Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Τουρκία έπρεπε να συμμετάσχει στη Σύνοδο για το προσφυγικό»
  • [02] Απόλυτη πλειοψηφία για τους συντηρητικούς στην Πολωνία, σύμφωνα με έξιτ πολ
  • [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά ο Λιούις Χάμιλτον

  • [01] «Η Τουρκία έπρεπε να συμμετάσχει στη Σύνοδο για το προσφυγικό»

    Την άποψη ότι η Τουρκία θα έπρεπε να συμμετάσχει στη σημερινή μίνι-Σύνοδο για το προσφυγικό εξέφρασε κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τη θέση της Ελλάδας, η λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων ξεκινάει από την Τουρκία και αποκλείοντας την αρχή του διαδρόμου, είναι αδύνατο να ελεχθούν αποτελεσματικά οι προσφυγικές ροές.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά απορρίπτει την πρόταση για αξιοποίηση της Frontex στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο εσωτερικό της χώρας.

    Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορεί να υποδέχεται η Ελλάδα στα λεγόμενα hotspots, η Ελλάδα δηλώνει διατεθειμένη να ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές της έτσι ώστε να ξεπεράσει η ικανότητα υποδοχής της τους 20.000 πρόσφυγες, θέτοντας ωστόσο κάποιους όρους. Αυτοί οι όροι αφορούν την αύξηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ, την πρόοδο στο σύστημα μετεγκατάστασης και τη δημιουργία αποκεντρωμένων υποδομών, μακριά από το πρότυπο του στρατοπέδου. Στο πλευρό της Ελλάδας, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, βρίσκεται ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Απαιτείται ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό

    [02] Απόλυτη πλειοψηφία για τους συντηρητικούς στην Πολωνία, σύμφωνα με έξιτ πολ

    Οι συντηρητικοί καθολικοί του αντιπολιτευόμενου ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι κέρδισαν την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις πολωνικές βουλευτικές εκλογές και θα μπορέσουν να κυβερνήσουν μόνοι τους, χωρίς να χρειασθεί να επιδιώξουν τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με τις προβολές τριών τηλεοπτικών δικτύων που ανακοινώθηκαν απόψε αφού έκλεισαν οι κάλπες.

    Σύμφωνα με αυτές τις κοινές προβολές που βασίζονται σε ένα έξιτ πολ της εταιρείας IPSOS, το PiS κερδίζει 39,1% των ψήφων, ποσοστό που του δίνει 242 έδρες στο 460μελές κοινοβούλιο. Οι φιλελεύθεροι κεντρώοι της Πλατφόρμας Πολιτών (PO) της απερχόμενης πρωθυπουργού Εύα Κόπατς έλαβαν 23,4% των ψήφων και εκλέγουν 133 βουλευτές.

    Το κυβερνών κόμμα Πλατφόρμα Πολιτών παραδέχθηκε την ήττα του μετά τη δημοσιοποίηση του έξιτ πολ.

    "Θυμηθείτε, δεν χάσαμε αυτά τα οκτώ χρόνια που πέρασαν", δήλωσε η πρωθυπουργός Εύα Κόπατς. "Η Πολωνία είναι μια χώρα που προοδεύει από οικονομική άποψη, όπου η ανεργία είναι μονοψήφια. Σ' αυτή την κατάσταση αφήνουμε την Πολωνία σ' αυτούς που κέρδισαν σήμερα τις εκλογές".

    Η νίκη του PiS πιστεύεται πως θα βάλει τέλος σε σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στην Πολωνία και μπορεί να απομακρύνει τη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων από την ευρωπαϊκή πορεία.

    [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά ο Λιούις Χάμιλτον

    Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχόμενη (2008, 2014) αναδείχθηκε ο Λιούις Χάμλιτον, τρεις αγώνες πριν ολοκληρωθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες, νίκησε στο γκραν πρι των ΗΠΑ κάτω από πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αύξησε από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη Σεμπάστιαν Φέτελ τη διαφορά στους 76 πόντους, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί στους τρεις εναπομείναντες αγώνες της σεζόν. Αυτή ήταν η 43η νίκη στην καριέρα του 30χρονου άσου.

    Δεύτερος στην πίστα του Όστιν τερμάτισε ο Γερμανός «ομόσταυλός» του Νίκο Ρόσμπεργκ και τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Φεράρι. Ενδεικτικό των δυσκολιών που προέκυψαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είναι πως μόνο 12 μονοθέσια ολοκλήρωσαν τον αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 October 2015 - 22:32:22 UTC