Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Το στοίχημα είναι να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια
  • [02] Π. Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ατμομηχανή των αλλαγών που δεν γυρίζει πίσω
  • [03] Αντίθετος σε ενδεχόμενη αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν, δηλώνει ο Δημ. Αβραμόπουλος
  • [04] Συνομιλίες Κέρι - Αμπάς για τερματισμό της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών
  • [05] Νιγηρία: Τουλάχιστον 55 νεκροί από δύο επιθέσεις σε τεμένη
  • [06] Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, όταν επιχείρησε να μαχαιρώσει φρουρό ασφαλείας
  • [07] Στ. Χατζηιωάννου στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ»: Βοήθεια σε άπορους και πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές
  • [08] Ενισχύεται το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο της Κουλούρας
  • [09] ΑΣΕΠ: Καταγραφή αδιόριστων επιτυχόντων από το 2009
  • [10] Συνελήφθη Βούλγαρος, στην Κρήτη, με την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης κόρης του
  • [11] Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη
  • [12] Βρέθηκε το χρυσό καριοφίλι του Αλή Πασά και κοσμεί τις προθήκες του μουσείου στο Νησί των Ιωαννίνων
  • [13] «Αφετηρίες»: Νέοι αρχιτέκτονες παρουσιάζουν έργα από όλο τον κόσμο στο Μουσείο Μπενάκη
  • [14] Συνομιλίες Κέρι - Αμπάς για τερματισμό της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών
  • [15] Τζ. Κέρι: «Εποικοδομητικές» οι συζητήσεις για τη Συρία

  • [01] Ν. Βούτσης: Το στοίχημα είναι να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια

    Το στοίχημα για τη χώρα είναι να βγει από την κρίση μέσα στην ερχόμενη τριετία, με την κοινωνία όρθια, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Επισημαίνει ότι «η ταυτόχρονη εφαρμογή και υλοποίηση ισοδύναμων μέτρων σε σχέση με κοινωνικά επιζήμιες και οδυνηρές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από προαπαιτούμενα της δανειακής συμφωνίας θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα που θα δίνουν ταυτοτική και αξιακή διάσταση στη διακυβέρνηση της Αριστεράς, ως ένα παράλληλο, άλλο πρόγραμμα».

    Ο κ. Βούτσης αναφέρει εξάλλου, ότι «το ζητούμενο είναι να κατατίθενται προτάσεις και να γίνεται ένας ειλικρινής διάλογος ώστε να μπορεί να επιτευχθεί κάθε φορά μια ευρύτερη συναίνεση και στήριξη σε πολιτικές με θετικό, προοδευτικό πρόσημο. Είναι πάρα πολύ νωρίς αν πιστεύουμε ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει εντελώς τη διακινδύνευση της "αριστερής παρένθεσης" για να μιλήσουμε για άλλες κυβερνητικές συνθέσεις και σχήματα».

    Ερωτηθείς για τη δέσμευση της κυβέρνησης περί αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει τη διαδικασία ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αναφέρει: «Υπάρχει μια καινούργια "ύλη" λόγω της εξαετούς ήδη δοκιμασίας της χώρας και των θεσμών από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές. Μια "ύλη" που θα προσανατολίσει τη συζήτηση σε αναζήτηση και κατοχύρωση σύγχρονων θεσμικών εγγυήσεων για δικαιώματα και ενέργειες που θα οργανώνουν την ανασύσταση του κοινωνικού ιστού και της διεθνούς υπόστασης της χώρας στη νέα εποχή, μετά τη δοκιμασία την οποία ακόμα τώρα περνάμε, και θα αφορούν πχ τα δημοψηφίσματα, τις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους και τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

    [02] Π. Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ατμομηχανή των αλλαγών που δεν γυρίζει πίσω

    Την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ -τον οποίο χαρακτήρισε ατμομηχανή αλλαγών που δεν γυρίζει πίσω- με αυτή της χώρας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών ταύτισε, στη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας ότι σε ενδεχόμενη αποτυχία θα υπάρξει αδιέξοδο για την ελληνική κοινωνία και τη νέα γενιά για πάρα πολλά χρόνια.

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αναγνώριση του δρόμου που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται και από τη στάση του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα επιβεβλημένη πορεία (δημοσιονομικοί περιορισμοί χωρίς ανάπτυξη και μ' ένα χρέος δυσβάσταχτο), καθώς και ότι αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη θα δημιουργηθεί ένα «τσουνάμι» που θα συμπαρασύρει το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.

    Έκανε εκτενή αναφορά στα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο και την κοινωνική καταστροφή «που αγγίζει σήμερα τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης». Ως αίτια αναγνώρισε την πρωτοβουλία πειραματισμών του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού μπλοκ, σε βάρος της Ελλάδας και στις πολιτικές που ασκήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τα υπόλοιπα μέσα διαπλοκής (ΜΜΕ και κεφάλαιο) που λυμαίνονταν επί χρόνια τον πλούτο της Ελλάδας.

    [03] Αντίθετος σε ενδεχόμενη αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν, δηλώνει ο Δημ. Αβραμόπουλος

    Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συνθήκης Σέγκεν διατυπώνει ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια πρωτοβουλία.Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι «η Σένγκεν δεν είναι πρόβλημα αλλά η λύση, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση των εργαλείων που παρέχει» και τονίζει: «Η συνθήκη αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των Ευρωπαίων πολιτών, το καλύτερο παράδειγμα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

    Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι «δε υπάρχει καταγεγραμμένη περίπτωση σε ευρωπαϊκή χώρα όπου πρόσφυγας ή παράτυπος μετανάστης έχει αποδεδειγμένα εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες (...) Προσωπικά αμφιβάλλω αν μπορεί να υπάρξει διασύνδεση μετανάστευσης και τρομοκρατίας...».Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως θετική τη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και σημειώνει: «Αυτήν τη στιγμή συζητούμε το action plan που θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της».

    [04] Συνομιλίες Κέρι - Αμπάς για τερματισμό της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συζητούν σήμερα στο Αμάν για τους τρόπους τερματισμού του κύματος βίας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, την επομένη μιας ημέρας που σημαδεύτηκε από ταραχές στις οποίες 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

    Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σε κατοικία του Παλαιστινίου ηγέτη στην ιορδανική πρωτεύουσα, όπου ο Κέρι πρόκειται να μεταβεί στη συνέχεια στα βασιλικά ανάκτορα για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄της Ιορδανίας.Η συνάντηση πραγματοποιείται την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και η Παλαιστινιακή Αρχή υφίστανται τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας η οποία ανησυχεί για μια ενδεχόμενη γενικευμένη ανάφλεξη.

    [05] Νιγηρία: Τουλάχιστον 55 νεκροί από δύο επιθέσεις σε τεμένη

    Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν χθες από δύο επιθέσεις σε τεμένη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ενώ στα σύνορα του Καμερούν, οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους για λίγες ώρες μια νέα πόλη.

    Στο Καμερούν, οι αντάρτες κατέλαβαν την πόλη Κεράουα στο βόρειο άκρο της χώρας, στα σύνορα με τη Νιγηρία, χθες το πρωί, πριν εκδιωχθούν από τον στρατό του Καμερούν. Είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που η Μπόκο Χαράμ καταλαμβάνει μια περιοχή, μετά τη μεγάλη αποδυνάμωσή της από περιφερειακό στρατιωτικό συνασπισμό από τις αρχές του 2015.

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 96 τραυματίστηκαν νωρίς χθες το απόγευμα στην επίθεση εναντίον του τεμένους του Τζαμπούτου στη Γιόλα της Νιγηρίας, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.Είχε προηγηθεί επίθεση αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο σε 28 ανθρώπους το πρωί, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής μέσα σε τζαμί της πόλης Μαϊντουγκούρι, ιστορικό προπύργιο των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στην πολιτεία Μπόρνο, επίσης στη βορειοανατολική χώρα.

    [06] Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, όταν επιχείρησε να μαχαιρώσει φρουρό ασφαλείας

    Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινά πυρά όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν φρουρό ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας σε σημείο ελέγχου μεταξύ της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.«Ενας νεαρός τρομοκράτης προερχόμενος από τα παλαιστινιακά εδάφη με κατεύθυνση το Ισραήλ επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν φρουρό και οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν εκεί άνοιξαν πυρ εναντίον του, σκοτώνοντάς τον, χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή αστυνομία.

    Το περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της ντ'αλ-Τζαλάμα, στα βόρεια της παλαιστινιακής πόλης Τζενίν, όπου όπως συμβαίνει και σε άλλα περάσματα, μαζί με τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας υπάρχουν και φρουροί ασφαλείας ιδιωτικών εταιρειών.

    [07] Στ. Χατζηιωάννου στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ»: Βοήθεια σε άπορους και πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές

    Κάλεσμα στους δημάρχους των νησιών που δέχονται μεγάλο όγκο μεταναστών και προσφύγων, να επικοινωνήσουν μαζί του, προκειμένου να ενταχθούν στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Φαγητό από Καρδιάς» απευθύνει μέσω του Πρακτορείου FΜ, o Στέλιος Χατζηιωάννου, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» της Τάνιας Μαντουβάλου.

    «Πραγματικά θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω και από τον δήμαρχο της Μυτιλήνης και τον δήμαρχο της Κω, δεν ξέρω από πού αλλού, δεν ξέρω ακριβώς αριθμούς και ποιο νησί υποφέρει περισσότερο, αλλά θα ήθελα να ακούσουμε από τους δημάρχους των νησιών που δέχονται μεγάλους αριθμούς μεταναστών, ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας», αναφέρει.

    [08] Ενισχύεται το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο της Κουλούρας

    Στον κόμβο της Κουλούρας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα, για τρίτη ημέρα σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισήμανε ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να οριστικοποιηθεί συνάντηση που ζήτησαν για την προσεχή Δευτέρα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Χαλκίδης επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε: «Περιμένουμε συναδέλφους μας μέχρι και από τα Ιωάννινα».

    [09] ΑΣΕΠ: Καταγραφή αδιόριστων επιτυχόντων από το 2009

    Tο ΑΣΕΠ καλεί τους αδιόριστους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών να καταγράψουν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο πλαίσιο προγραμματισμού των προσλήψεων που πρόκειται να διενεργηθούν έως το τέλος του 2016.

    Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

    [10] Συνελήφθη Βούλγαρος, στην Κρήτη, με την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης κόρης του

    Στη σύλληψη ενός 37χρονου βουλγαρικής υπηκοότητας προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων ύστερα από καταγγελία της κόρης του ηλικίας 16 ετών ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο.Η 16χρονη εμφανίστηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων καταγγέλλοντας βιασμό και υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι βίωνε αυτή την κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια.

    Όπως υποστήριξε η 16χρονη, οι γονείς της είναι διαζευγμένοι και τα τελευταία χρόνια ζούσε με τον πατέρα της στην περιοχή του Γερανίου Χανίων, καθώς η μητέρα της έφυγε στο εξωτερικό.Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ της υπόθεσης θα επιληφθεί και ιατροδικαστής.

    [11] Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη

    Πώς προχωρούν τα έργα στην Ακρόπολη; Επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί ως το 2015, έτος που σηματοδοτεί το πέρας των αναστηλωτικών προγραμμάτων τα οποία ήταν ενταγμένα στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πολιτισμός», 2007-2013; Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με την κατεξοχήν αρμόδια, τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), αρχιτέκτονα- μηχανικό, Βασιλική Ελευθερίου, ζητώντας της έναν σύντομο απολογισμό των έργων στον Ιερό Βράχο, που πλαισιώθηκαν με σύγχρονες και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

    «Οι στόχοι που είχε θέσει την τελευταία πενταετία η ΥΣΜΑ βαίνουν προς ολοκλήρωση με επιτυχία ως το τέλος του χρόνου. Αμέσως μετά, θα απομακρυνθούν τα ικριώματα προκειμένου η δυτική πλευρά του Παρθενώνα να αποκτήσει και πάλι τη γνωστή εμβληματική της μορφή και τα Προπύλαια να αποδοθούν πλήρως αποκατεστημένα στους επισκέπτες της Ακρόπολης», αναφέρει η κ. Ελευθερίου, επισημαίνοντας παράλληλα κι έναν ακόμη λόγο που το 2015 αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη των έργων: Η συμπλήρωση 40 ετών από τη σύσταση της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), το διεπιστημονικό όργανο που σχεδιάζει και παρακολουθεί τα έργα αποκατάστασης στα μνημεία της Ακρόπολης.

    [12] Βρέθηκε το χρυσό καριοφίλι του Αλή Πασά και κοσμεί τις προθήκες του μουσείου στο Νησί των Ιωαννίνων

    Ένα σπουδαίο ιστορικό κειμήλιο της Ηπείρου, το χρυσό καριοφίλι του Αλή Πασά, το οποίο αποτελεί και έργο τέχνης, διεσώθη στο πέρασμα του χρόνου και εκτίθεται πλέον σε περίοπτη θέση, στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί των Ιωαννίνων, που δημιούργησε ο συλλέκτης Φώτης Ραπακούσης, ο οποίος έκανε σήμερα, την επίσημη παρουσίαση του όπλου στους δημοσιογράφους.Το όπλο είναι φιλοτεχνημένο περίτεχνα, από χρυσό και ασήμι, δείγμα της παραδοσιακής ηπειρώτικής τέχνης, με φυτική διακόσμηση, ενώ το μήκος του είναι ένα μέτρο και 56 εκατοστά. Το καριοφίλι έχει ταυτότητα. Δίπλα στον μηχανισμό πυροδότησης είναι σκαλισμένα, σε λόγια γραφή «Αλη-Παcια 1804» .

    Ο κ. Ραπακούσης δηλώνει υπερήφανος, γιατί κληροδοτεί την πόλη του, τα Γιάννενα, με αυτό το σπάνιο κειμήλιο, που όπως είπε, θα ήθελε στις προθήκες του, οποιοδήποτε μουσείο στον κόσμο.Ο κ. Ραπακούσης εξηγεί ότι δεν βρήκε ο ίδιος το καριοφίλι, αλλά ήταν απροσδόκητα τυχερός και αφηγείται πώς έφτασε στην κατοχή του.

    [13] «Αφετηρίες»: Νέοι αρχιτέκτονες παρουσιάζουν έργα από όλο τον κόσμο στο Μουσείο Μπενάκη

    «Στην Ελλάδα ήδη έχουμε αποδείξει ότι δεν τη χρειαζόμαστε πολύ την αρχιτεκτονική. Αν κάτι δεν το ζητάς, δεν σου προσφέρεται. Αν κάτι το ζητάς και το απαιτείς, αυτό το εξασφαλίζεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δυστυχώς, ακόμα, δεν έχουμε αντιληφθεί τι προσφέρει η αρχιτεκτονική στην κοινωνία και στους ανθρώπους» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιώργος Πανέτσος.

    Ο ίδιος έχει αναλάβει τη γενική επιμέλεια της ημερίδας «Αφετηρίες» που πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά το αρχιτεκτονικό περιοδικό «Δομές», σήμερα 24/10, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Πρόκειται για έναν μαραθώνιο διάλογο με τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς αρχιτεκτονικής που διεξάγουν 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 ετών. Τα ζητήματα που θέτουν επί τάπητος, έχουν να κάνουν με τον τρόπο που προσλαμβάνουν οι νέοι αρχιτέκτονες τα μεγάλα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και πώς αυτά δίνουν έναυσμα στη δική τους δημιουργία.

    [14] Συνομιλίες Κέρι - Αμπάς για τερματισμό της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συζητούν σήμερα στο Αμάν για τους τρόπους τερματισμού του κύματος βίας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, την επομένη μιας ημέρας που σημαδεύτηκε από ταραχές στις οποίες 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

    Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σε κατοικία του Παλαιστινίου ηγέτη στην ιορδανική πρωτεύουσα, όπου ο Κέρι πρόκειται να μεταβεί στη συνέχεια στα βασιλικά ανάκτορα για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄της Ιορδανίας.Η συνάντηση πραγματοποιείται την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και η Παλαιστινιακή Αρχή υφίστανται τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας η οποία ανησυχεί για μια ενδεχόμενη γενικευμένη ανάφλεξη.

    Διαβάστε επίσης: Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, όταν επιχείρησε να μαχαιρώσει φρουρό ασφαλείας

    [15] Τζ. Κέρι: «Εποικοδομητικές» οι συζητήσεις για τη Συρία

    Οι υπουργοί Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας απέτυχαν να αμβλύνουν τις διαφορές τους σχετικά με την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποίησαν χθες στη Βιέννη, τονίζοντας όμως πως μπορεί να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση σε μια εβδομάδα, σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του συριακού εμφυλίου πολέμου.

    Οι υπουργοί, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, επισήμαναν πως δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν την βασική διαφωνία που υπάρχει μεταξύ της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της που υποστηρίζουν πως ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία και της Ρωσίας που έδειξε την υποστήριξη της στον Σύρο πρόεδρο, φιλοξενώντας τον στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

    Μετά από τη συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, ο Κέρι επισήμανε τη βασική διαφωνία, αλλά τόνισε πως μπορεί να επιτευχθεί μια λύση, αναφέροντας πως μπορεί να πραγματοποιηθούν συζητήσεις με ευρύτερη εκπροσώπευση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.«Είμαι πεπεισμένος?ότι η σημερινή συνάντηση ήταν εποικοδομητική και παραγωγική και κάτορθωσε να έρθουν στην επιφάνεια κάποιες ιδέες, που δεν πρόκειται να σας της κοινοποιήσω σήμερα, αλλά οι οποίες ελπίζω πως έχουν την πιθανότητα να αλλάξουν άρδην την δυναμική», δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 October 2015 - 10:32:29 UTC