Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη
  • [02] Ό. Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνει την ειδική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας
  • [03] Θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τη ΝΔ από αξιωματούχους του ΕΛΚ
  • [04] Β. Ντομπρόβσκις: Την επόμενη εβδομάδα η έγκριση για τη δόση των 2 δισ. ευρώ
  • [05] Βερολίνο: «Συντονισμός» στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά όχι κοινές περιπολίες
  • [06] Παράσταση του Κουαρτέτου Ρίχτερ της Φιλαρμονικής του Ισραήλ στο Μουσείο Ακρόπολης
  • [07] Εργαστήρια art therapy υλοποιεί η ΜΚΟ Amaka για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
  • [08] Τούντορ: «Για εμάς το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από την Ευρώπη»
  • [09] Ιντέγε: «Δουλεύουμε σκληρά και οι νίκες είναι η ανταμοιβή μας»

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη

    «Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη. Που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το ΕΛΚ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και «η ΝΔ είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» και πρεσβεύει τις αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. «Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη. Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως πολλές από τις αποφάσεις του ΕΛΚ μετουσιώνονται τις περισσότερες φορές, σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης συμπλήρωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό.

    «Εδώ, λοιπόν, διαμορφώνουμε τη μεγάλη Ευρώπη, που θέλουμε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Διαβάστε επίσης

    Θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τη ΝΔ από αξιωματούχους του ΕΛΚ

    [02] Ό. Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνει την ειδική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

    «Επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας», χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολαντ στην Ελλάδα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Κάνει λόγο για επίσκεψη που επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, σχέση που, όπως σημειώνει, εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους.

    Επισημαίνει ως εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας «που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι επίσης θα εστιάσουν στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

    [03] Θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τη ΝΔ από αξιωματούχους του ΕΛΚ

    Θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τη ΝΔ έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ στο συνέδριο του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη.

    «Η Ελλάδα είχε μπει στην οδό της ανάπτυξης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία και κατέστρεψε ό,τι είχε πετύχει η ΝΔ», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ντολ.

    Ανάλογα θετικά σχόλια για τη ΝΔ έκανε και ο γ.γ. του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ Εστορίθ.

    «Παρά την άσχημη συγκυρία, η ΝΔ στάθηκε όρθια στις πρόσφατες εκλογές και στις επόμενες θα είναι ξανά στην κυβέρνηση», ανέφερε.

    [04] Β. Ντομπρόβσκις: Την επόμενη εβδομάδα η έγκριση για τη δόση των 2 δισ. ευρώ

    Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση των θεσμών για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    «Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο-πολύ τον δρόμο τους», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα την 26η και την 27η Οκτωβρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg. Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα πρόκειται να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Αυτό θα έλεγα».

    Απεσταλμένοι των τεσσάρων θεσμών που επιβλέπουν την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης θα βρίσκονται στην Αθήνα από σήμερα ως την 23η Οκτωβρίου για να συζητήσουν «την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», είχε διευκρινίσει προχθές Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφερόμενη στην Κομισιόν, την ΕΚΤ, τον ΕΜΣ και το ΔΝΤ.

    [05] Βερολίνο: «Συντονισμός» στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά όχι κοινές περιπολίες

    Πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κοινές περιπολίες και ότι το Βερολίνο γνωρίζει τις ελληνικές ευαισθησίες για το θέμα.

    Αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση κορυφής που διοργανώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κυριακή, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε: «Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας -δύο μελών του ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο. Συντονισμός, πιστεύω, είναι εκεί αυτό το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουμε. Ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ όπως την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο».

    [06] Παράσταση του Κουαρτέτου Ρίχτερ της Φιλαρμονικής του Ισραήλ στο Μουσείο Ακρόπολης

    Συναυλία για την 25η επέτειο της σύναψης πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, έδωσε χθες το κουαρτέτο εγχόρδων Richter της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Το κοινό μάγεψαν με τη μαεστρία τους οι μουσικοί του κουαρτέτου Ιλία Κονοβάλωφ (πρώτο βιολί), Σάρον Κοέν (δεύτερο βιολί), Ντιμίτρι Ρατούς (βιόλα) και Φελίξ Νεμιρόφσκι (τσέλο), οι οποίοι μάγεψαν το κοινό με έργα Μπετόβεν και Τσαϊκόφσκι.

    Την εκδήλωση χαιρέτησαν, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν - Άμπα και ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής. Προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων στη χθεσινή συναυλία, ήσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, Εμμανουήλ, ο Ραβίνος Νταβίντ Ροσέν, διευθυντής Διασθρησκευτικών Θεμάτων της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής ? οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο διαθρησκευτικού διαλόγου.

    Στη συναυλία παραβρέθηκαν επίσης, ο Ραβίνος Αθηνών, Γκάμπριελ Νεγκρίν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ραβίνοι της εβραϊκής κοινότητας και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι καλεσμένοι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια επέτειο, στις 4 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Gazarte συναυλία του γνωστού Ισραηλινού μουσικού, Ιντάν Ραϊχέλ, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιάννη Κότσιρα.

    [07] Εργαστήρια art therapy υλοποιεί η ΜΚΟ Amaka για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

    Έναν ασφαλή χώρο έκφρασης επιχειρεί να προσφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Amaka σε γυναίκες θύματα εκμετάλλευσης, ανήλικους παραβάτες και πρόσφυγες, μέσα από τα εργαστήρια θεραπείας μέσω της τέχνης (art therapy) που διοργανώνει.

    Οι γυναίκες- θύματα παράνομης διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης βιώνουν συχνά τραυματικό σοκ και κοινωνική απομόνωση, λόγω των άσχημων εμπειριών τους. Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και το πρόγραμμα «Re-flower Project», η ΜΚΟ Amaka βοηθάει τις γυναίκες αυτές να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

    «Οι γυναίκες αυτές είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, έχουν τραυματικό σοκ, υψηλό επίπεδο άγχους, έλλειψη συγκέντρωσης, δυσκολία στην έκφραση και ζητήματα υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε και απομόνωση, αδυναμία στην επικοινωνία και αποκοπή από την κοινωνία. Το art therapy δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και συγκέντρωσης. Μπορούμε όμως να τις βοηθήσουμε στο ψυχολογικό κομμάτι, να τις οδηγήσουμε σε επανένταξη μέσα από την ψυχολογική βελτίωση ώστε να νιώσουν υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η θεραπεύτρια της Amaka, Δάφνη Καλαφάτη.

    Το εργαστήρι λαμβάνει χώρα κάθε εβδομάδα σε κτίριο κοντά στον χώρο εργασίας των γυναικών.

    Κύριο εργαλείο του εργαστηρίου είναι η τέχνη της φωτογραφίας, με τη βοήθεια της οποίας οι συμμετέχουσες εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Το εργαστήρι έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο με εισαγωγικές συναντήσεις, όπως ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας για να δεθεί η ομάδα. Στη συνέχεια αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν φωτογραφίες τρίτων, όπου οι θεραπευτές ζητούν από τις γυναίκες να ξεκλειδώσουν τη φαντασία τους και να οραματιστούν τον εαυτό τους μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες.

    [08] Τούντορ: «Για εμάς το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από την Ευρώπη»

    Για τον Ιγκόρ Τούντορ το πρωτάθλημα στην παρούσα φάση είναι σημαντικότερο από το Europa League. Αυτό ξεκαθάρισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την ρωσική Κράσνονταρ.

    Ο Κροτάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε ακόμη: «Η πίεση είναι κομμάτι της καθημερινότητας και ειδικά στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει φυσιολογικά η πίεση του αποτελέσματος. Έχουμε δύο ισοπαλίες απέναντι στην Καμπάλα και στην Ντόρτμουντ, για εμένα την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Η Κράσνονταρ μπορεί να μην έχει τη φήμη της Ντόρτμουντ, αλλά αν κάποιος μπει και δει την αξία των παικτών της θα δει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτών του ΠΑΟΚ. Είδα το ματς της Κράσνονταρ στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ και την έπαιξε ως ίσος προς ίσο. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει τη νίκη, αλλά η Κράσνονταρ είναι πολύ καλή ομάδα».

    [09] Ιντέγε: «Δουλεύουμε σκληρά και οι νίκες είναι η ανταμοιβή μας»

    Ο Ιντέγε Μπράουν είναι το κεντρικό πρόσωπο της σημαντικής νίκης που σημείωσε ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό, για την 3η αγωνιστική του Champions League. Το γκολ που σημείωσε με εντυπωσιακή έμπνευση ο Νιγηριανός επιθετικός, ενδεχομένως να χαρίσει την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους», που έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα, κυρίως σε σχέση με την Άρσεναλ.

    Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο έμπειρος άσος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προσπάθησα να τρέξω γρήγορα όταν είδα τον Πάρντο. Πήγα προς την μπάλα και κατάφερα να πετύχω ένα δύσκολο γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι πρέπει να σκοράρουμε. Τώρα είμαστε ισόβαθμοι με την Μπάγερν και θέλουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Περίμενα ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Η Ντιναμό έπαιξε πολύ καλά. Χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως εμείς σκοράραμε και πήραμε μία δίκαιη νίκη. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και αυτό είναι η ανταμοιβή μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 October 2015 - 16:32:28 UTC