Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψήφια δήμαρχος στην Κολωνία μαχαιρώθηκε από άνδρα με «ρατσιστικά» κίνητρα
  • [02] Α. Νταβούτογλου: Θα καταρρίπτονται τα αεροσκάφη που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο
  • [03] Α. Ξανθός: Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

  • [01] Υποψήφια δήμαρχος στην Κολωνία μαχαιρώθηκε από άνδρα με «ρατσιστικά» κίνητρα

    Υποψήφια δήμαρχος της Κολωνίας (δυτική Γερμανία), η Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε σήμερα σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, μια ενέργεια με «ρατσιστικά» κίνητρα που συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.

    Η Ρέκερ, που τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από έναν 44χρονο άνδρα, «ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες» στη δημαρχία της Κολωνίας, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο τόνος βρίσκεται σε μια πολιτική ενέργεια», πρόσθεσε.

    Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ανακρίθηκε μετά την επίθεση, «είπε πως διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο», πρόσθεσε αξιωματούχος της αστυνομίας της Κολωνίας, ο Νόρμπερτ Βάγκνερ, σε συνέντευξη Τύπου.

    Ανεξάρτητη υποψήφια υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ, η Χενριέτε Ρέκερ υπέστη «σοβαρά τραύματα», ανέφερε ο Άλμπερς, διευκρινίζοντας πως η κατάστασή της είναι σταθερή. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μία γυναίκα, διευκρίνισε ο Βάγκνερ.

    Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον γερμανό δράστη, που είναι μακροχρόνια άνεργος και «μη ενεργός πολιτικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [02] Α. Νταβούτογλου: Θα καταρρίπτονται τα αεροσκάφη που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο

    Η Τουρκία δεν θα διστάσει να καταρρίψει όποιο πολεμικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μία ημέρα αφού οι τουρκικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία.

    «Χθες καταρρίψαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Εάν επρόκειτο για αεροσκάφος, θα είχαμε κάνει το ίδιο. Οι κανόνες εμπλοκής είναι γνωστοί. Όποιος παραβιάσει τα σύνορά μας, θα δώσουμε την προσήκουσα απάντηση», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην πόλη Καΐσερι.

    [03] Α. Ξανθός: Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

    Στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές και στις προσλήψεις 3.500 μόνιμων υγειονομικών αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

    «Το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι η βασική μεταρρυθμιστική μας τομή στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας είναι να δώσει σε αυτόν τον τομέα ένα αποτύπωμα μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης στη βάση της καθολικότητας», σημείωσε. Αρχικώς, όπως ανέφερε, θα υπάρξει άμεσα μια πιλοτική εφαρμογή σε Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ενώ συνολικά το εγχείρημα θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.

    Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι οι νέοι διορισμοί θα γίνουν στις αρχές και στα μέσα του 2016, ενώ ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα επαναπροκηρυχθούν 500 θέσεις -400 νοσηλευτών και 100 γιατρών- από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις αρχές του 2016 με διετείς συμβάσεις. «Με αυτές τις θέσεις σταθεροποιούμε τα υπάρχοντα κρεβάτια και ανοίγουμε τουλάχιστον 50 επιπλέον», επισήμανε ο υπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2015 - 16:32:16 UTC