Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας: Η απεργία της Π.Ν.Ο. είναι νόμιμη
  • [02] Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η επένδυση στον πολιτισμό μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση-Ερευνα που παρουσιάστηκε στο 1ο Athens Culture
  • [03] Τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων
  • [04] Το «Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατρο
  • [05] Επίσημο το «διαζύγιο» με Αναστασίου
  • [06] Ο Σχορτσιανίτης και επίσημα στον ΠΑΟΚ

  • [01] Θ. Δρίτσας: Η απεργία της Π.Ν.Ο. είναι νόμιμη

    «Η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) και άλλων ενώσεων εργαζομένων στο λιμάνι, στο ΝΑΤ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, είναι μια απεργία νόμιμη», σχολίασε, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος όπως είπε, «σε καταγγελίες σωματείων, για υπονόμευση της 48ωρης απεργίας των ναυτικών σε περιστατικά που συνέβησαν σε κάποια λιμάνια της Ελλάδας».

    «Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν απολύτως υπεύθυνα, απέναντι στην άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση, έστω και κατ? υπόνοια, αυτή την κυβερνητική θέση», τόνισε ο κ. Δρίτσας. Α.Κ.

    [02] Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η επένδυση στον πολιτισμό μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση-Ερευνα που παρουσιάστηκε στο 1ο Athens Culture Symposium.

    Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι ο πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και η συντριπτική πλειονότητα (86%) δηλώνει ότι πρέπει να επενδύσουμε στον πολιτισμό, καθώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, σύμφωνα με την Πανελλαδική Στατιστική Έρευνα "Σφυγμός Πολιτισμού", που διεξήχθη από 16 έως 21 Οκτωβρίου. Η έρευνα κατέγραψε την πολιτιστική συμπεριφορά του ευρύτερου κοινού, επιχειρήσεων-μελών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με πολιτιστικές δραστηριότητες, και παρουσιάστηκε στο 1ο Athens Culture Symposium που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού.

    Στην ίδια έρευνα το κοινό δηλώνει ότι παρακολουθεί συχνότερα κινηματογράφο και θέατρο, και παρά το ότι οι περισσότεροι απάντησαν ότι παρακολουθούν κάποια πολιτιστική εκδήλωση 1-2 φορές το χρόνο, τα ποσοστά αυτά είναι συγκριτικά καλύτερα από αυτά που είχαμε πριν 5 χρόνια. Οι πολίτες φαίνεται να ενημερώνονται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κυρίως από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και πολύ λιγότερο από τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

    [03] Τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

    Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος, Κυριάκος Ρόκος, Γιώργος Χαδούλης είναι κάποια από τα περίπου εκατό ονόματα των Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών, γλυπτών και φωτογράφων που συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής», η οποία παρουσιάζεται από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.

    Τα έργα προέρχονται από τις Συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου που την τελευταία εικοσαετία, έχει σταθερή παρουσία σε όλη την επικράτεια με εκθέσεις των συλλογών της, εκδόσεις Τέχνης και εκπαιδευτικά προγράμματα.

    [04] Το «Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατρο

    Δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ όταν έγραφα το βιβλίο ότι θα είχε αυτή την εκπληκτική πορεία. Όταν γράφω για έναν ήρωα που είναι παιδί, γίνομαι κι εγώ παιδί» έλεγε σήμερα η Άλκη Ζέη, στη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή που το θρυλικό «Καπλάνι της βιτρίνας» «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατρο Βρετάνια, από τις 8 Νοεμβρίου.

    Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, και φιλοδοξεί να είναι αντάξια του κλασσικού μυθιστορήματος, διαβεβαιώνει η Ανδρομάχη Χρυσομάλη, που υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. «Η απλότητα και η καθαρότητα της σκέψης της Άλκης Ζέη με συγκινεί» ανέφερε η θεατρολόγος, ηθοποιός, σκηνοθέτης Α. Χρυσομάλη. Πώς και τι προκαλεί αυτή τη συγκίνηση; «Είναι η αυτοσυνειδησία, η παιδική μας ηλικία που ποτέ δεν ενηλικιώνεται, είναι η αθώα μας ματιά στο βλέμμα των μεγάλων», είπε η ίδια.

    [05] Επίσημο το «διαζύγιο» με Αναστασίου

    Είναι πλέον οριστικό. Ο Γιάννης Αναστασίου αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά από 2.5 χρόνια συνεργασίας με το «τριφύλλι» κι ενώ πριν από λίγο καιρό είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ έως το 2018.

    Η οργή του κόσμου προς το πρόσωπο του 42χρονου προπονητή και κατ? επέκταση οι «φωνές» που υπήρχαν και από το εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος για τους χειρισμούς του στον καταρτισμό της ενδεκάδας ήταν οι δύο βασικότερες αιτίες που ανάγκασαν τον Γιάννη Αλαφούζο να απομακρύνει τον Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο.

    Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου. Μετά από 2,5 χρόνια κοινής πορείας κλείνει ο κύκλος μιας γεμάτης διαδρομής. Σε αυτό το διάστημα πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, αλλά και μεγάλες νίκες με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα και τον κόσμο».

    [06] Ο Σχορτσιανίτης και επίσημα στον ΠΑΟΚ

    Την ένταξη του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο δυναμικό της ομάδας, ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος διεθνής σέντερ αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες του από την Πέμπτη (5/11). Κάτι που σημαίνει, πρακτικά, ότι δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Α1 με τον Ολυμπιακό και για το ματς του Eurocup, με την Αβτοντορ στο Σάρατοφ.

    «Ο ΠΑΟΚ προσθέτει πλέον στο ρόστερ του έναν πρωταθλητή Ευρώπης και έναν ακόμη παίκτη υψηλού επιπέδου Ευρωλίγκα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2015 - 17:32:19 UTC