Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμετάβλητα άφησε τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια η Fed
  • [02] Εκατοντάδες προσφυγες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν με φουσκωτά στην Ιταλία
  • [03] Επτά νεκροί πρόσφυγες από τρία ναυάγια στη Σάμο
  • [04] Ισόπαλος με Πλατανιά ο Ολυμπιακός, νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

  • [01] Αμετάβλητα άφησε τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια η Fed

    Αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν, άφησε τα επιτόκια η Νομισματική Επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όπως ανέμεναν οι αγορές, σημειώνοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται με μέτριο ρυθμό.

    Η Fed παραδέχτηκε ότι ο ρυθμός με τον οποίο δημιουργούνται θέσεις εργασίας έχει επιβραδύνει όμως υπογράμμισε τη "σταθερή" αύξηση των δαπανών των καταναλωτών και των επενδύσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων.

    [02] Εκατοντάδες προσφυγες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν με φουσκωτά στην Ιταλία

    Περίπου 1.000 μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν σήμερα το πρωί στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, όπως ανακοίνωση η ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει τις επιχειρήσεις αυτές.

    Οι μετανάστες, που επέβαινανα σε έξι φουσκωτά σκάφη και σε ένα ξύλινο αλιευτικό, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από σκάφη του ιταλικού λιμενικού αλλά και από πολεμικά πλοία της Βρετανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση "Σοφία".

    Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ένα νορβηγικό σκάφος και σε ένα πλοίο του ιταλικού λιμενικού και θα οδηγηθούν στην Ιταλία.

    [03] Επτά νεκροί πρόσφυγες από τρία ναυάγια στη Σάμο

    Επτά είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί από τρία σημερινά ναυάγια στην περιοχή της Σάμου. Και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.

    Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. Επίσης από το ίδιο ναυάγιο αναζητείται και ένας νεαρός άνδρας, ενώ ας σημειωθεί ότι διασώθηκε άλλο ένα μικρό παιδί από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που το επανέφεραν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.

    Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο είχαμε άλλους τρεις νεκρούς, ενός νεαρού άνδρα περίπου 22 ετών και δυο μικρών παιδιών ηλικίας περίπου ενός έτους.

    Τέλος στο ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.

    Εν τω μεταξύ επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων ναυαγών, μεταναστών και προσφύγων, που επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα που ανατράπηκε περίπου στις 4 σήμερα αργά το απόγευμα, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή στη στιγμή ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο.

    Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεχθεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας. Αλλά και τρεις σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας. Επίσης σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής πολλοί ναυαγοί, κυρίως παιδιά, σε κρίσιμη κατάσταση οι περισσότεροι. Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας έχουν μετατραπεί σε «υπαίθρια ιατρεία» όπου γιατροί και εθελοντές δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς.

    Την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Frontex και αλιευτικά σκάφη επιχειρούν σε πραγματικά άσχημες καιρικές συνθήκες για τη διάσωση άλλων ναυαγών από το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος που προερχόταν από πλοίο που είχε πάει στην Τουρκία προκειμένου να διαλυθεί. Ο αριθμός των αγνοουμένων από αυτό το ναυάγιο παραμένει άγνωστος.

    [04] Ισόπαλος με Πλατανιά ο Ολυμπιακός, νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

    Η μίνι έκπληξη στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου ο Πλατανιάς απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, που θα μπορούσε να είναι και νίκη, αφού οι Κρήτες προηγούνταν ως τις καθυστερήσεις.

    Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η ΑΕΚ μπήκε «με το δεξί» στoν 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια, ενώο Παναθηναϊκός ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και με καλή εμφάνιση νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στο "Απ. Νικολαΐδης", ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο.

    Τέλος, πιο δύσκολα από ότι εμφανίζει το τελικό 2-0 νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό στο γήπεδο Τούμπας, αφού ως το 72΄ η ομάδα της Κομοτηνής άντεχε στην πίεση των γηπεδούχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 October 2015 - 20:32:20 UTC