Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: «Ζήτημα τιμής για τη δημοκρατία»
  • [02] Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός, λέει η Σοφία Βούλτεψη, στο Πρακτορείο 104,9 FM
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας
  • [05] Ο Σόιμπλε ζητά να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης
  • [06] Γ. Μουζάλας: Ιδιαίτερα χρήσιμη η ανταλλαγή τεχνογνωσίας Ιταλίας-Ελλάδας για την οργάνωση των hot spots
  • [07] Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τον ΕΟΠΥΥ για πρόστιμα από το 2012
  • [08] Μάχη με τον χρόνο δίνουν Δήμος και φορείς της Λέσβου για να βρεθεί χώρος να ταφούν οι πρόσφυγες
  • [09] Μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε υπέβαλε ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [10] Απεργία ξεκίνησαν τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa
  • [11] Στις πρώτες κλήσεις του Σκίμπε οι Τζαβέλλας και Πέτσος
  • [12] Κιπτσόγκε: «Θέλω να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ»
  • [13] Στρόμπερι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για τη νίκη τώρα στην Τουρκία»

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: «Ζήτημα τιμής για τη δημοκρατία»

    «Ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία», χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών σωματείων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλου.

    Αμέσως μετά την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Αθηνών και την επίσκεψή του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι είναι πίσω από την άνανδρη και φασιστική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα.

    «Όπως θα απαιτούσε κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των γνωστών- στο πανελλήνιο δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών-πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν, εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε:

    «Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν τη Δημοκρατία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν».

    [02] Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Η προσφυγική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Κατά την συνεδρίαση, η έναρξη της οποίας τοποθετείται γύρω στις 3.00 μμ, τα μέλη της ΠΓ θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την ένταση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά, για τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και η συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

    [03] Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός, λέει η Σοφία Βούλτεψη, στο Πρακτορείο 104,9 FM

    Την εκτίμησή της ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός κόμματος, εκφράζει η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναφέρει ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από σεβασμό για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διατηρήσει τα εκλογικά ποσοστά και την ενότητα.

    «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός ό,τι και να λέμε. Διότι πρώτον δεν μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν κερδίσει τις εκλογές και διότι δεν μπορεί εκτός Κοινοβουλίου να είναι ο αρχηγός και εκτός Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποί του. Δεν γίνεται αυτό στην κοινοβουλευτική δημοκρατία» τόνισε η κ. Βούλτεψη,μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    Υπογράμμισε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να κρατήσει «σε τόσο υψηλά ποσοστά τη ΝΔ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο» και πρόσθεσε ότι αυτό που είναι τώρα το ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης και εκτίμησε ότι οι προεκλογικές τριβές θα σταματήσουν μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας

    Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει τις δυνάμεις μας, είπε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης για το Προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε ότι πρέπει «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο και στο καθήκον μας και στην υποχρέωσή μας να δώσουμε ότι μπορούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

    «Σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω στα νησιά σας. Στις πλάτες των ανθρώπων σας, των τοπικών κοινωνιών, βρίσκεται ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο που περνάει μέσα από το μικρό μας τόπο», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. «Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο και στο καθήκον μας, στην υποχρέωσή μας να δώσουμε ότι μπορούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στους απροστάτευτους, στους αδύναμους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά στις θάλασσές μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε, όμως, ότι ταυτόχρονα «πρέπει να βρούμε και να διεκδικήσουμε λύσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο βάρος αν δεν υποστηριχθεί».

    «Σας κάλεσα λοιπόν για να σας ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, τις διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και για να ενημερωθώ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στις τοπικές κοινωνίες στα νησιά. Για να δούμε πως θα μπορέσουμε ενώνοντας δυνάμεις να διευκολύνουμε, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες που πολλές φορές είναι εμπόδια στις προθέσεις μας και να δούμε με πιο τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην υποχρέωσή μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, της πατρίδας μας, του λαού μας σε όλη την Ευρώπη αλλά και να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης απέναντι σε μια κρίση ανθρωπιστική» είπε ο πρωθυπουργός.

    Υπογράμμισε, όμως, ότι οφείλουμε να προετοιμαστούμε «ώστε η πληγή αυτή να εξαλειφθεί. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να την απαλύνουμε στα νησιά σας, στις τοπικές κοινωνίες που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ένα βάρος πολύ μεγάλο». Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι ζήτησε την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σύσκεψη που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου και την παρουσία των μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου διότι το πρόβλημα αυτό έχει ανθρωπιστική διάσταση και «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η Πολιτεία και η Εκκλησία, για την αντιμετώπισή του είναι ίσως ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα». «Εγώ θα ήθελα να εξάρω προκαταβολικά τις προσπάθειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα, οι φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και η Εκκλησία και οι τοπικές κοινωνίες. Θα ήθελα να πω ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε και άρα το μεγάλο βάρος το σηκώσατε εσείς στις πλάτες σας. Όμως ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με τις λιγοστές δυνάμεις που έχουμε -καθώς περνάμε κρίση οικονομική, μια κρίση μέσα στην κρίση- να συντονίσουμε λοιπόν δυνάμεις πάνω στον κοινό σκοπό και από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διευκολύνουμε και να διεκδικήσουμε υποστήριξη γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό» είπε ο πρωθυπουργός.

    Η ένταση του προβλήματος μας έχει όλους ξεπεράσει», δήλωσε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

    «Στην τετράωρη συζήτηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό, το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε όλοι ήταν ότι η ένταση του προβλήματος μας έχει όλους ξεπεράσει. Δεν είναι πλέον η στιγμή για ευχολόγια ούτε για καλές προθέσεις. Αυτές θα πρέπει να αποδειχθούν με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες ουσιαστικές παρεμβάσεις και θεσμικές, όπου χρειάζεται», δήλωσε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μετά το πέρας σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικό.

    «Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να συνδράμει ώστε να μπορέσει να εκπονηθεί ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στήριξης για τα νησιά τα οποία επιβαρύνονται τόσο πολύ τους τελευταίους πέντε μήνες», πρόσθεσε εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το ότι οκ. Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα «και θα εκπονηθεί για τις δύο Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου».

    Η κ. Καλογήρου είπε ακόμη, ότι εκτός από την τεράστια ανθρωπιστική διάσταση του θέματος, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιβάρυνσης των νησιωτών σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, «επομένως προσδοκούμε πάρα πολλά από αυτό το ειδικό πρόγραμμα στήριξης».

    Ανέφερε ότι αυτές τις μέρες αναμένει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης ενόψει Χειμώνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει στιγμή για χάσιμο.

    Επισήμανε τέλος ότι μπροστά στο επείγον του ζητήματος, «η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν μπορεί να στέκεται άλλο εμπόδιο για να έχουμε έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις».

    [05] Ο Σόιμπλε ζητά να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως η Ευρώπη χρειάζεται να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της για να διασώσει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων σε όλη την ήπειρο, υπό το φως της προσφυγικής κρίσης.

    «Αν η Ευρώπη δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το πρόβλημα να ανακτήσει κάποιον έλεγχο επί των εξωτερικών συνόρων της, η Ευρώπη των ανοικτών συνόρων θα καταστραφεί», δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.

    [06] Γ. Μουζάλας: Ιδιαίτερα χρήσιμη η ανταλλαγή τεχνογνωσίας Ιταλίας-Ελλάδας για την οργάνωση των hot spots

    Το νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Χθες, στη Ρώμη, ο κ. Μουζάλας είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ανζτελίνο Αλφάνο, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

    Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Μουζάλας θέλησε να τονίσει:

    «Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επίσκεψη, με θετική υποδοχή. Επισκέφθηκα το κέντρο πρώτης φιλοξενίας, μίλησα με τους μετανάστες αλλά και με τους εργαζόμενους στο κέντρο αυτό. Νομίζω ότι ήταν ένα ταξίδι, το οποίο, πέρα από τη συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, είχε και μεγάλη χρησιμότητα και λόγω της επίσκεψης αυτής στη Λαμπεντούζα. Οι ροές είναι σαφώς μικρότερες από εκείνες που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, αλλά θεωρώ ότι θα μας χρησιμεύσει για να έχουμε πρακτικές βελτιώσεις στο δικό μας σύστημα hot spot στην Ελλάδα».

    [07] Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τον ΕΟΠΥΥ για πρόστιμα από το 2012

    Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από κλινικές, φαρμακεία, γιατρούς, αλλά και ασφαλισμένους από το 2012 μέχρι σήμερα, καθώς άμεσα εφαρμόζονται οι ποινές και η είσπραξη προστίμων, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Οργανισμού, ο ΕΟΠΥΥ «βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και παραγωγή ιδεών προκειμένου να προλαμβάνει παραβατικές συμπεριφορές», καθώς δυστυχώς η παραβατικότητα δεν σταματάει.

    Στο πλαίσιο των ελέγχων, έχουν επιβληθεί από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) σε 54 παρόχους υπηρεσιών υγείας χρηματικά πρόστιμα ύψους 453.000 ευρώ και σε 15 παρόχους η ποινή του προσωρινού αποκλεισμού, για το χρονικό διάστημα του α? εξαμήνου του 2015, ενώ για το 2014 επεβλήθησαν χρηματικά πρόστιμα σε 115 παρόχους, συνολικού ύψους 1.199.576 ευρώ.

    [08] Μάχη με τον χρόνο δίνουν Δήμος και φορείς της Λέσβου για να βρεθεί χώρος να ταφούν οι πρόσφυγες

    Άταφοι παραμένουν 67 σοροί προσφύγων στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης. Το τμήμα του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα, στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου θάβονταν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που χάθηκαν σε ναυάγια στη διαδρομή από την απέναντι ακτή στη Λέσβο, γέμισε. Και η δημοτική αρχή της Λέσβου με άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να επεκτείνουν ένα τμήμα του νεκροταφείου, ώστε να «αναπαυθούν» για πάντα οι άτυχοι άνθρωποι που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ευρώπη.

    Προς το παρόν οι σοροί τους συντηρούνται σε ειδικό κοντέινερ-ψυγείο στον αύλειο χώρο του νεκροτομείου. Μάλιστα, το ειδικό αυτό κοντέινερ-ψυγείο το προμηθεύτηκαν πρόσφατα εθελοντές της Μυτιλήνης με τη βοήθεια μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του εξωτερικού, οι οποίοι και το παραχώρησαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    [09] Μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε υπέβαλε ο Γ. Κουμουτσάκος

    Μήνυση κατά αγνώστων δραστών κατέθεσε πριν από λίγο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος για την άγρια επίθεση που δέχθηκε χθες στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών σωματείων.

    Ο πρώην υπουργός, που παρέμεινε για λίγη στο γραφείο του εισαγγελέα, προσκόμισε με τη μήνυσή του και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν. Κατά την έξοδό του ο βουλευτής δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

    [10] Απεργία ξεκίνησαν τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa

    Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ακύρωσε σήμερα εκατοντάδες πτήσεις μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου των πληρωμάτων καμπίνας UFO ότι θα ξεκινήσει απεργία στις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ από τις 13:00 ώρα Γκρίνουιτς (15:00 ώρα Ελλάδας). Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή της μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακής κινητοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον αερομεταφορέα.

    Κατά την πρώτη ημέρα μιας εβδομάδας με προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις έπειτα από την αποτυχία των συνομιλιών για το συνταξιοδοτικό, οι αεροσυνοδοί και οι ιπτάμενοι φροντιστές κλήθηκαν να απεργήσουν στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο αεροπορικό κέντρο της Lufthansa, και στο Ντίσελντορφ μέχρι τις 22:00 ώρα Γκρίνουιτς (24:00 ώρα Ελλάδας). Η απεργία αυτή πρόκειται να επηρεάσει περίπου 37.500 επιβάτες.

    [11] Στις πρώτες κλήσεις του Σκίμπε οι Τζαβέλλας και Πέτσος

    Οι κλήσεις των Τζαβέλλα και Πέτσου ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες από τις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε, στην πρώτη αποστολή που ανακοίνωσε ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών.

    Ο 50χρονος Γερμανός κάλεσε 25 ποδοσφαιριστές για τους εκτός έδρας φιλικούς αγώνες με το Λουξεμβούργο στις 13 και την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου. Μεταξύ των «εκλεκτών» του περιλαμβάνονται και οι δύο προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές, για τους οποίους έχει προσωπική άποψη, αφού έχουν αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα.

    Την αποστολή συγκροτούν οι Καρνέζης, Καπίνο, Βελλίδης, Βύντρα, Τοροσίδης, Κίτσιου, Σιόβας, Παπαδόπουλος Κυρ., Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μόρας, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Πέτσος, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Νίνης, Φορτούνης, Αθανασιάδης, Μήτρογλου, Καρέλης, Αραβίδης και Γιάννου.

    [12] Κιπτσόγκε: «Θέλω να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ»

    Τα τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα ονόματα του Μαραθωνίου για το 2015 βρίσκονται στην Αθήνα για να παραστούν στο γκαλά της AIMS, στο οποίο θα αναδειχτούν και οι κορυφαίοι της χρονιάς σε άνδρες και γυναίκες. Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο οι τρεις υποψήφιοι, δύο Κενυάτες και μία αθλήτρια από την Αιθιοπία. Ο λόγος για τον Κενυάτη Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος κέρδισε φέτος τρεις μεγάλους Μαραθωνίους δρόμους, στο Σικάγο, το Λονδίνο και το Βερολίνο, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος, ο Αιθίοπας παγκόσμιος πρωταθλητής του Πεκίνου Γκιρμάι Γκεμπρεσλασιέ, δεν θα παραστεί στην εκδήλωση, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έγκαιρα βίζα. Στις γυναίκες, το βραβείο διεκδικούν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και η Κενυάτισσα Γκλάντις Τσερόνο, η οποία ήταν νικήτρια στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ ήταν δεύτερη στο Ντουμπάι.

    «Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι στην Αθήνα για το γκαλά της AIMS και υποψήφιος ως ένας από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους του κόσμου. Ελπίζω να είμαι και ο νικητής. Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι η θέληση και η προπόνηση, Ελπίζω να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά δεν έχω θέσει χρονικό όριο για το πότε θα συμβεί αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλιουντ Κιπτσόγκε.

    [13] Στρόμπερι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για τη νίκη τώρα στην Τουρκία»

    Πίστωση χρόνου και υπομονή ζήτησε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού -μέσω του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, σε συνέντευξή του, μετά τη νίκη με 75-49 επί της Λιμόζ, στο ΣΕΦ.

    «Προφανώς... μου αρέσει να παίζω στην Τουρκία! Ελπίζω, λοιπόν, πως και απέναντι στην Αναντολού Εφές θα παρουσιαστώ ακόμη καλύτερος και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην Αθήνα με την 4η νίκη στη διοργάνωση», δήλωσε ο πρώην παίκτης της Πίναρ Καρσίγιακα, ενόψει της «μάχης» με την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Μπράιαντ Ντάνστον, στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για τα δύο «πρόσωπα» της ομάδας του Πειραιά απέναντι στους Γάλλους, ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα «ένα εκπληκτικό μέρος να ζεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 November 2015 - 15:32:20 UTC