Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΝΔ για προϋπολογισμό και «πόθεν έσχες» υπουργών
  • [02] Σπ. Λυκούδης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι πολύ μακριά
  • [03] Ο Φρ. Ολάντ θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
  • [04] Στόχος η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές
  • [05] Πολλές οι ελλείψεις σε εμβόλια, λέει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δ. Κούβελας
  • [06] Το συν-αίσθημα διαπερνά τα πλάνα των περίπου 150 ταινιών του 56ου Φεστιβάλ Κιν/φου
  • [07] Στις αρχές του νέου έτους η νέα τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • [08] Θ. Καράογλου στο «Πρακτορείο 104,9»: Έπρεπε να προηγηθεί το συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

  • [01] Η ΝΔ για προϋπολογισμό και «πόθεν έσχες» υπουργών

    Αναφερόμενη στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η ΝΔ σημειώνει ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 επιβεβαιώνει τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, την πρωτόγνωρη εσωτερική στάση πληρωμών, τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς του πολίτες και την κατάρρευση των δημοσίων επενδύσεων.

    «Μπροστά σε όλα αυτά έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας με το πολυνομοσχέδιο να φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Να αυξήσει φόρους και να περικόψει συντάξεις. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά, καθώς έπεται δραματική συνέχεια. Σε βάρος ενός λαού που έχει ξεπεράσει τα όριά του», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

    Η ΝΔ για τα«πόθεν έσχες» υπουργών

    «Το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο» επαναλαμβάνει και σήμερα η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα "πόθεν έσχες" υπουργών.

    Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε «πρόβλημα» στο δικό του «πόθεν έσχες», χθες μετά την πίεση της ΝΔ «εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του "πρόβλημα"» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , διατυπώνοντας τα ερωτήματα:«Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;».

    Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η ΝΔ απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα. Καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή. Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

    [02] Σπ. Λυκούδης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι πολύ μακριά

    "Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος" τόνισε ο βουλευτής της Α' Αθήνας από "Το Ποτάμι", Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

    Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι' αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.

    Ωστόσο, αναφερόμενος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.

    Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της "συγκόλλησης" σημείωσε και πρόσθεσε: "δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10".

    Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα. "ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν" κατέληξε.

    [03] Ο Φρ. Ολάντ θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

    Στην ελληνική Βουλή και σε ειδική συνεδρίαση θα μιλήσει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 12:00, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα.

    Για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου θα τηρηθεί από την ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο που τηρείται σε όλες τις επίσημες επισκέψεις ξένων ηγετών.

    Μολονότι δεν έχει εκδοθεί από τη Βουλή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ολάντ αναμένεται να απευθυνθεί στην Ολομέλεια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, των αρχηγών των κομμάτων και των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.

    Η επίσκεψη του κ. Ολάντ έχει κινητοποιήσει τις υπηρεσίες της Βουλής, ενώ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

    [04] Στόχος η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές

    Στις αμέσως προσεχείς ημέρες πρόκειται να καθοριστεί το τελικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των συστημικών τραπεζών, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης τους, με τον στόχο οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν να έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

    Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να κατατεθεί στην Βουλή το σχεδίου νόμου που θα καθορίζει τον ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και θα ορίζει τις αρχές και τις διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης. Το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση επεξεργάζονται σε συνεργασία το ΤΧΣ, το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι Θεσμοί και ο ενδιαφερόμενες τράπεζες.

    Οι ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το ποσό της νέας ανακεφαλαιοποίησης θα γίνουν στο τέλος του μήνα ενώ οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερωθούν για τα τελικά νούμερα λίγες μέρες νωρίτερα, έχοντας υπογράψει αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας.

    Χθες, πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης όσο και ομολόγων υψηλής διαβάθμισης, στο πλαίσιο των διαδικασιών της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ σε ανάλογες κινήσεις θα προβούν και άλλες συστημικές τράπεζες.

    [05] Πολλές οι ελλείψεις σε εμβόλια, λέει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δ. Κούβελας

    "Έχουμε πολλές ελλείψεις σε εμβόλια- και όχι μόνο" επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελλείψεων Φαρμάκων του ΕΟΦ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" με τον Χρήστο Μάτη και τον Θόδωρο Τοσουνίδη, στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

    Όπως εξηγεί, υπάρχει μια ιδιόμορφη κατάσταση λόγω των capital controls και της επιχειρηματικής αναταραχής, αλλά -όπως αναφέρει- το βασικότερο πρόβλημα είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού, λόγω ανταγωνισμού.

    "Πολλές φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο, στρέφονται στην παρασκευή νέων - ακριβών φαρμάκων, εγκαταλείποντας τις παραδοσιακές τακτικές. Εγκαταλείπονται τα παραδοσιακά φάρμακα, επειδή οι μεγάλες βιομηχανίες δέχονται μεγάλο ανταγωνισμό από τα γενόσημα και τα λεγόμενα βιοομοειδή και από εταιρίες γενοσήμων από την Ινδία κατά κανόνα" υπογραμμίζει ο κ.Κούβελας.

    [06] Το συν-αίσθημα διαπερνά τα πλάνα των περίπου 150 ταινιών του 56ου Φεστιβάλ Κιν/φου

    Το συν-αίσθημα. Το άτομο, ο άνθρωπος, μόνος (από πολιτικές, ιδεολογίες, πρότυπα) και αμήχανος μπρος στον ορυμαγδό των αλλεπάλληλων κρίσεων (και όχι μόνο οικονομικών) καταφεύγει στο συναίσθημα ως τον μοναδικό «κωδικό» - κοινή γλώσσα συνεννόησης μέσω της συν-αίσθησης.

    Είναι η μόνη έννοια που εντοπίζεται ως γενική τάση, ως τυχόν κοινή θεματική των περίπου 150 ταινιών «νέας εσοδείας» από όλο τον κόσμο, που θα προβληθούν στη φετινή 56η διοργάνωση (από 6 μέχρι και 15 Νοεμβρίου) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

    Κι αν τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστής - αλλά κυρίως σεναριογράφος της ετήσιας κινηματογραφικής παραγωγής ήταν η παγκόσμια κρίση (όχι μόνο οικονομική) κι ο αμήχανος μπρος στις βίαιες αλλαγές πολίτης του κόσμου, αν ακολούθησε όχι η σύμπραξη αλλά η αμηχανία της ατομικότητας απέναντι σ' έναν κόσμο που άλλαζε, στη φετινή 56η διοργάνωση αυτός ο «ένας» αναζητά -σε όλο τον κόσμο (ανεξάρτητα από θρησκείες, πολιτικές, καθεστώτα, καθημαγμένες ιδεολογίες, πολιτισμικές καταβολές) τα μέσα θέασης και «χειρισμού» της ζωής και επανανακαλύπτει το συναίσθημα ως πρίσμα και «όπλο» για την οπτική του...

    Κι αφού την τελευταία τριετία και πλέον, ο «ένας» στάθηκε αμήχανα απέναντι στην οικογένεια, στον έρωτα, στην πολιτική, στις ιδεολογίες που μεταλλάχτηκαν μαζί με τους ανθρώπους, στη χώρα του, στον κόσμο, στη γενιά του, στο σήμερα, στον «άλλο», στις φετινές ταινίες, ο συναισθηματικά (αλλά και πολιτικά, ιδεολογικά,κοινωνικά, οικονομικά, συναισθηματικά) άστεγος πολίτης αναζητά στέγη στην ...εξιλέωση, την οικογένεια (με την όποια μορφή της) τη συνύπαρξη, την αγάπη ...Ξανά από την αρχή.

    Κι ο κινηματογράφος (ακόμα κι αυτός της μυθοπλασίας, κι όχι της τεκμηρίωσης, που έχει «έτοιμο» και πλούσιο υλικό από έναν κόσμο που βρίσκεται σε συνεχή επαναδιαμόρφωση των «πλάνων» του)πού αλλού να αναζητήσει τον «μύθο» και την «πρότασή» του παρά σε δοκιμασμένες συνταγές, αλλά ...με νέα υλικά. Μ' αυτά είναι «παρασκευασμένες» και οι πρώτες ταινίες των «Ανοιχτών Οριζόντων», των «ειδικών προβολών» και του αφιερώματος «Ματιές στα Βαλκάνια», που άρχισαν με ...«δόσεις» να αποκαλύπτουν οι διοργανωτές της επικείμενης 56ης διοργάνωσης.

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    [07] Στις αρχές του νέου έτους η νέα τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    Οι τιμές των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους «προσδιορίστηκαν ορθολογικά, σε εναρμόνιση με τα ισχύοντα τιμολόγια σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και ενημερώνει ότι «ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία νέα πολιτική ενιαίων εισιτηρίων, μέσω της οποίας, με ένα εισιτήριο, θα είναι δυνατή η επισκεψιμότητα σε περισσότερους χώρους, στην ίδια περιοχή».

    Η αναδιοργάνωση και επανακαθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων, που επεξεργάστηκε επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων, θα ολοκληρωθεί άμεσα και στη συνέχεια θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2016 ή και νωρίτερα, ενημερώνει το υπουργείο πολιτισμού.

    [08] Θ. Καράογλου στο «Πρακτορείο 104,9»: Έπρεπε να προηγηθεί το συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

    Την άποψη ότι έπρεπε να προηγηθεί το συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου στη ΝΔ, εκφράζει ο βουλευτής του κόμματος Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα» των Χρήστου Μάτη και Θόδωρου Τοσουνίδη.

    «Βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Έπρεπε 15 - 20 μέρες μετά τις εκλογές να κάνουμε κοινοβουλευτική ομάδα και να συζητήσουμε τι έφταιξε. Να δούμε τι έφταιξε, πού χάσαμε, ποιες αλλαγές να κάνουμε και ενδεχόμενα και ποια πρόσωπα. Μετά να πάμε σε Πολιτική Επιτροπή, να επισπεύσουμε το τακτικό συνέδριο, να συζητήσουμε και να επικυρώσουμε τις όποιες αλλαγές και στη συνέχεια να πάμε σε εκλογή προέδρου. Εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν ξέρω για πιο λόγο», επισημαίνει ο κ. Καράογλου.

    Ωστόσο, δεν επιρρίπτει ευθύνες στον αρχηγό της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Ο κ. Μεϊμαράκης επιτάχυνε τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου από υπερβολικά μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία. Όμως, κατά την άποψή μου, πολιτικά δεν ωφελεί την παράταξη», σχολιάζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 October 2015 - 10:32:16 UTC