Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μέγαρο Μαξίμου οι Τσακαλώτος, Σταθάκης, Δραγασάκης και Χουλιαράκης
  • [02] Σε βαρύ πένθος η Γαλλία, ενώ η έρευνα για το μακελειό προχωρά
  • [03] Τετ-α-τετ Ομπάμα και Πούτιν στην Σύνοδο της G-20
  • [04] Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι
  • [05] Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [06] Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το δημαρχείο του Βόλου.
  • [07] Στην πυραμίδα του Χέοπα ο φόρος τιμής στα θύματα του Παρισιού, της Βηρυτού και του ρωσικού αεροσκάφους
  • [08] «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης

  • [01] Στο Μέγαρο Μαξίμου οι Τσακαλώτος, Σταθάκης, Δραγασάκης και Χουλιαράκης

    Στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να υπάρξει μια επισκόπηση της έως τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στο Μεγαρο Μαξίμου μετέβησαν επίσης, οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Χουλιαράκης.

    Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να επιστρέψει αργότερα στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους πιστωτές.

    Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, στόχος είναι να «κλειδώσει» απόψε η συμφωνία. Παράλληλα, άλλες πηγές κάνουν λόγο για πίεση των εκπροσώπων των θεσμών στα «καυτά» ζητήματα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς και την πώληση πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα funds.

    [02] Σε βαρύ πένθος η Γαλλία, ενώ η έρευνα για το μακελειό προχωρά

    Τρεις από τους τραυματίες που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έχασαν τη μάχη που έδιναν για να κρατηθούν στη ζωή, ανέφεραν σήμερα νοσοκομειακές πηγές.Με τον θάνατό τους, ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις αυτές ανέρχεται πλέον στους 129.

    Δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι ερευνητές βρήκαν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν πιθανόν οι δράστες και το οποίο ήταν ακόμη φορτωμένο με όπλα, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι φόβοι ότι ορισμένοι εξ αυτών ή συνεργοί τους εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι.

    Το αυτοκίνητο, ένα μαύρο Seat, βρέθηκε στο Μοντρέιγ, μια κοινότητα στα όρια του Παρισιού. Μέσα στο όχημα υπήρχαν πολλά τουφέκια Καλάσνικοφ, του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή. Η παρουσία του αυτοκινήτου αυτού αποτελεί ένδειξη ότι ενδέχεται να έχει διαφύγει τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους.

    Συνολικά τρεις διαφορετικές ομάδες τζιχαντιστών έσπειραν τον θάνατο την Παρασκευή στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι νεκροί ανέρχονται σε 129, μεταξύ των οποίων περίπου 20 ξένοι, ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 350.

    Την ευθύνη γι' αυτές τις συντονισμένες επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εναντίον της οποίας η Γαλλία πολεμά με βομβαρδιστικά αεροπλάνα στο Ιράκ και τη Συρία.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Μοντρέιγ μετέφερε την ομάδα που επιτέθηκε στους πελάτες τριών μπαρ και εστιατορίων στο ανατολικό Παρίσι.

    Συνολικά επτά πρόσωπα, μέλη της οικογένειας ενός από τους καμικάζι, ενός 29χρονου Γάλλου που γεννήθηκε σε παρισινό προάστιο, του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, βρίσκονται εξάλλου υπό κράτηση. Ανακρίνονται κυρίως ο πατέρας καθώς και ένας αδελφός του και η σύζυγος αυτού του τελευταίου.

    Ο καμικάζι αυτός, που ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Μπτακλάν, είχε διαρρήξει τις σχέσεις του με την οικογένειά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Αναγνωρίσθηκε χάρη σ' ένα δάχτυλό του που κόπηκε από την έκρηξη και βρέθηκε στο Μπατακλάν. Ο Μοστεφαΐ είχε από το 2010 φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, όμως δεν ήταν γνωστό ότι είχε σχέσεις με τζιχαντιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τη γαλλική δικαιοσύνη.

    Ήταν κυρίως γνωστός στην αστυνομία για μικροαδικήματα, εξαιτίας των οποίων είχε καταδικασθεί οκτώ φορές στο διάστημα από το 2004 έως το 2010, χωρίς όμως να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

    Σύμφωνα με μια πηγή, ο Μοστεφαΐ σύχναζε τακτικά στο τζαμί της Λουσέ, κοντά στη Σαρτρ. Οι ερευνητές επιχειρούν εξάλλου να επιβεβαιώσουν ότι το 2014 είχε διαμείνει στη Συρία.

    Ο 34χρονος αδελφός του, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, είπε πως ο Μοστεφαΐ είχε μεταβεί στην Αλγερία, με την οικογένεια και "τη μικρή κόρη του". Πρόσθεσε πως εδώ και αρκετό καιρό δεν είχε νέα του.

    Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Μπατακλάν, το Stade de France και μια συνοικία με μπαρ και εστιατόρια στο ανατολικό Παρίσι.

    Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης, κοντά στο πτώμα ενός καμικάζι στο Stade de France, τουλάχιστον ένα συριακό διαβατήριο που ανήκε σε έναν μετανάστη που είχε φθάσει στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα.

    Θέλοντας να προλάβει την πολεμική που προβλέπεται ότι θα διογκωθεί αν μερικοί από τους καμικάζι είχαν κρυφτεί ανάμεσα στους σύρους πρόσφυγες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ψύχραιμη.

    "Αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις είναι αυτοί ακριβώς από τους οποίους διαφεύγουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο και συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα να επανεξετάσουμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική αναφορικά με τους πρόσφυγες", δήλωσε.

    Η Γαλλία ζήτησε και η λουξεμβουργιανή προεδρία της ΕΕ δέχθηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για την "ενίσχυση" του αντιτρομοκρατικού αγώνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

    Στο Βέλγιο, η εισαγγελία ανακοίνωσε πως επτά πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση έπειτα από επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Στους συλληφθέντες φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και ο άνθρωπος που μίσθωσε ένα μαύρο αυτοκίνητο Polo το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους καμικάζι και βρέθηκε σταθμευμένο μπροστά από το Μπατακλάν, όπου έγινε η φονικότερη από τις επιθέσεις (89 νεκροί).

    Το ερώτημα είναι αν τα πρόσωπα αυτά αποτελούν την τρίτη ομάδα δραστών για την οποία κάνει λόγο η γαλλική αστυνομία, πέραν από εκείνες του Stade de France και του Μπατακλάν.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα, τον Φρανσουά Μολέν, τρεις δράστες σκοτώθηκαν στο Μπατακλάν, τρεις άλλοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι κοντά στο Stade de France, όπου 80.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Ολάντ, παρακολουθούσαν ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλια και τη Γερμανία, και ένας τελευταίος στη λεωφόρο Voltaire, στο ανατολικό Παρίσι.

    Δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και το κατάστημα Hyper Cacher, που είχε στοιχίσει τον Ιανουάριο τη ζωή σε 17 ανθρώπους, οι επιθέσεις αυτές βύθισαν και πάλι τη Γαλλία στην οδύνη και την περισυλλογή.

    Τα ονόματα των πρώτων θυμάτων έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται ως επί το πλείστον για νέους ανθρώπους που είχαν βγει για να διασκεδάσουν. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται ένας αμερικανός πολίτης, ένας Σουηδός, ένας Βρετανός, ένας Γερμανός, δύο Βέλγοι, δύο Ρουμάνοι και δύο Μεξικανοί.

    Τριήμερο εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί από σήμερα στη Γαλλία. Μουσεία και αίθουσες θεαμάτων παραμένουν κλειστά στην πρωτεύουσα. Οι υπαίθριες αγορές, παραδοσιακοί τόποι περιπάτου τις Κυριακές, δεν επετράπη να ανοίξουν.

    Τελετές πρόκειται να πραγματοποιηθούν το βράδυ στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ και τη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού.

    Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα, δέχθηκε τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον προκάτοχό του και δεξιό αντίπαλό του Νικολά Σαρκοζί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πολιτική ομόνοια. Αύριο, Δευτέρα, πρόκειται να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του γαλλικού κοινοβουλίου.

    [03] Τετ-α-τετ Ομπάμα και Πούτιν στην Σύνοδο της G-20

    Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν σήμερα ανεπίσημη συνομιλία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που πραγματοποιείται στην Τουρκία, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

    Οι εικόνες αυτές, που τραβήχτηκαν σ' ένα διάλειμμα της συνόδου, δείχνουν τους δύο άνδρες λίγο μακρύτερα από τους άλλους αρχηγούς κρατών. Οι Ομάπα και Πούτιν, καθισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο σε δερμάτινες πολυθρόνες, φαίνεται να συζητούν σκυμμένοι ο ένας προς τον άλλο και έχοντας δίπλα τους δύο συνεργάτες τους.

    Δεν έγινε αμέσως σαφές για πόση ώρα συνομίλησαν οι δύο ηγέτες ούτε έγινε γνωστό το θέμα της συνομιλίας τους αλλά .η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην G20 Σβετλάνα Λούκα ανέφερεστο Twitterότι οι δυο αντρεςσυνομίλησαν για περισσότερο από 30 λεπτά.

    [04] Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι

    Σε όλον τον κόσμο συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 132 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

    Περίπου 15.000-20.000 άνθρωποι, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρ Λόκε Ράσμουσεν συγκεντρώθηκαν απόψε το βράδυ έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Κοπεγχάγη για να τιμήσουν τα θύματα.

    Μια σιωπηλή πορεία οργανώθηκε επίεησ στο Μόντρεαλ του Καναδά, με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ανθρώπων. Επικεφαλής της διαδήλωσης είχαν τεθεί ο δήμαρχος της πόλης, Ντενίς Κοντέρ και η γενική πρόξενος της Γαλλίας Κατρίν Φεγιέ. Συμμετείχαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως η υπουργός Μετανάστευσης του Κεμπέμ Κάθλιν Γουέιλ και ο υπουργός Μεταφορών της ίδιας επαρχίας Ρομπέρ Ποετί.

    "Δεν θα υποκύψουμε στον εκφοβισμό, θα προστατεύσουμε τις αξίες μας" για να "σχηματίσουμε κοινό μέτωπο απέναντι στο μίσος και τη βία" δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

    Στο Ντουμπάι, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα, "ντύθηκε" σήμερα στα χρώματα της Γαλλίας, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων που βύθισαν στο πένθος το Παρίσι και τον κόσμο.

    Ο Μπουρτζ Αλ Άραμπ, άλλος ένας εμβληματικός ουρανοξύστης του Ντουμπάι καθώς και το πολυτελές ξενοδοχείο Emirates Palace του Άμπου Ντάμπι φωταγωγήθηκαν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν καταδικάσει με τον εντονότερο τρόπο τις επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

    [05] Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Γαλλικό λαό έπειτα από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής, στο Παρίσι.

    Ο Δήμος Πειραιά, επέλεξε να φωταγωγήσει την πρόσοψη του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης, το οποίο και αποτελεί σύμβολο πολιτισμού.

    O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Συμπαραστεκόμαστε στον Γαλλικό λαό και στη Γαλλία, όπως και σε κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη που έρχεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες αφήνουν πίσω τους αθώα θύματα. Ο τρόμος και ο φόβος δεν θα περάσουν».

    [06] Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το δημαρχείο του Βόλου.

    Στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε απόψε το Δημαρχείο του Βόλου, ως φόρο τιμής στα δεκάδες αθώα θύματα των τρομοκρατών στην γαλλική πρωτεύουσα.

    Οι σημαίες της Γαλλίας, της Ελλάδος, του Βόλου και της Ε.Ε. κυματίζουν μεσίστιες έξω από το εμβληματικό δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

    Αργά απόψε, μετά τα μεσάνυχτα, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, μόλις φθάσει από το Ηράκλειο της Κρήτης, θα μεταβεί στο Δημαρχείο, για να αφήσουν οι ποδοσφαιριστές λουλούδια κάτω από την Γαλλική σημαία και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Παρισιού.

    Γύρω από το Γαλλικό Προξενείο στον Βόλο έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. Το ίδιο σκηνικό συμβαίνει και σε Γαλλικά Ιδρύματα στον Βόλο.

    [07] Στην πυραμίδα του Χέοπα ο φόρος τιμής στα θύματα του Παρισιού, της Βηρυτού και του ρωσικού αεροσκάφους

    Η περίφημη πυραμίδα του Χέοπα "βάφτηκε" σήμερα στα χρώματα της Γαλλίας, του Λιβάνου και της Ρωσίας, για να τιμηθούν τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό και της συντιβής του ρωσικού αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά.

    Η Μεγάλη Πυραμίδα, το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα, φωτίστηκε στις 21.30 από προβολείς που σχημάτισαν στη μία πλευρά της τις σημαίες της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Λιβάνου.

    Έχρι οργανωθεί επίσης μια αγρυπνία, κατά την οποία νεολαίοι από διάφορα κινήματα θα κρατήσουν αναμμένα κεριά στη βάση του μνημείου της Γκίζας, δίπλα στη Σφίγγα και τις πυραμίδες του Χεφρήνου και του Μυκερίνου.

    Η τελεητή αυτή οργανώνεται από τα υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου για "να θρηνήσουμε τις αθώες ζωές που χάθηκαν σε όλον τον κόσμο" και να τιμηθούν κυρίως "τα θύματα του δυστυχήματος του ρωσικού αεροσκάφους και των επιθέσεων στον Λίβανο και τη Γαλλία".

    Το βράδυ της Παρασκευής, τρεις ομάδες τζιχαντιστών σκότωσαν 129 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 350 στο Παρίσι. Την προηγούμενη ημέρα, σε τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι στα νότια προάστια της Βηρυτού. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

    Η οργάνωση αυτή υποστηρίζει επίσης ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ρώσοι πολίτες.

    [08] «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης

    Απεβίωσε σήμερα ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία μόλις 48 ετών.

    Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια Αττικής και, μετά την αποφοίτησή του από το Β? Λύκειο Πετρούπολης, συνέχισε τις σπουδές του, αρχικά στη Νομική και εν συνεχεία στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίχως όμως να τις ολοκληρώσει.

    Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε αρχικά ως συνεργάτης της εφημερίδας «Εποχή» και των περιοδικών «Πολίτης», «Αντί», «Μετρό» και «Άλφα».

    Από το 1993 άρχισε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Η Αυγή», ενώ από το 1999 εντάχθηκε στο μισθολόγιο της, ως συντάκτης διαπιστευμένος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Την περίοδο εκείνη, επίσης, εργαζόταν ως ανταποκριτής στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και συμμετείχε στις συντακτικές ομάδες των περιοδικών «Οικοτοπία» και «Ενέδρα».

    Στην εφημερίδα «Η Αυγή», πέραν της ενασχόλησής του με τα θέματα της οικονομίας, παρακολουθούσε από προσωπικό ενδιαφέρον και αρθρογραφούσε για θέματα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, την κίνηση των ιδεών, της οικολογίας και της μουσικής.

    Από τον Μάιο του 2012 και για σχεδόν τριάμισι χρόνια υπέγραφε τη δημοφιλή στήλη της «Αυγής» «Εκλογομαγειρέματα» αρχικά και στη συνέχεια «Στον Αφρό».

    Υπήρξε, επίσης, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής» αλλά και μέλος του Δ.Σ. της εφημερίδας.

    Από το 2008 είχε αναλάβει τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» όπου διατηρούσε καθημερινή ενημερωτική εκπομπή.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που είχε να δώσει ακόμη πολλά.

    Συλλυπητήριο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

    «Η απώλεια του Γιώργου γεμίζει την καρδιά μας πόνο», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη. «Έφυγε μόλις στα 48 του χρόνια, με τη ζωή του να έχει ένα αιφνίδιο και τραγικό τέλος, τόσο άδικο για αυτά που ζήσαμε μαζί του και για αυτά που είχαμε να ζήσουμε ακόμα», αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, ενεργό και δραστήριο μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ένας ανιδιοτελής και ακούραστος σύντροφος, ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ένας υπέροχος άνθρωπος».

    «Το σαρκαστικό του χιούμορ και η ευγένειά του τον ξεχώριζαν. Το ίδιο και η αρθρογραφία του στην «Αυγή» και παλιότερα στην «Εποχή», όπως και στην «Ενέδρα» της νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που προκαλούσαν πάντα συζητήσεις και κριτική, όπως έκαναν και οι εκπομπές του στο Κόκκινο, στο οποίο είχε διατελέσει διευθυντής.Θα παραμείνει στις σκέψεις και την καρδιά μας. Θα αγωνιστούμε να πετύχουμε αυτά για τα οποία αγωνίστηκε και ο ίδιος», αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του Μάρσια, τον γιο του Στέλιο και τη μητέρα του Παναγιώτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 November 2015 - 21:32:24 UTC