Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ παραμένει όρθια απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει πάλι μια αβεβαιότητα
  • [03] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους
  • [04] «Δεν είναι σε καλή κατάσταση η ΕΕ, τα κράτη βραδυπορούν ενώ θα έπρεπε να τρέχουν»
  • [05] Επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
  • [06] Η Παγκόσμια Τράπεζα θα προσφέρει χρηματοδότηση στην Ελλάδα, δηλώνει στέλεχος του θεσμού
  • [07] Πότε θα δοθούν επίδομα σίτισης και οικογενειακά επιδόματα
  • [08] Μεσήλικας βρέθηκε νεκρός, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά
  • [09] Ο ερωτευμένος Φραγκονάρ, γαλαντόμος και ακόλαστος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο
  • [10] "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" μεταξύ Ντε Νίρο - Ντι Κάπριο στο The Audition του Σκορτσέζε
  • [11] Με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [12] Ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης διασφαλίζει το πρόγραμμα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων
  • [13] Συνάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κοινωνικούς φορείς για ασφαλιστικό και εργασιακά
  • [14] Γκουστάβο Πογιέτ o... εκλεκτός της ΑΕΚ
  • [15] Κωστάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα δώσω την ψυχή μου για ν' ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά»

  • [01] Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο τελετών του ιδρύματος.

    Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης τόνισε ότι ο κ. Παυλόπουλος με το έργο και τη δράση του υπηρετεί την ομόνοια και την ενότητα των Ελλήνων. Πρόσθεσε, δε, ότι η εκλογή του σε μια κρίσιμη εποχή, με ευρύτατη αποδοχή, διασφαλίζει την ισορροπία και τον σταθερό πλου σε τρικυμιώδη θάλασσα.

    Στους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με τον τιμώμενο, με τον οποίο συνεργάστηκε την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών και ο ίδιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Τσιότρας.

    Χαρακτήρισε τον κ. Παυλόπουλο πραγματικό ηγέτη, επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους διαπρεπέστερους καθηγητές νομικών σπουδών σε Ελλάδα και Ευρώπη και πρόσθεσε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας οι παρεμβάσεις του για τα εθνικά θέματα δείχνουν ότι βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο.

    Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τις αρχές του πανεπιστημίου για την τιμή που του έκαναν και για την ευκαιρία που έδωσαν να επιστρέψει στον ακαδημαϊκό χώρο.

    Επισήμανε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάθε μέρα ζει με την αγωνία της επόμενης και ευχήθηκε να του πουν επαινετικά λόγια και στο τέλος της θητείας του γιατί, όπως είπε, ?ιδίως στην πολιτική, τα στερνά τιμούν τα πρώτα?.

    Το θέμα ?Η κοινωνικοοικονομική ?ιδεολογία? του Συντάγματος? ανέπτυξε στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα είναι κανόνας δικαίου και έχει αμφίδρομη σχέση με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα: προκύπτει από αυτήν και ταυτόχρονα η εφαρμογή του παράγει αποτελέσματα που την επηρεάζουν. Από τη στιγμή που το Σύνταγμα απηχεί την κοινωνική πραγματικότητα είναι φυσικό να απηχεί και μια ιδεολογία και αυτή, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο. Η ελεύθερη οικονομία είναι ο κανόνας, ωστόσο το κράτος παρεμβαίνει όταν το σύστημα δεν είναι σε θέση να αυτορυθμιστεί. Ο κρατικός παρεμβατισμός είναι περιορισμένος τόσο χρονικά όσο και προς το αντικείμενο.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ παραμένει όρθια απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει πάλι μια αβεβαιότητα

    "Να ξέρουν όλοι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει όρθια απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας την οποία επιδεικνύει λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, έχει δημιουργήσει και πάλι μια αβεβαιότητα, μια αστάθεια τον Έλληνα πολίτη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με υποστηρικτές της υποψηφιότητας του στις εσωκομματικές εκλογές, στο προεκλογικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

    "Λίγοι είναι εκείνοι που δεν ανησυχούν σήμερα για το τι και πως θα ξημερώσει και ταυτόχρονα, για εμάς, να σας πω ότι προέχουν τα βήματα τα οποία απαιτούνται: Πρώτον να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών η κυβέρνηση. Να αποσυνδεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα από την αξιολόγηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες έστω και με αυτή την ανεπαρκή κυβέρνηση να πετύχουμε να βγούμε από την κρίση", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν πρώτο ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να τοποθετηθεί και παρατήρησε: "Δεν παρακολουθώ τα γκάλοπ, δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Εγώ, όπως γνωρίζετε, είμαι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεσμικά και έχουμε μπει σε μια διαδικασία η οποία είναι εσωτερική και αφορά εμάς".

    [03] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους

    Ολοκληρώθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, η συνάντηση του διοικητή της, Ι.Στουρνάρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    Σε δηλώσεις τους, αμφότεροι, υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Καλύτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα των stress tests

    Tα αποτελέσματα των stress test ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Τούτο δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος τέσσερεις μέρες πριν ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των στρες τέστς. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Τα κόκκινα δάνεια πλήττουν την κοινωνική συνοχή

    Συνάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κοινωνικούς φορείς για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά

    [04] «Δεν είναι σε καλή κατάσταση η ΕΕ, τα κράτη βραδυπορούν ενώ θα έπρεπε να τρέχουν»

    Τις ανησυχίες του για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που «δεν είναι σε καλή κατάσταση» εξέφρασε με ιδιαίτερη ένταση, σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Την περασμένη εβδομάδα, από τον προσφυγικό δρόμο των Βαλκανίων είδαμε πρόσφυγες να περνάνε από τα παγωμένα ποτάμια, τις κακουχίες και το κρύο, και σε λίγο θα τους βλέπουμε μέσα στα χιόνια», είπε ανοίγοντας την ομιλία του.

    Απηύθυνε «κατηγορώ» στα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις τους προκαλώντας καθυστερήσεις στην υλοποίησή των αποφάσεων της ΕΕ, αλλά και που δείχνουν μη ικανά να συζητούν μεταξύ τους για τα κοινά προβλήματα. Απόδειξη, όπως είπε, ότι χρειάσθηκε να πάρει την πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οργάνωση της συνάντησης της Κυριακής με τις Βαλκανικές χώρες.

    -- Ο Ντόναλτ Τούσκ

    «Οι κρίσεις και οι προκλήσεις που ως Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή, είναι ίσως οι μεγαλύτερες που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, με την ευκαιρία συζήτησης για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις 15 Οκτωβρίου.

    «Είμαι ανήσυχος» προσέθεσε, «γιατί έχω την εντύπωση ότι δόθηκαν υποσχέσεις και πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν».

    «Θα έπρεπε τα κράτη-μέλη να συζητούν φυσιολογικά μεταξύ τους, πολυμερώς και διμερώς. (...) Να δίνουν πληροφορίες για το κοινό θέμα που τους απασχολεί. Μια τέτοια συζήτηση σαν αυτή της Κυριακής δεν θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση και δεν θα χρειαζόταν η δική μας πρωτοβουλία. Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ δεν είναι σε καλή κατάσταση» τόνισε και προσέθεσε: «Η Ευρώπη δεν κτίζεται με το να πολεμάει ο ένας τον άλλον, αλλά με το να συνεργάζεται ο ένας με τον άλλο».

    [05] Επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

    Η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται στη Συρία, όπου 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από βοήθεια, μεταξύ αυτών 6 εκατομμύρια παιδιά, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

    Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Στίβεν Ο' Μπράιαν, διευκρίνισε ότι ο αριθμός των προσώπων που χρειάζονται βοήθεια στη Συρία αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύριο τους τελευταίους 10 μήνες.

    Το 50% και πλέον εκ των 700.000 προσφύγων που διέπλευσαν τη Μεσόγειο φέτος ήταν Σύροι πολίτες.

    [06] Η Παγκόσμια Τράπεζα θα προσφέρει χρηματοδότηση στην Ελλάδα, δηλώνει στέλεχος του θεσμού

    Η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) πρόκειται να κάνει μια χρηματοδοτική δέσμευση στην Ελλάδα, διαμέσου του σκέλους της το οποίο ειδικεύεται στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας έτσι μια παρέκβαση από τον παραδοσιακό της ρόλο, ο οποίος είναι να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως δήλωσε ένα στέλεχος του θεσμού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η ΠΤ είχε ήδη προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα το 2012, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όμως δεν έχει χορηγήσει χρηματοδότηση στη χώρα αυτή εδώ και πολλές δεκαετίες.

    «Σχεδιάζουμε μια περιορισμένη δέσμευση στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, ο οποίος διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (ΔΟΧ ή IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Ο ρόλος αυτού του σκέλους της ΠΤ συνίσταται στον δανεισμό κεφαλαίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε αυτές να χρηματοδοτούν με τη σειρά τους αναπτυξιακά σχέδια και έργα στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

    «Με όλα όσα έχουν συμβεί (σ.σ. στην Ελλάδα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τις συνέπειες για την οικονομία, την πτώση του ΑΕΠ, είναι ενδιαφέρον να αναζητηθούν ευκαιρίες στο πλαίσιο μιας περιορισμένης δέσμευσης η οποία προορίζεται να (...) τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα», προσέθεσε ο κ. Τσιτσιράγκος.

    [07] Πότε θα δοθούν επίδομα σίτισης και οικογενειακά επιδόματα

    Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, πρόκειται να ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης. Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

    Η επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

    Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ' τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4/9/2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκ. ευρώ.

    [08] Μεσήλικας βρέθηκε νεκρός, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά

    Νεκρός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο ρέμα Χελιδονούς, στο ύψος της Νέας Κηφισιάς, μεσήλικας άνδρας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται, πιθανόν, για τον άνδρα, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Πέμπτη, που ξέσπασε η κακοκαιρία.

    [09] Ο ερωτευμένος Φραγκονάρ, γαλαντόμος και ακόλαστος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο

    Έναν κύκλο ξεναγήσεων σε εκθέσεις γαλλικών μουσείων, με ξεναγούς και μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο αμφιθέατρό του, στην οδό Σίνα, εγκαινιάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο.

    Ο πρωτότυπος αυτός κύκλος ανοίγει στις 3 Νοεμβρίου, και ώρα 20.00, με ξενάγηση στην έκθεση του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ, στο παρισινό Μουσείο του Λουξεμβούργου. «Ανακαλύψτε τα έργα του ζωγράφου Jean-Honor? Fragonard, όπως παρουσιάζονται από ξεναγό, που θα σας οδηγήσει να εξερευνήσετε, για μια ώρα, τα σημαντικότερα θέματα και τα πιο όμορφα έργα της έκθεσης» προσκαλεί το Γαλλικό Ινστιτούτο - και ενημερώνει ότι η είσοδος στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, με ταυτόχρονη μετάφραση, αλλά περιορισμένο αριθμό δεκτών μετάφρασης.

    [10] "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" μεταξύ Ντε Νίρο - Ντι Κάπριο στο The Audition του Σκορτσέζε

    Από τα πλέον «βαριά χαρτιά» του Χόλυγουντ οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάρπιο έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε.

    Τώρα ωστόσο ο βετεράνος δημιουργός της μεγάλης οθόνης έβαλε τους δυο τους να? αναμετρηθούν στην ταινία The Audition όπου ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για τον ίδιο ρόλο.

    Στην ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτών, η οποια κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και προβλήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του νέου καζίνο της MelcoCrown Entertainment στο Μακάο, οι δύο αστέρες υποδύονται τους εαυτούς τους ενώ και ο Μπραντ Πιτ κάνει μια γκεστ εμφάνιση.

    [11] Με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξαγγέλλοντας εικοσιτετράωρη απεργία για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κλιμακώνονται «μέχρι να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που δίνονται κάθε φορά από τους πολιτικούς», όπως τονίζουν σήμερα σε ανακοίνωσή τους.

    Μετά λοιπόν τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2, την Τετάρτη 21 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους καθώς διανύουν τον έκτο μήνα με πολύ σοβαρά προβλήματα, ειδικά όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, και με το Μέγαρο να «κινδυνεύει να κλείσει οριστικά στο τέλος του χρόνου» όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

    [12] Ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης διασφαλίζει το πρόγραμμα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων

    Η δημιουργία χώρων προσωρινής υποδοχής και ταυτοποίησης, σε Αττική και Βόρειο Ελλάδα, απορρέει από την συνεργασία της Ελλάδας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Επιπλέον,προσθέτουν, ότι η δημιουργία των κέντρων αυτών, που θα χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς πόρους, είναι επιβεβλημένη α) προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία της ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης των Προσφύγων στις χώρες υποδοχής και β) για ανθρωπιστικούς λόγους, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.

    Με τη διαδικασία μετεγκατάστασης συνδέεται και το πρόγραμμα φιλοξενίας άλλων 20.000 προσφύγων με επιδότηση ενοικίου, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, καθιστώντας σαφές οτι αυτό το πρόγραμμα, πέραν του ότι διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης - ειδικά σε οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, είναι βοηθητικό και για τους ιδιοκτήτες κενών διαμερισμάτων, καθώς και για την οικονομία συνολικά.

    Οι κύκλοι της κυβέρνησης αποσαφηνίζουν επιπλέον, ότι η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι κάθε σχεδιασμός για την διαχείριση του ζητήματος μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο στον βαθμό που εμπλέκει αποτελεσματικά την Τουρκία ως πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών στην ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, προσθέτουν, πρέπει να δημιουργηθεί μηχανισμός ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης προσφύγων από την γειτονική χώρα, καθώς και να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε Χίο και Λέσβο ο Γ. Μουζάλας όπου εξέτασε Κέντρα Καταγραφής προσφύγων

    [13] Συνάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κοινωνικούς φορείς για ασφαλιστικό και εργασιακά

    Συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒ είχε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο πλαίσιο των επαφών του στην Ελλάδα.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ενώ στο σύνολο τους οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων απορρίπτουν και αποκλείουν το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, στο πλαίσιο εξεύρεσης νέων πόρων για να μην υπάρξει μείωση συντάξεων.

    [14] Γκουστάβο Πογιέτ o... εκλεκτός της ΑΕΚ

    Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι η επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ, μετά την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα. Ο 47χρονος Ουρουγουανός τεχνικός έρχεται στην Αθήνα για να υπογράψει, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε με δηλώσεις του.

    [15] Κωστάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα δώσω την ψυχή μου για ν' ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά»

    Μετά τον Μανώλη Στεφανουδάκη, ακόμη ένας Κρητικός, ο Γιώργος Κωστάκης, βρέθηκε στο βάθρο των νικητών του 7ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ. Ο αθλητής του Αθλητικού Σωματείου Λασιθίου «Λάττιος», παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να μείνει μακριά από τους στίβους για διάστημα περίπου ενός μήνα λόγω τραυματισμού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν και πλέον κάνει όνειρα για Ρίο. Στη συνέντευξή του στο ΑΘηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του 2016, με στόχο «να ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά. Θα δώσω την ψυχή μου για να βρίσκεται η Ελλάδα εκεί που της αρμόζει».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2015 - 20:32:22 UTC