Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βορίδης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης χρεώνει το λαό με 14,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [03] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά
  • [04] «Η δωρεά οργάνων συνιστά ιδεώδη συνύπαρξη ανάμεσα στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και στη Χριστιανική Διδασκαλία»
  • [05] Γ. Μπασκόζος στο «Πρακτορείο FM»: «Έρχεται» η κάρτα υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες
  • [06] Στη Μυτιλήνη Α. Τσίπρας και Μ. Σουλτς την ερχόμενη εβδομάδα

  • [01] Μ. Βορίδης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης χρεώνει το λαό με 14,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση

    Αυτή η κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στέλνει στον ελληνικό λαό λογαριασμό 14,5 δισ. ευρώ για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του επί του σχετικού νομοσχεδίου.

    Ο Μάκης Βορίδης, πήρε τον λόγο στο βήμα, μετά τον υπουργό Οικονομικών, για να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπήρξε τόσο ανίκανη, αφερέγγυα και αναποτελεσματική ώστε σήμερα «φορτώνει» με επιπλέον 14,5 δισ. ευρώ τον ελληνικό λαό.

    «Η τραγική σας πολιτική, η απαράδεκτη στάση σας στο οκτάμηνο, μας οδήγησε σε αυτούς τους συμβιβασμούς και αυτό το χρεώνεστε εξ ολοκλήρου μαζί με τα 14,5 δισ. ευρώ, που αχρείαστα χρεώνετε στον ελληνικό λαό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων να ξεκαθαρίζουν ότι το υποστηρίζουν επί της αρχής, παρά τις ενστάσεις τους, και με ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή να δηλώνουν ότι καταψηφίζουν, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    «Με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να εξυγιανθεί και να θωρακιστεί η λειτουργία των ελληνικών τραπεζών», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

    Ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες αποδεικνύουν ότι τα ποσά που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση τους θα είναι πολύ λιγότερα και επομένως θα υπάρχει μικρότερη επίπτωση για τις κατηγορίες των πολιτών που έχουν ανάγκη στήριξης.

    «Σταθερά, διαχρονικά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος στην προσπάθεια μας να επανέλθει σε σταθερή τροχιά το τραπεζικό σύστημα, και σήμερα έρχεται να κάνει ο ίδιος αυτό που μας κατηγορούσε», αντέτεινε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και υποστήριξε ότι οι επικίνδυνοι και λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφεραν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπίζει σήμερα τεράστιους κινδύνους.

    Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανερμάτιστη, τυχοδιωκτική και καταστροφική πολιτική, που οδήγησε την ελληνική οικονομία στη καταστροφή.

    «Επιλογή της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει την είσοδο ιδιωτών στις τράπεζες. Την ίδια πολιτική υποστήριζαν και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος για την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών είναι προσωρινός. Πρώτα θα εξυγιανθούν και μετά θα ιδιωτικοποιηθούν, για αυτό και προβλέπεται μεγαλύτερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

    Δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε ότι μπορεί να αποτρέψει το κούρεμα των καταθέσεων. Αυτό ήταν προϋπόθεση, εξάλλου, και πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου», τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης χαρακτηρίζοντας διπλά επιβεβλημένη την προστασία των δανειοληπτών.

    Ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, εισηγητής των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο με το οποίο, όπως είπε, παρέρχεται ο κίνδυνος κουρέματος των καταθέσεων, δρομολογείται η άρση των capital controls και ενισχύεται η διαφάνεια.

    «Ως μία τελευταία προσπάθεια να μην πέσουμε στο γκρεμό, ψάχνοντας ένα κλαδί να κρατηθούμε, φτάνει να είναι γερό», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος Κατσαντώνης, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του δεν δίνει, πάντως, λευκή επιταγή.

    [03] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά

    Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.

    Η πρεσβεία ανέφερε εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο» σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

    «Δυστυχως, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε, στα ρωσικά, η πρεσβεία με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

    [04] «Η δωρεά οργάνων συνιστά ιδεώδη συνύπαρξη ανάμεσα στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και στη Χριστιανική Διδασκαλία»

    «Η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων μετά θάνατον και οι συναφείς μεταμοσχεύσεις συνιστούν την ιδεώδη συνύπαρξη ανάμεσα στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, που έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο, και στην Χριστιανική Διδασκαλία, η οποία συμβολίζει εμφαντικώς την Αγάπη και την Αλληλεγγύη» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμά του με αφορμή την αυριανή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, Προστατών της Μεταμόσχευσης.

    «Οι μεταμοσχεύσεις, οι οποίες αποτελούν μιαν από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής στον 20ο αιώνα, επιτρέπουν την αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος και την επιστροφή του λήπτη σε μια φυσιολογική ζωή, όπως ταιριάζει στον προορισμό του Ανθρώπου και στην εκπλήρωση της κατά τον προορισμό του αποστολής του», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και καταλήγει:

    «Έτσι οι μεταμοσχεύσεις συνδυάζουν, αρμονικώς, την ρήση του Μενάνδρου "ως χαρίεν έστ? άνθρωπος, όταν άνθρωπος η" και την ευαγγελική επιταγή "αγαπάτε αλλήλους"».

    [05] Γ. Μπασκόζος στο «Πρακτορείο FM»: «Έρχεται» η κάρτα υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες

    Στη θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

    Ο κ. Μπασκόζος είπε ακόμη ότι συστήνεται μία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, και θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.

    Ο γγ Δημόσιας Υγείας παρέσχε επίσης της διαβεβαίωση ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα υπάρχει πρόβλεψη για ψυχολογική υποστήριξη με άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, για όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όπως είπε «η ψυχολογική στήριξη, ίσως είναι και το πιο σοβαρό μέτρο προστασίας της υγείας τους, που μπορείς να λάβεις».

    [06] Στη Μυτιλήνη Α. Τσίπρας και Μ. Σουλτς την ερχόμενη εβδομάδα

    «Πρόσωπο με πρόσωπο» με τις τραγικές εικόνες στη Λέσβο αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

    Η Αθήνα έχει πρωτοστατήσει στη διαδικασία ενεργοποίησης των θεσμών στην ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα, και επομένως η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς δημιουργεί προσδοκίες ώστε να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

    Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας για το προσφυγικό. Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών. Στο επίκεντρο των κινήσεων που θα εκδηλωθούν είναι και η προσπάθεια για μια αποτελεσματικότερη επιστράτευση κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ θα υπάρξουν και εθελοντικές δράσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση της κοινής γνώμης, που τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί τη μακάβρια λίστα των νεκρών προσφύγων στα νερά του Αιγαίου να μακραίνει.

    «Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδείξει, στις επαφές που θα έχει, τον ρόλο της Ελλάδας ως χώρας πρώτης γραμμής για την υπεράσπιση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν όσα ανέφερε στη Βουλή για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας.

    Από τη Δευτέρα, εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Δ. Αβραμόπουλος: Η προσφυγική κρίση είναι «μια δοκιμασία για την αξιοπιστία των αρχών μας και τις δυνατότητες των θεσμών μας

    «Η προσφυγική κρίση είναι καταλύτης για "περισσότερα". Είναι ένα crash test για την Ευρώπη. Μια δοκιμασία για την αξιοπιστία των αρχών μας και τις δυνατότητες των θεσμών μας», τονίζει ο επίτροπος αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αγορά", επισημαίνοντας ότι «οι περιστάσεις απαιτούν γρήγορες και ριζικές αποφάσεις εκ μέρους των κρατών-μελών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συνεχίζει να προτείνει λύσεις».

    «Δεν μας επιτρέπεται να αποτύχουμε» τονίζει ο Έλληνας επίτροπος, συμπληρώνοντας πως το "κλειδί" για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού είναι η εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί. «Χρειάζεται περισσότερη συνεργασία, περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα χρειάζεται να δράσουμε. Τώρα η εφαρμογή στην πράξη είναι το "κλειδί"», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 October 2015 - 14:32:22 UTC