Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ.Παυλόπουλος: Να στηριχθεί ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος
  • [02] Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα, από το υπουργείο Εσωτερικών
  • [03] Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό
  • [04] Οι Ελληνες πρέπει να υποστηριχθούν, τονίζει ο Αυστριακός πρώην καγκελάριος Φραντς Βρανίτσκι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [05] Αριθμό ρεκόρ σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς έχει στο πρόγραμμα πτήσεών της για το 2016 η εταιρεία Flyniki
  • [06] Ο πλούσιος άνδρας του τάφου της Πύλου έχει πολλά μυστικά να αποκαλύψει
  • [07] Το «Exotica, Erotica, Etc.», το βραβευμένο φιλμ της Ευ. Κρανιώτη
  • [08] Βεργέτης: «Θα κάνουμε τα πάντα για την πρώτη νίκη»
  • [09] Ο Δέλλας νέος προπονητής στον Ατρόμητο
  • [10] Σφαιρόπουλος: «Καραμέλα η έλλειψη δημιουργίας»

  • [01] Πρ.Παυλόπουλος: Να στηριχθεί ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος

    Να διορθωθούν τα λάθη, που δεν οφείλονται στην Ελλάδα, αλλά σε λάθη υπολογισμών, προκειμένου να στηριχθεί ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Μάρτιν Σουλτς, στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόκειται για ένα μήνυμα που είχε στείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο στην Αθήνα κ. Φρανσουά Ολάντ.

    Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, για την παραμονή της στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη υπογραμμίζοντας ότι εμείς θα εκπληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    «Πρέπει όμως να γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα περνάει μια οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει αγγίξει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Η παράκληση θερμή είναι στην πορεία εκτέλεσης του προγράμματος, όπου υπάρχουν λάθη τα οποία δεν οφείλονται στην Ελλάδα αλλά σε λάθη υπολογισμών, αυτά τα λάθη να διορθωθούν, προκειμένου κυρίως να στηριχθεί στην Ελλάδα ο 'Ανθρωπος και το κοινωνικό κράτος, το οποίο τόσο πολύ εσείς υποστηρίζετε» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτήν την κρίση, με βάση τς αρχές και τις αξίες της Ευρώπης» και τόνισε ότι καμία συνείδηση, ευρωπαϊκή και δημοκρατική δεν μπορεί να ανεχθεί το φαινόμενο η Μεσόγειος, το Αιγαίο να είναι θυσιαστήριο της αξίας του ανθρώπου, νεκροταφείο αθώων ψυχών.

    «Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μαζί. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από βοήθεια. Η Ελλάδα τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Είναι λάθος αυτό που ορισμένοι πιστεύουν, ότι κάνει εκπτώσεις στους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Σχετικά με την φύλαξη των συνόρων ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι « η Ελλάδα είναι σύνορο της Ευρώπης. Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης. Γιατί, όπως είναι γνωστό, τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως αυτά ορίζονται κυριάρχως. Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε μαζί για λόγους ασφαλείας της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδος. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε με τρόπο που ταιριάζει στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Δηλαδή, η Ελλάδα καθορίζει τα σύνορα αυτά, τον τρόπο με τον οποίο τα φυλάσσουμε, αλλά εδώ χρειάζεται η συνεργασία και ιδίως η ενίσχυση του Frontex, o οποίος πρέπει να μεταβληθεί σε μια πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη».

    Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη στήριξη που παρείχε ο Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και αφού τον ευχαρίστησε θερμά υπογράμμισε την ανάγκη της χώρας μας να συνεχισθεί αυτή η στήριξη και στο μέλλον, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Ευρώπη για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι συμφωνεί και συνυπογράφει αυτά στα οποία αναφέρθηκε κατά την προσφώνησή του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει Grexiτ, αυτό δεν υφίσταται. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη», ενώ σημείωσε ότι το ελληνικό Έθνος αντιμετωπίζει σήμερα προκλήσεις που δεν έχει αντιμετωπίσει κανείς από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η οποία σε συνδυασμό με το Προσφυγικό, δημιουργούν μια δραματική κατάσταση » δήλωσε ο κ. Σούλτς.

    Μάλιστα, τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη και θα την έχει αυτή την αλληλεγγύη». Οπως διευκρίνισε «τούτο ισχύει για οτιδήποτε έχει σχέση με τα οικονομικά. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

    Αναφερόμενος στην πρωινή του επίσκεψη στο Γαλάτσι σε καταυλισμό υποδοχής μεταναστών, δεν έκρυψε την εντύπωση που του προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί πρόσφυγές από Αφγανιστάν και Πακιστάν και τόνισε ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε επ΄αυτού.

    Σχετικά με την δημιουργία των λεγόμενων hot spots, υποστήριξε ότι τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των μεταναστών θα έχουν νόημα, μόνο εάν υπάρχει ένα δεσμευτικό σύστημα κατανομής των μεταναστών».

    [02] Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα, από το υπουργείο Εσωτερικών

    Κονδύλια συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ θα πιστώσει το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του μήνα, προς τους δήμους και τις περιφέρειες για επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα και έργα.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τακτική επιχορήγηση δήμων και περιφερειών, προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας, κτλ), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το διατροφικό επίδομα και την κάλυψη μεγάλου μέρους εκκρεμοτήτων του υπουργείου προς την αυτοδιοίκηση, όπως παρακρατηθέντες πόροι - καθώς και για έργα κι επενδυτικές δραστηριότητες δήμων.

    [03] Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό

    Ο Τζάστιν Τριντό, 43 ετών, ορκίστηκε σήμερα νέος πρωθυπουργός του Καναδά, διαδεχόμενος τον συντηρητικό Στίβεν Χάρπερ που κυβερνούσε τη χώρα από το 2006, και παρουσίασε τη νέα, φιλελεύθερη κυβέρνησή του στην οποία, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο αριθμός των γυναικών υπουργών είναι ίσος με των ανδρών συναδέλφων τους.

    Ο Τριντό ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στον Μπιλ Μορνό, 53 ετών. Ο Μορνό είναι πρώην επιχειρηματίας που έχει να επιδείξει φιλανθρωπικό έργο στο Τορόντο και νεοεισερχόμενος στην πολιτική σκηνή, αφού εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Οκτωβρίου με τους Φιλελεύθερους.

    Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο Στεφάν Ντιον, 60 ετών, ο πρώην ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος το διάστημα 2006-8.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά, μια αυτόχθων, η Τζόντι Γουίλσον-Ρέιμπολντ, αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    [04] Οι Ελληνες πρέπει να υποστηριχθούν, τονίζει ο Αυστριακός πρώην καγκελάριος Φραντς Βρανίτσκι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Πρέπει να σκεφθούμε μαζί με τους Έλληνες, για τους Έλληνες, για να τους δώσουμε μια προοπτική για το μέλλον, γιατί δεν μπορεί να τίθενται μόνον όροι, τους οποίους αυτοί θα πρέπει να εκπληρώσουν, αλλά πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την Ευρωπαική Ενωση χρηματοδότησης αναπτυξιακών μέτρων και υποστήριξης προγραμμάτων στην Ελλάδα για το μέλλον", τονίζει ο πρώην επί σειρά ετών καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.

    Οι εταίροι μπορούν να ζητούν από τους Έλληνες να καταβάλουν προσπάθειες εφόσον και οι ίδιοι οι εταίροι είναι πρόθυμοι να τους υποστηρίξουν πραγματικά, προειδοποιεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρώην καγκελάριος (στο διάστημα 1986-1997), ο οποίος θεωρείται μεγάλος φίλος της Ελλάδας, και εδώ και δεκαπέντε χρόνια διαθέτει κατοικία στην Ιεράπετρα, περνώντας εκεί κάθε χρόνο αρκετούς μήνες και χαρακτηρίζοντας ως "ονειρώδεις διακοπές" τη χρονική περίοδο που βρίσκεται στην Κρήτη.

    Ο ίδιος πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να εργαστούν μαζί με την ελληνική κυβέρνηση ούτως ώστε, όπως λέει, να μην τίθενται κάτω από τόσο πολύ μεγάλη δοκιμασία η κοινωνική κατάσταση των πολιτών και η κοινωνική συνοχή με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην μπορούν να αναπτύξουν εθνική αυτοπεποίθηση, η οποία όμως θα πρέπει να υποστηριχθεί από την ευρωπαική πολιτική σε ευρωπαικό επίπεδο.

    [05] Αριθμό ρεκόρ σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς έχει στο πρόγραμμα πτήσεών της για το 2016 η εταιρεία Flyniki

    Συνολικά 17 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ, έχει στο νέο θερινό πρόγραμμά της για το 2016 η αυστριακή αεροπορική εταιρεία Flyniki, η οποία από σήμερα δίνει τη δυνατότητα για κρατήσεις της επόμενης χρονιάς.

    Όπως αναφέρεται σχετικά, η αυστριακή αυτή θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Air Bellin -που φέρει το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη της, του αυστριακού τρεις φορές πρωταθλητή των αγώνων αυτοκινήτου Φόρμουλα-1 Νίκι Λάουντα- προσανατολίζεται με το πρόγραμμά της για το 2016 σε τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, με επίκεντρό της την Ελλάδα.

    Ήδη από τις 21 Μαρτίου, πέραν της Βιέννης, ξεκινούν από μια σειρά άλλες αυστριακές πόλεις -από το Σάλτσμπουργκ, το Λιντς και το Γκρατς- οι πτήσεις της εταιρείας προς το Ηράκλειο, ενώ από τις αρχές Μαΐου αρχίζουν οι αεροπορικές συνδέσεις της εταιρείας από τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ και το Λιντς, απευθείας για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κω.

    [06] Ο πλούσιος άνδρας του τάφου της Πύλου έχει πολλά μυστικά να αποκαλύψει

    Μια χρυσή αλυσίδα με ασύμμετρες αποστάσεις μεταξύ των τριών χαντρών της, που έγιναν επίτηδες για άγνωστο λόγο, η απουσία άλλων ταφών στη γύρω περιοχή και η ύπαρξη οστράκων κάτω από τον σκελετό που θα βοηθήσουν στην ακρίβεια της χρονολόγησής του, ήταν μερικές από τις πληροφορίες που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι το ζεύγος των Αμερικανών αρχαιολόγων, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, ως προς τα πρόσφατα ευρήματα της Πύλου.

    Στην ενημέρωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, που έγινε παρουσία δημοσιογράφων, παραβρέθηκαν επίσης η γγ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεδάκη-Βλαζάκη, και η έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση.

    «Ευχαριστούμε που ήρθατε σε μια προσπάθεια να "πρωτοτυπήσουμε" ως υπουργείο», δήλωσε ο κ. Μπαλτάς απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θέλουμε να κάνουμε ένα είδος ανοιχτής συζήτησης με τους συναδέλφους, έτσι ώστε το ελληνικό κοινό να καταλάβει κάποια βασικά πράγματα για το τι σημαίνει αρχαιολογία στην Ελλάδα, και να αποφύγουμε μια διαδικασία όπου γίνεται εκμετάλλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων για να δοξαστεί το υπουργείο, ο υπουργός, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα αορίστως».

    Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση «μια νέα μορφή επικοινωνίας» που μπορεί ενδεχομένως κάποτε να γίνεται πιο συστηματικά στην τηλεόραση, «με χαμηλούς τόνους, παιδαγωγικά για το ευρύ κοινό και επιστημονικά στο μέτρο του δυνατού που μπορεί να αντέξει μια δημόσια συζήτηση σαν αυτή». Σημείωσε ότι η αρχαιολογία είναι μια δύσκολη και πολύ γοητευτική επιστήμη, με τη δική της πειθαρχία και σύνθετη μεθοδολογία, η οποία πρέπει να αφήνεται να γίνεται όσο καλύτερα μπορεί χωρίς παρεμβάσεις, ενώ χαριτολογώντας είπε ότι ο τάφος «χρονολογείται 1.300 χρόνια πριν τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

    Ως προς τα ευρήματα, ο κ. Ντέιβις ανέφερε ότι πρόκειται για τάφο άνδρα πολεμιστή, μεταξύ 30 με 35 ετών, για τον οποίο δεν έχουμε άλλες πληροφορίες, π.χ. τα αίτια θανάτου του, καθώς χρειάζεται να μελετηθεί πρώτα το σκελετικό υλικό. «Πρέπει να ήταν πολεμιστής, μπορεί να ήταν ιερέας. Στην αρχαιότητα, ο ίδιος άνθρωπος μπορούσε να γίνει πολεμιστής, να είναι βασιλέας ή ιερέας, εξαρτάται από την εποχή και από τον ρόλο που είχε, μήνα με μήνα. Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μοναδικό ρόλο στον άνδρα του τάφου», επισήμανε. «Γίνεται σύγκριση με παλαιότερα ευρήματα που θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση αποριών του παρελθόντος. Είναι ένας πολύ πλούσιος αδιατάρακτος τάφος, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί συνήθως οι τάφοι που βρίσκονται είναι συλημένοι. Δεν υπάρχει ανακομιδή κι αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ερευνηθούν τα ευρήματα επί τόπου», τόνισαν οι ανασκαφείς, καθώς και η γγ του ΥΠΠΟ.

    Τα ευρήματα προορίζεται να εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αφού πρώτα αναβαθμιστεί κτιριολογικά, οι δε σχετικές μελέτες, όπως ενημέρωσε η κ. Μηλίτση, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου. Την ίδια περίοδο θα παραδοθεί και το νέο σύγχρονο στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορος, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό και το οποίο αναμένεται να ανοίξει αρχές Μαρτίου.

    [07] Το «Exotica, Erotica, Etc.», το βραβευμένο φιλμ της Ευ. Κρανιώτη

    Τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας αφηγείται η Ευαγγελία Κρανιώτη στο ντοκιμαντέρ της «Exotica, Erotica, Etc.» που προβάλλεται σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 20.00, και την Κυριακή 8/11 στον κινηματογράφο Δαναό στις 16.00.

    Η βραβευμένη εικαστικός και φωτογράφος μπάρκαρε σε ελληνικά πλοία και έπιασε λιμάνια σε είκοσι χώρες μετουσιώνοντας τη λατρεία της για τη θάλασσα σε μια ταινία. «Εν τέλει, πίσω από αυτό το σκηνικό που είναι τα ταξίδια, τα βαπόρια, οι μεγαλουπόλεις, βρίσκεται η επιθυμία για φυγή και η ανάγκη για επιστροφή. Αυτό που με ενδιέφερε να εξετάσω ήταν πώς αυτή παλινδρόμηση χαράσσει, μετουσιώνει ή διαβρώνει τις ανθρώπινες σχέσεις και δη τις ερωτικές», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτις.

    Το διάρκειας 73 λεπτών ντοκιμαντέρ έκανε το ντεμπούτο του στην Μπερλινάλε, προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και απογειώθηκε, κερδίζοντας το Emerging International Filmmaker Award στο καναδέζικο Hot Docs, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του κόσμου.

    [08] Βεργέτης: «Θα κάνουμε τα πάντα για την πρώτη νίκη»

    Τον σεβασμό του προς τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ταυτόχρονα την πεποίθησή του για την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League εξέφρασε ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως με σοβαρότητα και συγκέντρωση η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη.

    «Αντιμετωπίζουμε τον ΑΠΟΕΛ με σοβαρότητα και συγκέντρωση, καθώς είναι μεγάλη ομάδα. Ο Αστέρας στις ευρωπαϊκές βραδιές παρουσιάζεται σοβαρός. Οι ποδοσφαιριστές μου καταθέτουν την ψυχή τους και απολαμβάνουμε τα παιχνίδια. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που ήρθαν τα αδέρφια μας από την Κύπρο στην Τρίπολη. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη πορεία σε ευρωπαϊκές συμμετοχές. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας με τη πρώτη ευρωπαϊκή νίκη», είπε μεταξύ άλλων.

    [09] Ο Δέλλας νέος προπονητής στον Ατρόμητο

    Ο Τραϊανός Δέλλας είναι o νέος προπονητής του Ατρομήτου. Οι διαπραγματεύσεις με τον «Κολοσσό» ξεκίνησαν μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Γρηγορίου και ολοκληρώθηκαν με τη θετική απάντηση που έδωσε στη διοίκηση των «κυανόλευκων».

    Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων έως το τέλος της σεζόν και από κει και πέρα, εφόσον οι δύο πλευρές έχουν μείνει ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους, θα ανανεωθεί αυτόματα.

    [10] Σφαιρόπουλος: «Καραμέλα η έλλειψη δημιουργίας»

    Τον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ, στη φετινή σεζόν για την Euroleague, δίνει (5/11, 21:45) ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τη γαλλική Λιμόζ και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει πως αυτό «...αποτελεί έξτρα κίνητρο για να μπούμε μέσα και να παίξουμε καλά μπροστά στον κόσμο μας».

    Σε ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου για έλλειψη δημιουργίας και πρόβλημα στην επίθεση, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» απάντησε: «Είναι καραμέλα αυτό με τη δημιουργία. Λέτε ότι δεν έχουμε δημιουργία και βάλαμε 87 πόντους στον ΠΑΟΚ, που είναι μία ομάδα EuroCup. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα δημιουργίας, αλλά το ότι δεν υπάρχουν αυτοματισμοί. Και είναι λογικό να μην υπάρχουν, αφού αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, δεν υπάρχει τρόπος».

    Δεδομένη είναι η απουσία του τραυματία Οθέλο Χάντερ (διάστρεμμα πρώτου βαθμού) από το παιχνίδι με την ομάδα του Φιλίπ Ερβέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 November 2015 - 17:32:23 UTC