Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στα σχολεία
  • [02] Διαψεύδει αναφορά του σε δώδεκα κέντρα υποδοχής μεταναστών ο Γ. Μουζάλας
  • [03] Γυναίκα έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία
  • [04] Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο
  • [05] Παρά τους ισχυρούς ανέμους, χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν στη Λέσβο
  • [06] «Φόνος 5 αστέρων» - Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα
  • [07] Επαναπροβάλλεται η «Ευρώπη 51 Η Μεγαλύτερη Αγάπη» του Ροσελίνι με την αξέχαστη Ί. Μπέργκμαν
  • [08] Στην τελική φάση η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
  • [09] Μεγάλο πείραμα τύπου «Μπιγκ Μπράδερ» θα παρακολουθεί 10.000 άτομα επί 20 χρόνια
  • [10] Έλληνας επιστήμονας εφηύρε μικροσκοπικές «χειροβομβίδες» κατά του καρκίνου

  • [01] Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στα σχολεία

    Θέμα ημερών είναι η απόφαση για τη νέα παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ΦΠΑ μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα. Επίσης, εντός της εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών θα οριστικοποιήσει και το νέο καθεστώς επιδότησης για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά.

    Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναμένεται να δοθεί νέα παράταση έως τις 16 Νοεμβρίου καθώς εκτιμάται ότι έως τότε, στο πλαίσιο και των προαπαιτούμενων μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί.

    Για το νέο καθεστώς επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το σενάριο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση για περιορισμό της ετήσιας δαπάνης στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι προβλέπει τη μείωση του εισοδηματικού κριτηρίουγια τον άγαμο από τα 30.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ και στα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο από τα 40.000 ευρώ.

    Σε ότι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να έχει ο δικαιούχος αναμένεται να περιορισθεί σε επίπεδα κάτω από τα 300.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στη ποσότητα των λίτρων ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη των δικαιούχων.

    [02] Διαψεύδει αναφορά του σε δώδεκα κέντρα υποδοχής μεταναστών ο Γ. Μουζάλας

    Σε διάψευση δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθούν δώδεκα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε αντίστοιχες περιοχές της χώρας, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.

    "Λυπάμαι, εγώ δεν είπα αυτά που έγραψε η 'Αγορά', αν αναφέρεστε στα μέρη που λέει, λυπάμαι δεν είναι δικά μου λόγια" είπε ο κ. Μουζάλας ο οποίος ωστόσο επιβεβαίωσε ότι θα δημιουργηθούν τα hotspots στα πέντε νησιά.

    "Θα καλύψουμε με θέσεις φιλοξενίας 10.000 θέσεις στην Αττική και 10.000 θέσεις στη Βόρειο Ελλάδα και όταν λέω Αττική εννοώ νότιο Ελλάδα. Έχουμε άλλη μια υποχρέωση για άλλες 20.000 θέσεις επιδοτούμενου ενοικίου που είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Αυτό αντικατέστησε το camp των 60.000 θέσεων που ήθελαν να φτιάξουν. Και τα hotspots από μόνα τους είναι 6.000 θέσεις και έχουμε άλλες 3.000 με 4.000 θέσεις σε υπάρχουσες δομές" υπογράμμισε.

    [03] Γυναίκα έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία

    Μεσήλικη γυναίκα έπεσε σήμερα το πρωί στις ράγες του Ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία, από την πλευρά με κατεύθυνση προς Πειραιά.

    Απεγκλωβίστηκε ζωντανή, από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

    Η κυκλοφορία του Ηλεκτρικού είχε διακοπεί σε ορισμένους σταθμούς, ενώ εδώ και λίγη ώρα τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά.

    [04] Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο

    Άλλοι 11 πρόσφυγες έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν η πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα έξι μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

    Από τους νεκρούς οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη.

    Από το νέο ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται σκάφος του λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.

    [05] Παρά τους ισχυρούς ανέμους, χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν στη Λέσβο

    Κι ενώ η θάλασσα σε όλη τη βόρεια και βορειοδυτική Λέσβο συνεχίζει να ξεβράζει πτώματα ναυαγών κάθε ηλικίας -από το μεγάλο ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου, όπου οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 45, αλλά και άλλα πτώματα από ναυάγια που κανείς δεν έμαθε ποτέ- χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν παρά τους ισχυρούς ανέμους σε όλη τη βόρεια και ανατολική Λέσβο.

    Ιδιαίτερα στην περιοχή, από τη Σκάλα της Συκαμνιάς και μέχρι την Εφταλού, τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex μαζί με εθελοντές από ξηράς και θαλάσσης, ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής με τα αλιευτικά τους σκάφη μαζί και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εκεί σώζουν συνεχώς ναυαγούς. Επίσης, ρυμουλκούν βάρκες που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους ή κινδυνεύουν να ανατραπούν.

    Χθες Κυριακή, στο νησί μέσα σε θύελλες, με ανέμους που ξεπερνούσαν τοπικά τα οκτώ μποφόρ, έφτασαν και ταυτοποιήθηκαν στο Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, 2.530 άτομα.

    [06] «Φόνος 5 αστέρων» - Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα

    «Πώς μπορεί κάποιος να χαμογελάει ολοένα και να είναι τόσο αχρείος». Με αυτό το απόφθεγμα του Σαίξπηρ από τον «Άμλετ» προμετωπίδα στο καινούργιο βιβλίο της «Φόνος 5 αστέρων» (εκδόσεις Διόπτρα), η Έλενα Ακρίτα εισέρχεται για πρώτη φορά στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Δύο χρόνια μετά το τελευταίο σατιρικό μυθιστόρημά της «Το μήλο βγήκε από τον παράδεισο» (από τον ίδιο εκδοτικό οίκο), αποτολμά την αναμέτρηση στο ιδιαίτερο μυθιστορικό-λογοτεχνικό είδος, έχοντας εφόδιο τη μυθοπλαστική ικανότητά της και το ξεχωριστό χιούμορ της.

    Το αίνιγμα, η πλοκή, η αναζήτηση, η έκπληξη, τα απόκρυφα, οι αλήθειες, τα πάθη, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά ο έρωτας, αλληλοπλέκονται διανθισμένα με τον σαρκασμό, τη δηκτικότητα και την παρωδία. Η υπόθεση, σύμφωνα με τη δική της εισαγωγική συνόψιση: Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν? Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μία άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος. Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά? Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του, στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα. Λόγοι υγείας; Ατύχημα;

    Το βιβλίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο Public στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο αντίστοιχο της πλατείας Συντάγματος.

    [07] Επαναπροβάλλεται η «Ευρώπη 51 Η Μεγαλύτερη Αγάπη» του Ροσελίνι με την αξέχαστη Ί. Μπέργκμαν

    «Δεν έχω ρίζες γιατί δεν μ'ενδιαφέρουν οι ρίζες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι ελεύθερη» δήλωνε, σε μια από τις τελευταίες της συνεντευξεις, η 'Ινγκριντ Μπέργκμαν, η Σουηδέζα σταρ της «Καζαμπλάνκα», του «Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα» και του «Notorious» που αψήφησε όλους τους κανόνες ηθικής της εποχής της και παρότι παντρεμένη εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να ζήσει τον έρωτά της με τον Ρομπέρτο Ροσέλινι, συμμετέχοντας παράλληλα σε μερικές από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η πολυβραβευμένη ταινία του Ροσελίνι «Ευρώπη 51 Η μεγαλύτερη Αγάπη» (Europa 51), που επαναπροβάλλεται από τις 5 /11 στους κινηματογράφους, σίγουρα συγκαταλέγεται σ'αυτές.

    Στην ταινία, η Μπέργκμαν υποδύεται την Ιερένε Τζέραντ, μια εύπορη, κοσμική κυρία που κυριευμένη από ενοχές για τον θάνατο του γιου της, που αποφασίζει να αφιερώσει τον χρόνο και τα χρήματά της στους φτωχούς και άρρωστους της πόλης. Η νέα και ανυποχώρητη ενασχόλησή της, οδηγεί σε εντάσεις την ίδια και τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ψυχική της υγεία. Το «Ευρώπη 51» τολμά να περιγράψει την αδιαφορία της Ιρένε για τον γάμο της, τους γιατρούς και την εκκλησία που ήταν αποφασισμένοι να την περιορίσουν σε ένα στενό κοινωνικό πλαίσιο.Και η Ινγκριντ Μπέργκμαν,σε μια αξιοσημείωτη ερμηνεία της καριέρας της, αποκαλύπτει στοιχεία που είχαν μείνει αθέατα στην έως τότε χολιγουντιανή σταδιοδρομία της.

    «Διέσχισα τη διαδρομή από αγία σε πόρνη και πίσω πάλι σε αγία, όλα μέσα σε μια ζωή», είναι μια ακόμα από τις θρυλικές ατάκες της Μπέργκμαν, που φέτος συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννησή της. Και ήταν μια ζωήπλήρης.

    [08] Στην τελική φάση η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

    Οριστικοποιούν από σήμερα τα σχέδια τους αναφορικά με την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών, όπως αυτές προέκυψαν από την συνολική αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, αλλά και την ψήφιση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις λεπτομέρειες που δόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για την πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα.

    Οι τράπεζες έχουν προθεσμία να αποστείλουν τα σχέδιά τους στην ΕΚΤ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν τον τελικό γύρο συζητήσεων και συναντήσεων με ξένους επενδυτές που ήδη κατέχουν θέσεις στα χαρτοφυλάκια τους, αλλά και νέους.

    Οι διοικήσεις και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με δηλώσεις τους αμέσως μετά τα αποτελέσματα συνολικής αξιολόγησης από την ΕΚΤ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν και την προετοιμασία που έχει προηγηθεί θα καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα τα κεφάλαια που πρέπει, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους.

    Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή, λίγο πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι μέχρι το τέλος τους έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των «κόκκινων δανείων», μια διαδικασία που τρέχει παράλληλα με την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

    Το σχέδιο της πράξης υπουργικού συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση που θα αφορά ειδικότερα θέματα της σχετικής διαδικασίας και θα ανακοινωθεί σήμερα, οριστικοποιήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

    Πιο συγκεκριμένα προβλέπει:

    - Σε περίπτωση που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) συμμετέχει στη διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης του άρθρου 7 του ν. 3864/2010 (δηλαδή εφόσον οι βασικές κεφαλαιακές ανάγκες καλύπτονται από ιδιωτική συμμετοχή και το ΤΧΣ συμμετέχει στην κάλυψη των αναγκών μόνο του δυσμενούς σεναρίου), τότε:

    α) το 25 % της κεφαλαιακής ενίσχυσης θα αφορά σε κοινές μετοχές και

    β) το 75% της κεφαλαιακής ενίσχυσης θα αφορά σε υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos).

    - Σε περίπτωση που το ΤΧΣ χορηγεί την κεφαλαιακή ενίσχυση του άρθρου 7 του ν. 3864/2010 κατ' εφαρμογή του άρθρου 6Β του ίδιου νόμου, δηλαδή εφόσον οι βασικές κεφαλαιακές ανάγκες δεν καλύπτονται από ιδιωτική συμμετοχή, τότε οι ανάγκες αυτές καλύπτονται ως εξής:

    α) με κοινές μετοχές μέχρι το ύψος του ποσού που απαιτείται για να καλυφθούν ζημίες που το ίδρυμα έχει ήδη υποστεί ή είναι πιθανό να υποστεί στο εγγύς μέλλον,

    β) κατά 25% με κοινές μετοχές και κατά 75% με υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) για το εναπομείναν ποσό που θα αντιστοιχούσε σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση.

    - Σε ό,τι αφορά τις προνομιούχες μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου, όπου αυτές υπάρχουν, σε περίπτωση συμμετοχής του ΤΧΣ στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών αυτές θα συμμετάσχουν στη διαδικασία καταμερισμού της επιβάρυνσης (burden sharing), σύμφωνα με την προκύπτουσα αποτίμηση όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

    Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.

    Μετά από την εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ, η κυβέρνηση καλεί τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενθαρρύνουν και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και εγχώριων επενδυτών κατά τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου.

    [09] Μεγάλο πείραμα τύπου «Μπιγκ Μπράδερ» θα παρακολουθεί 10.000 άτομα επί 20 χρόνια

    Σε ενάμιση περίπου χρόνο 2.500 νοικοκυριά -συνολικά 10.000 άνθρωποι- στη Νέα Υόρκη μπορεί να λάβουν μια ασυνήθιστη πρόσκληση: να επιτρέψουν σε μια ομάδα επιστημόνων να «καλωδιώσουν» τα σπίτια τους και τους ίδιους, έτσι ώστε να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η καθημερινή ζωή τους - που πάνε, τι τρώνε, σε ποιον μιλάνε, τι αγοράζουν, πώς μεγαλώνουν και γερνάνε. Και αυτό θα γίνει ούτε για ένα, ούτε για δύο, αλλά για 20 ολόκληρα χρόνια!

    Αυτό είναι το φιλόδοξο σχέδιο του προγράμματος HUMAN (Human Understanding through Measurement and Analysis - Ανθρώπινη Κατανόηση μέσω Μέτρησης και Ανάλυσης), το οποίο σκοπεύει να συλλέξει έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων, τα οποία στη συνέχεια οι κάθε είδους επιστήμονες (από γιατρούς και ειδικούς των υπολογιστών έως κοινωνιολόγους και ψυχολόγους) θα έχουν στη διάθεσή τους προς αξιοποίηση, σύμφωνα με το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science".

    Οι 10.000 εθελοντές που θα δεχθούν να εκθέσουν τη ζωή τους σε συνεχή παρακολούθηση, θα δίνουν επίσης δείγματα αίματος, σάλιου, τριχών και κοπράνων ανά τριετία, ώστε να παρακολουθείται, εκτός από τη συμπεριφορά τους, η εξέλιξη ζωτικών βιοδεικτών τους, του γονιδιώματος και του μικροβιώματός τους.

    Θα επιτρέψουν την πλήρη πρόσβαση των επιστημόνων στα προσωπικά ιατρικά αρχεία τους, στα εκπαιδευτικά και στα οικονομικά. Ακόμη, τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνά τους θα καταγράφουν συνεχώς το πού βρίσκονται και τι κάνουν, ενώ θα τους ζητούν να απαντούν και σε ερωτηματολόγια κάθε εβδομάδα. Εν ολίγοις, τίποτε δεν θα μείνει κρυφό (εκτός από τα όνειρά τους).

    [10] Έλληνας επιστήμονας εφηύρε μικροσκοπικές «χειροβομβίδες» κατά του καρκίνου

    Θερμικές νανο-χειροβομβίδες που εκρήγνυνται πάνω στους όγκους και απελευθερώνουν τις αντικαρκινικές ουσίες τους, είναι το «όπλο» του μέλλοντος στη μάχη κατά του καρκίνου και το σχεδίασε ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς.

    Ο καθηγητής Κώστας Κωσταρέλλος, επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στη Βρετανία, παρουσίασε το ερευνητικό επίτευγμά του σε συνέδριο του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

    Το πολλά υποσχόμενο νανο-όπλο συνίσταται σε μικροσκοπικές φυσαλίδες ή σφαιρίδια λίπους (γνωστά και ως λιποσώματα), που μεταφέρουν στο εσωτερικό τους αντικαρκινικά φάρμακα και μπορούν να κατευθυνθούν οπουδήποτε μέσα στο σώμα του ασθενούς. Μάλιστα, δεν προκαλούν τις παρενέργειες άλλων τοξικών αντικαρκινικών χημειοθεραπειών, επειδή είναι δυνατό να σταλούν στοχευμένα στα σημεία όπου βρίσκονται μόνο οι όγκοι.

    Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμασθεί με επιτυχία σε πειραματόζωα (ποντίκια). Η δυσκολία ήταν με ποιό τρόπο είναι δυνατό να απελευθερωθεί το φάρμακο από τη στιγμή που η φυσαλίδα που το περιέχει, φθάσει στο στόχο της. Το «τρικ» που βρήκε η ομάδα του Κωσταρέλλου, είναι ότι στην κανονική θερμοκρασία του σώματος (37 βαθμοί Κελσίου) τα θερμικά νανο-σφαιρίδια παραμένουν υδατοστεγή, αλλά αν η θερμοκρασία τους ανέβει στους 42 βαθμούς, τότε ξαφνικά, σαν να εκρήγυνται, απελευθερώνουν το φορτίο τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2015 - 9:32:28 UTC