Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, το μεσημέρι
  • [02] Δ. Παπαδημούλης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Εφικτό το κούρεμα χρέους και με άλλη μορφή πέραν της κλασικής
  • [03] Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό
  • [04] Επενδυτές ζητούν εξηγήσεις από κατασκευαστές αυτοκινήτων για το θέμα των εκπομπών
  • [05] Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια σε διεθνή κατάταξη ΑΕΙ
  • [06] Στήριξη από τον Καναδά στη συνεργασία της "ΕΛΠΙΔΑΣ" με το καναδικό νοσοκομείο Sick Kids
  • [07] Στάση εργασίας των δημοσιογράφων 11:00-16:00
  • [08] Την Παρασκευή αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα
  • [09] Στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων την Τρίτη από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
  • [10] Προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
  • [11] Στην Αθήνα αύριο ο Πιερ Μοσκοβισί

  • [01] Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, το μεσημέρι

    Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, καθώς χθες δεν επετεύχθη ομοφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων κυρίως για το ύψος του αντιτίμου συμμετοχής και του διαχωρισμού παλιών και νέων μελών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκκρεμότητα παραμένουν το ζήτημα των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των τμημάτων και το ύψος του αντιτίμου.

    Αντίθετα συμφώνησαν οι χώροι που θα γίνουν εκλογικά κέντρα θα είναι κομματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι χώροι, εύκολα προσβάσιμοι για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα για το αντίτιμο, η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ήταν να οριστεί στα 2 ευρώ.

    Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου ήταν μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα.

    [02] Δ. Παπαδημούλης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Εφικτό το κούρεμα χρέους και με άλλη μορφή πέραν της κλασικής

    Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ουσιαστικό κούρεμα του δημόσιου χρέους «και με άλλη μορφή» πέραν της κλασικής εξέφρασε σήμερα ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». «Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η μορφή; Μια πολύ μεγάλη περίοδος χάριτος, σταθεροποίηση και μείωση των επιτοκίων και μια πολύ μακρά περίοδος ωρίμανσης και αποπληρωμής του χρέους», εξήγησε.

    Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν περιμένει κανένα θαύμα, αφού είναι ολοφάνερο ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει από την πρώτη στιγμή. Όταν το πρωτοείπαμε μας έλεγαν "απαγορεύεται και να το λέτε γιατί δεν είστε πατριώτες και δυσκολεύετε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας". Η διαφορά τώρα, μετά από μερικούς μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι όλοι ομολογούν ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό».

    Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ακόμη ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ, όχι μόνο από κοινοτικά κονδύλια ή δημόσια, που δεν είναι και πολλά, αλλά και από ιδιωτικές επενδύσεις, με κεφάλαια που θα προέλθουν τόσο απ' έξω, όσο και από αυτά που βρίσκονται παραχωνιασμένα εδώ και εκεί, προκειμένου να ανακτήσουμε την αποεπένδυση που υπήρχε στα πέντε χρόνια του μνημονίου».

    Ερωτηθείς για τα γερμανικά ξενοδοχεία που εδρεύουν στις ακτές της Τουρκίας και την επίπτωση που μπορεί να έχει για την ελληνική πλευρά η επιβολή του ΦΠΑ στη διανυκτέρευση, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Διαψεύστηκε η θεωρία ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα διαλυθεί ο τουρισμός. Το επιχείρημά μου είναι ότι τη χρονιά αυτή του τουριστικού ρεκόρ, που νησιά-διαμάντια τουριστικά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη "βούλιαξαν", είχαμε απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ».

    [03] Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

    Σήμερα 13 Οκτωβρίου στις 10:30 πμ θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Επίσης, στις 4.00 μμ ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό.

    Και οι δύο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Επενδυτές ζητούν εξηγήσεις από κατασκευαστές αυτοκινήτων για το θέμα των εκπομπών

    Διαχειριστές επενδύσεων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών και συνταξιοδοτικά ταμεία, οι οποίοι συνολικά διαχειρίζονται ένα σύνολο που πλησιάζει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ζητήσουν από κατασκευαστές αυτοκινήτων να τους εξηγήσουν καλύτερα πώς έχουν ασκήσει την εκπροσώπηση συμφερόντων τους σε δημόσιες αρχές σχετικά με τα πρότυπα εκπομπών αυτοκινήτων.

    Δεκαεννιά επενδυτές - μεταξύ των οποίων και μια θυγατρική της ασφαλιστικής ΑΧΑ και το εθνικό ταμείο συντάξεων της Σουηδίας - έστειλαν ξεχωριστά επιστολές σε 11 μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, σύμφωνα με το παρατηρητήριο μικροεπενδυτών ShareAction.

    Οι εταιρείες που παρέλαβαν επιστολές που ζητούσαν πληροφορίες για την πολιτική προώθησης των συμφερόντων τους στο θέμα των κανονισμών για τους ρύπους από αυτοκίνητα που συζητούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβάνουν τις εξής: Βόλκσβαγκεν, Μπε-Εμ-Βε, Χόντα, Ντέϊμλερ, Τζένεραλ Μότορς, Φορντ, Φίατ, Πουζό και Τογιότα.

    Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της ομολογίας της Βόλκσβαγκεν (VW) ότι είχε παραποιήσει τις τιμές των εκπομπών ρύπων, ένα σκάνδαλο που κόστισε δισεκατομμύρια στην αξία μετοχών της εταιρείας και έχει στρέψει τους προβολείς σε πρακτικές σε όλο τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας.

    [05] Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια σε διεθνή κατάταξη ΑΕΙ

    Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα 924 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες ανώτατων ιδρυμάτων, των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν αρχικώς, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύει το National Taiwan University.

    Συγκεκριμένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει την 217η θέση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την 344η, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την 490η και το πανεπιστήμιο Κρήτης την 495η.

    Μάλιστα, το ΕΚΠΑ, αν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, τοποθετείται στην 196η θέση. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε επιμέρους τομείς η κατάταξη για το ΕΚΠΑ είναι ακόμα υψηλότερη: 76η θέση στην Φαρμακολογία και Τοξικολογία, 134η θέση στην Ιατρική, 171η θέση στη Φυσική.

    Εξάλλου, την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το πανεπιστήμιο του Τορόντο, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.

    Όσον αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.

    [06] Στήριξη από τον Καναδά στη συνεργασία της "ΕΛΠΙΔΑΣ" με το καναδικό νοσοκομείο Sick Kids

    Ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ γεμάτο ελπίδα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες και οργανώνει το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Danforth, στον Καναδά, θα διαθέτει πλέον μέρος από τα έσοδα του στη επιστημονική συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ" με το νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά.

    Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πλαισιωμένη από τον Ρέιμοντ Κινγκ (Raymond King), διευθυντή Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids, και τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", Μανώλη Παπασάββα, ενημέρωσαν σήμερα τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στη σημαντική αυτή συνεργασία που ξεκίνησε το 2013, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων.

    Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ (Robert Peck) και η σύζυγός του, Μαρία, που, όπως υπογράμμισε η Μ.Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της, η βοήθειά τους στο έργο της "ΕΛΠΙΔΑΣ" είναι ανεκτίμητη.

    «Χάρη σ' αυτούς, ευαισθητοποιήθηκαν πολλοί νέοι φίλοι και φορείς, που εν συνεχεία στάθηκαν αρωγοί στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με δική τους πρωτοβουλία το Cirque de Soleil αφιέρωσε μία παράστασή του στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δική τους επίσης ήταν η ιδέα της οργάνωσης της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στο Τορόντο "Α night to Remember", την οποία σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα για το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Sick Kids Hospital και του νοσοκομείου μας», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη, η οποία απένειμε στον πρέσβη του Καναδά το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ".

    Ο κ. Πεκ, βαθιά συγκινημένος, είπε ότι ήταν μεγάλη του τιμή και μεγάλη του χαρά που του δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλει στο μεγάλο έργο της "ΕΛΠΙΔΑΣ".

    Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, πρόεδρος της εταιρείας «Κrinos Foods Canada» και πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Danforth (ΒΙΑ), παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Danforth, εδώ και 22 χρόνια οργανώνει ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ στο Τορόντο, το «Krinos Taste of the Danforth» και ότι μέρος των εσόδων από το φεστιβάλ αυτό θα διατίθεται κάθε χρόνο για την ενίσχυση του επιστημονικού προγράμματος των δυο νοσοκομείων. Η κ. Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του, του απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ".

    [07] Στάση εργασίας των δημοσιογράφων 11:00-16:00

    Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τους συντάκτες που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση.

    Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

    «Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

    [08] Την Παρασκευή αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

    Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των εταίρων και δανειστών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.

    Την Τρίτη το πρωί στις 9.30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών .

    Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

    Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».

    Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα λειτουργούν ταυτόχρονα με την Ολομέλεια - εκτός βέβαια από την Επιτροπή της οποίας νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια.

    Ακόμη θα γίνει ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

    [09] Στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων την Τρίτη από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

    Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τους συντάκτες που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση.

    Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

    «Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

    Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

    [10] Προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

    Αυξάνεται από τα 50.000 ευρώ στα 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, πάνω από το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους ενώ αντίστοιχα αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το ληξιπρόθεσμο (άνω των τεσσάρων μηνών) χρέος προς το Δημόσιο, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

    Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις που υπήρχαν στο σχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση.

    Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι «αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα από εκατό χιλιάδες ευρώ και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις Προϊσταμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ή Ελεγκτικών Κέντρων ή Τελωνείων για χρέη κατώτερα αυτού του ποσού, δεν εισάγονται για συζήτηση. Η αναστολή της παραγραφής των χρεών, κατώτερων του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ, για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση ποινικής δίωξης, λήγει με τη δημοσίευση του νόμου αυτού, η παραγραφή συνεχίζεται και δεν συμπληρώνεται πριν την πάροδο έτους από τη λήξη της αναστολής» .

    Παράλληλα με άλλη διάταξη προσθήκη στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι σε έναν ενιαίο λογαριασμό που θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του δημοσίου. Ο «Ενιαίος Λογαριασμός Θησαυροφυλακίου» θα συσταθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου, και μέσω αυτού ο υπουργός Οικονομικών θα παρακολουθεί και θα προγραμματίζει με ενιαίο τρόπο τις ταμειακές ροές από και προς αυτόν, θα προσδιορίζει το ύψος των διαθεσίμων και τις ανάγκες δανεισμού και θα διαχειρίζεται τα διαθέσιμα προς τοποθέτηση πλεονάσματα.

    [11] Στην Αθήνα αύριο ο Πιερ Μοσκοβισί

    Την ανάγκη πίστης εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώζώνης υπογράμμισε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα επισκεφθεί την Αθήνα αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Ως προς τις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.

    Επίσης τόνισε ότι -όπως έχει συμφωνηθεί- η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.Ως προς το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 October 2015 - 4:32:17 UTC