Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολα τα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης-θεσμών
  • [02] Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον της χρήσης υπέρμετρης βίας
  • [03] Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν φέτος στην Ελλάδα
  • [04] Συζήτηση καταγγελίας στη Βουλή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση
  • [05] Έμεινε «ζωντανή» η Άρσεναλ, 2-0 την Μπάγερν
  • [06] Παλικάρι και στο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός, 1-0 την Ντιναμό
  • [07] «Τέλος» ο Δέλλας για την ΑΕΚ

  • [01] Ολα τα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης-θεσμών

    Ολοήμερη θα είναι αύριο η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα, ενώ, ως την Παρασκευή, θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 9.00 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.

    Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 6.00 το απόγευμα και σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

    Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ)- θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [02] Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον της χρήσης υπέρμετρης βίας

    O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Kι Μουν προειδοποίησε σήμερα εναντίον της χρήσης υπέρμετρης βίας, πριν από τη συνάντησή του στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, ο γ.γ. του ΟΗΕ επισήμανε ότι η χρήση υπέρμετρης βίας «ενδέχεται να προκαλέσει την απογοήτευση και ανησυχίες που θα οδηγούσαν στην αύξηση των επεισοδίων βίας και την (κλιμάκωση) της έντασης».

    [03] Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν φέτος στην Ελλάδα

    Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν φέτος διά θαλάσσης στην Ελλάδα και ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται, καθώς περισσότεροι από 8.000 έφθασαν μόνο χθες, Δευτέρα, σπεύδοντας για να προλάβουν την έλευση του χειμώνα, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

    Η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δήλωσε πως 27.500 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν τράνζιτ στα ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία, χώρα από την οποία έχουν έρθει εκατοντάδες χιλιάδες.

    «Έχουμε φθάσει σε άλλο ένα δραματικό ορόσημο, με την άφιξη χθες (Δευτέρα) 8.000 ανθρώπων, που ανέβασαν το σύνολο σε 502.000. Προφανώς ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε, όμως βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα», δήλωσε η Φλέμινγκ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    [04] Συζήτηση καταγγελίας στη Βουλή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

    Αναφορά σε επιστολή της Κομισιόν έγινε κατά την πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών όπου συζητείται το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία θα κοινοποιηθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες από ώρα σε ώρα.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, επιστολή με την οποία ζητούσε από τις Ελληνικές Αρχές διευκρινίσεις για καταγγελία ιδιώτη προς την Επιτροπή.

    Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η συνήθης που ακολουθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν λάβει καταγγελία από ιδιώτες κατά κράτους μέλους, χωρίς να έχει προηγηθεί δική της διερεύνηση του θέματος.

    Γι? αυτό άλλωστε και η Επιτροπή δεν εγκαλεί την Ελλάδα αλλά ζητά την άποψή της για τα θέματα που θίγει η καταγγελία.

    Ποιος την έκανε; Στις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα στην ΚΕΜΚΕ (Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων) του Υπουργείου Οικονομικών όπου έφθασε η επιστολή δεν ανακοινώθηκε η ταυτότητα του καταγγέλλοντος ιδιώτη, επίσης συνήθης πρακτική.

    Η ΚΕΜΚΕ επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το Επικρατείας και το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητώντας τις απόψεις τους. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι έγινε αμέσως πολυμελής σύσκεψη στελεχών στο κτίριο της οδού Καραγιώρη Σερβίας, όπου ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι η καταγγελία ήταν αβάσιμη και ότι μπορούσε εύκολα να αντικρουστεί. Τα στελέχη που συμμετείχαν συμφώνησαν επίσης να απαντήσουν ανά αρμοδιότητα και το ΥπΟικ να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να τα αποστείλει σε τελικό κείμενο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προθεσμία, μάλιστα, δεν έχει ακόμα εκπνεύσει και η απάντηση των Ελληνικών Αρχών είναι σχεδόν έτοιμη.

    Ποια είναι όμως η καταγγελία; Ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Ελληνικό Κράτος παρέχει παράνομη κρατική ενίσχυση στον τομέα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT). Εμμέσως πλην σαφώς η αναφορά ήταν για την ΕΡΤ ΑΕ και η καταγγελία φανέρωνε το άγχος του καταγγέλλοντος ιδιώτη να μην της επιτραπεί να γίνει πάροχος δικτύου.

    [05] Έμεινε «ζωντανή» η Άρσεναλ, 2-0 την Μπάγερν

    Η Αρσεναλ έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης, επικρατώντας 2-0 της Μπάγερν στο «Έμιρειτς» για την 3η αγωνιστική του Champions League. Ένα ματς με πλούσιο θέαμα και... highlight την απίστευτη απόκρουση του Νόιερ σε κεφαλιά του Γουόλκοτ στο 33΄. Τελικά κρίθηκε από ένα τυχερό γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 77΄, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του Γάλλου στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Οζίλ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Πάντως, ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς των τελευταίων ετών έγινε στο «Μπάι Αρένα», όπου Λεβερκούζεν και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4. Πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι γηπεδούχοι με βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο προηγήθηκαν 2-0, η Ρόμα των Μανωλά, Τοροσίδη «βομβάρδισε» χωρίς... έλεος και προηγήθηκε 4-2, αλλά οι Γερμανοί επέστρεψαν και ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Champions League:

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Μπαρτσελόνα 0-2

    Λεβερκούζεν - Ρόμα 4-4

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Αρσεναλ - Μπάγερν 2-0

    Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Πόρτο - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0

    Ντιναμό Κιέβου - Τσέλσι 0-0

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Λιόν 3-1

    Βαλένθια - Γάνδη 2-1

    [06] Παλικάρι και στο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός, 1-0 την Ντιναμό

    Μία ακόμη μαγική νύχτα για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League. Μετά το Εμιρέιτς, οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν και το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ και πλέον κρατάνε στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Ιντέγε να σκοράρει στο 79ο λεπτό, επικράτησαν 1-0 της Ντιναμό στην Κροατία, έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν με την Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο. Επόμενη ευρωπαϊκή στάση για τον Ολυμπιακό, θα είναι το ματς της 4ης Νοεμβρίου με την Ντιναμό στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

    [07] «Τέλος» ο Δέλλας για την ΑΕΚ

    Ο Τραϊανός Δέλλας παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και αποχαιρετά την ομάδα μετά από θητεία 2,5 χρόνων. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον 39χρονο προπονητή και ενημέρωσε ότι χρέη υπηρεσιακού θα αναλάβει ο Στέλιος Μανωλάς, τεχνικός της Κ-20.

    «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Δέλλας θα προπονήσει αύριο για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα επί δυόμιση χρόνια και για τη συμβολή του στην επιστροφή της στη Super League», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 22:32:12 UTC