Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Μάρδας: Επιδιώκουμε να μειώσουμε τον χρόνο έγκρισης ξένων επενδύσεων, το ανώτερο σε έξι μήνες
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει του Μαραθωνίου
  • [03] Κ. Κωνσταντινίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Ίαση του διαβήτη τύπου 2 σε παχύσαρκους, υπόσχονται επεμβάσεις
  • [04] Τη σορό ενός παιδιού εντόπισε το Λιμενικό στη Λέσβο
  • [05] Πλοίο με λαθραία τσιγάρα εντοπίσθηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας

  • [01] Δ. Μάρδας: Επιδιώκουμε να μειώσουμε τον χρόνο έγκρισης ξένων επενδύσεων, το ανώτερο σε έξι μήνες

    Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τη γραφειοκρατία στον τομέα της αδειοδότησης των επενδύσεων και ιδιαίτερα των ξένων επενδύσεων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο 9ο Πολυσυνέδριο: «Καινοτομία και Ανάπτυξη- KA Business».

    «Δεν είναι δυνατόν ένας ξένος επενδυτής να περιμένει από ένα, έως τέσσερα χρόνια για να εγκριθεί μια επένδυση, αυτά είναι πρωτόγνωρα, παγκοσμίως. Εμείς επιδιώκουμε, αυτό τον χρόνο να τον κόψουμε σε έξι μήνες, μάλλον έως τους έξι μήνες. Και έξι μήνες -εάν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες άλλες χώρες εγκρίνουν επενδύσεις σε ένα μήνα, ή δύο μήνες- πάλι και το εξάμηνο ηχεί ένας χρόνος μακρύς, αλλά ας φτάσουμε στο εξάμηνο και μετά μπορούμε να προσεγγίσουμε πολύ καλύτερους χρόνους».

    «Το πρώτο ζητούμενο είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία» υπογράμμισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας, ότι όλοι διεθνείς οργανισμοί την αναγνωρίζουν ως τον καθοριστικότερο, ακόμη και από το φορολογικό καθεστώς, παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι για τις επενδύσεις σήμερα «μόνο για τη χωροταξία απαιτούνται 17 άδειες» και συνέχισε αναφερόμενος γενικώς σε γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές. «Θα προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από όλη αυτή τη νομοθετική λαίλαπα των αδειοδοτήσεων, οι οποίες οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα» τόνισε ο υφυπουργός.

    Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση για να μειώσει τον χρόνο αδειοδότησης των ξένων επενδύσεων και κατ' επέκταση για τη μείωση του χρόνου έγκρισης γενικώς όλων των επενδύσεων στη χώρα.

    Σε ότι αφορά τον νόμο για τα fast- track, ο κ. Μάρδας σχολίασε ότι είναι «σε κάποια σημεία τόσο βαρύς πια, που έχει γίνει περισσότερο, slow- track». Πρόσθεσε, ότι «υποτίθεται ότι ήταν ο πιο σύγχρονος νόμος και ήδη αναθεωρήθηκε τρεις φορές για να φτάσει σε ένα επίπεδο» και «πλέον απέχει πολύ από το να θεωρείται fast- track».

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει του Μαραθωνίου

    Από σήμερα ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας την Κυριακή. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους.

    Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

    Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος ? Μαραθωνοδρόμων ? Τύμβος Μαραθώνα ? Μαραθωνοδρόμων ? Λ.Μαραθώνος ? Λ.Μεσογείων ? Μιχαλακοπούλου ? Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας ? Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

    07.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

    Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου ? Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

    08.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

    Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου ? Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

    09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

    09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

    10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

    16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    [03] Κ. Κωνσταντινίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Ίαση του διαβήτη τύπου 2 σε παχύσαρκους, υπόσχονται επεμβάσεις

    Ποσοστά επιτυχίας από 80% έως 97%έχουν οι μεταβολικές επεμβάσεις σε παχύσαρκους που έχουν διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τον διακεκριμένο διεθνώς και πολλάκις βραβευμένο χειρουργό, γνωστό και ως γκουρού της ρομποτικής χειρουργικής Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, που μίλησε στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

    Ο κ. Κωνσταντινίδης μιλάει ακόμη για τα πλεονεκτήματα της επέμβασης και στα παράπλευρα προβλήματα του διαβήτη: «Ένας ασθενής που έχει παχυσαρκία και κάνει επέμβαση και διορθωθεί ο διαβήτης του, διορθώνεται η υπέρταση που είχε, σε ένα ποσοστό πάνω από 70%, το πρόβλημα πονοκεφάλων σε ποσοστό που ξεπερνάει το 60%, το πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. Επίσης με την επέμβαση αυτή διορθώνονται προβλήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του νεφρού σε ποσοστό πάνω από 60% με 70%. Μιλάμε ότι τα πλεονεκτήματα από την επέμβαση που στόχο είχε την παχυσαρκία μόνο παλιότερα, και τώρα και τον διαβήτη, είναι και ο λόγος που προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου, έχουν αυτήν τη στιγμή διεθνώς, όσοι έχουν διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία».

    [04] Τη σορό ενός παιδιού εντόπισε το Λιμενικό στη Λέσβο

    Μια ακόμα σορός ενός πνιγμένου παιδιού εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από το Λιμενικό Σώμα ανοικτά της ακτής Αυλάκι στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου. Άγνωστο είναι από ποιο ναυάγιο σκάφους με επιβαίνοντες πρόσφυγες προέρχεται αφού, σύμφωνα με στελέχη της Ακτοφυλακής, από το βαθμό της αποσύνθεσης του, εικάζεται ότι προέρχεται από πρόσφατο συμβάν.

    Εν τω μεταξύ από το πρωί δεκάδες σκάφη σε όλο το μήκος της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου αποβιβάζουν μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι από το πρωί έχουν φτάσει στο νησί, βοηθούντος του πολύ καλού καιρού, περισσότεροι από 3.500 άτομα.

    Την ίδια ώρα η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτονώνεται σταδιακά. Χθες από τη Μυτιλήνη με κατεύθυνση τον Πειραιά και την Καβάλα αναχώρησαν με έξι τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων περί τα 7.5000 άτομα. Σήμερα ήδη αναχώρησαν τρία πλοία με 3.000 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μέχρι το βράδυ με άλλα δυο πλοία θα αναχωρήσουν περί τις 3.500.

    [05] Πλοίο με λαθραία τσιγάρα εντοπίσθηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση της μεταφοράς μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που μεταφέρονταν με το φορτηγό πλοίο «ROSETTA» με σημαία Τανζανίας και επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών, το οποίο εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας Λασιθίου.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πρώτες βραδινές ώρες χθες φορτηγό πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε αλιευτικό σκάφος.

    Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο πλοίο «ROSETTA» και διαπίστωσαν ότι στα δύο από τα τέσσερα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 November 2015 - 15:32:18 UTC