Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους υπουργούς Εξωτερικών Ολλανδίας και Αιγύπτου «βλέπει» αύριο ο πρωθυπουργός
  • [02] Το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση σε αυτή τη Βουλή, δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Το κεφάλαιο στη χώρα μας επιδιώκει μια μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] «Οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας»
  • [05] Δεκάδες συλλήψεις ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη
  • [06] Στην Τουρκία η Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος
  • [07] Μεγάλη συμμετοχή στον 29ο Γύρο της Αθήνας
  • [08] Συνεδρίαση των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη Βουλή
  • [09] Το μεγάλο βραβείο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στην Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

  • [01] Τους υπουργούς Εξωτερικών Ολλανδίας και Αιγύπτου «βλέπει» αύριο ο πρωθυπουργός

    Σειρά συναντήσεων θα έχει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς. Στις 13:15 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ στις 15:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι .

    Επίσης, στις 20:30, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο του Υπουργού Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων στη Διεθνή Διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    [02] Το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση σε αυτή τη Βουλή, δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης

    «Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος -κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις- και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα. Κάνει το λάθος όλων των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών. Διατάσσει οριζόντιες περικοπές σε όλους και δεν θέλει να συγκρουστεί με συντεχνίες».

    Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε συνέντευξή του στη Real News, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ καταγγέλλει ότι «πολλές αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών ρίχνουν νερό στον μύλο της διαφθοράς».

    «Η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται με διακηρύξεις. Αν ήταν έτσι και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί θα είχαν πάρει Όσκαρ» προσθέτει, ενώ διευκρινίζει ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση διότι «με 4% δεν μπορούμε να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Το κεφάλαιο στη χώρα μας επιδιώκει μια μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και ερωτηθείς αν «βλέπει μακροημέρευση της κυβέρνησης Τσίπρα», είπε: «Αναμφίβολα, το κεφάλαιο στη χώρα μας επιδιώκει μια μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ για να ολοκληρωθεί η βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του: Να περάσουν γρήγορα και χωρίς λαϊκή αντίδραση τα βάρβαρα μέτρα που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

    Επισήμανε στη συνέχεια ότι «αυτή ακριβώς, λέμε εμείς, είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα».

    «Πέρα από τις προθέσεις βέβαια, υπάρχει και η δυναμική των ίδιων των εξελίξεων που επιδρούν, όπως οι αντιθέσεις στην ευρωζώνη, η πορεία της κρίσης αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και οικονομιών όπως συμβαίνει σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας» προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

    [04] «Οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας»

    Την ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και να αντιμετωπιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας των προέδρων και των εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

    «Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα της Ορθοδοξίας σήμερα για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, όταν υπάρχουν ακόμα και στην πατρίδα μας φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, και όταν υπάρχουν εστίες πολέμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δημιουργούν κύματα προσφύγων, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι από το 1993 η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο, όπως είπε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την αρχαία Ελλάδα, μέσα από την ελευθερία και το πνεύμα, τη Ρώμη, μέσα από το κράτος και το δίκαιο, και τον Χριστιανισμό όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Ορθοδοξίας, δηλαδή την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Γιάννης Αμανατίδης διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση προσπαθεί «ώστε να σταματήσουν οι καταστροφικές συνέπειες των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή και των διώξεων που υφίστανται πολλοί πληθυσμοί στην περιοχή».

    [05] Δεκάδες συλλήψεις ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη

    Περίπου 50 αλλοδαποί συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια μιας τεράστιας επιχείρησης που είχε στόχο πρόσωπα που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο φέρεται να ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι έρευνες που έκανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχαν στόχο πολλά διαμερίσματα στη συνοικία Πεντίκ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Το NTV δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην ασφάλεια για να ανακριθούν.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, οι συλληφθέντες προετοιμάζονταν να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ΙΚ.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχει δηλώσει ότι το ΙΚ είναι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή αυτή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα στη διάρκεια μιας «πορείας για την ειρήνη», από την οποία σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 102 άνθρωποι.

    [06] Στην Τουρκία η Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει με τους τούρκους ηγέτες τον πόλεμο στη Συρία, την προσφυγική κρίση και την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Μέρκελ αναμένεται κατ΄αρχήν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 11:30 ώρα Γκρίνουιτς (14:30 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον ισλαμο-συντηρητικό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι συνομιλίες θα αφορούν κυρίως την κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και διμερή θέματα, δήλωσε τουρκική πηγή.

    Μια επίθεση αυτοκτονίας, η πιο σοβαρή στην ιστορία της Τουρκίας, σκότωσε στις 10 Οκτωβρίου 102 ανθρώπους στη κέντρο της Άγκυρας.

    Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, είναι ο ύποπτος νούμερο 1 για την επίθεση αυτή η οποία είχε στόχο ακτιβιστές που διαδήλωναν κατά της επανάληψης της κουρδικής διένεξης.

    Γείτονας της Συρίας, η Τουρκία θεωρείται εταίρος-κλειδί των Δυτικών στη μάχη κατά του ΙΚ.

    Η Τουρκία είναι επίσης εταίρος-κλειδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία προσπαθεί να αποκριθεί στην προσφυγική κρίση, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως Σύροι, έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία.

    Η Άγκυρα υποδέχθηκε ωστόσο ψυχρά το "σχέδιο δράσης" που παρουσίασε την Πέμπτη η ΕΕ προκειμένου να παραμείνουν οι μετανάστες στη χώρα αυτή.

    [07] Μεγάλη συμμετοχή στον 29ο Γύρο της Αθήνας

    Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς ολοκληρώθηκε ο 29ος Γύρος της Αθήνας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών με εκκίνηση και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Ανάλογα με τις δυνατότητές τους, οι συμμετέχοντες έτρεξαν σε μία από τις τέσσερις διαδρομές (10 χλμ., 5 χλμ. 3 χλμ. και 1 χλμ. για τα ΑμεΑ) υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου που παιάνιζε γνωστούς μουσικούς σκοπούς.

    Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (1 ευρώ ανά δρομέα) θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός ηλεκτροεγκεφαλογράφου, τον οποίο ο Οργανισμός θα προσφέρει στο Νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την πρόληψη και θεραπεία της επιληψίας στα παιδιά.

    [08] Συνεδρίαση των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη Βουλή

    Στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συνεδριάζουν η Διεθνής Γραμματεία, οι Πρόεδροι και οι Εισηγητές των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με αντικείμενο συζήτησης τον απολογισμό της 22ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Βιέννης, 25 - 29 Ιουνίου 2015, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της ΔΣΟ.

    Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν το απόγευμα όταν και θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή των προκαθημένων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, οι οποίοι αύριο και μεθαύριο θα συμμετάσχουν στο συνέδριο με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, στην Αθήνα.

    [09] Το μεγάλο βραβείο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στην Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

    Το μεγάλο βραβείο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου απονεμήθηκε στην ταινία «Chevalier», της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Το βραβείο ανακοινώθηκε από τον Πάβελ Παβλικόφσκι, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, του οποίου η ταινία «Ida» είχε πάρει το αντίστοιχο βραβείο το 2013.

    «Το "Chevalier" είναι μια σπουδή στον ανδρικό ανταγωνισμό, μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και ξεχωριστής σκηνοθέτιδας. Με επίσημη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που είναι συγχρόνως μια ξεκαρδιστική κωμωδία, αλλά και μια βαθιά ανησυχητική δήλωση για την κατάσταση της ανθρωπότητας στη Δύση», δήλωσε ο Π. Παβλικόφσκι.

    Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη απέσπασε ο Ρόμπερτ Έγκερς για την ταινία «The Witch», βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ το «Sherpa» της Τζένιφερ Πίντον, βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο «An Old Dog's Diary» των Shai Heredia και Shumona Goel, ενώ η τιμητική διάκριση BFI Fellowship δόθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία φέτος συμμετείχε στο Φεστιβάλ με δύο ταινίες, το «Carol» και το «Truth».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 October 2015 - 10:32:17 UTC