Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Λύση ήττας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Μ. Σουλτς - Γ. Άσελμπορν - Δ. Αβραμόπουλου, στο Μ. Μαξίμου
  • [03] Στο υπουργείο Εργασίας ο Π. Μοσκοβίσι
  • [04] Τουλάχιστον 41 νεκροί από συντριβή φορτηγού αεροσκάφους στο Σουδάν
  • [05] Σερβία: Σβήνει το ιστορικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ»
  • [06] Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Β. Πόντα θα παραιτηθεί, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος
  • [07] Εμπρησμοί αυτοκινήτων από αγνώστους, στα Εξάρχεια
  • [08] Εμπρησμοί αυτοκινήτων από αγνώστους, στα Εξάρχεια
  • [09] «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε η ραχοκοκαλιά της πνευματικής ζωής»
  • [10] Ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ βρέθηκε στα αρχεία του British Film Institute
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στη θάλασσα του Αιγαίου
  • [12] Τριήμερο πένθος στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες
  • [13] Λέσβος: Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά
  • [14] Αίγυπτος: Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Σινά
  • [15] Ιστορική συνάντηση των ηγετών της Ταϊβάν και της Κίνας, το Σάββατο
  • [16] Η Microsoft θα μειώσει, από 15 GB σε 5 GB, τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο «νέφος» της

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Λύση ήττας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    «Θέλουν να κερδίσουν χρόνο(σ.σ στην κυβέρνηση) με μια μεταβατική λύση τύπου Μεϊμαράκη» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας».

    «Η ΝΔ πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα. Με τον Μεϊμαράκη μπορούμε να κρατήσουμε κάποιες δυνάμεις, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το άλμα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν διεκδικεί την ψήφο του κόσμου, την απαιτεί και αυτό είναι ασέβεια προς όλους». «Ο κύριος αντίπαλος είναι έξω από την παράταξη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως δεν έχει τη στήριξη κανενός. «Η θέληση του κόσμου να αλλάξουμε, είναι που με στηρίζει, δεν εκφράζω πολιτικά υποσύνολα της παράταξης» δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Δεν πηγαίνω κόντρα στην ιστορία της παράταξης την έχω υπηρετήσει και δεν έχω λείψει ποτέ. Πάω κόντρα σε νοοτροπίες, όχι σε πρόσωπα, αυτές που έχουν συρρικνώσει την παράταξή μας. Είμαι υπερήφανος για την παράταξη».

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Μ. Σουλτς - Γ. Άσελμπορν - Δ. Αβραμόπουλου, στο Μ. Μαξίμου

    Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν 'Ασελμπορν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο Μ. Μαξίμου.

    Σε εξέλιξη είναι διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς και εν συνεχεία, με το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

    [03] Στο υπουργείο Εργασίας ο Π. Μοσκοβίσι

    Έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συνομιλία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, για θέματα που σχετίζονται με το υπουργείο, όπως είναι η ασφαλιστική μεσαρρύθμιση και η αγορά εργασίας.

    Σημειώνεται, ότι την ίδια ώρα ξεκίνησε η συγκέντρωση των συνταξιούχων, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    [04] Τουλάχιστον 41 νεκροί από συντριβή φορτηγού αεροσκάφους στο Σουδάν

    Ρωσικής κατασκευής φορτηγό αεροσκάφος που μετέφερε κάποιους επιβάτες συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Νοτίου Σουδάν Τζούμπα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων, μεταξύ των επιβαινόντων και άλλων που βρισκόντουσαν στο έδαφος, δήλωσε αξιωματούχος και αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το Ρόιτερς.

    Του δυστυχήματος επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοσουδανικής προεδρίας Ατένι Ουέκ Ατένι στο Ρόιτερς.Το αεροσκάφος μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να είχε περίπου 20 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος και 10 με 15 επιβάτες, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε στο έδαφος.

    [05] Σερβία: Σβήνει το ιστορικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ»

    Από τις 31 Οκτωβρίου το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ" επίσημα έπαψε να υπάρχει, ενώ η λειτουργία του θα σταματήσει οριστικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

    Η ανεπιτυχής προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του "Τανγιούγκ" οδηγεί στο κλείσιμο του ιστορικού πρακτορείου ειδήσεων με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν παρέτεινε τη διορία για την αναζήτηση αγοραστή.

    Η διευθύντρια του πρακτορείου Μπράνκα Τζούκιτς ενημέρωσε χθες βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την παύση λειτουργίας του ΄"Τανγιούγκ" και ανέφερε ότι οι 188 εργαζόμενοι θα απολυθούν λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση.

    Το "Τανγιούγκ" όπως και άλλες 72 επιχειρήσεις στον χώρο των ΜΜΕ (κυρίως τοπικά ΜΜΕ) που ανήκουν στο δημόσιο τέθηκαν προς πώληση. Η διορία έληξε στις 31 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την κρατική εταιρία ιδιωτικοποιήσεων πωλήθηκαν 36 ΜΜΕ ενώ για το "Τανγιούγκ" δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι.

    [06] Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Β. Πόντα θα παραιτηθεί, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος

    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί εντός της ημέρας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Λίβιου Ντράγκνεα.

    Μετά την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη ρουμανική πρωτεύουσα, ζητώντας την παραίτηση του Βίκτορ Πόντα και του υπουργού Εσωτερικών Γκάμπριελ Οπρέα.

    [07] Εμπρησμοί αυτοκινήτων από αγνώστους, στα Εξάρχεια

    Άγνωστοι έβαλαν φωτιά, με εύφλεκτο υγρό, νωρίς σήμερα το πρωί, σε τέσσερα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

    Τα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές και η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

    [08] Εμπρησμοί αυτοκινήτων από αγνώστους, στα Εξάρχεια

    Άγνωστοι έβαλαν φωτιά, με εύφλεκτο υγρό, νωρίς σήμερα το πρωί, σε τέσσερα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.Τα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές και η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

    [09] «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε η ραχοκοκαλιά της πνευματικής ζωής»

    Η καταγραφή της ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κατανόηση των ρήξεων και των συνεχειών που τη χαρακτήρισαν, η υπόμνηση του έργου που πρόσφερε τα πρώτα εκατό χρόνια από την ίδρυση του, είναι ο ερευνητικός στόχος του βιβλίου «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ιστορία του 1837-1937» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) των Κώστα Γαβρόγλου, Βαγγέλη Καραμανωλάκη και Χάιδως Μπάρκουλη. Ο τόμος παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο 'Αλκης Αργυριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Για το επιστημονικό περιεχόμενο του βιβλίου, που ξεδιπλώνει την πορεία ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιστορικός Βαγγέλης Καραμανωλάκης.

    [10] Ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ βρέθηκε στα αρχεία του British Film Institute

    Μία ταινία κινουμένων σχεδίων της Γουόλτ Ντίσνεϊ που είχε χαθεί από τη δεκαετία του 1920 βρέθηκε στα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (British Film Institute, BFI), που ανακοινώνει την κυκλοφορία της το επόμενο διάστημα για πρώτη φορά εδώ και 87 χρόνια.

    Στην εξάλεπτη ταινιούλα, με τίτλο «Sleigh Bells» («Τα κουδούνια του έλκηθρου»), την οποία δεν είχε δει κανείς αφότου κυκλοφόρησε το 1928, εμφανίζεται ένας «πρόγονος» του Μίκι Μάους, σύμφωνα με το BFI, στα αρχεία του οποίου βρέθηκε η μοναδική ταινία που υπάρχει ακόμη.Η τελευταία αποκαταστάθηκε με τη βοήθεια των στούντιο κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 12 Δεκεμβρίου στο Λονδίνου.

    [11] Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στη θάλασσα του Αιγαίου

    Σήμερα εγκαινιάσαμε μια διαδικασία πολύ σημαντική, τη διαδικασία του relocation. Οι περισσότεροι πρόσφυγες που έφυγαν σήμερα από την Ελλάδα, για το Λουξεμβούργο, διακινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους περνώντας «δια πυρός και σιδήρου». Σήμερα, όμως, κάνουν ένα ταξίδι στην ελπίδα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συμβολικής τελετής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αμέσως μετά την αναχώρηση Σύρων και Ιρακινών προσφύγων για το Λουξεμβούργο.

    Ευχαρίστησε τους παριστάμενους, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν 'Ασελμπορν, τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση και συνέβαλαν σε αυτή.

    Προτού προχωρήσουν σε σύντομες δηλώσεις, οι Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μίλησαν με τις οικογένειες προσφύγων, που συμμετείχαν στην πρώτη επίσημη μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη, λίγο πριν από την επιβίβασή τους σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης προς το Λουξεμβούργο και αντάλλαξαν θερμά λόγια και χαμόγελα, μαζί τους.

    «'Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτό είναι μια αρχή, ότι 30 πρόσφυγες, μπροστά σε χιλιάδες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό» τόνισε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει: Επιδιώκουμε, όμως, η σταγόνα να γίνει ρυάκι και το ρυάκι να γίνει ποτάμι ανθρωπιάς, συνευθύνης και διαμοιρασμού της ευθύνης, γιατί αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες έχει βασιστεί η ΕΕ, που αντιμετωπίζει σήμερα με δυσκολίες, με καθυστερήσεις, ένα παγκόσμιο πρόβλημα που μας ξεπερνά.

    Ο κ. Τσίπρας έστειλε περαιτέρω μηνύματα, αναφέροντας ότι είδαν σήμερα, το χαμόγελο να παίρνει τη θέση της αγωνίας στα χείλη των προσφύγων που αναχώρησαν. «Αισθανόμαστε αγαλλίαση, αλλά και τη μεγάλη συνευθύνη να σταματήσει αυτή η ανθρωποθυσία που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στη θάλασσα του Αιγαίου, να σταματήσει η θάλασσα να ξεβράζει ανθρώπους και τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Είναι κοινή μας ευθύνη και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να σταματήσει αυτό το δράμα» υπογράμμισε.

    Επιπλέον, ανέφερε ότι οι οικογένειες, με τις οποίες συνομίλησε, ευχαρίστησαν στο πρόσωπό του, όχι την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που, όπως είπε, «παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες -γιατί μην ξεχνάμε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει ανθρωπιστική κρίση από μόνη της, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξαιτίας των προγραμμάτων που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια ζει στην ανέχεια, ζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες- εντούτοις ο ελληνικός λαός έχει ανοίξει την αγκαλιά του σε αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νησιών».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα εισόδου στον διάδρομο των προσφυγικών ροών, αλλά μέρος του διαδρόμου. Η πόρτα εισόδου, τόνισε, είναι η γειτονική Τουρκία, γι' αυτό η λιγότερο επικίνδυνη και η πιο αποτελεσματική λύση, προϋποθέτει τη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, ώστε η ταυτοποίηση και η διαδικασία μετεγκατάστασης να ξεκινά και να γίνεται πια στις τουρκικές ακτές και όχι από τα ελληνικά νησιά, ώστε να σταματήσει το καθημερινό ρίσκο και το δράμα της απώλειας ζωών. «Να πάμε δηλαδή από τη διαδικασία της μετεγκατάστασης στη διαδικασία της επανεγκατάστασης» σημείωσε.

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν 'Ασελμπορν ανέφερε ότι η σημερινή διαδικασία αποτελεί μια συμβολική χειρονομία, τονίζοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε ταχέως». Είμαι εδώ, για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα στήνονται φράχτες και συρματοπλέγματα, γιατί χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, πρόσθεσε ο κ. 'Ασελμπορν, προειδοποιώντας ότι «αν αποτύχουμε θα καταστραφούν οι βασικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    'Ολοι έχουμε εντυπωσιαστεί από τα χαμόγελα των παιδιών που αναχώρησαν. Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα του χωρίς λόγο, δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ευχαρίστησε τους διεθνείς οργανισμούς και τις ελληνικές αρχές. Εξέφρασε την ελπίδα ότι το σημερινό, θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν και τόνισε ότι η Ελλάδα, ως μια χώρα που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και ζει και την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε έκτακτες συνθήκες.

    Αυτή την ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές, πάνω στις οποίες χτίστηκαν οι αξίες της Ευρώπης, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτηρίζοντας ανησυχητικά τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσιμού. Η Ευρώπη δεν συμφωνεί με φράχτες και συρματοπλέγματα, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και αναφερόμενος στους πρόσφυγες που αναχώρησαν για το Λουξεμβούργο, συμπλήρωσε: «έχουμε το τέλος ενός ταξιδιού θανάτου γι αυτούς και την αρχή ενός ταξιδιού ελπίδας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το relocation θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά πρέπει να συνεχιστεί με τη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ.

    «Αυτό που είδατε σήμερα, πρεπει να γίνει η ρουτίνα μας» είπε ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει ρουτίνα και να συνηθίσουμε τους ανθρώπους που πνίγονται στο Αιγαίο.

    Διαβάστε επίσης:Τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη επίσημη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη

    Στην Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς, για το προσφυγικό

    Με φόντο τη φωτογραφία των γιαγιάδων της Μυτιλήνης, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στο «Ελ. Βενιζέλος»

    [12] Τριήμερο πένθος στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες

    Με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές».

    «Θέλουμε» λέει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να αφυπνίσουμε την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Η οποία και δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά ανήμπορη να δώσει λύση αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

    Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσβου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων - εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».

    [13] Λέσβος: Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά

    Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς σημειώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτη, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς.

    Στην πλαστική βάρκα που κινδύνευε, και εντόπισε νορβηγικό σκάφος της δύναμης της Frontex, επέβαιναν 70 άτομα και είχε κατεύθυνση τις ακτές της βόρειας Λέσβου. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης διασώθηκαν 62 οι οποίοι ενημέρωσαν ότι άλλοι οκτώ συνταξιδιώτες τους είχαν γλιστρήσει πάνω από τη βάρκα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν οκτώ άνθρωποι από τους οποίους τρεις εν ζωή και πέντε νεκροί. Πρόκειται για δυο άνδρες, μια γυναίκα και δύο παιδιά.

    Διαβάστε επίσης: Τριήμερο πένθος στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες

    [14] Αίγυπτος: Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Σινά

    Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο με στόχο λέσχη της αστυνομίας στην αιγυπτιακή πόλη Ελ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, Επαρχία του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε επίθεση αυτοκτονίας.

    Η οργάνωση έχει σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της διακυβέρνησής του.Ο αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έχει πει πως οι ισλαμιστές συνιστούν μεγάλη απειλή για την Αίγυπτο, την πιο πολυπληθή αραβική χώρα.

    [15] Ιστορική συνάντηση των ηγετών της Ταϊβάν και της Κίνας, το Σάββατο

    Οι ηγέτες της Ταϊβάν και της Κίνας θα συναντηθούν στη Σιγκαπούρη το Σάββατο για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τα στενά που χωρίζουν τις δύο χώρες,ανακοίνωσε το γραφείο του Προέδρου της Ταϊβάν σήμερα.Η είδηση της πρώτης συνάντησης ηγετών των δύο πλευρών από το τέλος του κινέζικού εμφυλίου το 1949 επιβεβαιώθηκε αργότερα από την κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας Σινχουά, η οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες.

    Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Πρόεδρός της Μα Ινγκ-τζου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Σιγκαπούρη και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.Το κυβερνητικό συμβούλιο της Ταϊβάν θα συναντηθεί με τους ηγέτες του κοινοβουλίου και τα πολιτικά κόμματα του νησιού σήμερα για να συζητήσουν τον σκοπό της συνάντησης.

    [16] Η Microsoft θα μειώσει, από 15 GB σε 5 GB, τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο «νέφος» της

    Η Microsoft αναιρεί την πολιτική του «γενναιόδωρου» δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στην υπηρεσία «νέφους» της, το OneDrive, ένα μόνο έτος μετά την σχετική εφαρμογή του. Έτσι, όπως έκανε γνωστό, από τις αρχές του 2016, όλοι οι χρήστες, υπάρχοντες και νέοι, θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν 5 GB αντί για 15 GB που δικαιούνται σήμερα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, τα 5 Gigabytes είναι αρκετά για να χωρέσουν περίπου 6.600 έγγραφα του Office ή 1.600 φωτογραφίες. Είχε προηγηθεί η Amazon, η οποία νωρίτερα φέτος κατήργησε το δωρεάν χώρο των 5 GB στο δικό της «νέφος» (χρεώνει πλέον 12 δολάρια το χρόνο για 5 GB).H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει 2 δολάρια τον μήνα για αποθήκευση 50 GB και όχι 100 GB, όπως ήταν έως τώρα η χρέωση.

    Εξάλλου, οι επί πληρωμή συνδρομητές στο online πακέτο Office 365, το οποίο παρέχει επεξεργαστή κειμένου και άλλες εφαρμογές στο διαδίκτυο, θα δικαιούνται και δωρεάν 1.000 GB (1 ΤΒ) χώρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 November 2015 - 9:32:26 UTC