Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμανουέλ Μακρόν: H γαλλική κοινωνία έχει μέρος της ευθύνης
  • [02] Διαδήλωση μουσουλμάνων κατά του ISIS στη Ρώμη
  • [03] Ο Γ. Μουζάλας για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατία

  • [01] Εμανουέλ Μακρόν: H γαλλική κοινωνία έχει μέρος της ευθύνης

    Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η γαλλική κοινωνία οφείλει να αναλάβει "μέρος της ευθύνης" για το "έδαφος" στο οποίο αναπτύχθηκε ο τζιχαντισμός, οκτώ ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

    "Το έδαφος στο οποίο οι τρομοκράτες κατόρθωσαν να θρέψουν τη βία, να εκτρέψουν ορισμένα άτομα, είναι το έδαφος της υπεροψίας", είπε ο Μακρόν σε παρέμβασή του στην ομάδα προβληματισμού "Les Gracques" (Οι Γράκχοι).

    "Είμαστε μία κοινωνία στη καρδιά του συμφώνου της οποίας υπάρχει η ισότητα. Είμαστε μία κοινωνία όπου η ισότητα προέχει κατά μέσον όρο σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι σε άλλες οικονομίες και άλλες κοινωνίες, ιδιαίτερα τις αγγλο-σαξωνικές. Αλλά, σταδιακά, φθείραμε αυτόν το ανοικτό ρεπουμπλικανικό ελιτισμό που επέτρεπε σε κάθε μία και κάθε έναν να προοδεύσει. Ανακόψαμε την κοινωνική κινητικότητα...είμαστε μία κοινωνία όπου οικοδομήσαμε την δυνατότητα να κλείνουμε την πόρτα".

    [02] Διαδήλωση μουσουλμάνων κατά του ISIS στη Ρώμη

    «Όχι στο Isis, όχι στην τρομοκρατία, εμείς είμαστε εδώ» και «το Isis είναι ένας καρκίνος για το Ισλάμ», είναι δυο από τα κύρια συνθήματα των μελών των ιταλικών μουσουλμανικών κοινοτήτων που διαδήλωσαν στην πλατεία Σάντι Απόστολι της Ρώμης .

    Κατά την έναρξη της κινητοποίησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα της τρομοκρατίας. «Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι καταδικάζουμε με σαφήνεια όλες τις μορφές τρομοκρατίας και ότι τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι ήταν δραματικά», τόνισε εκπρόσωπος της Ένωσης Μουσουλμανικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

    Παράλληλα, ο ιμάμης Σέρτιζιο Ιάια Παλλαβιτσίνι, αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, θέλησε να προσθέσει ότι «οι τίμιοι μουσουλμάνοι καταγγέλλουν την εκμετάλλευση της θρησκείας τους για βίαιους στόχους».

    Νεαρές κοπέλες με μαντήλα δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «ο Θεός, στο Κοράνι, δεν ζητά και δεν παρακινεί τους πιστούς να κάνουν πόλεμο».

    Ο δε γραμματέας του Ισλαμικού Κέντρου του μουσουλμανικού τεμένους της Ρώμης Αμπντελάχ Ρεντουάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί να συνεχίσει να επιτίθεται παντού εξ ονόματος των μουσουλμάνων». Σε μήνυμα του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, το οποίο διαβάστηκε στην κινητοποίηση, μεταξύ των άλλων αναφέρεται: «οι δολοφόνοι θέλουν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και του ουμανισμού μας. Εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε» .

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα μέτρα ασφαλείας και την υψηλή επιφυλακή στις ιταλικές πόλεις, σήμερα το απόγευμα συνελήφθη στο σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι της Ρώμης ένας εικοσιτετράχρονος αλγερινής καταγωγής, ο οποίος, κατά την διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, επέδειξε πλαστή βελγική ταυτότητα.

    [03] Ο Γ. Μουζάλας για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατία

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικήςκ. Μουζάλας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, επισήμανε.

    «Δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε ο υπουργός.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

    «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» τόνισε ο κ.Μουζάλας. «Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2015 - 23:32:14 UTC