Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Μπόλαρης: Η πολιτική «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», αφάνισε περιοχές
  • [02] ΕΚΤ: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας περιορίστηκε, αλλά παραμένει υψηλός
  • [03] Νέα κρίση του ευρώ προβλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν προσχεδιασμένη πρόκληση
  • [05] Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην τρομοκρατία, μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο Γιούνκερ και Αβραμόπουλος
  • [06] Κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά κατά μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [07] Προβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Ήπειρο
  • [08] Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Μηνά Χατζησσάβα
  • [09] Για τον «βέβηλο έρωτα της Σαλώμης», μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεοδώρα Τζήμου
  • [10] Με ξενάγηση στο μουσείο Ολοκαυτώματος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ ο Αλ. Τσίπρας
  • [11] Μ. Γιαννάκου στο «Πρακτορείο FM»: Βαθύτερο από την εκλογή ηγεσίας το πρόβλημα στη ΝΔ
  • [12] Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κοντά στην τουρκική μεθόριο, τονίζει το Κρεμλίνο
  • [13] Βλ. Πούτιν: Η ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει τον εξισλαμισμό της χώρας

  • [01] Μ. Μπόλαρης: Η πολιτική «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», αφάνισε περιοχές

    «Υπάρχουν αγρότες, που έχουν κάνει ένα βήμα, υπάρχουν ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία δεν επιδοτούνται, αλλά παίρνουν τις καλύτερες τιμές στα ράφια των πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα είναι η προστιθέμενη αξία από την ποιότητα των προϊόντων μας» δήλωσε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM ο αναπληρωτής υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Kαθημερινά», που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου, ο κ.Μπόλαρης είπε ότι οι επιδοτήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες για ένα νέο ξεκίνημα και έκανε γνωστό ότι στο νέο ΕΣΠΑ για τον αγροτικό τομέα, που θα ξεκινήσει στις αρχές τους 2016, «πρέπει υπάρξουν συνέργειες με τους φορείς του αγροτικού τομέα, να κατευθυνθούν τα λεφτά εκεί που θα απορροφηθούν» και να μην επαναληφθούν «όσα έγιναν στο τρέχον πρόγραμμα, που πολύ μεγάλα ποσά δεν έχουν απορροφηθεί, γιατί δεν στοχεύθηκαν εκεί που έπρεπε».

    Ο κ.Μπόλαρης απέδωσε τη δύσκολη θέση, στην οποία «βρίσκεται η χώρα τα τελευταία 5-6 χρόνια», στην «κατάρρευση ενός παραγωγικού μοντέλου, την αποδόμηση της παραγωγικής βάσης της χώρας» και χαρακτήρισε «κρίσιμο να ξαναχτίσουμε το παραγωγικό μας πρότυπο με τρόπο σύγχρονο, δημιουργικό παραγωγικό και με εξωστρέφεια».

    [02] ΕΚΤ: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας περιορίστηκε, αλλά παραμένει υψηλός

    Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης έδειξε αντοχές κατά τη διάρκεια διαφόρων κυμάτων αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών στο δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (Financial Stability Review). Η έκθεση τονίζει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα μίας απότομης αύξησης του επασφάλιστρου κινδύνου σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η ανησυχία μετατοπίζεται προς την πλευρά των αναδυόμενων οικονομιών.

    Η ΕΚΤ διαπιστώνει ότι οι δείκτες, που υποδηλώνουν την ύπαρξη συστημικής πίεσης, παρέμειναν σε συγκρατημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων που σχετίζονταν με την αναταραχή στην Ελλάδα το καλοκαίρι, η οποία ακολουθήθηκε από τη μεγάλη διόρθωση των τιμών των κινεζικών στοιχείων ενεργητικού.

    Για την Ελλάδα, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι προσδοκίες για τον κίνδυνο χρεοκοπίας μειώθηκαν από τον Ιούλιο, αλλά παραμένουν υψηλές. «Οι προσδοκίες για τον κίνδυνο χρεοκοπίας αυξήθηκαν στην Ελλάδα, εν μέσω υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας έως τον Ιούλιο του 2015 και, αν και μειώθηκαν από τότε, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, λόγω ανησυχιών για την ταχεία και πλήρη υλοποίηση του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδα», σημειώνει η έκθεση. «Στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν μία περιορισμένη και προσωρινή επίπτωση στις αγορές μετοχών και κρατικών ομολόγων», προσθέτει η ΕΚΤ.

    [03] Νέα κρίση του ευρώ προβλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς

    Νέα κρίση του ευρώ προέβλεψε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σημειώνοντας ότι η δέσμευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, να κάνει ότι χρειασθεί για να προστατεύσει την Ευρωζώνη, απλά συγκάλυψε τις ρωγμές που προκαλούνται από τον λανθασμένο σχεδιασμό της Ευρωζώνης, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    «Η ελαττωματική διάρθρωση (της Ευρωζώνης), που δεν επιτρέπει την προσαρμογή, θα έχει σημαντικές συνέπειες, θα υπάρξει και άλλη κρίση του ευρώ», δήλωσε ο Στίγκλιτς στο Λουγκάνο της Ελβετίας. «Η Ευρώπη σώθηκε την τελευταία φορά από τη δήλωση του Ντράγκι ότι θα κάνει ότι χρειασθεί - αυτό που εγώ αποκάλεσα τρικ εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

    [04] Σ. Λαβρόφ: Η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν προσχεδιασμένη πρόκληση

    Η Ρωσία «δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία» παρά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου κοντά στα σύνορα με τη Συρία από τον τουρκικό στρατό, την οποία η Μόσχα θεωρεί «προσχεδιασμένη πρόκληση», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

    «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια, αυτό μοιάζει πολύ με μια προσχεδιασμένη πρόκληση», εκτίμησε σε συνέντευξη Τύπου.

    Ωστόσο «δεν θα κηρύξουμε τον πόλεμο στην Τουρκία, οι σχέσεις μας με τον τουρκικό λαό δεν έχουν αλλάξει», είπε ο Λαβρόφ, λίγο μετά τη δήλωση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του «δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να προκαλέσει μια κλιμάκωση μετά την υπόθεση αυτή».

    Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι συζήτησε τηλεφωνικά για «περίπου μια ώρα» με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο τούρκος υπουργός «προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας» λέγοντας πως το ρωσικό αεροσκάφος «παραβίασε συνολικά για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο», σύμφωνα με τον Λαβρόφ.

    Όμως «η επίθεση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας πως η Μόσχα πρόκειται να «επανεξετάσει σοβαρά» τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

    Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την πρόταση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να κλείσει η τουρκο-συριακή μεθόριος προκειμένου να «σταματήσει η ροή μαχητών» του τζιχάντ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση

    Μεντβέντεφ: Κοινά σχέδια με την Τουρκία μπορεί να ακυρωθούν

    Πρεσβευτής Ρωσίας στη Γαλλία: Η Μόσχα, έτοιμη για τη σύσταση κοινού επιτελείου κατά του ΙΚ

    Ερντογάν και Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

    Στα χέρια του συριακού στρατού ο ένας από τους Ρώσους πιλότους

    «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, η κυπριακή κυβέρνηση

    Α. Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

    [05] Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην τρομοκρατία, μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο Γιούνκερ και Αβραμόπουλος

    Τιμή στη Γαλλική Δημοκρατία, για τη στάση που κράτησε μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε της συμφωνίας Σένγκεν που θα πρέπει να «αναζωογονηθεί».

    «Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα θυμόμαστε την 13η Νοεμβρίου, κατά την οποία επλήγη τόσο βάναυσα η πόλη του φωτός» είπε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και προσέθεσε:

    «Πάρα πολλά όνειρα καταστράφηκαν, ζωές καταστράφηκαν και πολλά σχέδια δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν.

    Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τους Γάλλους, θρηνούμε μαζί τους και θαυμάζουμε την ανταπόκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λέω ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Γαλλική Δημοκρατία» δήλωσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

    Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε ως «γελοία» τη σύνδεση που ορισμένοι κάνουν, εξομοιώνοντας με τους τρομοκράτες, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο.

    Αναγνώρισε ότι η συνθήκη Σέμγκεν, αυτή τη στιγμή, υπολειτουργεί και κάλεσε όσους πιστεύουν στις αξίες της Ευρώπης να καταβάλουν προσπάθειες «για την αναζωογόνηση του χώρου Σένγκεν». Τέλος, υπογράμμισε την ανυπαρξία της συνεργασίας ανάμεσα στις εθνικές μυστικές υπηρεσίες, ζητώντας από τα κράτη-μέλη να συντονιστούν άμεσα επ' αυτού.

    «Πρέπει να αποσυνδέσουμε εκείνους που αναζητούν τη δική μας προστασία και εκείνους που πολεμούν κατά των θεμελιωδών αξιών μας», είπε στην παρέμβασή του ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι τρομοκράτες ήταν κάτοικοι της ΕΕ. «Θα πρέπει επομένως να αναρωτηθούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι που μεγάλωσαν μαζί μας αποφάσισαν να απαρνηθούν την κοινωνία μας και να στραφούν εναντίον μας», προσέθεσε.

    Ο επίτροπος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα του Ισλαμικού Κράτους και «η μόνη απάντηση στην απειλή, είναι η απάντηση μιας ενωμένης Ευρώπης».

    «Μπορούμε να δείξουμε ότι αντέχουμε έναντι της τρομοκρατίας και ότι θα πολεμήσουμε τα αίτια της κακοδαιμονίας. Παραμένουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι και προχωρούμε στις δράσεις μας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [06] Κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά κατά μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

    Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου, ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά.

    Η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο επίμαχο σημείο με μία φίλη της, κλήθηκε από την πρόεδρο να αναγνωρίσει τον άνδρα που είδε ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Η μάρτυρας υπέδειξε τον Καζαντζόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» ενώ στην ερώτηση της προέδρου αν είναι απόλυτα σίγουρη απάντησε: «απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός». Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στην μάρτυρα τής είπε: «κοίταξέ με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;». Όταν άκουσε την κ. Ζώρζου να απαντά θετικά με έντονες κινήσεις και ενώ ο διπλανός του στο εδώλιο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει είπε κάτι στη μάρτυρα, η οποία ταράχθηκε πολύ και αφού ζήτησε διακοπή βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

    Έπειτα από το επεισόδιο η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς η αυτόπτης μάρτυρας, Δήμητρα Ζώρζου δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει την κατάθεσή της.

    [07] Προβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Ήπειρο

    Πλημμυρισμένα ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών, δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει από το πρωί την Πρέβεζα.

    Τα νερά τις βροχής προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή λεωφόρο της πόλης ,ενώ στο ιστορικό κέντρο, σε ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών , η στάθμη του νερού ξεπερνά τους 20 πόντους. Οι Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ πυρετωδώς δουλεύουν και τα συνεργεία του Δήμου.

    Η κακοκαιρία πλήττει από χθες την νύχτα την Ήπειρο με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.

    [08] Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Μηνά Χατζησσάβα

    Με βαριά κλινική εικόνα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ο δημοφιλής ηθοποιός Μηνάς Χατζησσάβας μετά το σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την προηγούμενη Δευτέρα.

    Οι θεράποντες γιατροί κρίνουν την κατάσταση του ασθενούς ως ιδιαίτερα κρίσιμη και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να τον βοηθήσουν για να διαφύγει τον κίνδυνο. Το επιβαρυμένο ιατρικό καρδιολογικό ιστορικό του δυσκολεύει την προσπάθειά τους, ενώ οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα πρέπει να αναμένουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

    [09] Για τον «βέβηλο έρωτα της Σαλώμης», μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεοδώρα Τζήμου

    Ο απόλυτος έρωτας δεν μπορεί παρά να ναι μοναξιά, λέει η Θεοδώρα Τζήμου, καθώς ετοιμάζεται να υποδυθεί, από την Πέμπτη 26/11, στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, τη βιβλική Σαλώμη, στην εκδοχή του Όσκαρ Γουάιλντ. Την «κόρη του πάθους», όπως την αποκαλεί ο μεγάλος Ιρλανδός συγγραφέας στο ομώνυμο θεατρικό του κείμενο του 19ου αιώνα, γεμάτο έντονο ερωτισμό και μια αίσθηση παρακμής.

    Η Σαλώμη και ο Χορός των επτά πέπλων έχουν απασχολήσει τους δημιουργούς σε όλες τις εποχές και τις τέχνες, από τον Ρίχαρντ Στράους ως τον Μποτιτσέλι και τον Μορό, τον Σαρλ Μποντλέρ, τον Καραβάτζιο, τον Πικάσο?

    [10] Με ξενάγηση στο μουσείο Ολοκαυτώματος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ ο Αλ. Τσίπρας

    Με την ξενάγησή του στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και μια δήλωση με την οποία εκφράζει τον σεβασμό του στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, άρχισε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του μουσείου ο διευθυντής του Αβνέρ Σαλέβ και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο όπου αποτυπώνεται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

    Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έξοδο από το Μουσείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία και γιατί καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, την μαύρη κηλίδα της ιστορίας να μην τη ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει. Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, στον ρατσισμό και να μετατρέψουμε αυτή την πόλη από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης».

    [11] Μ. Γιαννάκου στο «Πρακτορείο FM»: Βαθύτερο από την εκλογή ηγεσίας το πρόβλημα στη ΝΔ

    Το πρόβλημα στη ΝΔ είναι βαθύτερο από την εκλογή ηγεσίας, τόνισε η πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τα κόμματα εφαρμόζουν τα καταστατικά αλά-καρτ και ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το θάρρος να πουν δυσάρεστα πράγματα στους πολίτες.

    Η κ. Γιαννάκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά» των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου, σχολίασε τις εξελίξεις στους κόλπους της ΝΔ, αποδίδοντας τα αίτια της διαμάχης μεταξύ των υποψηφίων σε σειρά γεγονότων που άλλαξαν τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία των κομμάτων και τη σχέση τους με τους πολίτες.

    Συγκεκριμένα, τόνισε, ότι δεν ομολογήθηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων στο ελληνικό κοινό ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα θα πρέπει να εφαρμοστούν γιατί-όπως είπε- δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.

    Επίσης, σύμφωνα με την κ. Γιαννάκου, το πολιτικό σύστημα απώλεσε την έντονη, όπως τη χαρακτήρισε, πελατειακή σχέση που είχε με τους ψηφοφόρους, ενώ μέσα σ' όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα «βρέθηκε μέσα σ΄ όλη τη Μεσόγειο σε μεγάλη κρίση και με γειτονία η οποία είναι επισφαλής».

    «Ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί που έχουν δώσει πραγματικά μεταρρυθμιστικά δείγματα και θάρρος να πούνε δυσάρεστα πράγματα στον κόσμο» είπε η κ. Γιαννάκου και χαρακτήρισε προϋπόθεση για τη λειτουργία του κόμματος τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των 4 υποψηφίων και μετά τις εκλογές.

    [12] Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κοντά στην τουρκική μεθόριο, τονίζει το Κρεμλίνο

    Η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    «Θα θέλαμε οι τρομοκράτες και οι μαχητές να μείνουν ακόμη πιο πέρα από τη μεθόριο με την Τουρκία, αλλά δυστυχώς έχουν μια τάση να βρίσκονται σε συριακό έδαφος κοντά στην τουρκική μεθόριο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

    «Οι επιχειρήσεις (της Ρωσίας) θα συνεχιστούν χωρίς αμφιβολία», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

    [13] Βλ. Πούτιν: Η ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει τον εξισλαμισμό της χώρας

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας ενθαρρύνουν τον εξισλαμισμό της τουρκικής κοινωνίας, κάτι το οποίο είναι πρόβλημα, είπε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Μιλώντας την επομένη της κατάρριψης από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους ο Πούτιν είπε: "Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. "Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε... πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της".

    Ο Πούτιν είπε ακόμη πως ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 θα σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μετέδωσαν το Interfax και άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία θα στείλει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

    Σε ξεχωριστή δήλωση προς τα πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως ο δεύτερος πιλότος του καταρριφθέντος SU-24 είναι ασφαλής και επέστρεψε στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Άγκυρα δεν επιθυμεί κλιμάκωση δηλώνει ο Ερντογάν

    Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κοντά στην τουρκική μεθόριο, τονίζει το Κρεμλίνο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 13:32:24 UTC