Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα έχει ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Α. Νταβούτογλου: Η Άγκυρα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να μειωθεί η ένταση
  • [03] Συλλήψεις δυο υπόπτων για τρομοκρατία στη Γερμανία
  • [04] Η Μπόκο Χαράμ σκότωσε 18 χωρικούς στο Νίγηρα
  • [05] Αύξηση 16% της καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου

  • [01] Επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα έχει ο Αλ. Τσίπρας

    Γύρο τηλεφωνικών συνομιλιών με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιήσει προκειμένου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να τους ενημερώσει για την ατζέντα του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και να δρομολογηθεί η σύγκλησή του άμεσα.

    Το Σάββατο αποτελεί την ενδεδειγμένη ημέρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Αντικείμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών του πρωθυπουργού θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και ο διάλογος για την κοινωνική ασφάλιση.

    Η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της αναγκαίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας. Ομοίως, η συνεννόηση ως προς το Προσφυγικό θα έδινε μεγαλύτερη δυναμική στη χώρα ενόψει και της σημαντικής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός

    [02] Α. Νταβούτογλου: Η Άγκυρα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να μειωθεί η ένταση

    Η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους της για να πέσει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών μετά από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου από τουρκικό καταδρομικό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε άρθρο του στη σημερινή έκδοση των Τάιμς του Λονδίνου.

    Ο Νταβούτογλου είπε επίσης πως διεξάγονται συνομιλίες μετά το συμβάν, το οποίο έχει φέρει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα στο χειρότερο επίπεδο των πρόσφατων χρόνων.

    Χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.

    [03] Συλλήψεις δυο υπόπτων για τρομοκρατία στη Γερμανία

    Η αστυνομία του Βερολίνου έκανε δύο εφόδους με στόχο τζιχαντιστές και συνέλαβε δύο άντρες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν «μια σοβαρή πράξη βίας που αντιπροσώπευε έναν κίνδυνο για την κοινωνία».

    Οι άντρες, 28 και 46 χρονών, βρίσκονταν «σε επαφή με το ισλαμιστικό κίνημα», είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας η οποία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, εκτός ότι δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι «σχεδιαζόταν πράξη βίας στο Βερολίνο»

    Οι συλλήψεις ακολούθησαν έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στη δυτική συνοικία Σάρλοτενμπουργκ και ένα κτίριο στο νότιο προάστειο Μπριτς.

    [04] Η Μπόκο Χαράμ σκότωσε 18 χωρικούς στο Νίγηρα

    Η κυβέρνηση του Νίγηρα ανέφερε ότι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 18 άτομα, μεταξύ τους και έναν θρησκευτικό ηγέτη, σ? ένα χωριό, στα νότια σύνορα της χώρας με τη Νιγηρία.

    Οι ένοπλοι ισλαμιστές έφτασαν στο χωριό Γκογκόν κοντά στις όχθες της Λίμνης Τσαντ με τα πόδια και άρχισαν να πυροβολούν αδιάκριτα τους κατοίκους και να εισβάλλουν στα σπίτια τους, είπαν δυνάμεις ασφαλείας. Επίσης εκτόξευσαν ρουκέτες, είπαν οι πηγές.

    Ηγέτες των χωρών της κεντρικής Αφρικής είπαν σε σύνοδο κορυφής τη Τετάρτη ότι θα συγκεντρώσουν 75,3 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν τους γείτονες της Νιγηρίας να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση.

    [05] Αύξηση 16% της καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου

    Η καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου, του μεγαλύτερου άθικτου τροπικού δάσους παγκόσμια, αυξήθηκε κατά 16% το 2015 από πέρσι, καθώς η Βραζιλία, όπου βρίσκονται τα δύο τρίτα της έκτασης του δάσους, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση στους νόμους και να σταματήσει την παράνομη αποψίλωση.

    Στοιχεία από δορυφόρους για τους τελευταίους 12 μήνες (μέχρι τον τέλος Ιουλίου) που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν πως 5.831 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους αποψιλώθηκαν στον Αμαζόνιο στη Βραζιλία συγκεκριμένα.

    Η αποψίλωση δασών παγκόσμια ευθύνεται για αύξηση περίπου 15% στις εκπομπές αερίων που παγιδεύουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα, τα οποία υπό φυσικές συνθήκες απορροφώνται από το δάσος. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά τις εκπομπές όλων συνολικά των μεταφορικών μέσων του πλανήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 November 2015 - 5:32:20 UTC