Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση για «κόκκινα δάνεια»: Προστατεύεται το 60% των δανειοληπτών
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Η μόνη λύση για το προσφυγικό είναι η δημιουργία hotspots στην Τουρκία
  • [03] Μόσχα και Παρίσι συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους στη Συρία
  • [04] Σκληρή απάντηση Παππά-Σπίρτζη σε «συκοφαντικό δημοσίευμα»

  • [01] Κυβέρνηση για «κόκκινα δάνεια»: Προστατεύεται το 60% των δανειοληπτών

    Προστασία μεγαλύτερη, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις του παρελθόντος διασφαλίζει η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για την πρώτη κατοικία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Όπως ειδικότερα, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ξεκίνησε με τους θεσμούς να απαιτούν να καλυφθεί μόλις το 16% των δανειοληπτών και σήμερα η συμφωνία κλείνει με πρόνοιες που θα προστατεύουν το 60%. Από το ποσοστό αυτό, το 25%, δηλαδή οι πλέον αδύναμοι δανειολήπτες, θα απολαμβάνουν προστασίας μεγαλύτερης του νόμου Κατσέλη, ενώ για το υπόλοιπο 35% θα απολαμβάνει προστασία αντίστοιχη με εκείνη που παρείχαν οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Οι προϋποθέσεις, γι΄αυτό, είναι να μπει ο δανειολήπτης σε διαδικασία διακανονισμού του δανείου του με την τράπεζα. Με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση ο διακανονισμός αυτός θα γίνεται με βάση τη σημερινή αγοραία τιμή του ακινήτου και με βάση τα τρέχοντα εισοδήματα του δανειολήπτη και έτσι θα καθορίζεται η δόση.

    «Πρόκειται για σημαντική βελτίωση των όρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν στο παρελθόν, και σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε distress funds», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν ότι η σχετική αποκάλυψη είχε γίνει με έγγραφη απάντηση του επιτρόπου Κατάινεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο ευρωκοινοβούλιο.

    [02] Ν. Κοτζιάς: Η μόνη λύση για το προσφυγικό είναι η δημιουργία hotspots στην Τουρκία

    Ενιαία και ξεκάθαρη τοποθέτηση της ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό ζήτημα, με τη λήψη και την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων, χωρίς αοριστίες και χωρίς προσπάθειες δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε, επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου να συνειδητοποιήσουν τον καθοριστικό ρόλο της Τουρκίας για τη διόγκωση των θαλάσσιων ροών και για τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση είναι η ταυτοποίηση, καταγραφή και ταξινόμηση των προσφύγων σε ειδικά κέντρα (hot spots) επί του τουρκικού εδάφους, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση μένει ανοιχτό το πεδίο για τη διαιώνιση του παράνομου μηχανισμού διακίνησης που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ένα πλήθος σχετιζόμενων οικονομικών δραστηριοτήτων.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι είναι απολύτως συνεπής στις συμφωνημένες υποχρεώσεις της, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη δημιουργία του πρώτου από τα 5 hot spots και προχωρώντας με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση και των υπολοίπων, και επισήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει απρόσκοπτα η διαδικασία διανομής στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, καθώς ένα απευκταίο σενάριο καταγραφής και εγκλωβισμού του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων στο ελληνικό έδαφος θα επιβάρυνε υπέρμετρα τη χώρα μας και δεν θα συνιστούσε κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ζήτημα τεράστιων ανθρωπιστικών διαστάσεων.

    [03] Μόσχα και Παρίσι συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους στη Συρία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκριναν τη «στενότερη συνεργασία» των υπηρεσιών πληροφοριών τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

    «Συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές και ένας στενότερος συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών στη δράση τους εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

    Ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια συνεδρίαση του γενικού επιτελείου στρατού που ήταν αφιερωμένη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, διέταξε τα ρωσικά πολεμικά σκάφη που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο να έρθουν σε «άμεση επαφή» με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle και «να συνεργαστούν» με τους Γάλλους «συμμάχους».

    «Μια γαλλική ναυτική αποστολή με ένα αεροπλανοφόρο θα φτάσει σύντομα στον τομέα σας. Πρέπει να εγκαθιδρύσετε άμεση επαφή με τους Γάλλους να να εργαστείτε μαζί τους και να τους αντιμετωπίσετε σαν συμμάχους», είπε ο Πούτιν.

    «Πρέπει να εκπονήσουμε ένα σχέδιο μαζί τους για κοινές θαλάσσιες και εναέριες δράσεις», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Ο Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται στη Μόσχα στις 26 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο Πούτιν την κοινή δράση τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 24 Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    [04] Σκληρή απάντηση Παππά-Σπίρτζη σε «συκοφαντικό δημοσίευμα»

    Για «συκοφαντικό δημοσίευμα» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» μιλούν σε δήλωσή τους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους και κάνοντας λόγο για «εμετικό σκηνικό» από αναρίθμητους χαρακτηρισμούς, αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες, σκηνικό «που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους».

    Οι Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης σημειώνουν ότι αυτές οι «συστηματικές» επιθέσεις δεν είναι καθόλου ασύνδετες με το γεγονός της ψήφισης από τη Βουλή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, του ελέγχου από τη Δικαιοσύνη των δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ και της είσπραξης του τέλους χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια και υπογραμμίζουν «προς κάθε ενδιαφερόμενο» ότι η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά και πως παρά τις όποιες πιέσεις ασκηθούν, η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στη Δικαιοσύνη για να διευκολύνει «τα συγκροτήματα της διαπλοκής».

    «Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη Δικαιοσύνη», καταλήγουν οι δύο υπουργοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2015 - 17:32:18 UTC