Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Σε 885 τμήματα η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου
  • [02] Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα
  • [03] Β. Χόγιερ: Η ΕΤΕπ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η εκταμίευση των δόσεων
  • [05] Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πακέτο των προαπαιτούμενων πριν από το Eurogroup , δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον
  • [06] Ντ. Τουσκ: Tα κράτη μέλη πρέπει πάση θυσία να διατηρήσουν τη ζώνη Σένγκεν
  • [07] Εξάρθρωση ενός «πυρήνα τρομοκρατών» στη Μαδρίτη
  • [08] Νέα 48ωρη απεργία από αύριο αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
  • [09] Θετικά ανταποκρίνεται η ΠΝΟ στην πρόσκληση του Θ. Δρίτσα για συνάντηση
  • [10] Να μην επιμείνουν οι εταίροι σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και σε υφεσιακά μέτρα, ζήτησε η Φ. Γεννηματά από τον Π. Μοσκοβισί
  • [11] Π. Μοσκοβισί: Είναι καλό το μομέντουμ για την Ελλάδα

  • [01] ΝΔ: Σε 885 τμήματα η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου

    Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στη συνεδρίασή της την Τρίτη.

    Οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη έθεσαν για ακόμα μια φορά ζήτημα χρησιμοποίησης από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη των υποδομών του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, καταγγέλλοντας τηλεφώνημα που έγινε από τα κεντρικά γραφεία στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη και του ζητήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Η πλευρά Μεϊμαράκη πάντως κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει.

    Ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην γγ Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ κ. Σιάνης χθες προσπάθησε να πάει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

    Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη. Η πλευρά Μεϊμαράκη πάντως και σε αυτή την περίπτωση δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά που είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια.

    Την ίδια ώρα, πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων, αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος παρότι είναι υποψήφιος.

    [02] Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα

    Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς , του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρτιν Σουλτς , τον Ζαν Άσελμπορν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς μετά από την οποία θα γίνουν δηλώσεις .

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφτεί στις 11:30 το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

    Εν συνεχεία ο κ. Σουλτς συνοδευόμενος, πάντα, από τον Νίκο Ξυδάκη και τον Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφθεί στις 12:30 το κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό.

    [03] Β. Χόγιερ: Η ΕΤΕπ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα

    Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση υπογραφής συμβάσεων δανειοδότησης για την κατασκευή ενεργειακών έργων. Ανήγγειλε, επίσης, ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στην Ελλάδα, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο «Grexit», επανέλαβε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία.

    «Θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, για να στείλουμε μήνυμα στην πραγματική οικονομία και να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση έργων που θα βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ και σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα ήταν παρούσα στην Ελλάδα πριν την κρίση, συνέχισε στη διάρκεια της κρίσης και θα παραμείνει και μετά, εφόσον της ζητηθεί, σε μια χώρα με κράτος δικαίου και δημοκρατία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η εκταμίευση των δόσεων

    Την πάγια θέση της Ολλανδίας ότι οποιαδήποτε εκταμίευση δανείων προς την Ελλάδα θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι της δανειακής σύμβασης, επαναλαμβάνει σε ενημερωτική επιστολή του προς τα μέλη της ολλανδικής Βουλής, o υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Αναφερόμενος στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, την ερχόμενη Δευτέρα, τονίζει οτι θα ασχοληθεί με την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος. Από την πρώτη δόση υπολείπεται ακόμα ένα ποσό 3 δις ευρώ, αναφέρεται στην επιστολή, ενώ επισημαίνεται ότι το ποσό αυτό θα χορηγηθεί στην Ελλάδα σε δύο υποδόσεις ύψους 2 δις και 1 δις ευρώ αντίστοιχα υπό τον όρο της εφαρμογής δύο ομάδων προαπαιτούμενων. «Η Ελλάδα υπερψήφισε το πρώτο νομοθετικό πακέτο που αποσκοπεί στην υλοποίηση της πρώτης ομάδας προαπαιτούμενων η οποία αφορά την εκταμίευση 2 δις ευρώ.

    [05] Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πακέτο των προαπαιτούμενων πριν από το Eurogroup , δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο

    Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων εντός των επομένων ημερών και πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και να μπορέσουν να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ που προβλέπονται από τη συμφωνία.

    Αυτό επισήμανε ο επίτροπος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν δεν επιλυθούν τα 3- 4 εκκρεμή ζητήματα από το πρώτο πακέτο, «η συμφωνία στο Eurogroup θα είναι πιο δύσκολη».

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει βήμα- βήμα και όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε και το θέμα του χρέους». Η λύση για το χρέος, κατά τον κ. Μοσκοβισί, «πρέπει να διέπεται από φιλοδοξία και πραγματισμό και να είναι πολιτικά αποδεικτή από τους εταίρους». Επίσης, είπε ότι θα υπάρξουν προτάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

    Πάντως, ειδικά για το χρέος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι η συζήτηση θα αρχίσει πριν από τα Χριστούγεννα και ότι η Ελλάδα δεν θα περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να παρουσιάσει τις θέσεις της, καθώς ήδη εργάζεται μια ομάδα στο υπουργείο, η οποία θα ενημερώσει το ΚΥΣΟΙΠ. Ενώ, εάν υπάρχει καλή πίστη και από τις δύο πλευρές, είπε, υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις για την αντιμετώπιση του θέματος.

    Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος κατέστησε σαφές προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ότι «πρέπει να καταλάβουν και οι θεσμοί ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση και υπάρχουν πράγματα που γίνονται σε ύφεση και πράγματα που δεν γίνονται». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει καταρτίσει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη που περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συζήτηση για το χρέος.

    [06] Ντ. Τουσκ: Tα κράτη μέλη πρέπει πάση θυσία να διατηρήσουν τη ζώνη Σένγκεν

    Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν ανέπαφη τη ζώνη του Σένγκεν και την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών δίχως διαβατήριο, μέσα από την κατάλληλη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τους αρχηγούς των αφρικανικών κρατώνστις 9 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, ενώ στις 12 του ίδιου μήνα, ο Τουσκ έχει καλέσει άτυπη σύνοδο των ευρωπαϊκών κρατών για το ίδιο θέμα.

    Στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει πως η μεταναστευτική κρίση παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς μόνο στη διάρκεια του Οκτωβρίου, περισσότεροι από 218.000 πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο.

    «Όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, ο μόνος τρόπος να μην καταπέσει η συνθήκη του Σένγκεν, είναι να διασφαλιστεί η κατάλληλη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων», υπογράμμισε ο Τουσκ.

    «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε ανέπαφη τη ζώνη του Σένγκεν και γι αυτό όποιες πρωτοβουλίες μπορεί να οδηγήσουν στην επαναφορά των συνόρων μέσα στην ζώνη πρέπει να εμποδιστούν. Αν επιθυμούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, πρέπει να επιταχύνουμε τις ενέργειές μας», επισήμανε.

    [07] Εξάρθρωση ενός «πυρήνα τρομοκρατών» στη Μαδρίτη

    Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση στη Μαδρίτη ενός «τρομοκρατικού πυρήνα» τριών Μαροκινών υπηκόων, οι οποίοι φέρονται να ήταν «αποφασισμένοι να διαπράξουν μια επίθεση» στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

    Οι ισπανικές αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις συλλήψεις φερόμενων ως τζιχαντιστών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο, στην πλειονότητά τους διότι στρατολογούσαν εθελοντές για τους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και διότι φέρονται να σχεδίαζαν τη διάπραξη επιθέσεων στο ισπανικό έδαφος.

    Οι τρεις ύποπτοι, ηλικίας 26 ως 29 ετών, που ζούσαν νόμιμα στην Ισπανία, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε δύο συνοικίες της Μαδρίτης, ανέφερε η ισπανική αστυνομία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύλληψη «αυτών των προσώπων [διότι] ήταν απρόβλεπτοι, ήταν πολύ επικίνδυνοι, και διαπιστώθηκε η πρόθεσή τους να περάσουν στη δράση και να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες» στη Μαδρίτη.

    Φέρονται να ήταν «έτοιμοι να διαπράξουν επιθέσεις αδιακρίτως», συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με μαχαίρια, όπως αυτές στις οποίες προβαίνουν Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

    [08] Νέα 48ωρη απεργία από αύριο αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

    Νέα 48ωρη απεργία από αύριο αποφάσισε, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Υπενθυμίζεται,ότι αύριο στις 6 το πρωί λήγει η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα πλοία.

    Ο Θ. Δρίτσας κάλεσε αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση την ΠΝΟ

    «Θεωρώ ιδιαίτερα αρνητική τη σημερινή εξέλιξη», αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά και στα μέλη της διοίκησής της, μετά την εξαγγελία της συνέχισης της απεργίας της.

    «Μια νέα 48ωρη απεργία και μάλιστα, χωρίς καμία εξαίρεση», συνεχίζει ο υπουργός, «δυσκολεύει πάρα πολύ τα οξύτατα προβλήματα που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά, αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Γνωρίζετε, ότι η κυβέρνηση κατανοεί τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των αιτημάτων, αλλά σε αυτήν τη συγκυρία πιστεύω ότι πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει θετικούς σχεδιασμούς και θετικές λύσεις μέσα σε ένα άκρως ασφυκτικό και αρνητικό πλαίσιο. Η ανάγκη συνεννόησης χωρίς υποστολή των διεκδικήσεων, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν ανοικτά περιθώρια διαλόγου, που μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές λύσεις», υπογραμμίζει.

    Θετικά ανταποκρίνεται η ΠΝΟ στην πρόσκληση του Θ. Δρίτσα

    Θετικά ανταποκρίνεται, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στην πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων, να συναντηθούν μαζί του, την Τετάρτη, στις 10.00.

    Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι πρόεδροι των σωματείων να συναντηθούν στις 9.00 και να μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Δρίτσα.

    [09] Θετικά ανταποκρίνεται η ΠΝΟ στην πρόσκληση του Θ. Δρίτσα για συνάντηση

    Θετικά ανταποκρίνεται, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στην πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων, να συναντηθούν μαζί του, την Τετάρτη, στις 10.00.

    Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι πρόεδροι των σωματείων να συναντηθούν στις 9.00 και να μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Δρίτσα.

    [10] Να μην επιμείνουν οι εταίροι σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και σε υφεσιακά μέτρα, ζήτησε η Φ. Γεννηματά από τον Π. Μοσκοβισί

    Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, λόγω και της στενής συνεργασίας τους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά ζήτησε στήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση της πορείας εξόδου από την κρίση, με την διασφάλιση της παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθεια ? υπενθύμισε η κ. Γεννηματά - ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κρίσης να υπάρξουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, και ζήτησε να αποδεχθούν την συνέχιση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα. Επίσης τόνισε, ότι πρέπει το ταχύτερο να δοθεί λύση για τα «κόκκινα δάνεια», ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [11] Π. Μοσκοβισί: Είναι καλό το μομέντουμ για την Ελλάδα

    Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Μιλάμε για ένα καλό μομέντουμ για την Ελλάδα τώρα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μ. Μαξίμου, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρωθυπουργό. Ο Επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ότι μαζί οικοδομούμε εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, διότι ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, στοιχεία που πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα «και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα προς την επίτευξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», ώστε, όπως πρόσθεσε, να υπάρχει επιτυχία για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στην κάμερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την απώλεια της μητέρας του (σ.σ. γεγονός που είχε οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησής τους προ μερικών εβδομάδων). Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που τον συναντά τώρα υπό καλύτερες συνθήκες σε σύγκριση με αυτές όταν γίνονταν οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων εντός των επομένων ημερών και πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 November 2015 - 21:32:26 UTC