπιστώνω μια νηφάλια προσέγγιση, δεν υπάρχει καμιά εχθρότητα. Πολλές ελβετικές τράπεζες έχουν για οικονομικούς λόγους και οι ίδιες συμφέρον να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια και φορολογική δικαιοσύνη. Βλέπουν ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ασκούν πίεση στην Ευρώπη, ιδίως με την ώθηση της Γερμανίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Οι τράπεζες λένε: θέλουμε να αλλάξουμε τις συναλλακτικές μας πρακτικές. Φυσικά υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση επί του θέματος, είναι εντελώς φυσικό. Αλλά πρέπει να σας πω, εντελώς ειλικρινά, ότι όταν σε μια χώρα ένας οικονομικός τομέας δραστηριοποιείται σε βάρος άλλων, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου άλλων χωρών, δεν μπορεί να δεχθεί τίποτε άλλο παρά πίεση.

    - Είστε αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα; Δεν είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση;

    Φυσικά και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Διότι αν θέλει η κυβέρνηση της Αθήνας να προχωρήσει με συνέπεια, χρειάζεται λειτουργικές δομές. Το κατά πόσον αυτές υπάρχουν στην Ελλάδα δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Αλλά αν μπορούμε να συνεισφέρουμε στο να δημιουργηθούν αυτές οι δομές ή να ενισχυθούν, είμαστε πολύ πρόθυμοι να ξαναβρεθούμε με τους Έλληνες.

    [04] Τρεις νεκροί μετά από εισβολή ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο των ΗΠΑ

    Η αστυνομία συνέλαβε τον ένοπλο ο οποίος εισέβαλε σε μια κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς κι άνοιξε πυρ με μια καραμπίνα, διαπράττοντας μια επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δύο πολίτες κι έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πάνω από δέκα ακόμη, σύμφωνα με τις αρχές.

    Ο άνδρας, ο οποίος ενεπλάκη σε παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, τελικά παραδόθηκε μέσα στο κτίριο, πέντε ώρες αφότου εισέβαλε στην κλινική.

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν δύο πολίτες και ένας αστυνομικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 November 2015 - 7:32:25 UTC