Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέγαρο Μαξίμου: Εάν ο Ι. Πανούσης έχει στοιχεία, να πάει στη Δικαιοσύνη
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γκι Φέρχοφστατ, το μεσημέρι
  • [03] Οι γυναίκες στη Βρετανία «εργάζονται δωρεάν» από τώρα έως το τέλος του 2015
  • [04] Ο πρωταρχικός στόχος των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους
  • [05] Για κίνδυνο κατάρρευσης της ΕΕ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, προειδοποίησε ο Z. Άσελμπορν
  • [06] Βρετανία: Υπέρ δημοψηφίσματος για την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016 ο Ντ. Κάμερον
  • [07] Ισραηλινοί φρουροί σκότωσαν Παλαιστίνια που τους επιτέθηκε με μαχαίρι
  • [08] Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι
  • [09] Αναγκαία η βελτίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής των συνταξιοδοτικών φορέων, σύμφωνα με έρευνα
  • [10] Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Γ. Πανούσης
  • [11] Κλήση σε κατάθεση αποστέλλει στον Ι. Πανούση η εισαγγελέας Διαφθοράς
  • [12] Στον Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο πλοία με 3.000 μετανάστες
  • [13] Η προσφυγική κρίση αποτελεί σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελλάδα, εκτιμά η Welt
  • [14] ΠΤ: Σε ακραία φτώχεια,100 εκατ. άνθρωποι εάν δεν υπάρξει διεθνής κινητοποίηση για το κλίμα
  • [15] Γιατί οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά τους αν και άρρωστοι

  • [01] Μέγαρο Μαξίμου: Εάν ο Ι. Πανούσης έχει στοιχεία, να πάει στη Δικαιοσύνη

    Σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, το Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα πως «οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

    Κυβερνητικοί κύκλοι επανέρχονταν στην παράμετρο που τονίστηκε και στο σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά για να τα αναπτύσσει ο κ. Πανούσης στα ΜΜΕ, αντί να καταθέτει τις καταγγελίες του επίσημα στη Δικαιοσύνη.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που έχει σήμερα από το πρωί για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    ΝΔ: Οι καταγγελίες Πανούση αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές

    «Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες, για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γκι Φέρχοφστατ, το μεσημέρι

    Mε τον πρόεδρο της ευρωομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφστατ, θα συναντηθεί στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται από νωρίς σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή και έχει συνεργασία με υπουργούς για τρέχοντα θέματα.

    [03] Οι γυναίκες στη Βρετανία «εργάζονται δωρεάν» από τώρα έως το τέλος του 2015

    Οι Βρετανίδες δουλεύουν ουσιαστικά δωρεάν από τώρα μέχρι το τέλος του έτους λόγω μιας διαφοράς ποσού που συνεχίζει να υφίσταται μεταξύ των αμοιβών εκείνων και των ανδρών συναδέλφων τους, δήλωσαν ερευνητές.Σύμφωνα με μια έρευνα της οργάνωσης Fawcett Society η οποία προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών στον εργασιακό τομέα, οι γυναίκες που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση αμείβονται με 7.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο από ό,τι οι άνδρες.

    Η φετεινή Ημέρα της Ισότιμης Πληρωμής, που σηματοδοτεί τη μέρα μετά την οποία οι γυναίκες «εργάζονται δωρεάν» λόγω της διαφοράς μισθού, έρχεται 52 μέρες πριν το τέλος του χρόνου, σε σχέση με τις 56 πέρσι, είπε η οργάνωση. Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των φύλων βρίσκεται στο 14,2%, μια βελτίωση από το περσινό 15,7%, πρόσθεσε.

    [04] Ο πρωταρχικός στόχος των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους

    Η έμφαση στις ουσιαστικές τραπεζικές εργασίες που αποτελούν η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και η προσέλκυση καταθέσεων, είναι ο απώτερος σκοπός των τραπεζών, μετά την διαδικασία ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησής τους. Κάτι που τονίζουν με κάθε ευκαιρία όλα τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας

    Που κινούνται όμως σήμερα, μετά 6 χρόνια ύφεσης οι χρηματοδοτήσεις προς τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη δυναμικής επαναδραστηριοποίησης των τραπεζών στον τομέα τω χρηματοδοτήσεων;Όπως αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, συνεχίζεται ο καθοδικός ρυθμός της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με ιδιαίτερα χαμηλό, πάντως, ρυθμό.

    Ειδικότερα, η συνολική χρηματοδότηση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά μειώθηκε κατά 1,5%, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο του 2015 (Αύγουστος 2015: -1,6%).Περαιτέρω, ο δωδεκάμηνος ρυθμός της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο εξασθένισε καθώς μειώθηκε κατά 1,2% τον Σεπτέμβριο 2015, έναντι μείωσης κατά 1,4% τον Αύγουστο 2015 και συνοδεύθηκε από μικρότερη αρνητική ροή 116 εκατ. ευρώ (Αύγουστος 2015: -427 εκατ.ευρώ).

    [05] Για κίνδυνο κατάρρευσης της ΕΕ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, προειδοποίησε ο Z. Άσελμπορν

    Για κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ενόψει της συνόδου κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το θέμα αυτό.Σύμφωνα με τον Άσελμπορν, η χώρα του οποίου έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, οι λανθασμένοι εθνικισμοί διάφορων χωρών ενδέχεται «να οδηγήσουν ακόμη και σε κανονικό πόλεμο», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα των χωρών.

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να καταρρεύσει. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα γρήγορα, αν η απομόνωση αντί για την αλληλεγγύη γίνει κανόνας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Λουξεμβουργιανός υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο.Ακόμη και η Συνθήκη Σένγκεν απειλείται. «Ίσως έχουμε λίγους μήνες», τόνισε ο ίδιος.

    [06] Βρετανία: Υπέρ δημοψηφίσματος για την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016 ο Ντ. Κάμερον

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, με το ερώτημα της παραμονής ή μη στην ΕΕ, τον Ιούνιο του 2016, αν οι ηγέτες των άλλων χωρών μελών συμφωνήσουν με την πλειονότητα των σχεδίων του για μεταρρύθμιση στη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

    Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με το μπλοκ των 28 ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί μέχρι το τέλος του 2017.

    Το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. "Όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, αυτό που θα καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, εντός της διορίας στο τέλος του 2017".

    Αύριο Τρίτη, ο Κάμερον πρόκειται να κοινοποιήσει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία θα αναφέρει λεπτομερώς τα αιτήματά του για μεταρρυθμίσεις. Επίσης, θα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ενδεχομένως να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

    [07] Ισραηλινοί φρουροί σκότωσαν Παλαιστίνια που τους επιτέθηκε με μαχαίρι

    Ισραηλινοί φρουροί σε μεθοριακό πέρασμα «εξουδετέρωσαν» σήμερα μια Παλαιστίνια που τους επιτέθηκε με μαχαίρι στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, ανοίγοντας πυρ προς το μέρος της, σε ένα νέο επεισόδιο βίας που σημειώνεται σε αυτήν την περιοχή, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.Οι φρουροί που βρίσκονται σε μεθοριακό πέρασμα στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης αρχικά έριξαν προειδοποιητικά πυρά αφού είδαν μια Παλαιστίνια να τους πλησιάζει με μαχαίρι. Στη συνέχεια πυροβόλησαν προς την κατεύθυνσή της όταν αυτή αρνήθηκε να σταματήσει, προσθέτει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει αν η Παλαιστίνια τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

    Την ίδια ώρα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας θέσης της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ρουκέτα που ερρίφθη προς το νότιο Ισραήλ από την παλαιστινιακή αυτή περιοχή, ανακοίνωσε παράλληλα ο ισραηλινός στρατός.

    [08] Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι

    Στόχος αγνώστων έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη, καθώς και η βίλα Κούβελου, στο Μαρούσι.

    Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα, με εύφλεκτο υλικό. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 01:42 χτύπησαν, με τον ίδιο τρόπο, στην οδό Αγίας Φωτεινής 4 στη Νέα Ιωνία και στις 01:46 στην οδό Αγίας Ζώνης 21 στην Κυψέλη, πάλι με εύφλεκτο υγρό. Και στις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης, στις 05:40 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας Κούβελα, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι, με αυτοσχέδιο εκρητικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    [09] Αναγκαία η βελτίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής των συνταξιοδοτικών φορέων, σύμφωνα με έρευνα

    Αυξανόμενη πίεση αντιμετωπίζουν οι βασικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παγκοσμίως να αναπτύξουν ολοκληρωμένες και σαφείς μακροπρόθεσμες στρατηγικές διανομής προϊόντων συντάξεων και συνταξιοδότησης, καθώς υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις και αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τη νέα έρευνα της Ernst & Young (ΕΥ) «Το έπαθλο των 500 τρισ. δολ, ένα πελατοκεντρικό όραμα για την παγκόσμια αγορά συντάξεων και συνταξιοδότησης».

    Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κυβερνήσεις, διαμορφωτές πολιτικής, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και μεγάλων επιχειρήσεων, υπογραμμίζει ότι τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά για να επιτύχουν και να βελτιώσουν την οικονομική ευημερία των καταναλωτών, καθώς η έμφαση στο συνταξιοδοτικό σύστημα μετατοπίζεται από συστήματα καθορισμένων παροχών σε συστήματα καθορισμένων εισφορών.

    Σύμφωνα με την έρευνα, η από κοινού αντιμετώπιση αυτού του μετασχηματισμού απαιτεί αλλαγές στην αγορά και τις πολιτικές σε πολλές χώρες, προκειμένου να βοηθηθούν οι καταναλωτές στη λήψη συνειδητών και τεκμηριωμένων αποφάσεων. Η διανομή, σύμφωνα με την έκθεση, περιλαμβάνει το πλαίσιο, τις πολιτικές, τα κίνητρα και όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με το σχεδιασμό, την προσφορά και τη διάθεση των συνταξιοδοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στη λιανική πελατειακή βάση.

    Το όραμα, η στρατηγική και ο σαφής καθορισμός των ρόλων αποτελούν τα θεμέλια της εμπιστοσύνης του κοινού στη διαχείριση των συντάξεων, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν διαθέτουν σαφώς καθορισμένο μακροπρόθεσμο όραμα και στρατηγική για τη σύνταξη και τη συνταξιοδότηση.

    [10] Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Γ. Πανούσης

    Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, επισκέφθηκε στις 11 το πρωί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να της δώσει στοιχεία -όπως σε συνέντευξή του έχει ήδη προαναγγείλει- σύμφωνα με τα οποία απειλείται η ζωή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Την κατάθεση του Γ. Πανούση ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

    [11] Κλήση σε κατάθεση αποστέλλει στον Ι. Πανούση η εισαγγελέας Διαφθοράς

    Την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σχετικά με όσα γνωρίζει για περιπτώσεις Διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με κλήση που θα του αποστείλει εντός της ημέρας.Η εισαγγελέας αποστέλλει σήμερα κλήση προς εξέταση μάρτυρα στον πρώην υπουργό με αφορμή όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" όσον αφορά θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

    Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς, που διενεργείται εδώ και καιρό, αφορά καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς εντός της ΕΛΑΣ και μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στην επίμαχη συνέντευξή του κρίνεται σκόπιμο να εισφέρει όσα γνωρίζει για την ερευνώμενη υπόθεση.

    Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

    Η κατάθεση του κ. Πανούση στους εισαγγελείς Διαφθοράς επικεντρώνεται στο τμήμα της συνένετευξης του, όπου ανέφερε τα εξής:

    «Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω "δεν πειράζει, είμαι υπουργός"».

    [12] Στον Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο πλοία με 3.000 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, από Μυτιλήνη και Χίο, μεταφέροντας συνολικά 3.000 μετανάστες.Συγκεκριμένα στις 8.30 το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» με 1424 μετανάστες και στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1579.

    Στο λιμάνι της Μυτιλήνης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή το καταμαράν «tera jet», το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1» και το επιβατηγό οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος στα οποία εντός της ημέρας αναμένεται να επιβιβαστούν μετανάστες με προορισμό τον Πειραιά.

    [13] Η προσφυγική κρίση αποτελεί σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελλάδα, εκτιμά η Welt

    «Χάρη στην προσφυγική κρίση ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει και πάλι το πάνω χέρι», εκτιμά σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, το οποίο αναφέρεται στις συζητήσεις για την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα.Η εφημερίδα εξηγεί ότι το ελληνικό δράμα με την κρίση χρέους συνεχίζεται, καθώς εδώ και εβδομάδες η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της προσπαθούν να συμφωνήσουν πότε θα καταβληθεί η νέα δόση βοήθειας.

    Το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της συμφώνησαν με την Αθήνα σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισεκ. ευρώ. Όμως η καταβολή των δόσεων εξαρτάται από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τώρα συζητείται αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους απαραίτητους όρους για την καταβολή 2 δισεκ. ευρώ. Αυτό έχει αρχίσει να ξυπνά αναμνήσεις από τα παιχνίδια της ελληνικής κυβέρνησης στο παρελθόν, επισημαίνει η Welt.

    Όμως αυτή τη φορά οι Βρυξέλλες δεν μοιάζουν να ανησυχούν, προσθέτει. «Σημειώνουμε προόδους καθημερινά», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και ακόμη και οι επικριτές της παραδέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες εφάρμοσε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, απ? όσες είχαν εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ενδέχεται να καταλήξουν κατά τη σημερινή τους σύνοδο στις Βρυξέλλες σε μια συμφωνία. Όπως όμως αναφέρουν διπλωματικές πηγές αν και έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι, δεν θα υπάρξει επίσημη απόφαση σήμερα.

    Αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ένα νέο χαρτί στις διαπραγματεύσεις, με τη σύνδεση της προσφυγικής κρίσης με τις συζητήσεις για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ένα μέσο να ασκήσει πίεση, τονίζει η Welt. Χωρίς τη συνεργασία της Αθήνας δεν μπορεί να λυθεί η προσφυγική κρίση.

    Ο Τσίπρας έχει αναχθεί σε πρόσωπο-κλειδί στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα.

    Παρόλο όμως που η Αθήνα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός της την προσφυγική κρίση, οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να δεχθούν καμία απόκλιση από τα συμπεφωνημένα.

    Οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας αρνούνται κατηγορηματικά τη σύνδεση της προσφυγικής κρίσης με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Υπογραμμίζουν ότι η καταβολή των δόσεων και οι προσπάθειες να τερματιστεί η προσφυγική κρίση είναι δύο ανεξάρτητα θέματα.

    Τώρα, καταλήγει η Welt, μια θετική έκβαση θα ήταν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ να αποτιμήσουν θετικά την κατάσταση των διαπραγματεύσεων και οι Έλληνες να προχωρήσουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    [14] ΠΤ: Σε ακραία φτώχεια,100 εκατ. άνθρωποι εάν δεν υπάρξει διεθνής κινητοποίηση για το κλίμα

    Εκατό εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στον κόσμο θα οδηγηθούν στην ακραία φτώχεια μέχρι το 2030, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Χωρίς μία "κλιματο-ευφυή" ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια μέχρι το 2030», αναφέρει η έκθεση η οποία δίνεται στη δημοσιότητα είκοσι ημέρες πριν από τη διάσκεψη του Παρισιού.

    Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σφοδρές για την αφρικανική ήπειρο, όπου η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε εκτόξευση των τιμών των τροφίμων μέχρι και κατά 12% το 2030.Θα πρόκειται για «ένα πολύ σκληρό πλήγμα για μία περιοχή όπου η κατανάλωση των φτωχότερων νοικοκυριών σε τρόφιμα αποτελεί το 60% των συνολικών δαπανών τους», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

    Η Νότια Ασία θα υποστεί επίσης τις επιπτώσεις. Στην Ινδία, οι αγροτικές κρίσεις και η ταχύτερη διάδοση των ασθενειών που προέρχονται από την κλιματική απορρύθμιση μπορεί να οδηγήσει στην ακραία φτώχεια 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως.

    [15] Γιατί οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά τους αν και άρρωστοι

    Οι υψηλές απαιτήσεις του εργοδότη, το στρες και η εργασιακή ανασφάλεια είναι οι τρεις κυριότερες αιτίες που οι εργαζόμενοι, αν και άρρωστοι, συχνά πάνε στη δουλειά τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Μαριέλα Μιράγκλια του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής υγείας «Journal of Occupational Health Psychology», μελέτησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 61 έρευνες που έγιναν σε 34 χώρες και αφορούσαν συνολικά σχεδόν 176.000 άτομα.

    Ο φόρτος εργασίας, η έλλειψη επαρκούς προσωπικού, οι πιέσεις για υπερωρίες, οι προσωπικές οικονομικές δυσκολίες είναι ανάμεσα στις αιτίες που κάποιος, παρόλο που αρρωσταίνει, δεν απουσιάζει από τη δουλειά του. Ο φόβος για στοχοποίηση ή για διακρίσεις σε βάρος του στη δουλειά επίσης συντελούν στο να μην παίρνει κάποιος άδεια για λόγους υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 9:32:27 UTC