Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [02] «Δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή φοροδιαφυγής», διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [03] Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008 υποχώρησε η ανεργία
  • [04] Γ. Χουλιαράκης: Ελάφρυνση του χρέους θα θέσει στην ατζέντα η κυβέρνηση
  • [05] Στο πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ» υπήρχε φορτηγό με αναμμένη μηχανή, σύμφωνα με δημοσίευμα
  • [06] Η Βρετανία αρνείται να δώσει άδεια για ιατρικές εξετάσεις στον Τζ. Ασάνζ

  • [01] «Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Στα 85-88 λεπτά το λίτρο αναμένεται σήμερα Πέμπτη η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, εφόσον διατηρηθεί στα περυσινά επίπεδα η φορολογία, ανέφεραν την Τρίτη σε εκδήλωση οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

    Η πρόταση της ΠΟΠΕΚ είναι να μειωθεί στα 13 λεπτά το λίτρο (από 23 που ήταν πέρυσι) η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Στην περίπτωση αυτή, η λιανική τιμή διαμορφώνεται γύρω στα 75 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να είναι σημαντικά φθηνότερο από πέρυσι, (οπότε η τιμή εκκίνησης ήταν 1-1,1 ευρώ το λίτρο), καθώς στο μεταξύ υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αναμένεται, ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών και η αποσαφήνιση του ύψους της φορολογίας που θα επιβληθεί στο καύσιμο.

    Η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ επισήμανε τις εκκρεμότητες και τα κενά του θεσμικού πλαισίου που εμποδίζουν τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου καυσίμων.

    [02] «Δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή φοροδιαφυγής», διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής, έδωσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Ιουλίου, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

    Με αφορμή δημοσιεύματα για παραγραφή των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση για την οποία υπάρχει εντολή ελέγχου ή εισαγγελική παραγγελία σε παραγραφή. «Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και θα έρθει στη Βουλή διάταξη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει αυτή η κυβέρνηση οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία έχει ξεκινήσει ο έλεγχος να παραγραφεί».

    «Δεν ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν, όπως μας κατηγορείται. Γίνεται μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε παραιτηθεί. Το θέμα της μη παραγραφής είναι πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προχώρησε στην απόσυρση του άρθρου 2 παράγραφος 5 και 6 που αφορούσε την φορολόγηση εισοδημάτων που προέρχονται από ενοίκια.

    Ο κ. Αλεξιάδης, προανήγγειλε, ακόμα, ότι εντός της ημέρας θα φέρει διάταξη για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που θα δίνει τη δυνατότητα να περιλαμβάνονται και υποθέσεις που βρίσκονται και στο ΣτΕ και όχι μόνο στα διοικητικά δικαστήρια.

    Νωρίτερα, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

    Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι.

    Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί το βράδυ και σε Β' ανάγνωση, ενώ αύριο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

    [03] Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008 υποχώρησε η ανεργία

    Η ανεργία στη Βρετανία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τα μέσα του 2008 σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας εμφανίζεται ανθεκτική στις πιέσεις από την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,4% μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου από 5,5% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική αρχή της χώρας. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο. Ο ρυθμός αύξησης των αποδοχών, εκτός των επιδομάτων, επιβραδύνθηκε στο 2,8% από το 2,9%.

    Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 140.000 στα 31,1 εκατ. τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 79.000 στα 1,77 εκατ. άτομα, με το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο να υποχωρεί στο 5,3% από το 5,4% τον Ιούλιο.

    [04] Γ. Χουλιαράκης: Ελάφρυνση του χρέους θα θέσει στην ατζέντα η κυβέρνηση

    Το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θέλει τώρα να φέρει στην ατζέντα η κυβέρνηση, τόνισε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

    Στις τελευταίες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της δεν έγινε αναφορά στο ελληνικό χρέος. Αυτό τώρα επιθυμεί να αλλάξει η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως εξηγεί στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ο κ. Χουλιαράκης.

    «Το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους δεν ήταν στην ατζέντα, τουλάχιστον όχι επισήμως. Τώρα θα το φέρουμε, μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές, η οποία αναμένεται να γίνει ως το τέλος του έτους. Τότε θα το συζητήσουμε και ελπίζω να βρούμε μια λύση», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Στόχος μας είναι να μειώσουμε αισθητά το ετήσιο κόστος για την εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να έχουμε μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια», υπογράμμισε ο ίδιος.

    [05] Στο πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ» υπήρχε φορτηγό με αναμμένη μηχανή, σύμφωνα με δημοσίευμα

    «Στο πλοίο Νόρμαν Ατλάντικ, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου του 2014, υπήρχε φορτηγό με αναμμένη μηχανή μέσα στο γκαράζ», γράφει στην διαδικτυακή έκδοσή της, η εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.Σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που περιέχεται στο μαύρο κουτί και έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας, στις 4:17 το πρωί, ένα μέλος που πληρώματος το οποίο βρισκόταν στην γέφυρα 4, πληροφορεί όσους βρίσκονται στην αίθουσα διακυβέρνησης του πλοίου ότι έχει εντοπίσει αναμμένη, ντίζελ μηχανή φορτηγού, από την οποία βγαίνει καπνός.

    Στην ερώτηση αν ο καπνός προέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο, το μέλος του πληρώματος απαντά: «Ναι, προέρχεται από εδώ, η μηχανή είναι αναμμένη και βγαίνει καπνός. Η κατεύθυνση είναι αυτή, ίσια, κοντά στην έξοδο». Επιβεβαιώνει, δε, ότι «το φορτηγό δεν είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο του πλοίου». Η Il Fatto υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται ρητά να μένουν αναμμένες μηχανές, μέσα στα γκαράζ των πλοίων.

    Εννέα λεπτά αργότερα, ο καπετάνιος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι σημαίνει συναγερμό μόνον για το πλήρωμα, με «crew call», και αμέσως μετά δίνει την εντολή να τεθεί σε λειτουργία το μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης.Λίγο αργότερα, όμως, στις 4:40 τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου, η πυρκαγιά στο πλοίο είναι ήδη -όπως αποδεικνύεται από άλλες συνομιλίες, γράφει η εφημερίδα - εκτός ελέγχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Il Fatto Quotidiano, τέλος, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι στο Nόρμαν Ατλάντικ μπορεί να μην έτυχαν σεβασμού οι κανόνες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση πυρκαγιάς και εκκένωσης του πλοίου.

    [06] Η Βρετανία αρνείται να δώσει άδεια για ιατρικές εξετάσεις στον Τζ. Ασάνζ

    Ο Ισημερινός ανακοίνωσε χθες ότι η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτρέψει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να λάβει ιατρική περίθαλψη εκτός της πρεσβείας της στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει τα τελευταία τρία χρόνια.Ο υπουργός Εξωτερικών Ρικάρντο Πάτινο είπε ότι ο Ισημερινός (Εκουαδόρ) ζήτησε από την Βρετανία «ασφαλή διέλευση» ώστε Ασάνζ, 44, να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία γιατί έχει έναν «βαθύ πόνο» στον δεξί του ώμο για τρείς μήνες.

    Ο Ασάνζ, υπήκοος της Αυστραλίας, κατέφυγε στην πρεσβεία τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αναζητείται για να καταθέσει σχετικά με κατηγορία βιασμού, την οποία αρνείται. Έχει πει πως φοβάται ότι η Σουηδία θα τον εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μπορούσε να δικαστεί για την ανάρτηση πριν από πέντε χρόνια στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαρροές πληροφοριών στην ιστορία των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 October 2015 - 6:32:14 UTC